Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
Odpowiedz

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Oceń ten wątek:
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie ma się co napalać na ten ovarin...

Ja od miesiąca też biorę pregnę i kwas foliowy dodatkowo, no ale teraz nie wyszło, zobaczymy co przyniesie styczeń.

A teraz się jakoś męczę żeby ta małpa już przyszła, plamienia od wczoraj, nawet wczoraj wieksza kropla poszła i juz chciałam zaznaczyć nowy cykl ale przy następnej wizycie w toalecie znów papier mało co pobrudzony.

Dziś od rana to samo :/ Mogłaby już mnie nie wkurzać i się w końcu pojawić

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Mama_malarka Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim Wojowniczkom :) przenoszę się z innego forum, bo tam niesprzyjająca atmosfera. Zobaczymy jak tu ;)
    Jestem mamą 2012 i 2014. Teraz staramy się o trzeci Skarb. Mam dwóch chłopców, więc jakby mam nadzieję na zmianę, ale bez ciśnienia.
    Dziś według moich obliczeń jestem 8dpo i już wyczekuje co będzie dalej... W listopadzie odstawiłam tablety, a chłopców udało się wykombinować właśnie w takich okolicznościach, ale jednak ... Byłam młodsza, więc teraz się okaże. Dziś byłam na badaniach tarczycy i progesteronu. 12.01 mam wizytę u gina.
    Pozdrawiam Was ❤️

futuremama, mgielka, Bąblinka, Niebieska Gwiazda, midzia, Nalia lubią tę wiadomość

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co prawda ja już odpadłam z grudniowego watku ale wpadłam po radę
    Dziś 7 dc cały dzień czuję brzuch i lewy jajnik śluzu mam bardzo dużo ale raz za czas pojawia się taki kawa z mlekiem poza tym żadnych dolegliwości, jak myślicie jakaś infekcja? Czy szybsza owulka?? Nie zaopatrzyłam się w testy owu i nie wiem temperaturę też olalam narazie

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Hej Mama_malarka :) Wpisać Cię do listy na ktoryś dzień do testowania?
    U mnie dzieci nieco młodsze ale też staramy się o trzecie :)
    Chyba by wypadało 🤭 teoretycznie 24.12. a mój pierwszy synek jest z testowania 26.12. 2011 🥰

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj! U nas jest najlepsza atmosfera, przekonasz się :)

Dziewczyny czy Wy tez macie takie złe doświadczenia z pielęgniarkami w szpitalach dziecięcych? Myślałam ze to jakies legendy miejskie ale to co ja tu przejdzie to jakiś koszmar.

Moje dzidcko cały czas jest pod kroplówka i wiadomo nudzi się, denerwuje, chciałby pobiegać, odpoczac. Obrażają się jak zapytałam czy mzona odpuścić już końcówkę kroplówki no dziscko cały dzień jest w łóżeczku i już nie mam siły psychicznej do opieki i ciągłego płaczu i jęczenia.
    Dziś przyszły jeszcze gorsze, od rana czepiają się, ze rzeczy są na wierzchu, ze nie przewietrzone. To mówię im, ze nie umiem nawet jak okno otworzyć i, ze żyje w tym pokoju, śpię, jem, robię dziecku jeść w nocy to jak ma być w ty pokoju?
    Mały naruszył wenflon i ciężko mu znaleźć miejsce wiec wbiły mu w podeszwę stopy i każą pilnować żeby nie naruszył. Jak ja mam 16 miesieczne na dziecko przywiązać do barierek żeby nie próbował wstać ? One twierdzą ze na rękach go mogę trzymać . Tylko zd mój synek 2 min nie usiedzi na kolanach a co dopiero cały dzień 🤦 i ze inni rodzice nie narzekają z gorszymi chorobami 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Marze żeby się ten koszmar skończył

Muszę chociażby wyjść do łazienki czy zagrzać wodę na mleko... fukaja teraz na mnie i obgadują ze jestem konfliktowa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 12:23

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala, a to ja chyba przeoczyłam info, że jesteś z dzieciatkiem w szpitalu 😔 współczuję... Ja byłam już hohoho temu z wówczas prawie 4 letnim dzieckiem i nie było łatwo, a z takim maluchem :(
    Ja nie rozumiem czemu te baby są takie zgryźliwe, ale faktycznie ciężko trafić na normalną.... Zazwyczaj to starsze Panie i chyba po prostu nie lubią swojej pracy... Te młodsze (zazwyczaj) są dużo lepsze

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    na szczescie zlobki otwarte wczoraj juz zawał mialam ze mi dadzą moją kochaną 2 latke na caly dzien haha ;p ale jednak nie :D

Otwarte ,otwarte, pracuje w żłobku więc wiadomość z pierwszej ręki. W wigilię też otwarte jak co roku 🤷‍♀️Bezrobotni beda na spokojnie szykować Wigilię a my wszystkie w pracy do 15.30 ( w tym roku i tak jakoś wcześniej) .

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Otter Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 18:34

Nunakala lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala a gdzie ty mieszkasz?Jejku aż strach leżeć z dzieckiem w szpitalu.Każdemu może się trafić.Szybkiego powrotu życze.

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżymy w Kielcach. Nie wiem kiedy wychodzimy, może damy radę przed świetami. Ja wszystko rozumiem, ze chcą pomoc bo kroplówki są ważne ale można nis iść na łatwiznę i wbijać tam gdzie prościej tylko patrzeć wiek dziecka. Uszkodził dwa wenfony bo jest dzieckiem, wiem, ze ciężko gdziekolwiek wbić ale w stopę to można wbijać niemowlakowi 🤦 i jeszcze pretensje bo się śmiem odezwać

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Leżymy w Kielcach. Nie wiem kiedy wychodzimy, może damy radę przed świetami. Ja wszystko rozumiem, ze chcą pomoc bo kroplówki są ważne ale można nis iść na łatwiznę i wbijać tam gdzie prościej tylko patrzeć wiek dziecka. Uszkodził dwa wenfony bo jest dzieckiem, wiem, ze ciężko gdziekolwiek wbić ale w stopę to można wbijać niemowlakowi 🤦 i jeszcze pretensje bo się śmiem odezwać

Eh to ich zajebiste podejście do pacjenta.
    Mów swoje co masz powiedzieć i w tyłku co sobie panie pomyślą.
    16miesiecy
    Co się dziwić

Ja wiem ze są mega spokojne dzieci ( mojej koleżanki Mała ciągle na kolanach a w tym samym wieku jest) ale moje np najmłodsze to całkowita odwrotność. Wulkan Energi od maleńkiego..
    W leżaczku skikal jeszcze nie raczkując.. Wygibasyv, wstawanie a jak zaczął raczkować to już koniec z dłuższym siedzeniem na kolnach haha
    Kiedy miał 8m jak byliśmy w Polsce to babcia ubolewała że nic. Tylko na podłogę ciągnie. On sam i już
    Już od dłuższego czasu spaceruje na własnych nogach gdzie mamy i 4 letnie dzieci wożą w wózkach na spacerach.. No jego nie da rady 😂😂😂

Dziś już przekupilam go aby choć trochę w wózku wytrzymał na zakupach ( dopóki nie zaczal chodzić dobrze dużo spał w wózku i było ok)...

A najstarszy syn się długo w wózku najeździł 😂 inne typy dzieci :)

Córka też od 16 miesiąca zero. Wózka Praktycznie.. Ale ona była. Chociaż spokojna 😂😂😂
    Najmłodsze jak nas całuję to usta puchną tak ściska 🤣

Trzymajcie się 😘

Lecę robić pazurki świąteczne 😍
    I u nas też lock down się. Szykuje na po świętach ehhh ale mają się starać aby szkoły były otwarte zobaczymy

Kciuki za owocne owulacje ❤️💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 14:21

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak co 3 dni opatrunek, ale rana jest głęboka wiec co najmniej tydzień, kolejne oględziny w poniedziałek . Całymi dniami kroplówki.
    Mój nie usiedzi na kolanach za żadne skarby, byłam na rehabilitacji 15 min i zajmowałam ho czymkolwiek ale i tak się wiercił!
    Rozwalił ten wenflon na nodze, tak jak myślałam. Znowu mu zmieniły, teraz ręka. Oby się utrzymał. Już nie mogę znieść cierpienia tego mojego, biednego dziecka:( wiadomo, ze chcą dobrze ale denerwują mnie te ich uwagi. Człowiek siedzi, martwi się o dziscko, płacze 3 dni a te przychodzą i swoje 3 grosze wsadzaj o bzdury. Nikt tej matce nie współczuje, ze jest sama, bez pomocy cała dobę musi doglądać, pilnować ale tez musi iść do łazienki, umyć się i odpocząć. One to sobie w kantorku urządzają towarzyskie spotkania a przez covid nawet ojciec nie może wejść i pomoc przy dziecku

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że matka zniesie wszystko ale mamy cywilizacje. Moja matka w Hiszpanii rodziła, osobny pokój mogłam tam być cała dobę, eleganckie jedzenie, łóżko rozkładane itp. Tutaj stara, twarda leżanka ale ty masz się cieszyć, ze jest cokolwiek... ja nie wiem kiedy to się zimno, szpital jest nowy, odremontowany, mam osobna sale ale
    Co z tego jak nawet poszewek dla
    Rodzica nie ma? Rygor jak w wojsku ;D o 7 łóżka złożone bo lekarze chodzą, kogo to obchodzi ze ty cała noc jesteś przy swoim dziecku ? Ważne żeby ordynator był zadowolony... i oczywiście maseczki, mam już mieć przygotowana bo jak lekarze wchodzą to nie ma czasu na szukanie:) jesteśmy po teście wiec to oni nas mogą zarazić a nie my ich ;) mówię wam komedia

Babki 2 razy czystość sprawdzają przed obchodem żeby ordynator był zadowolony. Ciekawe że nikt mu nie powiedział zd pracuje w szpitalu dziecięcym a z dziećmi to się nie am porządku ;p

8.2019 👦
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewska jak tam Twoje jajo? 🙂

• Pewska Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Pewska jak tam Twoje jajo? 🙂

Belie, czekaj w kolejce bo na monitoringu nie ma rejestracji, jestem 7, to jeszcze z 1.5h zejdzie, dam znac :D :*

2017 - syn 💙
    2019 - poronienie
    2020 - 2x cb
    2021 - cb

2021-
    08.07 - II 🍀
    9.07 - Beta 40 mlU 🍀
    12.07 - Beta 310 mlU 🍀
    15.07 - Beta 590 mlU
    19.07 - Beta 1200 mlU
    23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
    30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
    06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
    18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
    09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
    02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
    16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
    14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
    16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
    15.03 - córcia 💗

2023-
    16.06 - 10mm Cudu z ❤

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewska wrote:
    Belie, czekaj w kolejce bo na monitoringu nie ma rejestracji, jestem 7, to jeszcze z 1.5h zejdzie, dam znac :D :*
    Czekamy 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano miałam śluz podbarwiony na kawę z mlekiem, potem szklisty i byłam pewna że to owu a test negatywny. Po poronieniu wariuje mi organizm, jajniki bola non stop, chcica non stop i tylko czekoladki bym zajadała. Niedługo brzuch wyhoduję sobie nie ciążą a słodkościami 😖

mgielka, Nalia lubią tę wiadomość

• Karolina33 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś miałam testować ale nie miałam testów w domu już się zaopatrzylam więc rano testuje, owulacja się przesunela i jutro będzie 11 dpo mam nadzieję że jeśli coś ma być to będzie. Zaczęłam nowa prace od poniedziałku i jestem tak wykończona że nawet nie zastanawiałam się nad objawami, temperatura nie jest rewelacyjna więc myślę że nic z tego.. Ale zobaczymy jutro

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to testujemy jutro razem :) trzymam kciuki za nas :)

Karolina33 lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Moje marzenie 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 30lat
    Endometrioza 3st, laparotomia 2011r
    Sono Hsg 07/2021 💪
    Niedoczynność tarczycy 💪

👨 33lata
    Nasienie bardzo OK!

Płodna dieta 😋

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyniki morfo i tarczycy. TSH 0,01 a ft4 ponad normę. Moja tarczyca od zawsze była szurnięta. Ale za to morfologia git, tylko bazofili brak, a to ponoć świadczy o przebytej ciężkiej infekcji, czyli może to moje ostatnio to był covid 🙈
    Czekam na progesteron. Na tym wyniku mi najbardziej zależy, a oczywiście tylko tego nie ma.

Trzymam kciuki za testujące 💪

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ