X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba narazie fałszywy alarm z tymi rozstepami, prawie juz znikly te kreski 🙏 także nie wiem co to było ale od teraz czujność 10 🤪

Inaa89, Stokrotka027, Sylwucha, Annia, dmg111, KarolinaMaria, kic83 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:51

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ma biodrach po latach nastoletnich rozstępy i faktycznie po czasie to ledwo je widać.
    Ale.życzę każdej z nas aby nie miała nowych po ciąży.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja opalenizna 🤩

Super efekt polecam 🤩

IMG-20200725-152329-01.jpg

A to pranie: rozmiar 50 i 56 🥰

IMG-20200725-180214.jpg

Edyciak, Sylwucha, dmg111, Stokrotka027, Wik89, Ewa88 , KarolinaMaria, Inaa89, Lalia, kar_oliv, luthienn, Annia, Enigvaa, Ounai, Zulugula, kic83, doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai czemu używałaś laktatora w szpitalu ? Żeby pobudzić laktację ?

Dziewczyny a jak to jest Np w nocy jak się w piersiach zbierze pokarm .. a np mój mały w dzien jadł co 3h a w nocy miał 5h przerwy to co nawały mi się zrobią ?przez to ze tyle dłużej ? jak nie obudzę dziecka na karmienie ?

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Moja opalenizna 🤩

Super efekt polecam 🤩

IMG-20200725-152329-01.jpg

A to pranie: rozmiar 50 i 56 🥰

IMG-20200725-180214.jpg

To opalanie natryskowe tak?:):)

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    80e6973ebe94.jpg

Tata w Tesco we Wrocławiu upolował dla synka. No to oficjalnie mam już wszystko co chciałam, nawet zestaw 5 body z długim rękawem w rozmiarze 56. :D i dobrze, że nie pojechałam bo pół dnia go nie było. Szkoda, że Tesco wycofuje się z Polski...

Casteam piękna opalenizna. 😍

Inaa89, dmg111, Lalia, Zulugula, kic83, Sylwucha lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam super efekt! Robiłam przed ślubem i byłam bardzo zadowolona.
    Tylko ja oczywiście musiałam narozrabiać i jak babeczka ode mnie wyszla to przyłożylam do dekoltu wilgotny ręcznik i narobiłam sobie plan. Dobrze, że była.dopiero w aucie to uratowała sytuację.

Moją znajomą laktator w szpitalu uratował, miała ogromny problem z karmieniem przez wklęsłe sutki i po prostu aby rozkręcic laktacje po CC odciągała laktatorem i daqała małej i do dziś tak karmi małą.

Ja mam jakiś kiepski dzień, pokłócołam się z mężem i wieczór spędzam sama, wyszłam na długi spacer. Gdyby nie lekarz w poniedziałek rano i biurokracja związana z remontem pojechałabym do mamy. Jestem już strasznie zmęczona i psychicznie i fizycznie a to dopiero początek.
    Niestety na męża w sprawach formalności nie mam co liczyć i wszystko jest na mojej głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 20:24

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    80e6973ebe94.jpg

Tata w Tesco we Wrocławiu upolował dla synka. No to oficjalnie mam już wszystko co chciałam, nawet zestaw 5 body z długim rękawem w rozmiarze 56. :D i dobrze, że nie pojechałam bo pół dnia go nie było. Szkoda, że Tesco wycofuje się z Polski...

O widzisz :D to byliśmy dziś z Twoim mężem w tym samym miejscu na shoppingu. Wg mnie jest tam bardzo dużo ślicznych chłopięcych ubranek.

Annia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    O widzisz :D to byliśmy dziś z Twoim mężem w tym samym miejscu na shoppingu. Wg mnie jest tam bardzo dużo ślicznych chłopięcych ubranek.
    Właśnie widziałam, że pisałaś o Tesco. :) Mąż też był zadowolony bo mówił, że normalnie mógł coś wybrać, ceny fajne, a np. komplecik z wielorybem przeceniony na 20 zl. Kupiliście coś dla córeczki? :) edit: a wiesz czy będą je zamykać?

Anetko a pokłóciliście się o coś konkretnego? Czy chodzi o ten jego brak wsparcia w sprawach formalnych? :( Teraz jesteście u teściów, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 20:37

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Ounai, nie tylko Ty rośniesz. Zwazyłam się dziś i jest 11 kg na plusie 😂 Czuję jak mi dziewczyny rozsadzają brzuch i są już mega silne. Wczoraj wieczorem widzialam jak przez jakieś 10 cm skóry któraś przesuwała chyba nogą (Jak krecik)
    Ty jak na ciąże bliźniacza i takie duże córeczki to i tak świetnie się trzymasz!

Poszliśmy na basen, mieliśmy być 2h, po 1,5h młody obił żebra na zjeżdżalni, przybiegł z rykiem i poszliśmy coś zjeść. Jeszcze pachwiny obtarł i jęczy. Takie wydelikacone to dziecko moje. W samochodzie padł po sekundzie. A mnie mąż zabrał do Dealz i oczywiście wydałam 160zl na pierdoły.

Sylwucha lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Właśnie widziałam, że pisałaś o Tesco. :) Mąż też był zadowolony bo mówił, że normalnie mógł coś wybrać, ceny fajne, a np. komplecik z wielorybem przeceniony na 20 zl. Kupiliście coś dla córeczki? :) edit: a wiesz czy będą je zamykać?

Anetko a pokłóciliście się o coś konkretnego? Czy chodzi o ten jego brak wsparcia w sprawach formalnych? :( Teraz jesteście u teściów, tak?
    Kupiłam 2 piżamki, 3 bodziaki, sweter świąteczny, slarpety i śliniaczki. Dla znajomej synka też kupiłam kilka rzeczy bo jutro po raz pierwszy go widzę. Będę chyba częściej jeździć do Tesco bo mają i ładne i całkiem ok jakościowo te ubranka, a na przecenach to już w ogóle można poszaleć.

Z mężem ogólnie jest lekkie napięcie przez ten remont. Ja spakowałam 90% mieszkania, poaprzedawałam rzeczy, on wyniósł z wiadomych powodów. Teraz co chwile tylko pyta gdzie jest to czy tamto. Jego pierdoły sam sobie pakował ale i tak pyta... Większość rzeczy rozdzielałam na te użyteczne podczas remontu i na te które mozna zawoeźć do mojego Taty na przechowanie. I tak było np z butami których mąż ma mase a nosi kilka par. Przecież nie zapakuje mu wszystkich butów do jednego małego pokoju u teàciowej.
    Dziś mieliśmy jechać do znajomego na urodziny, przyznam że średnio chciało mi się jechać gdy dowiedziałam się że koleżanka nie jedzie, a ja mam tam jechać 4 facetami i później ich przywieźć.
    Przyszedł do nas jeden z tych kolegów i z nim rozmawiałam, nagle mąż zaczął na mnie przy nim okropnie wrzeszczeć gdzie są jego buty (mial je na sobie raz w przeciągu 2 lat więc pojechały do taty). Zrobił mi taką awanture przy tym koledze jaką jestem ignorantką itp. Że.powinnam go pytać - nie wyobrażam sobie pytać o każdą rzecz czy może jaśnie pan będzie pptrzebowal
    .
    Bardzo mnie to wkurzyło i zabolało, bo dość że jestem zmęczona bo wszystko jest na mojej głowie, ja pakowałam jego rzeczy bo sam tego nie zrobił, a poza tym nie pozwole sobie na takie traktowanie. Nie życzę sobie aby ktoś podnosił na mnie głos, jeszcze o taką sprawę.
    Więc skonczyło się tak, że.kolega już zszedł do.auta bo pozostali.czekali a ja powiedziałam męzowi co myślę o jego zachowaniu i że nigdzie nie jadę, a jeśli jeszcze raz powtorzy się sytuacja że będzie tak na mnie podnosił głos, na dodoatek przy swoich kolegach to po prostu dostanie w pysk choć nigdy tego nie zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 21:20

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    To mojej koleżance wyszly ale na piersiach i to dopiero po porodzie jak ją zalal nawał pokarmu i cyce jeszcze wieksze się zrobiły
    Ja nie miałam nawału a też rozstępy wyszły mi po porodzie i na piersiach. Na szczęście od spodu więc nie widać nawet ;)

Suzi, tak, miałam dziecko 4,64kg które potrafiło zjeść z jednej piersi, potem z drugiej i dopchnąć 30ml z butelki. Niestety poległam, ale dopiero teraz wiem, że nie byłam dobrze przygotowana do karmienia a poza tym nie zależało mi. Chętnie chodziłam po tą butelkę.

Annia, cudne. Uwielbiam F&F ale nie mam gdzie kupować :(

Anetka, ulej żale. Co się stało? Ja z moim też miałam spięcie, ale basen odratowal sytuację.

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj padam z nog. Przyjechala jakas rodzina do babci z dalekich stron. I tak niby nic nie robilam tylko z nimi siedzialam, pojechalam nad jeziorko, poszlismy na spacer a czuje sie jakbym nie wiadomo co robila 😅 a jeszcze dluzej pospalam bo do 8.30 😅

🔸28 lat

Wysłany: 25 lipca 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko nie dziwię Ci się, bardzo słabe zachowanie twojego męża, a jeszcze krzyczenie na żonę przy koledze to jest poniżej komentarza... Dobrze zrobiłaś, że nie poszłaś tam. W ogóle słabe, że sama musiałaś pakować rzeczy w ciąży. Jak my się przeprowadzaliśmy to też większość było na mojej głowie, ale no nie byłam wtedy w ciąży, plus mąż swoje ubrania spakował sam. :( Pokaż co kupiłaś na pocieszenie. 😘

Ounai ja też lubię F&F ale te Tesco wszędzie się zwijają... Może jeszcze spróbuję do mnie podjechać czy w ogóle działa? Sama kiedyś dużo rzeczy sobie tam kupowałam takich piżamkowo dresowych. Gdzie byliście na basenie? W Rudzie?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ubolewam nad Tesco ;( mają fajne tekstylia. Mam nawet pościele sprzed kilku lat i super się sprawdzają. Chyba podjadę w tygodniu do Kato i poszukam czegoś dla malucha.

Anetka, nie wiem co Ci napisać. Wierzę, że się dogadacie. Ale rozumiem Twój wkurw i znam ten model 'papiery to nie moja działka'. Tak jakby kobiety co pół roku załatwiłały coś w spółdzielni i miały wszystko w małym palcu... remonty zawsze są trudne i niestety w ich czasie wychodzą nasze najgorsze cechy. Dlatego już jakiś czasem temu Ci pisałam, że Cię podziwiam, że bierzecie się teraz za remont (choć chyba nigdy nie ma dobrego momentu). Dobrze, że odpuściłaś imprezę i spędzisz ten wieczór tak jak chcesz. Po sytuacji z butami ja bym się pewnie z tydzień nie odzywała. Mój też widzi się dziś z kolegami i liczę, że mnie nie obudzi w nocy głośnym powrotem... mówiąc wprost nie narobi bydła ;D

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja z tego samego powodu kupiłam. Albo po to, żeby potem moc zostawić dzidziola np z babcią i wyjść na zakupy, albo randkę z dzieckiem, albo na paznokcie. No cokolwiek co mogloby zahaczyć o karmienie.
    Kic, my to albo już stare i leniwe jesteśmy, albo doświadczone haha

Wreszcie mi Pani rożek wysłała. Jest szansa że zdążymy z wyprawką ;)

O tym samym pomyślałam 😁
    Myślę że to kwestia doświadczenia 😘

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Anetko nie dziwię Ci się, bardzo słabe zachowanie twojego męża, a jeszcze krzyczenie na żonę przy koledze to jest poniżej komentarza... Dobrze zrobiłaś, że nie poszłaś tam. W ogóle słabe, że sama musiałaś pakować rzeczy w ciąży. Jak my się przeprowadzaliśmy to też większość było na mojej głowie, ale no nie byłam wtedy w ciąży, plus mąż swoje ubrania spakował sam. :( Pokaż co kupiłaś na pocieszenie. 😘

Ounai ja też lubię F&F ale te Tesco wszędzie się zwijają... Może jeszcze spróbuję do mnie podjechać czy w ogóle działa? Sama kiedyś dużo rzeczy sobie tam kupowałam takich piżamkowo dresowych. Gdzie byliście na basenie? W Rudzie?
    Na szczęście w pakowaniu pomogła mi mama, ale i tak było tego bardzo dużo. Gdyby nie mama to.nadal bym się pakowała :D
    Mąż zachował się bardzo brzydko, nie wiem co w niego wstąpiło. A na dodoatek coś czuje że i tak niezbyt się zreflektuje bo ostatnio z tą refleksją ciężko u niego. Nie mam zamiaru się do niego odzywać.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Tez ubolewam nad Tesco ;( mają fajne tekstylia. Mam nawet pościele sprzed kilku lat i super się sprawdzają. Chyba podjadę w tygodniu do Kato i poszukam czegoś dla malucha.

Anetka, nie wiem co Ci napisać. Wierzę, że się dogadacie. Ale rozumiem Twój wkurw i znam ten model 'papiery to nie moja działka'. Tak jakby kobiety co pół roku załatwiłały coś w spółdzielni i miały wszystko w małym palcu... remonty zawsze są trudne i niestety w ich czasie wychodzą nasze najgorsze cechy. Dlatego już jakiś czasem temu Ci pisałam, że Cię podziwiam, że bierzecie się teraz za remont (choć chyba nigdy nie ma dobrego momentu). Dobrze, że odpuściłaś imprezę i spędzisz ten wieczór tak jak chcesz. Po sytuacji z butami ja bym się pewnie z tydzień nie odzywała. Mój też widzi się dziś z kolegami i liczę, że mnie nie obudzi w nocy głośnym powrotem... mówiąc wprost nie narobi bydła ;D
    Wiesz, , tym remontem to było mocno zależne od ekipy. W maju dopiero tato dał mi to mieszkanie, później mieliśmy ślub i musieliśmy skupić się na firmie męża oraz sporo zainwestować, w październiku była ekipa na wycenę i wyznaczyli termin na maj, jak to bywa z ekipami terminy się przeciągnęly i dopiero teraz mogli.
    Mój mąż pomimo tego że ma firme (jest stolarzem) nie potrafi zalatwić zbyt wiele. Teraz już małymi kroczkami idzie do przodu bo przestałam go wyręczać. Uwierz, że on się poci ze stresu podczas robienia przelewu 🤣 moglabym go oddelegować do spraw formalnych związanych z remontem ale to ja jestem wlaścicielem, i kosztowaloby mnie to.dużo więcej nerwów niż teraz gdy robie to sama.
    On ma za zadanie ogarnąć elektryka i ustalić z nim nowe ceny ze względu na wymogi spółdzielni, ma ten telefon wykonać w poniedziałek i chodzi za mną abym.ja to zrobiła bo on nie lubi się targować.... tej sprawy mu nie odpuszczę ponieważ wszystkie inne ustalenia prowadzę ja. Taki przedsiębiorczy typ mi się trafił 🤣 Ale wg mnie to wszyztko wynika z beznadziejnego wychowania przez jego mamę.
    A po sytuacji z butami na pewno się do niego nie odezwę ponieważ poniosło kolesia bardzo mocno.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    80e6973ebe94.jpg

Annia
    Mega łowy! Super że już masz wszystkie rozmiary :)

Annia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ