Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Ja się chyba wstrzymam z laktatorem, najpierw bardzo chciałam mieć na wszelki wypadek, ale położna powiedziała, że to za godzinę mąż dokupi jakby trzeba było, a może okazać się nieprzydatny. Moja przyjaciółka też nie kupiła i w ogóle nie miała potrzeby... 🤷♀️
Ounai ale Martusia rośnie!
Ech, mąż pojechał do Ikei do Wrocławia a ja zostałam w domu bo nie miałam siły, a teraz żałuję, że też nie pojechałam. 😌
Annia
ja byłam tak masakrycznie zmęczona w połogu ,że mi laktator się przydał po to, żeby odciągnąć mleko i żeby mąż miał w butelce jak córka się obudzi, bo ja szłam spać, a raczej padałam o 22, a on że chodził spać ok północy czy 1 to jeszcze mógł ją nakarmić , a nie mnie budzić, dzięki czemu miałam jedną pobudkę mniej, a wierz mi że każda pobudka mniej będzie zbawieniem...doomi03 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Doomi ale odciągając zastój laktatorem nakręcasz laktacje i jakby błędne koło, to kilka koleżanek mi mówiło, że na zastój trzeba dzieciaczka przystawiać jak najczęściej, a nie pobudzać laktację laktatorem (który podobno gorzej ściąga niż dziecko). Właśnie np ta przyjaciółka co w ogóle nie używa laktatora bo w UK zabronili jej przez 1 miesiąc używać laktatora, żeby zbytnio nie rozkręcić laktacji i nie doprowadzić do nawału/zastoju. 🤔
Annia lubi tę wiadomość
-
Ja jak urodziłam mała nie mialam mleka, dopiero jak wróciłam do domu odetchnelam po szpitalu to pojawiła się mi fala mleka aż cieklo ciurkiem. Piersi miałam ogromne a bolały ( chodziłam na kontrole zoltaczki na porodowke) 😬😢😢i położna mówiła broń boże odssysac bo organizm pomyśli , że potrzeba więcej mleka dla dziecka i będzie go produkował jeszcze więcej i będzie jeszcze gorzej, właśnie mówiła poprostu przystawiac mała a reszta się sama unormuje.jak już widziałam że mam pełno to karmiłam córkę. Laktator miałam też zwykły ręczny tylko czasem jak musialam wyjść to zostawialam mleko wrazie co jakby mała płakała . Ale jak wychodziłam z K to nigdy nie spuszczalam do butelki zawsze karmiłam piersią , czy to w aucie czy to w przymierzalni dużo sklepów ma osobne pomieszczenia do przewijania i kamrienia,bałam się że butelka za bardzo jej się spodoba i odrzuci pierś niektóre dzieci tak maja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 14:49
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Cześć Dziewczyny,
U mnie tak jak u Motylka, cały czas niezły młyn. Dziś poza zakupami mam trochę wolnego, a wieczorem jedziemy do znajomych. Nie spodziewałam się takiej ilośvi zalatwiania podczas remontu, spóldzielnia wymyśla nam takie rzeczy że to kosmos.
Powiem Wam, że nie najgorzej mieszka się u teściowej (bo jej nie ma ha ha!)
Jak macie gdzieś obok siebie Tesco to polecam ubranka z F&F, jest cała masa promocji, a jakościowo wg mnie fajne.
Qunai pięknie rośniesz! Masz śliczny brzuszek w którym Marta posiedzi jeszcze minimum 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 14:56
Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
A zastój i gorączka pojawiają się też od tgz przeziebienia piersi , są bardzo wrażliwe i narażone podczas karmienia może nie każda to spotka ale tak jest zwłaszcza dla mam rodzących zimową porą trzeba zakrywac cycuszki ja sama po szyję się zapinalam a od mamy mojej wiem że kiedy sobie kobiety pieluchy wkladaly. A wiem to bo znajoma wylądowała w szpitalu z zapaleniem właśnie przez nieświadomość i co mnie widziała na spacerze to krzyczała bo niestety jest to bardzo nie miłe doświadczenie ogromny ból i wysoka gorączka.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
kic83 wrote:Annia
ja byłam tak masakrycznie zmęczona w połogu ,że mi laktator się przydał po to, żeby odciągnąć mleko i żeby mąż miał w butelce jak córka się obudzi, bo ja szłam spać, a raczej padałam o 22, a on że chodził spać ok północy czy 1 to jeszcze mógł ją nakarmić , a nie mnie budzić, dzięki czemu miałam jedną pobudkę mniej, a wierz mi że każda pobudka mniej będzie zbawieniem...
Kic, my to albo już stare i leniwe jesteśmy, albo doświadczone haha
Wreszcie mi Pani rożek wysłała. Jest szansa że zdążymy z wyprawkąkic83 lubi tę wiadomość
-
Tylko, że tutaj dziewczyny raczej nie mówią 'nie' laktatorowi, tylko zastanawiają się, czy kupować go już teraz. Ja się wstrzymam, bo prawda jest taka, że nie mam gwarancji, że w ogóle będę karmić piersią, a kupno po porodzie nie jest problemem. On nie jest potrzebny na już, bo nie wiem, czy ktoś wychodzi na randkę jak dziecko ma tydzień
Później na pewno będzie przydatny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 15:25
Annia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualny
-
Ja też nie mówię, że później nie kupię.
albo może męża już po 3 dniach wyślę biegiem po laktator.
Ale po prostu chyba nie będę kupować na zapas, a wcześniej tak planowałam.
Sylwucha, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
😭 chyba wyszly mi rozstępy na lewym boku 😭 3 takie czerwone kreski do 1cm i jeden taki 3cm 🥵 myslalam, ze moze metka od bluzki mi sie odcisnela czy coś ale juz z godzine i nie schodzi więc wygląda na to, że to rozstepki ehh
Edit: jak juz teraz mi wyszly to co będzie później.. 🙄 swoją droga spodziewalabym się na brzuchu, który juz urósł a nie tak na płaskiej części 🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 15:56
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:😭 chyba wyszly mi rozstępy na lewym boku 😭 3 takie czerwone kreski do 1cm i jeden taki 3cm 🥵 myslalam, ze moze metka od bluzki mi sie odcisnela czy coś ale juz z godzine i nie schodzi więc wygląda na to, że to rozstepki ehh
Edit: jak juz teraz mi wyszly to co będzie później.. 🙄 swoją droga spodziewalabym się na brzuchu, który juz urósł a nie tak na płaskiej części 🤨 -
Ja biorę bo już w szpitalu używałam. Mieli jeden i trzeba było czekać w kolejce, więc wołałam kazać mężowi przynieść swój. Kar, chodziło mi o to, że z Kic nie że zastanawiamy się czy w ogóle kupić tylko już mamy wizję odciągania mleka żeby móc odpocząć a jeszcze dzieci się nie urodziły. Jak ktoś kupuje nowy to nie ma problemu. Ja szukałam dobrej używki w dobrym stanie więc wiadomo, że z dnia na dzień nie upoluję w dobrej cenie.
-
Ounai, nie tylko Ty rośniesz. Zwazyłam się dziś i jest 11 kg na plusie 😂 Czuję jak mi dziewczyny rozsadzają brzuch i są już mega silne. Wczoraj wieczorem widzialam jak przez jakieś 10 cm skóry któraś przesuwała chyba nogą (Jak krecik)
dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:To gdzie te rozstępy masz? Na boku brzuszka?
Tak, na lewym boku, nawet tu jeszcze brzuch się nie zaczyna. A jeszcze rano nic nie bylo 😕
Jak będzie dzialac stronka do zdjęć to Wam pokaże.. od razu posmarowalam oliwka, nie czuc jeszcze, że to jest takie zagłębienie ale no na pewno nie zaniknie i się rozlezie. Od razu zamowilam też jakies masło do ciała 🙈 chociaz wiem, że to nie działa..💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Tak, na lewym boku, nawet tu jeszcze brzuch się nie zaczyna. A jeszcze rano nic nie bylo 😕
Jak będzie dzialac stronka do zdjęć to Wam pokaże.. od razu posmarowalam oliwka, nie czuc jeszcze, że to jest takie zagłębienie ale no na pewno nie zaniknie i się rozlezie. Od razu zamowilam też jakies masło do ciała 🙈 chociaz wiem, że to nie działa.. -
Sylwucha wrote:Nie przejmuj się tym, to tylko głupie rozstępy. Dla pocieszenia powiem Ci, że jako nastolatka też miałam rozstępy na udach i trochę nad tyłkiem. Bardzo szybko rosłam i skóra nie nadążała. Teraz są praktycznie niewidoczne 😊
Ja tez mam, na wewnętrznej stronie ud kilka i trochę na tyłku ale tez takie niewidoczne i od razu one byly biale ale jakos myslalam, że brzuch mi ominie a już na pewno, że nie tak wczesnie. Poza tym te na udach i tylku to totalnie nie wiem skąd, nigdy nie mialam wahan wagi ani skoku wzrostu . Mówią, że geny , tylko że moja mama nie ma ani jednego 🤷♀️ wiem, że głupie rozstępy ale z drugiej strony wolalabym nie miec😀 może nie bedzie ich jakas spektakularna iloscSylwucha lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
KarolinaMaria wrote:Tylko, że tutaj dziewczyny raczej nie mówią 'nie' laktatorowi, tylko zastanawiają się, czy kupować go już teraz. Ja się wstrzymam, bo prawda jest taka, że nie mam gwarancji, że w ogóle będę karmić piersią, a kupno po porodzie nie jest problemem. On nie jest potrzebny na już, bo nie wiem, czy ktoś wychodzi na randkę jak dziecko ma tydzień
Później na pewno będzie przydatny.
I chyba żadna z nas nie napisała, żeby nie kupować tylko jak to jest naprawdę. A laktator według mnie chociażby ten ręczny zwykły powinna mieć każda mama ,bo napewno się przyda (mówię o tych karmiących piersią) . 😉
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Ja niestety mam okropne rozstępy po ostatniej ciąży.. cały brzuch i boki 😢 Na początku było to okropne bo były wyraźne i czerwone z czasem wyblakly ale i tak je widać..
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Zulugula wrote:Ja tez mam, na wewnętrznej stronie ud kilka i trochę na tyłku ale tez takie niewidoczne i od razu one byly biale ale jakos myslalam, że brzuch mi ominie a już na pewno, że nie tak wczesnie. Poza tym te na udach i tylku to totalnie nie wiem skąd, nigdy nie mialam wahan wagi ani skoku wzrostu . Mówią, że geny , tylko że moja mama nie ma ani jednego 🤷♀️ wiem, że głupie rozstępy ale z drugiej strony wolalabym nie miec😀 może nie bedzie ich jakas spektakularna ilosc
-
Sylwucha wrote:Nie przejmuj się tym, to tylko głupie rozstępy. Dla pocieszenia powiem Ci, że jako nastolatka też miałam rozstępy na udach i trochę nad tyłkiem. Bardzo szybko rosłam i skóra nie nadążała. Teraz są praktycznie niewidoczne 😊
Zulu nie martw się, to genetyka nic z tym nie zrobisz. Smaruj się, żeby zbladły i tyle. A jak po ciążach będą Ci przeszkadzać to jakiś laser sobie na nie strzelisz, żeby były mniej widoczne. 😘 Ja na razie nie mam, ale się nie cieszę jeszcze, bo mojej mamie w ciąży że mną wyszły na 4 dni przed porodem.Stokrotka027, Sylwucha lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023