X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i an dobre endometrium :D Baśka wpadaj na wieczornicę :D

• MOI Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Ja juz zakonczylam temat.Jestem nerwus i co z tego?Warto niekiedy kogos uswiadomic ze nikt wszystkich nie zmieni.
    Sorry, ale nie mogę tego czytać. Po prostu skończ już pisać posty związane z tym tematem.

Iwka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi77 wrote:
    Basiulka, no nie zrozumiałaś Marti. Dziewczyny rozmawiały o tabletkach przeciwbólowych, jedna powiedziała, że jej nie zaszkodziły. I oto w wypowiedzi chodziło, że jednym szkodzą a innym nie, jedne kobiety uzależnione od alko albo nikotyny rodzą zdrowe dzieci a inne nie. Marti chodziło oto, że na to po prostu nie ma reguły, w ani jednym słowie nie bawiła się w Boga ;)
    Podać sobie grabę i koniec tematu ;)

I o to dokładnie chodziło, dziękuję Papi ;-)
    Uznajemy temat za zakończony, drobne nieporozumienie ;-)

Anoolka lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widać, że hormony buzują :) awantura goni awanturę - jak nie o urojoną ciążę to o "nieodpowiednie" matki :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak czytam i widzę, że ostatnio ciągle jakieś spięcia. Szkoda...

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, mnie nie było to przez weekend, nadrobiłam zaległosci ale nastroje widze marne...chyba przeczekam i zajrze tu jutro...

MalutkaEve, MOI lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh.. zaraz wyjdzie że awantura przeze mnie bo ja ten ibuprom łykałam :)
    a tak na poważnie to akurat nie wierze by jedna tabletka mogła mi zaszkodzić, tym bardziej że żaden paracetamol na mnie nie działa.. a jak mocno głowa boli to nie będę się zastanawiać tym bardziej że byłam w 6dc..
    co do wszelakich używek.. ja w pierwszej ciąży paliłam i piłam (nie jakieś mega ilości ) ale piwkiem wieczorem nie pogardziłam, ot takie studenckie życie i na imprezach paru byłam.. kiedy zobaczyłam dwie kreski na teście momentalnie wszystko odstawiłam i dziękuje Bogu bo teraz to małe szczęście spi w pokoju obok zdrowe i radosne :)
    natomiast druga ciąża była wyplanowana, wydmuchana i wychuchana, od czasu pierwszej do papierosów nie wróciłam, kwas foliowy i witaminy były na pierwszym miejscu, zobaczyłam dwie kreski i chodzili wszyscy wokół mnie jak na palcach, ładnie i zdrowo jadłam, wszystkiego co złe unikałam... niestety... ciąża obumarła w 8tyg. zabieg miałam w 11tyg..
    teraz moje drugie dziecko powinno kończyć roczek....
    a teraz znów się staram.. już 7cykl mam nadzieje że szczęśliwy...

MalutkaEve, Anoolka lubią tę wiadomość

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, wpiszcie mnie na 25 grudnia choć nie wiem jeszcze czy będę testować czy będę sama przed sobą udawać, że wyluzowałam w tym temacie :]

Iwka lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, podejrzewam, że takich przykładów jest całe mnóstwo. Trzymam kciuki za szybką i szczęśliwą ciążę :)

MalutkaEve, Iwka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    heh.. zaraz wyjdzie że awantura przeze mnie bo ja ten ibuprom łykałam :)
    a tak na poważnie to akurat nie wierze by jedna tabletka mogła mi zaszkodzić, tym bardziej że żaden paracetamol na mnie nie działa.. a jak mocno głowa boli to nie będę się zastanawiać tym bardziej że byłam w 6dc..
    co do wszelakich używek.. ja w pierwszej ciąży paliłam i piłam (nie jakieś mega ilości ) ale piwkiem wieczorem nie pogardziłam, ot takie studenckie życie i na imprezach paru byłam.. kiedy zobaczyłam dwie kreski na teście momentalnie wszystko odstawiłam i dziękuje Bogu bo teraz to małe szczęście spi w pokoju obok zdrowe i radosne :)
    natomiast druga ciąża była wyplanowana, wydmuchana i wychuchana, od czasu pierwszej do papierosów nie wróciłam, kwas foliowy i witaminy były na pierwszym miejscu, zobaczyłam dwie kreski i chodzili wszyscy wokół mnie jak na palcach, ładnie i zdrowo jadłam, wszystkiego co złe unikałam... niestety... ciąża obumarła w 8tyg. zabieg miałam w 11tyg..
    teraz moje drugie dziecko powinno kończyć roczek....
    a teraz znów się staram.. już 7cykl mam nadzieje że szczęśliwy...

Kochana u mnie jest tak samo z tym ibupromem... od 3 mcy nie łykam już ale wcześniej o jego negatywnym wpływie nie wiedziałam :/ a to jedyne z leków bez recepty co na mnie działa. i teraz np. mam 3 dzień ból głowy, łykam paracetamol i o dupe za przeproszeniem rozbić - nie pomaga..

no ale ryzykować nie chcę więc się poświęcam :)

• karmelek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Kochana u mnie jest tak samo z tym ibupromem... od 3 mcy nie łykam już ale wcześniej o jego negatywnym wpływie nie wiedziałam :/ a to jedyne z leków bez recepty co na mnie działa. i teraz np. mam 3 dzień ból głowy, łykam paracetamol i o dupe za przeproszeniem rozbić - nie pomaga..

no ale ryzykować nie chcę więc się poświęcam :)
    ale ty juz chyba po owu? ja potem tez juz nie lykam tak na wszelki wypadek :-)
    fakt ze ja wogole malo tabletek biore nie liczac witamin :-).
    a owulka u mnie napewno wystepuje bo juz niejednokrotnie na usg byla wykryta... tylko jakos zaskoczyc nie moze..
    tylko ja sie obawiam ze tym razem problem jest w mojej glowie...

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z innej beczki: używała któraś może lubrykantu Conceive plus? Bo chciałam jutro kupić, a dość drogi jest i nie wiem czy warto..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie... wiec nie pomoge...

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja z innej beczki: używała któraś może lubrykantu Conceive plus? Bo chciałam jutro kupić, a dość drogi jest i nie wiem czy warto..

ja go używam drugi cykl, co do skuteczności to się wypowiem mam nadzieję pod koniec miesiąca :) co do innych walorów mi odpowiada bardzo bo jest praktycznie bezzapachowy, nie czuć ingerencji 'substancji obcej' tzn nie piecze, nie jest taki lepki a swoje zadanie lubrykantu spełnia

relg2n0a1g998ci6.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zastanawiam nad kupnem i to bardzo powaznie :) tez chetnie wyslucham opini :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też się nad nim zastanawiałam. Chętnie poznam Wasze opinie. Używam jak narazie innego, który jest naturalny, na bazie wody, ale nie wiem jak to z nim jest. Czy przeszkadza moim małym plemniczkom czy nie.

• zoi Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dopisanie :)
    Ania_84 idziemy łeb w łeb- ja dziś też 5dpo!

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    I ja też się nad nim zastanawiałam. Chętnie poznam Wasze opinie. Używam jak narazie innego, który jest naturalny, na bazie wody, ale nie wiem jak to z nim jest. Czy przeszkadza moim małym plemniczkom czy nie.
    a jakiego uzywasz?

• Topola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiony tutaj, norweski.

• Topola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby pisze, że naturalny, na bazie wody i może być używany w czasie ciaży. Ale jak to się ma do starań to nie wiem.

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ