Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Na razie +2,5 kg. Ale same widzicie, że po mnie ciąży nie widać, więc nawet nie wiem, gdzie to poszło... Moja mama w pierwszej ciąży przytyła 7 kg, w drugiej 8 kg, w trzeciej już sporo więcej, ale była też już starsza o te kilka lat.
Ja jak dotąd nie miałam tendencji do tycia, ale hormony szaleją, więc to się może zmienić...
Twoje 2,5 kg to najpewniej : Cycki, wody płodowe, dziecko, powiększona macica
Mi się waga chyba chwilowo zatrzymała coś 🤔 od 3/4 tygodni mam wrażenie ze caly czas przedział + 5,5/6,5 i jedynie w różne dni waha się o te pol kilo raz w dół raz w górę, ale nie przekracza tej granicy. -
SzalonaOna wrote:Heja! U mnie intensywne dni nadal, ciągle orzeprowadzka, ciągle coś do zrobienia, a sił coraz mniej 😂 ostatecznie dziś lub jutro przywozimy ostatnie rzeczy, w niedzielę malowanie starego mieszkania a w pon oddajemy klucze, także trzymajcie kciuki żeby poszło sprawnie 💪
Czuję się ok, choć widzę że mam takie skoki. Np 1 dzien energii, a 2 dni takie z dup... Y. No ale trzeba przeżyć
Dziś zaczynamy weekend bez dzieci, mamy ognisko z rodzeństwem P wieczorem, posiedzimy dłuuuugo zapewne i się zrelaksujemy. P już zaczął urlop, więc pomaga ile się da. Do pracy wróci dopiero 18.08, już po ślubie
Obraliśmy też inna technikę rozmów z Z, póki co skutek jest zadowalający, więc oby tak dalej!
Aaa no i wczoraj dostałam pierwszy prezent dla małej od siostry mojego P, a mojej swiadkowej ❤️ edit: nie wrzucę tego, bo zapodaj nie działa, spróbuję później 😪
Super ze zaczyna być lepiejbardzo mnie tp cieszy. Pochwal się co to za dobra technika na rozmowy zaowocowala
-
SolAngelica wrote:Kredyt leekk który można stosować w ciąży. Nazywa. Super ulgastran. Ja miała nadżerki iii zapalenie błony śluzowej żołądka i na początku stosowałam. Właśnie ulgastran. W. Drugim trymestrze można brać ponoć omeoprazlol. Napewno pomagaja na ból
Dziękuje! Właśnie lekarz mi napisał że mogę brać Omeprazol 20, wiec mam nadzieje że pomożeOunai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Super ze zaczyna być lepiej
bardzo mnie tp cieszy. Pochwal się co to za dobra technika na rozmowy zaowocowala
doomi03, luthienn, dmg111, Wik89, Annia, Lalia, Julik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny chciałabym wrócić do tematów:
1. Laktator elektryczny - jakiej firmy, na jeden czy dwa cycuchy lepiej brać?
2. Osłonki na sutki do karmienia - jaka firma? Jak to wygląda z tymi rozmiarami?
Napiszcie proszę jakie miałyście, czy jakie się u Was najlepiej sprawdziły. Będę teraz kupować, a wybór zbyt duży zeby się samej zdecydować bez żadnych opini/poleceń 😝 (jak kiedyś przewijał się temat to zapomniałam sobie zapisać waszych sugestii 🙁)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 12:44
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Dziewczyny chciałabym wrócić do tematów:
2. Osłonki na sutki do karmienia - jaka firma? Jak to wygląda z tymi rozmiarami?
Napiszcie proszę jakie miałyście, czy jakie się u Was najlepiej sprawdziły. Będę teraz kupować, a wybór zbyt duży zeby się samej zdecydować bez żadnych opini/poleceń 😝 (jak kiedyś przewijał się temat to zapomniałam sobie zapisać waszych sugestii 🙁)
2. Osłonki miałam avent i canpol babies. Ale rozmiar... Metoda prób i błędów. Zamów sobie 2 (to nie są drogie rzeczy), wtedy dopasujesz. Ja korzystam z L osobiście.doomi03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
doomi03 wrote:Dziewczyny chciałabym wrócić do tematów:
Napiszcie proszę jakie miałyście, czy jakie się u Was najlepiej sprawdziły. Będę teraz kupować, a wybór zbyt duży zeby się samej zdecydować bez żadnych opini/poleceń 😝 (jak kiedyś przewijał się temat to zapomniałam sobie zapisać waszych sugestii 🙁)
Motylek, ale śliczne 🥰SzalonaOna, doomi03 lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Dziewczyny chciałabym wrócić do tematów:
Tutaj dziewczyny polecaly tez laktator elektryczny canpol easy start.
Ja właśnie nie wiem czy kupowac teraz czy juz po porodzie 🤔doomi03 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ja się chyba wstrzymam z laktatorem, najpierw bardzo chciałam mieć na wszelki wypadek, ale położna powiedziała, że to za godzinę mąż dokupi jakby trzeba było, a może okazać się nieprzydatny. Moja przyjaciółka też nie kupiła i w ogóle nie miała potrzeby... 🤷♀️
Ounai ale Martusia rośnie!
Ech, mąż pojechał do Ikei do Wrocławia a ja zostałam w domu bo nie miałam siły, a teraz żałuję, że też nie pojechałam. 😌Zulugula, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Tutaj dziewczyny polecaly tez laktator elektryczny canpol easy start.
Ja właśnie nie wiem czy kupowac teraz czy juz po porodzie 🤔
Ja kupuje od razu. Jak mi kolezanka opowiadała jak zdychała jak miala zastoje i goraczki do 40 stopni, to wolę na taki wypadek już mieć go pod ręką, lub odciągać na bieżąco zeby do takich, zastojów nie doprowadzić. Wątpię ze gdyby mnie ta dolegliwość zlapala to będę miala głowę do wybierania i szukania laktator kiedy będę marzyła zeby ulżyć sobie już tu i teraz xD. Pamiętam własna ze dziewczyny polecaly też takie nie za drogie (chyba właśnie tez canpol o którym piszesz), więc wolę mieć już w razie w -
doomi03 wrote:Ja kupuje od razu. Jak mi kolezanka opowiadała jak zdychała jak miala zastoje i goraczki do 40 stopni, to wolę na taki wypadek już mieć go pod ręką, lub odciągać na bieżąco zeby do takich, zastojów nie doprowadzić. Wątpię ze gdyby mnie ta dolegliwość zlapala to będę miala głowę do wybierania i szukania laktator kiedy będę marzyła zeby ulżyć sobie już tu i teraz xD. Pamiętam własna ze dziewczyny polecaly też takie nie za drogie (chyba właśnie tez canpol o którym piszesz), więc wolę mieć już w razie w
Stokrotka027, Sylwucha lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Doomi ale odciągając zastój laktatorem nakręcasz laktacje i jakby błędne koło, to kilka koleżanek mi mówiło, że na zastój trzeba dzieciaczka przystawiać jak najczęściej, a nie pobudzać laktację laktatorem (który podobno gorzej ściąga niż dziecko). Właśnie np ta przyjaciółka co w ogóle nie używa laktatora bo w UK zabronili jej przez 1 miesiąc używać laktatora, żeby zbytnio nie rozkręcić laktacji i nie doprowadzić do nawału/zastoju. 🤔
Annia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulugula wrote:Tutaj dziewczyny polecaly tez laktator elektryczny canpol easy start.
Ja właśnie nie wiem czy kupowac teraz czy juz po porodzie 🤔
Tak, ja mam Canpol elektryczny easy start, bardzo polecam.
Z laktarorem jest tak, że raz odsysasz z jednego raz z drugiego cycka.
Co do osłonek jak miałam rozmiar uniwersalny to chyba M Philipsadoomi03 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyJa się z laktatorem wstrzymam chyba do porodu, no chyba że trafi mi się używany medela swing flex w dobrej cenie, to może kupię.
Bo się zastanawiam, czy on w ogóle będzie mi potrzebny.. może się okazać, że go kupię i użyję tylko kilka razy, więc szkoda kasy w takim razie. Przy nawale pokarmu to chyba najlepiej sprawdza się masaż piersi plus czeste przystawianie dziecka, a w razie czego można nieco po prostu ręcznie z cyca wycisnąć..
I tak właściwie jest wiele takich rzeczy, z którymi się wstrzymam, żeby zobaczyć naocznie, czego mi brakuje.Annia, KarolinaMaria, Julik lubią tę wiadomość