X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Joan Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Moim zdaniem u nas najlepszy lekarz to dr Taczalski , fakt ze kiedyś te 2-3 lata temu jak chodziłam do niego z synem był jeszcze lepszy niż teraz ,bardziej mu zależało ale i tak lepszego nie ma u nas .. nie wiem jaki masz problem ale ja Nie miałam wcale owulacji , po lekach dopiero pecherzyki zaczęły rosnąć ale wtedy dla odmiany nie chciały pękać nawet po lekach ..

Edit a długo już chodzisz do dr Taczalskiego ? Oby szybko udało się zajść :):)

właśnie pamiętam jak pisałaś na innym wątku, że z tymi pęcherzykami był problem.

Ja chodzę do niego od stycznia. Mimo, że było sporo pacjentek na poczekalni to poświęcił mi 40 minut.
    Dał leczenie dla mnie i dla starego (na poprawę wyników nasienia - CLO i suple).
    Zasugerował, że może być problem z krzepliwością. I tu trafił. Po tej wizycie przejrzałam sobie wszystkie moje wypisy ze szpitala (mam chorobę jelit) i tam wszędzie d-dimery, fibrynogem i INR miałam wskazujące na problem z krzepliwością. Dalsza diagnostyka to potwierdziła.
    Ja owulacje mam, pęcherzyki pękają. W styczniu jednak okazało się, że mam podwyższone FSH i LH oraz obniżone amh wskazujące na wygasającą rezerwę jajnikową. Po tych wynikach na gwałt szukałam lekarza i trafiłam właśnie na niego, bo miał najwięcej poleceń. Co ciekawe teraz FSH i LH spadło. W najbliższym cyklu powtarzam amh.
    Okazało się ostatnio też, że mam problem z immunologią. Jeżeli nawet dochodzi do zapłodnienia to mój organizm odrzuca ciążę, bo traktuje jako ciało obce. I mam już na to ustalone leczenie od docenta Paśnika.
    Z tym, że po drodze wyniki starego ze złych (8mln/ml) zrobiły się tragiczne (0,75ml/ml w czerwcu br).U niego kariotypy, hormony i inne badania krwi, USG w normie. Czekam na kolejną wizytę u Wolskiego w Wawie.

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    właśnie pamiętam jak pisałaś na innym wątku, że z tymi pęcherzykami był problem.

Ja chodzę do niego od stycznia. Mimo, że było sporo pacjentek na poczekalni to poświęcił mi 40 minut.
    Dał leczenie dla mnie i dla starego (na poprawę wyników nasienia - CLO i suple).
    Zasugerował, że może być problem z krzepliwością. I tu trafił. Po tej wizycie przejrzałam sobie wszystkie moje wypisy ze szpitala (mam chorobę jelit) i tam wszędzie d-dimery, fibrynogem i INR miałam wskazujące na problem z krzepliwością. Dalsza diagnostyka to potwierdziła.
    Ja owulacje mam, pęcherzyki pękają. W styczniu jednak okazało się, że mam podwyższone FSH i LH oraz obniżone amh wskazujące na wygasającą rezerwę jajnikową. Po tych wynikach na gwałt szukałam lekarza i trafiłam właśnie na niego, bo miał najwięcej poleceń. Co ciekawe teraz FSH i LH spadło. W najbliższym cyklu powtarzam amh.
    Okazało się ostatnio też, że mam problem z immunologią. Jeżeli nawet dochodzi do zapłodnienia to mój organizm odrzuca ciążę, bo traktuje jako ciało obce. I mam już na to ustalone leczenie od docenta Paśnika.
    Z tym, że po drodze wyniki starego ze złych (8mln/ml) zrobiły się tragiczne (0,75ml/ml w czerwcu br).U niego kariotypy, hormony i inne badania krwi, USG w normie. Czekam na kolejną wizytę u Wolskiego w Wawie.

To u Ciebie problem niestety bardziej złożony .. ja zaszłam w ciąże za każdym razem za pierwszym razem gdy tylko owulacja wystąpiła .. ale chodziłam Ok 3-4 miesiące do dr Zydlewskiego i nie umiał trafić z lekami , nie wywołał owulacji , jedynie przytyłam po nich i tyle , miałam tez cieniutkie endometrium a on dał leki które je jeszcze osłabiają , dr Taczalski dał inne leki inne dawki i poszło

Joan lubi tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja apetyt też mam niestety wzmożony. Mówię "niestety", bo gdy najem się do syta, to potem mi niedobrze i czuję się jak wańka wstańka, dlatego jem bardzo ostrożnie.. małe porcje a częściej, a wieczorem najczęściej nic nie jem. Szwagierka tyje w zastraszającym tempie, a ja nie chcę tak wyglądać..

Mi już mdłości minęły, sporadycznie wieczorem coś mnie zamuli, ale znowu cieszę się jedzeniem, bo ja zawsze byłam łakomczuch 😁 tycie chyba zależy od predyspozycji genetycznych też, na razie przytyłam 1kg od początku ciąży, moja mama 4 kg że mną, ciekawe ile ja będę miała.

Edyciak lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, mam to samo z „przerzucaniem sie” z jednego boku na drugi w nocy, maz sie smieje ale sie nie dziwię, bo i mnie to smieszy. i do tego to sapanie😅

dmg111 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja apetyt też mam niestety wzmożony. Mówię "niestety", bo gdy najem się do syta, to potem mi niedobrze i czuję się jak wańka wstańka, dlatego jem bardzo ostrożnie.. małe porcje a częściej, a wieczorem najczęściej nic nie jem. Szwagierka tyje w zastraszającym tempie, a ja nie chcę tak wyglądać..
    A dużo przytyłaś już? Ty chyba taka szczupła raczej jesteś? Ale wiadomo, że trzeba się pilnować, moja kuzynka też tyje przerażająco, jest na tym etapie co ja i już ma 14 kg na plusie 😱

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny. Podczytuje was cały czas choć udzielam się bardziej na FB na grupie styczniowej.
    Ja męczę się z mega zapaleniem pęcherza i już nie wiem co mam zrobić żeby było Dobrze. Muszę dotrwać do wieczora i wezmę antybiotyk może będzie lepiej.
    Zugulu ty jesteś z KRK ? Gdzie planujesz rodzić?

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Hej dziewczyny, teraz z kolejne pytanie, ale do dziewczyn które brały metformine, czy miałyście zalecone branie czy odstawienie w ciąży?
    U mnie odstawienie od pozytywnego testu i tak zrobiłam

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:50

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    A dużo przytyłaś już? Ty chyba taka szczupła raczej jesteś? Ale wiadomo, że trzeba się pilnować, moja kuzynka też tyje przerażająco, jest na tym etapie co ja i już ma 14 kg na plusie 😱
    Na razie +2,5 kg. Ale same widzicie, że po mnie ciąży nie widać, więc nawet nie wiem, gdzie to poszło... Moja mama w pierwszej ciąży przytyła 7 kg, w drugiej 8 kg, w trzeciej już sporo więcej, ale była też już starsza o te kilka lat.
    Ja jak dotąd nie miałam tendencji do tycia, ale hormony szaleją, więc to się może zmienić...

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie chcecie tyc polecam dietę cukrzycowa. Jecie cały czas a waga stoi haha

O nocach na 4 tygodnie przed porodem nie będę Wam nawet opowiadać. Dziś mąż dał mi odespać. Co prawda najpierw syn przyszedł do mnie i mi gadał i opowiadał, ale potem tata go przejął i dał mamie odespać 8 pobudek na siku i spanie na polsiedzaco ;)

Tym samym dziś zaczynam 36 tydzień ciąży. Na wadze +9,5kg. Ledwo w normie się mieszczę. Rano kropla krwi, mam nadzieję, że to nadżerka tylko bo jutro mąż wylatuje :P

SzalonaOna, Inaa89, Annia, dmg111, Wik89, kic83, Lalia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    W Żeromskim:) idziemy tez tam na szkołę rodzenia od wrzesnia. Zdecydowałam się na ten szpital, bo położne mają super opinie, cały oddzial jest nowka i niedługo kończą remont sal porodowych- każda będzie miala swoja łazienkę, wiec wznowia porody rodzinne 🙏 poza tym lezalam tam w grudniu na wyciecie polipa i bylam bardzo zadowolona z opieki . A Ty gdzie planujesz? :)
    Ja się tam urodziłam :D

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai też właśnie miałam pisać, że z całego serca polecam dietę cukrzycową😋 podaż posiłków co dwie godziny, z minimalnym tyciem😄

Ounai, Annia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja! U mnie intensywne dni nadal, ciągle orzeprowadzka, ciągle coś do zrobienia, a sił coraz mniej 😂 ostatecznie dziś lub jutro przywozimy ostatnie rzeczy, w niedzielę malowanie starego mieszkania a w pon oddajemy klucze, także trzymajcie kciuki żeby poszło sprawnie 💪

Czuję się ok, choć widzę że mam takie skoki. Np 1 dzien energii, a 2 dni takie z dup... Y. No ale trzeba przeżyć :)

Dziś zaczynamy weekend bez dzieci, mamy ognisko z rodzeństwem P wieczorem, posiedzimy dłuuuugo zapewne i się zrelaksujemy. P już zaczął urlop, więc pomaga ile się da. Do pracy wróci dopiero 18.08, już po ślubie :)

Obraliśmy też inna technikę rozmów z Z, póki co skutek jest zadowalający, więc oby tak dalej!

Aaa no i wczoraj dostałam pierwszy prezent dla małej od siostry mojego P, a mojej swiadkowej ❤️ edit: nie wrzucę tego, bo zapodaj nie działa, spróbuję później 😪

Edyciak, Inaa89, dmg111, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - ta kropelka może zwiastuje odejście czopa w najbliższych dniach? :)

Martusia - siedź i czekaj aż tata wróci!

• SolAngelica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    W Żeromskim:) idziemy tez tam na szkołę rodzenia od wrzesnia. Zdecydowałam się na ten szpital, bo położne mają super opinie, cały oddzial jest nowka i niedługo kończą remont sal porodowych- każda będzie miala swoja łazienkę, wiec wznowia porody rodzinne 🙏 poza tym lezalam tam w grudniu na wyciecie polipa i bylam bardzo zadowolona z opieki . A Ty gdzie planujesz? :)
    Jescze niew wiem. Wstępnie myślałam o siemieradzkim na dobre opinię. Moja siostra rodzila w Żeromskim i też polecalalt ale 10 lat temu. Jescze nad Narutowoczem myślałam

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jak nie chcecie tyc polecam dietę cukrzycowa. Jecie cały czas a waga stoi haha

O nocach na 4 tygodnie przed porodem nie będę Wam nawet opowiadać. Dziś mąż dał mi odespać. Co prawda najpierw syn przyszedł do mnie i mi gadał i opowiadał, ale potem tata go przejął i dał mamie odespać 8 pobudek na siku i spanie na polsiedzaco ;)

Tym samym dziś zaczynam 36 tydzień ciąży. Na wadze +9,5kg. Ledwo w normie się mieszczę. Rano kropla krwi, mam nadzieję, że to nadżerka tylko bo jutro mąż wylatuje :P
    9.5 kg to nie tak duzo 😉 ja w każdej ciazy tyłam tak po ok 10kg 😊
    No no oby nie bylo, że coś tam powoli zaczyna się ruszać. Ale jak to tylko kropelka to nie ma co sie stresować 😉 obserwuj się pod tym kątem 😊
    Marta pamietaj, tata wyjezdza musisz jeszcze tydzien poczekać minimum 😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:50

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana :( chyba mam nawrot wrzodów... już kiedyś je leczyłam i przez dłuższy czas miałam spokój a od wczoraj dokładnie taki sam ból jak wtedy :/ najgorzej, że nie ma żadnych bezpiecznych leków w ciąży i nie wiem co mam zrobić 😭 już napisałam do mojego lekarza ale nie wiem czy coś poradzi. A ja wiem, że z dnia na dzień będzie gorzej :((

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, ja w pierwszej ciąży +23kg, więc teraz przed rozpoznaniem cukrzycy się pilnowałam, a potem to nawet cieszyłam się, że będę mieć motywację.

Motylek, mam nadzieję że to jeszcze nie czop. Marta musi jeszcze 2 tygodnie posiedzieć, bo inaczej będzie wczesniakiem. Poza tym dalej mi Pani rożka nie wysłała 😂 dobrze, że chociaż zapasowe prześcieradło przyszło ;)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Jestem załamana :( chyba mam nawrot wrzodów... już kiedyś je leczyłam i przez dłuższy czas miałam spokój a od wczoraj dokładnie taki sam ból jak wtedy :/ najgorzej, że nie ma żadnych bezpiecznych leków w ciąży i nie wiem co mam zrobić 😭 już napisałam do mojego lekarza ale nie wiem czy coś poradzi. A ja wiem, że z dnia na dzień będzie gorzej :((
    Kredyt leekk który można stosować w ciąży. Nazywa. Super ulgastran. Ja miała nadżerki iii zapalenie błony śluzowej żołądka i na początku stosowałam. Właśnie ulgastran. W. Drugim trymestrze można brać ponoć omeoprazlol. Napewno pomagaja na ból

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ