X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kłot Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady, może jutro z moim pogadam żeby powoli przynajmniej coś przygotować. I zacznę prac ciuszki 💪 myślicie ze teraz mogę je wyprac i wyprasować czy jeszcze raz przeprasować przed porodem?

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai wydaje mi się że Iryska też pisała że ten Macmiror ją podrażniał? Jak masz uczulenie to ja bym nie brała i napisała smsa do doktora.
    No nie biorę właśnie. W sumie moja wina. Bo wiedzialam że mnie podrażnia i zamiast się odezwać w szpitalu jak słyszałam jak lekarz dyktuje pielęgniarce to siedziałam jak jakaś siksa. Jutro mu napiszę, że ten lekarz mi przepisał, że posiew czysty i mam wizytę w środę a póki co odstawiam. Może ten lekarz też się pomylił. Niby zastępca mojego, ale taki młody i też dostawałam nystatyne i luteinę więc obraz śluzu też mógł być zafałszowany. Powoli ten ból mi przechodzi. Ale jeszcze jakieś resztki wypływają.
    Przed chwilą młody z rykiem przyszedł że boli go kolano (czuję, że będziemy szafę wymieniać bo on na bóle wzrostowe, czyli za miesiąc pewnie śmignie mi parę cm w górę). Biedny taki mocno zapłakany. Powiedziałam mu ze może spać ze mną to mu pomasuje nogę jak go będzie bolało. A on biedny kręcił się u siebie bo wiedział że ja tam pod sufit nie przyjdę mu masować. Wytłumaczyłam mu, że jak go kiedyś jeszcze coś będzie bolało to ma od razu przyjść do mnie.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady, może jutro z moim pogadam żeby powoli przynajmniej coś przygotować. I zacznę prac ciuszki 💪 myślicie ze teraz mogę je wyprac i wyprasować czy jeszcze raz przeprasować przed porodem?
    Jak się boisz ze się zakurzą to wsadz w worki i nie prasuj już drugi raz. Albo zakryj od góry jedna pieluszka która potem sobie wrzucisz ponownie do prania. Mówię Ci, na Twoim etapie masz jeszcze sporo sił, a potem one uciekają w zastraszającym tempie. Ja dziś co 3 koszulki przerwę robiłam. Jak zobaczyłam ilość koszulek z dzisiejszego prania to aż mi słabo haha. Za 2 tygodnie teściowa przyjedzie to najwyżej coś prasowania jej zostawię :P

Co do zdjęć to miała mi przyjaciółka robić w polach lawendy, ale nie wiem czy będę mieć siły jechać. Więc najwyżej cos sami porobimy. Mam lustrzankę, statyw i pilota to coś tam może wyjdzie. Ale pamiątkę chcę mieć.

kłot lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na dobranoc Wam powiem, że minutę temu zaczęłam 35 tydzień ciąży ❗ Nie mam pojęcia kiedy to zleciało 🙈

Zostało:
    🔜 3 tygodnie (21 dni) do ciąży donoszonej
    ➡️ ok 5 tygodni (35 dni) do wywoływania porodu
    ➡️ 6 tygodni (42 dni) do terminu porodu wg USG
    ➡️ 7 tygodni (49 dni) do terminu porodu wg OM.

Fragaria, kic83, Zulugula, SzalonaOna, kar_oliv, Edyciak, Inaa89, dmg111, Lalia, Annia, luthienn lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 08:35

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:

Kłot
    Nie stresuj się :)
    Wszystko rozplanuj sobie z mężem.
    Ja wolę mieć wcześniej gotowe wszystko, bo jakoś mam wizję wcześniejszego porodu, pozatym zajmuje się 5-latką, z którą spędzam non stop czas poza domem, często na działkę też wyjeżdżamy, więc więcej mnie nie ma poza domem niż w nim jestem.
    Mam miejsce w domu więc sobie już wszystko szykuję, wolę tak niż być zaskoczoną.
    Co do prasowania to jak Ounai piszę, możesz teraz wyprać już, wyprasować i mogą w takim stanie ubranka czekać do porodu.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Niestety... Mamy nowe duże auto które nie jest chyba szczególnie rodzinne bo już wiem, że będzie problem z kątem. Jedziemy w przyszłym tygodniu po fotelik. Tzn. mąż jedzie a ja dojadę autem mamy jak pomierzą i trzeba będzie wybrać z tych które pasują. 😂

Ounai, dzięki, nie pocieszasz. :P mam już wszystko na szczęście poprane i poprasowane. Jakieś pojedyncze rzeczy jescze będą do wyprania (prześcieradełka, drugi śpiworek na zmianę co zamówiłam).

Kłot mój mąż też ma wiecznie czas... Pewnie będzie na szybko wszystko składał jak będę po porodzie w szpitalu. 🙄

Ja nie robię sesji pamiątkowej, nie czuję się seksownie, czuje się jak hipopotam i jakoś nie mam potrzeby uwieczniania tego stanu. 🤷‍♀️

Fragaria ale ze w ciąży samemu? Ja nie tykam mojej szyjki w ciąży w ogóle, przed ciąża raczej też jej nie sprawdzałam, ewentualnie czułam czy jest wysoko czy nisko podczas seksu i tyle.

Annia
    Jak plecy??

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A tak na dobranoc Wam powiem, że minutę temu zaczęłam 35 tydzień ciąży ❗ Nie mam pojęcia kiedy to zleciało 🙈

Zostało:
    🔜 3 tygodnie (21 dni) do ciąży donoszonej
    ➡️ ok 5 tygodni (35 dni) do wywoływania porodu
    ➡️ 6 tygodni (42 dni) do terminu porodu wg USG
    ➡️ 7 tygodni (49 dni) do terminu porodu wg OM.
    I'm SO excited!!! 😍

Ounai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną pierwsza nocka w nowym miejscu. Było ok, udało się być bez dzieci, dziś zwozimy kolejna partie rzeczy i znów układanie. Ale to jak P wróci z pracy po 14 :) bardzo mi się tu podoba, dobrze się tutaj czuję :)

Odliczam już dni do poniedziałku do wizyty ❤️

Miłej soboty dziewczyny!

P. S. U mnie dziś zapowiadają upał, będzie wesoło :)

Ounai, Fragaria, kar_oliv, Edyciak, doomi03, Inaa89, dmg111, Lalia, Annia, Ewa88 , luthienn lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, nie ma się czego wstydzić. Pytam bo zaskoczony jestem. Ale w sumie przy tym wczorajszym swedzeniu też myłam się w środku. Albo samobadanie szyjki bym odpuściła. Po pierwsze szyjka lubić zmieniać miejsce, po drugie w ciąży chyba lepiej odpuścić żeby sobie nie zaszkodzić niepotrzebnie. Jeśli coś z nią będzie nie tak na pewno lekarz zwróci Ci na to uwagę.

W ogóle dobrze, że nie wzięłam tej globulki. Nadal swędzi przeokropnie. Najchętniej zadrapałabyn się tam w środku albo w drugą stronę, wsadziła lód żeby zmniejszyć ten ból i świąd. Nigdy więcej nie wezmę tego leku :/

Fragaria lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Za mną pierwsza nocka w nowym miejscu. Było ok, udało się być bez dzieci, dziś zwozimy kolejna partie rzeczy i znów układanie. Ale to jak P wróci z pracy po 14 :) bardzo mi się tu podoba, dobrze się tutaj czuję :)

Odliczam już dni do poniedziałku do wizyty ❤️

Miłej soboty dziewczyny!

P. S. U mnie dziś zapowiadają upał, będzie wesoło :)
    Śniło Ci się coś? Podobno pierwszy sen w nowym mieszkaniu bywa proroczy ;)
    Świetna wiadomość z tym, że podoba Ci się tam. Niech Wam się dobrze mieszka :D

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Śniło Ci się coś? Podobno pierwszy sen w nowym mieszkaniu bywa proroczy ;)
    Świetna wiadomość z tym, że podoba Ci się tam. Niech Wam się dobrze mieszka :D
    Jakieś głupoty mi się śniły! Nic szczególnego. Ale też spałam tylko 1-4.30, także w sumie nie było czasu na fajny sen 🤪

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    19% to sam podatek dochodowy. Chyba, że wskoczysz w II próg podatkowy to wtedy dopiero jest "miło". :/

Cooooo .. to jak mi do tej pory zabierali 1000 to wychodzi na to ze dojdzie jeszcze 800 :o 1800 zł mniej wypłaty w różnicy brutto netto szok !!

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Nie, 19% to sam podatek dochodowy... Na zasiłku chorobowym odliczają tylko to, nie masz odprowadzanych składek na ubezpieczenie społeczne. Z 1000 zł brutto odliczą ci 190 zł..
    A najbardziej wiarygodny sposób liczenia to od kwoty brutto, od której miałaś odprowadzaną składkę na ubezpieczenie chorobowe, obliczyć około 75%, to tyle mniej więcej będą ci wypłacać miesięcznie... Czyli z najniższej krajowej 2600 brutto to będzie około 1920 zł na rękę +/- kilkadziesiąt złotych.

Tutaj tez coś by się nie zgadzało dlatego ze obecnie mi pobierają te 19% bo policzyłam i tyle dostaje wypłaty .. No a zaczną mi zabierać więcej od sierpnia bo kończę 26lat.. mi wypłaca praca bo ma powyżej 20 pracowników

Edit ale najbardziej wiarygodne kalkulatory wiliczaja ze będą mi pobierać 350 zł więcej niż teraz :D oby nie więcej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 07:53

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 08:36

Ounai, Inaa89, dmg111, Lalia, Annia, Edyciak lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Cooooo .. to jak mi do tej pory zabierali 1000 to wychodzi na to ze dojdzie jeszcze 800 :o 1800 zł mniej wypłaty w różnicy brutto netto szok !!

Może tutaj jak to jest rozpisane pomoże https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/pit/pit/pracownik/724285,Wynagrodzenie-pracownika-obliczenie-podatku-skladek-i-kosztu-pracodawcy.html

Suma sumarum dużo zabierają, a dla pracodawcy koszty jeszcze większe...

Edyciak lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai wydaje mi się że Iryska też pisała że ten Macmiror ją podrażniał? Jak masz uczulenie to ja bym nie brała i napisała smsa do doktora.
    Mnie też podrażniał, swedziało gorzej niż przed użyciem. Chyba z dwa tygodnie jeszcze po zakończeniu stosowania tak było. Okropny jest ten lek😄

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:

Może być... chociaż dla mnie to zawsze jest zagadka😅 ale jak będzie Ci wypłacał pracodawca to możesz pogadać z księgową to wyliczy Ci dokładnie :)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Mnie też podrażniał, swedziało gorzej niż przed użyciem. Chyba z dwa tygodnie jeszcze po zakończeniu stosowania tak było. Okropny jest ten lek😄
    Ja już wiem że nie będę go stosować. Pół nocy nie spałam, jestem taka podrapana, że wysikać się nie mogę. Spałam bez majtek bo nawet one miałam wrażenie mnie podrażniały. Jestem totalnie niewyspana. A poza tym w posiewach nic nie wyszło więc nie wiem czy nie dostałam tego na wyrost.

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą fatalną noc :(
    Nie mogłam spać od 3 do 5 😱
    Ja wiem że wczoraj mi aplikacja pokazała że zaczyna się czas bezsennych nocy ale heloł!
    cdce6e2d40b1.png
    Czuje się jak z krzyża zdjęta :/

nqtkdf9hy13p613h.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ