Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś miałam testować 13pdo ale nie miałam już testu. Dziś wychodzimy na szczęście ze szpitala, może jutro zatestuje? Albo wcale bo czuje w macicy bóle @ i dziwnie mi mokro
futuremama lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
U mnie bialo ale @ jeszcze nie ma. 🤷🏻♀️26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
futuremama wrote:Dzień dobry Pierwszy dzień urlopu czas start
Przyszły moje testy i się uśmiałam. Nie wiem co miał w głowie pakujący że do zestawu testów ciążowych dorzucił gratis w postaci probek kremów 55+😂
Ja kiedyś dostałam takie próbki do zakupów typowo ciążowych.Majtki poporodowe,witaminy dla ciężarnych i próbki 55+ -
Teraz potrzebuje terapii alkoholowej, oby ta @ przyszła hahaha Jeszcze na koniec musiała pielęgniarka mi naubliżać bo chciałam na wypis poczekać w towarzystwie męża, którego nie widziałam 9 dni przed oddziałem świąteczna życzliwość8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Testowałam właśnie i biel. Te pinki są jakis trefne, w miejscu linii testowej jest jakiś ubytek materiału hahah nigdy już tego więcej nie kupię dzięki dziewczyny na kciuki, najważniejsze, ze jestesmy w domu. Szykujemy się w trasę j jedziemy na święta
futuremama lubi tę wiadomość
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
futuremama wrote:Ej no mi w poprzednich ciążach jakoś szybko pokazywały także teraz zamówiłam a właśnie cały czas czytam że do kitu są 😂
No nic moja teoria jest taka że jeśli miało sie udać to wczoraj mogła być implantacja także w ten drugi dzień świąt już powinno być wiadomo. Ciekawe czy wytrzymam mając testy w domu. Bez nich nie korciło wcale😂
Ale by było super ! No to jest ten problem, ja mam tak blisko aptekę, ze tez tylko tam latam zamiast czekać spokojnie. chciaz w tym cyklu dopiero 3 test wiec jest progres8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Cześć dziewczyny widzę że pojawiał się temat badania nasienia. Powiedzcie proszę bo mąż robił to badanie ale tylko podstawowe, bez morfologi - wyszło prawidłowo, tylko teraz doczytałam że badanie ogólne może wyjść dobrze a morfologia źle? faktycznie tak jest? czy to częsty przypadek?
-
nick nieaktualnyA ja sie ciesze, że jade do rodziców tam testować nie będę, nie ma czasu myslec i analizować, cale dnie gdzies coś także, jestem wyjatkowo nienakrecona i sqietuje codziennie winem dzień 😂😂
A jak wroce 3 dni i bedzie wiadomo czy sikac czy pić dalej😁futuremama lubi tę wiadomość
-
martuśka737 wrote:Ponad półtora roku. Mam za sobą dwa poronienia,jedno w marcu, jedno w sierpniu.
W tym miesiącu w ogóle wyjątkowo nie myślałam o dziecku. Zupelnie olalam temat. Żadnych nadzieji sobie twz nie robiłam bo tylko raz z mężem ❤️ w 12 DC.
Na początku miesiąca miałam wizytę u dietetyka, kazała mi zrobić mnóstwo badań. Cały miesiąc zajęta byłam pobraniami, alergologiem, zupełnie miałam w nosie ten cykl. Co wyniki to wychodziło ciekawsze rzeczy, podwyższona prolaktyna, testosteron wystrzelił w kosmos. Cholesterol ponad miare. Odbierając każde badanie zastanawiałam się tylko co tym razem wyjdzie źle. Przy takich wynikach jak mam nie wiem jak to wszystko jest możliwe.
Cykle mam 25 dni. W piątek 24 DC zastanowiło mnie, bo zawsze 2-3 dni przed @ mam mnóstwo pryszczykow na twarzy i dekolcie, a tu nic nie było. Ładna skóra. 25 DC wstałam, okresu nie ma, pewnie będzie po południu. Ale tak stałam w łazience i miałam test w szafce. Myślę sobie -zrobie test, zaraz dostanę @, będzie spokoj. Kreska testowa pojawiła się szybciej niż kontrolna. Wkurzylam się strasznie, bo myślę, tyle nerwów a jeszcze test ciążowy trafił się zepsuty. Ubrałam się, poszłam do laboratorium bo jest blisko mnie i o 11 zrobiłam betę. Po 14 były wyniki, pozytywne. Do tego momentu myślałam że los się że mnie perfidnie śmieje podtykajac zepsuty test 😂😂😂
Szczerze powiedziawszy, w tamtym miesiącu dałabym sobie rękę odjąć że jestem w ciąży miałam wszystkie objawy świata łącznie z żyłami na piersiach. W tym miesiącu nic. Jedynie czysta skóra przed samą @.
Najdziwniejszy cykl świata 😂
Ten podwyższony testosteron prolaktyna zapewne zahaczała normy dla kobiety w ciąży jeśli Robiłaś je w tym zaciazonym cyklu 😂
Gratulacje!
Abrakadabra Gratulacje!!
Ja nie wiem jak wam szybko te kreski widoczne wychodzą wow!!
Mi co prawda z córką 5dni przed okresem pozytyw przy 28 dniowych cyklach ale który dpo nie wiem haha
A przy 3 dopiero 10dpo coś ujrzałam ale w życiu nie mogłam tego uchwycić na zdjęciu haha dopiero w 11 już tak 😆
Mnie dziś skręca. Owulacja!!
Gratuluję kreseczek i trzymam kciuki a sama lecę piec... Torcik makowo karmelowy.. Serniczek o smkau piernika i strucla mniamm
Wesołych Świąt!!! 😘😘😘futuremama, martuśka737, Nunakala lubią tę wiadomość
-
Ja na szczęście w tym cyklu nawet nie mam czasu myśleć czy się udało, przychodzę na forum tylko jak mam chwilkę spokoju poczytać co tam u Was i dalej lecę robić swoje ciasto na makowca rośnie, zobaczymy czy się uda bo w sumie pierwszy raz w życiu go robię wszystkim z dwiema kreskami gratuluję ❤️
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:30
Nunakala, mgielka, Nalia, Lady_Dior, Niebieska Gwiazda, Reikja, martuśka737 lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
nick nieaktualny
-
MichaLina wrote:Dziewczyny... Poratujcie. Nie dość że 🙈 na pewno przyjdzie, dziś biel wizira to jeszcze wykwity jak za nastoletnich czasów. Co się dzieje??? Akurat jutro wigilia. Nie lubię siebie w takim wydaniu. Jak szybko pozbyć się dziadów? (
Nie dotykać!!
Nynka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jesteście kopalnia wiedzy, zrobiłam dziś badania, jestem w 19dc (cykle 27-28 dniowe)
Progesteron 7,84
Prolaktyna 17,10
TSH 1,3
Co sądzicie? Bo ja ja się totalnie nie znam na tych prolaktynach i progesteronach (szczerze nie odróżniam tego)
Co do owu to nie wiem kiedy było, 17.12 byłam na usg lekarz nie widział zbliżającej się owulacji, 21.12 miałam ból brzucha z lewej strony (na badaniu USG jedyne co wyszło to ze lewy jajnik jest większy co mogło wskazywać ze z niego będzie owu). Czy te badania pokazują ze było owu?Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Otter wrote:Wyniki w normie. Zawsze warto zrobić rozszerzone badanie nasienia z morfologia by się w głębić co i jak, ale u Was wygląda, że podstawowe badania w normie 😁
żałuje się tak późno dowiedziałam, to było nasze pierwsze badanie nasienia i myślałam że podstawa starczyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 19:27