X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku to są stare rozstępy, nowe najczęściej (nie zawsze oczywiście, bo są wyjątki jak we wszystkim) są czerwone/różowe 🤗

SzalonaOna lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja psiapsi jest w ciąży 🥰

Tak się cieszę :) w styczniu miała cb i bardzo się martwiła że się nie uda.
    A tu się udało i to w cyklu który spisała na straty i jeszcze w Polsce chłopa wyslala na badania nasienia.

Teraz czeka na wizytę u poloznej :)

Super!

Ounai, Inaa89, SzalonaOna, Ulaa, kar_oliv, KarolinaMaria, Lalia, dmg111, Annia, Sylwucha, Edyciak, doomi03, luthienn lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ostatnio maz tez sie smial, ze to musi być corka bo juz od poczatku mamy z nia problemy 😅
    Wspolczuje Ci tych ciężkich nocy 😏 i ogólnie juz takiego kiepskiego samopoczucia. Ale jeszcze troszkę musisz wytrzymac 😘 moj synek tez juz druga noc przyszedl do nas z placzem ze bola go nóżki i mam mu masować. Ostatnio coraz częściej sie to zdarza, ze budzi go bol nóg. On we wrześniu konczy 4 latka, możliwe że to właśnie od tego ze szybko rośnie i stąd ten bol? Bo coś kiedys wspominałaś ze u twojego synka z tego powodu te bole o ile dobrze pamiętam 🤔 oprocz masażu podajesz mu cos przeciwbólowego itp?
    Maz o której Cie dzis zostawia? Staraj się duzo wypoczywac zeby bole sie nie powtarzały.
    Chirurg mówił mi, że jego zdaniem to nie są bóle wzrostowe tylko chce się potulic. Ale to było wtedy kiedy bardzo często tak przychodził. Ale teraz widzę, że to się pojawia właśnie w takich momentach kiedy ma rosnąć. Albo po dużym wysiłku więc nie wiem czy to też nie jakieś bóle mięśni go budzą po prostu. Wczoraj wystarczyło że go masowałam. A czasem po prostu daje ibuprom.
    Zwykle daję mu połowę dawki dla jego wagi, jeśli pomaga to więcej nie podaję, a jak nie to dostaje jeszcze ekstra.
    Ja się zgadzam z Twoim mężem. Te córki to daja popalić. Moja też jakaś niesforna, nie tak jak brat ;)
    A noce cóż, i tak nieźle że do tej pory dało się w miarę spać. Mogło być gorzej ;)

Motylku, wiesz sama jak jest. Człowiek myśli, że już się lepiej czuje, a potem cierpi. Teraz trochę zwolnię tempo, bo nie chcę ryzykować jak nie ma męża.

Inaa89, SzalonaOna lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ty szybko zaczelas czuc ruchy prawda? Dobrze pamiętam?
    Taaak. Bodajże koło 16 tyg już czułam że to malutka się rusza. Delikatnie, ale czułam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Chirurg mówił mi, że jego zdaniem to nie są bóle wzrostowe tylko chce się potulic. Ale to było wtedy kiedy bardzo często tak przychodził. Ale teraz widzę, że to się pojawia właśnie w takich momentach kiedy ma rosnąć. Albo po dużym wysiłku więc nie wiem czy to też nie jakieś bóle mięśni go budzą po prostu. Wczoraj wystarczyło że go masowałam. A czasem po prostu daje ibuprom.
    Zwykle daję mu połowę dawki dla jego wagi, jeśli pomaga to więcej nie podaję, a jak nie to dostaje jeszcze ekstra.
    Ja się zgadzam z Twoim mężem. Te córki to daja popalić. Moja też jakaś niesforna, nie tak jak brat ;)
    A noce cóż, i tak nieźle że do tej pory dało się w miarę spać. Mogło być gorzej ;)

Motylku, wiesz sama jak jest. Człowiek myśli, że już się lepiej czuje, a potem cierpi. Teraz trochę zwolnię tempo, bo nie chcę ryzykować jak nie ma męża.
    Wiem kochanie, sama zapierniczam z ogarnięciem mieszkania, a później 3 dni cierpię bo czuję się tak nijako. A na końcówce to już w ogóle Cię podziwiam! Ja już czuję, że będzie mi mega ciężko. Jednak prawda jest, że każda ciąża inna. Staram się być aktywna, ale później organizm się na mnie mści :)

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Robimy taki poczęstunek w domku, w sensie sałatki, przekąski, ciasta, kawa, herbata, alko, kurczak na gorąco, barszcz z pasztecikami. Tak żeby posiedzieć tylko, bez żadnego konkretnego obiadu. Ślub jest o 10.30, więc też o 11 nikt obiadu nie będzie jadł (tak mysle) :)

Brzmi pysznie 😀 Zamawiam paszteciki z barszczem 😁

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Brzmi pysznie 😀 Zamawiam paszteciki z barszczem 😁
    Zapraszam serdecznie! Zawsze jesteście mile widziane! ❤️

dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Taaak. Bodajże koło 16 tyg już czułam że to malutka się rusza. Delikatnie, ale czułam
    Ja w pierwszej ciazy tylko pozno zaczelam czuc kolo 20tyg, a w kazdej kolejnej juz wlasnie cos kolo 16 tyg jak Ty czulam jak mi pływają chlopaki 😉

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Robimy taki poczęstunek w domku, w sensie sałatki, przekąski, ciasta, kawa, herbata, alko, kurczak na gorąco, barszcz z pasztecikami. Tak żeby posiedzieć tylko, bez żadnego konkretnego obiadu. Ślub jest o 10.30, więc też o 11 nikt obiadu nie będzie jadł (tak mysle) :)
    No ja mysle, ze to taka godz wlasnie ze zaczelam bym takim lekkim obiadkiem typu np rosołek, jakies ziemmiaczki miesko itp, potem kawka i wlasnie przekąski plus barszczyk 😉 oczywiscie to twoj slub i zrobisz jak Ty uważasz, żebyś nie pomyślała ze Ci coś narzucam 😊

Edyciak, doomi03, Julik lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 😘

Annia, super ubranka mąż wybrał! 💙

Anetka, cudne te rzeczy, ale sweterek świąteczny mnie zauroczył 😍

Ounai, odpoczywaj, niech Martusia czeka na Tatę 😅

Motylku, my 19 dni przed ślubem byliśmy w trakcie remontowania mieszkania 🤣

My wczoraj skręciliśmy wielką szafę PAX z Ikei w pokoju bobo 🤩 co prawda szafa stoi w pokoju dzidziusia, ale będzie służyć całej rodzinie 😉

Po obiedzie pojechaliśmy do moich dziadków i rodziców. W sumie wyszło to fajnie bo posiedzieliśmy na spokojnie z babcia i dziadziem i mogliśmy pogadać, a potem do wieczora posiedzieliśmy z moimi rodzicami, ja na huśtawce, mój mąż spał na kocu na trawie, naprawdę odpoczęliśmy 👍

Dzisiaj mam zamiar zamówić regał do pokoju dziecka i uchwyty do drzwi, bo chce zamówić dziecięce 😂

A wczoraj wieczorem mój bobas dawał czadu 😁 jak już leżałam przed spaniem to tak się kręcił ze czułam go w brzuchu i pod ręką 🙈 chciałam mężowi jeszcze położyć rękę, ale to za wcześnie i on nie czuł, ale ja leżałam ze łzami w oczach ze wzruszenia 😭💙

Inaa89, SzalonaOna, dmg111, Annia, Zulugula, Edyciak, kar_oliv, doomi03, kic83 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zalegliśmy w ogrodzie bo robimy sobie altankę żeby wygodnie się siedziało :)

Będziecie kupować jakieś zestawy pościeli dla Bobo? W sumie mialam nic nie kupowac/nie szyc ale jakoś nie mogę się powstrzymać 😅

Lalia lubi tę wiadomość

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    A my zalegliśmy w ogrodzie bo robimy sobie altankę żeby wygodnie się siedziało :)

Będziecie kupować jakieś zestawy pościeli dla Bobo? W sumie mialam nic nie kupowac/nie szyc ale jakoś nie mogę się powstrzymać 😅
    Ja na początek wg nie kupuje poscieli ani nic z tych rzeczy 😉 bedzie samo lozeczko z przescieradelkiem, do tego bede miec kokon, ale nie zawsze bede używać. I rozek, czy spiworek, kocyki nic poza tym. Na pościel przyjdzie czas 😉 dla maluszka to za wczesnie jeszcze.

Lalia, dmg111, Edyciak lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    No ja mysle, ze to taka godz wlasnie ze zaczelam bym takim lekkim obiadkiem typu np rosołek, jakies ziemmiaczki miesko itp, potem kawka i wlasnie przekąski plus barszczyk 😉 oczywiscie to twoj slub i zrobisz jak Ty uważasz, żebyś nie pomyślała ze Ci coś narzucam 😊
    Rzecz w tym, że na tyle osób nie dam rady zrobić ciepłego obiadku na już... Będzie około 20 osób dorosłych i 12 dzieci, no nie ma szans, a przecież nikt mi w domu nie zostanie żeby gotować. Stąd pomysł na przekąski.

P. S. Zresztą moja rodzina szybko się zawinie, od P będzie tylko rodzeństwo w domu, więc ogarniemy sobie imprezkę :)myślę jeszcze, żeby iść ognicho machnąć na polanie, tam można swobodnie potańczyć z głośna muzyka :)

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Cześć dziewczyny! 😘

Annia, super ubranka mąż wybrał! 💙

Anetka, cudne te rzeczy, ale sweterek świąteczny mnie zauroczył 😍

Ounai, odpoczywaj, niech Martusia czeka na Tatę 😅

Motylku, my 19 dni przed ślubem byliśmy w trakcie remontowania mieszkania 🤣

My wczoraj skręciliśmy wielką szafę PAX z Ikei w pokoju bobo 🤩 co prawda szafa stoi w pokoju dzidziusia, ale będzie służyć całej rodzinie 😉

Po obiedzie pojechaliśmy do moich dziadków i rodziców. W sumie wyszło to fajnie bo posiedzieliśmy na spokojnie z babcia i dziadziem i mogliśmy pogadać, a potem do wieczora posiedzieliśmy z moimi rodzicami, ja na huśtawce, mój mąż spał na kocu na trawie, naprawdę odpoczęliśmy 👍

Dzisiaj mam zamiar zamówić regał do pokoju dziecka i uchwyty do drzwi, bo chce zamówić dziecięce 😂

A wczoraj wieczorem mój bobas dawał czadu 😁 jak już leżałam przed spaniem to tak się kręcił ze czułam go w brzuchu i pod ręką 🙈 chciałam mężowi jeszcze położyć rękę, ale to za wcześnie i on nie czuł, ale ja leżałam ze łzami w oczach ze wzruszenia 😭💙
    Pierwsze ruchy, to najpiękniejsze chwile! Ja chyba za tym tęskniłam najbardziej jeśli chodzi o ciążę :)

P. S. To jesteśmy w podobnej sytuacji, więc chyba rozumiesz... 😂

Lalia lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 10:15

Sylwucha, Inaa89 lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ounai Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinę mąż wyjeżdża. Młody chodzi za nim krok wrzuciłem krok, już zaczyna tęsknić, a jeszcze tata nie pojechał.

age.png

age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Sylwia, miałam dreszcze jak czytałam Wasza historie! Cieszę się, że wszystko w ostateczności okazało się dobrze! Takie wydarzenia mocno zbliżają. Myślę, że razem góry przeniesiecie 💪 Śmiało mogę stwierdzić, że jesteście już niezniszczalni, a młode to tylko umocnią ❤️
    Dziękuję Dmg 😘
    W tej chwili też myślę, że razem możemy wiele. Dziewczynki traktujemy jak nagrodę za wytrwałość 😊😍

Lalia, Ounai, dmg111, Annia, kic83 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ