Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za rady, może jutro z moim pogadam żeby powoli przynajmniej coś przygotować. I zacznę prac ciuszki 💪 myślicie ze teraz mogę je wyprac i wyprasować czy jeszcze raz przeprasować przed porodem?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Annia wrote:Ounai wydaje mi się że Iryska też pisała że ten Macmiror ją podrażniał? Jak masz uczulenie to ja bym nie brała i napisała smsa do doktora.
Przed chwilą młody z rykiem przyszedł że boli go kolano (czuję, że będziemy szafę wymieniać bo on na bóle wzrostowe, czyli za miesiąc pewnie śmignie mi parę cm w górę). Biedny taki mocno zapłakany. Powiedziałam mu ze może spać ze mną to mu pomasuje nogę jak go będzie bolało. A on biedny kręcił się u siebie bo wiedział że ja tam pod sufit nie przyjdę mu masować. Wytłumaczyłam mu, że jak go kiedyś jeszcze coś będzie bolało to ma od razu przyjść do mnie. -
kłot wrote:Dzięki dziewczyny za rady, może jutro z moim pogadam żeby powoli przynajmniej coś przygotować. I zacznę prac ciuszki 💪 myślicie ze teraz mogę je wyprac i wyprasować czy jeszcze raz przeprasować przed porodem?
Co do zdjęć to miała mi przyjaciółka robić w polach lawendy, ale nie wiem czy będę mieć siły jechać. Więc najwyżej cos sami porobimy. Mam lustrzankę, statyw i pilota to coś tam może wyjdzie. Ale pamiątkę chcę mieć.kłot lubi tę wiadomość
-
A tak na dobranoc Wam powiem, że minutę temu zaczęłam 35 tydzień ciąży ❗ Nie mam pojęcia kiedy to zleciało 🙈
Zostało:
🔜 3 tygodnie (21 dni) do ciąży donoszonej
➡️ ok 5 tygodni (35 dni) do wywoływania porodu
➡️ 6 tygodni (42 dni) do terminu porodu wg USG
➡️ 7 tygodni (49 dni) do terminu porodu wg OM.Fragaria, kic83, Zulugula, SzalonaOna, kar_oliv, Edyciak, Inaa89, dmg111, Lalia, Annia, luthienn lubią tę wiadomość
-
kłot wrote:Dzięki dziewczyny za rady, może jutro z moim pogadam żeby powoli przynajmniej coś przygotować. I zacznę prac ciuszki 💪 myślicie ze teraz mogę je wyprac i wyprasować czy jeszcze raz przeprasować przed porodem?
Kłot
Nie stresuj się
Wszystko rozplanuj sobie z mężem.
Ja wolę mieć wcześniej gotowe wszystko, bo jakoś mam wizję wcześniejszego porodu, pozatym zajmuje się 5-latką, z którą spędzam non stop czas poza domem, często na działkę też wyjeżdżamy, więc więcej mnie nie ma poza domem niż w nim jestem.
Mam miejsce w domu więc sobie już wszystko szykuję, wolę tak niż być zaskoczoną.
Co do prasowania to jak Ounai piszę, możesz teraz wyprać już, wyprasować i mogą w takim stanie ubranka czekać do porodu.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Niestety... Mamy nowe duże auto które nie jest chyba szczególnie rodzinne bo już wiem, że będzie problem z kątem. Jedziemy w przyszłym tygodniu po fotelik. Tzn. mąż jedzie a ja dojadę autem mamy jak pomierzą i trzeba będzie wybrać z tych które pasują. 😂
Ounai, dzięki, nie pocieszasz.mam już wszystko na szczęście poprane i poprasowane. Jakieś pojedyncze rzeczy jescze będą do wyprania (prześcieradełka, drugi śpiworek na zmianę co zamówiłam).
Kłot mój mąż też ma wiecznie czas... Pewnie będzie na szybko wszystko składał jak będę po porodzie w szpitalu. 🙄
Ja nie robię sesji pamiątkowej, nie czuję się seksownie, czuje się jak hipopotam i jakoś nie mam potrzeby uwieczniania tego stanu. 🤷♀️
Fragaria ale ze w ciąży samemu? Ja nie tykam mojej szyjki w ciąży w ogóle, przed ciąża raczej też jej nie sprawdzałam, ewentualnie czułam czy jest wysoko czy nisko podczas seksu i tyle.
Annia
Jak plecy??Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyOunai wrote:A tak na dobranoc Wam powiem, że minutę temu zaczęłam 35 tydzień ciąży ❗ Nie mam pojęcia kiedy to zleciało 🙈
Zostało:
🔜 3 tygodnie (21 dni) do ciąży donoszonej
➡️ ok 5 tygodni (35 dni) do wywoływania porodu
➡️ 6 tygodni (42 dni) do terminu porodu wg USG
➡️ 7 tygodni (49 dni) do terminu porodu wg OM.Ounai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZa mną pierwsza nocka w nowym miejscu. Było ok, udało się być bez dzieci, dziś zwozimy kolejna partie rzeczy i znów układanie. Ale to jak P wróci z pracy po 14
bardzo mi się tu podoba, dobrze się tutaj czuję
Odliczam już dni do poniedziałku do wizyty ❤️
Miłej soboty dziewczyny!
P. S. U mnie dziś zapowiadają upał, będzie wesołoOunai, Fragaria, kar_oliv, Edyciak, doomi03, Inaa89, dmg111, Lalia, Annia, Ewa88 , luthienn lubią tę wiadomość
-
Fragaria, nie ma się czego wstydzić. Pytam bo zaskoczony jestem. Ale w sumie przy tym wczorajszym swedzeniu też myłam się w środku. Albo samobadanie szyjki bym odpuściła. Po pierwsze szyjka lubić zmieniać miejsce, po drugie w ciąży chyba lepiej odpuścić żeby sobie nie zaszkodzić niepotrzebnie. Jeśli coś z nią będzie nie tak na pewno lekarz zwróci Ci na to uwagę.
W ogóle dobrze, że nie wzięłam tej globulki. Nadal swędzi przeokropnie. Najchętniej zadrapałabyn się tam w środku albo w drugą stronę, wsadziła lód żeby zmniejszyć ten ból i świąd. Nigdy więcej nie wezmę tego lekuFragaria lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Za mną pierwsza nocka w nowym miejscu. Było ok, udało się być bez dzieci, dziś zwozimy kolejna partie rzeczy i znów układanie. Ale to jak P wróci z pracy po 14
bardzo mi się tu podoba, dobrze się tutaj czuję
Odliczam już dni do poniedziałku do wizyty ❤️
Miłej soboty dziewczyny!
P. S. U mnie dziś zapowiadają upał, będzie wesoło
Świetna wiadomość z tym, że podoba Ci się tam. Niech Wam się dobrze mieszkaSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Śniło Ci się coś? Podobno pierwszy sen w nowym mieszkaniu bywa proroczy
Świetna wiadomość z tym, że podoba Ci się tam. Niech Wam się dobrze mieszka -
Annia wrote:19% to sam podatek dochodowy. Chyba, że wskoczysz w II próg podatkowy to wtedy dopiero jest "miło".
Cooooo .. to jak mi do tej pory zabierali 1000 to wychodzi na to ze dojdzie jeszcze 800 :o 1800 zł mniej wypłaty w różnicy brutto netto szok !!DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Edyciak wrote:Nie, 19% to sam podatek dochodowy... Na zasiłku chorobowym odliczają tylko to, nie masz odprowadzanych składek na ubezpieczenie społeczne. Z 1000 zł brutto odliczą ci 190 zł..
A najbardziej wiarygodny sposób liczenia to od kwoty brutto, od której miałaś odprowadzaną składkę na ubezpieczenie chorobowe, obliczyć około 75%, to tyle mniej więcej będą ci wypłacać miesięcznie... Czyli z najniższej krajowej 2600 brutto to będzie około 1920 zł na rękę +/- kilkadziesiąt złotych.
Tutaj tez coś by się nie zgadzało dlatego ze obecnie mi pobierają te 19% bo policzyłam i tyle dostaje wypłaty .. No a zaczną mi zabierać więcej od sierpnia bo kończę 26lat.. mi wypłaca praca bo ma powyżej 20 pracowników
Edit ale najbardziej wiarygodne kalkulatory wiliczaja ze będą mi pobierać 350 zł więcej niż terazoby nie więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 07:53
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
suzi1994 wrote:Cooooo .. to jak mi do tej pory zabierali 1000 to wychodzi na to ze dojdzie jeszcze 800 :o 1800 zł mniej wypłaty w różnicy brutto netto szok !!
Może tutaj jak to jest rozpisane pomoże https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/pit/pit/pracownik/724285,Wynagrodzenie-pracownika-obliczenie-podatku-skladek-i-kosztu-pracodawcy.html
Suma sumarum dużo zabierają, a dla pracodawcy koszty jeszcze większe...
Edyciak lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Annia wrote:Ounai wydaje mi się że Iryska też pisała że ten Macmiror ją podrażniał? Jak masz uczulenie to ja bym nie brała i napisała smsa do doktora.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
suzi1994 wrote:Cooooo .. to jak mi do tej pory zabierali 1000 to wychodzi na to ze dojdzie jeszcze 800 :o 1800 zł mniej wypłaty w różnicy brutto netto szok !!
Może być... chociaż dla mnie to zawsze jest zagadka😅 ale jak będzie Ci wypłacał pracodawca to możesz pogadać z księgową to wyliczy Ci dokładnie -
Iryska wrote:Mnie też podrażniał, swedziało gorzej niż przed użyciem. Chyba z dwa tygodnie jeszcze po zakończeniu stosowania tak było. Okropny jest ten lek😄
-
Ja mam za sobą fatalną noc
Nie mogłam spać od 3 do 5 😱
Ja wiem że wczoraj mi aplikacja pokazała że zaczyna się czas bezsennych nocy ale heloł!
Czuje się jak z krzyża zdjętaCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność