Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie clearblue pokazał zwiększoną płodność.
Owu najpóźniej w niedzielę, może w sobotę.
Nie wiem teraz jak to z seksem sensownie ogarnąć. Codziennie się u nas nie sprawdza a z innej strony po tym celibacie tak bym właśnie chciała
Dzisiaj była badanie... więc albo seks dzisiaj wieczorem jeszcze, jutro przerwa i seks w piątek znowu.
Albo przerwa i seks dopiero w piątek
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
tęczova wrote:Mój taką samą opinię wyraził - teraz czeka go usg transrektalne prostaty, chyba zmieni zdanie co do najgorszego wydarzenia w życiu
Czy ja dobrze rozumiem, żę przezodbytnicze ?
O cholera, mój to by chyba kraj zamieszkania i nazwisko zmienił żeby przede mną uciec, hahahahah02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Agus92 zmienisz mi datę testowania na 28.12?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Mój owulak nadal tak blady, że chyba taki nie jest nawet w czasie @. Standardowo @ przyjedzie w sylwestra, żebym się przypadkiem chociaż raz w życiu nie mogła pobawić jak normalny człowiek. Rok temu się cieszyłam, że nie dostanę, to mój cykl jak nigdy skrócił się do 20 dni, abym w sylwestra mogła się pozwijać z bólu.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Mój owulak nadal tak blady, że chyba taki nie jest nawet w czasie @. Standardowo @ przyjedzie w sylwestra, żebym się przypadkiem chociaż raz w życiu nie mogła pobawić jak normalny człowiek. Rok temu się cieszyłam, że nie dostanę, to mój cykl jak nigdy skrócił się do 20 dni, abym w sylwestra mogła się pozwijać z bólu.
-
Zapisałam się do ginekologa na NFZ na 8 stycznia. Tylko nie wiem jak to rozegrać. Mówić, że się leczę prywatnie i nic mimo monitoringów. Czy nie mówić, tylko poinformować że od 7 cykli nic.Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami - ja bym powiedziala, ze sie starasz i nie wychodzi, moze sam na cos wpadnie.
U mnie to samo Mialam okres na studniowce, co roku w Sylwestra albo Nowy Rok (przysiegam), nawet na dzien Slubu mialam termin @ i przez chwile bralam tabletki anty, zeby go przesunac, bo z moimi bolami nie doszlabym do Oltarza...
W tym roku bedzie powtorka z rozrywki, bo wyglada na to, ze @ tez wypadnie w okolicach Sylwestra, a z moim szczesciem pewnie spozni sie i przyjdzie w jego dzien: -
nick nieaktualny
-
Lami wrote:Zapisałam się do ginekologa na NFZ na 8 stycznia. Tylko nie wiem jak to rozegrać. Mówić, że się leczę prywatnie i nic mimo monitoringów. Czy nie mówić, tylko poinformować że od 7 cykli nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 12:45
-
nick nieaktualny
-
W poprzednim cyklu miałam wszytko idealnie, 14dc, pękł mając 26mm i nadal nic. Wczoraj miałam monitoring 13dc i dopiero miał 17mm. Wg lekarki wszystko jest ok, ja zaczynam wątpić, szczególnie w takie dni, jak dzisiejszej, kiedy mam luźniejszy dzień w pracy i czas na rozkminę. W styczniu zbadamy nasienie, no i ja też porobię te genetyczne. No i idę na NFZ, może choć odrobinkę mnie odciąży finansowo jakimkolwiek badaniem na refundację.
Kilka lat temu miałam bardzo wysoki kortyzol, zbijałam przez rok dexametazonem. Generalnie nadmierne owłosienie, nadwaga duża mimo wielu starań zrzucenia wagi nic nie rusza no i bardzo bolesne miesiaczki. Też nikt nigdy nie reaguje, tylko wiadomo "taka uroda".
Chodziłam kiedyś dwa dni z pękniętym mostkiem, obojczykiem i trzema żebrami po wypadku zanim trafiłam do lekarza i nic mnie nie bolało, ale @ to jakaś masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 13:07
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Lami - a jak u Ciebie z gruboscia endometrium? Ja dzieki monitoringowi zauwazylam, ze kiedy jest ciensze to miesiaczka jest o wiele mniej bolesna i obfita (co jest logiczne) i tlumacze sobie, ze moze to jest przyczyna moich bolesnych @, bo czasem potrafi być naprawdę grube. Na pierwszym monitoringu moja ginekolog od razu mnie zapytala czy mam bolesne miesiaczki, bo po obrazie wszystko na to wskazuje...
I dobrze, ze tak wczesnie dzialasz (dzialamy obydwie) nie czekajac do roku, nie ma co. Ja w pewnym momencie juz sie zastanawialam czy nie isc do nowego lekarza i powiedziec, ze rok juz minal Ale w koncu i tak mamy przyspieszona diagnostyke ze wzgledu na miesniaka. -
Przedszkolanko - ja juz po i jest negatyw, ale kreska mocniejsza niz wczoraj. Mozliwe, ze po prostu dzis mniej pilam (mam nadzieje, bo starczy mi cyrkow z podwojna owulacja). Poki co nieplodne sa juz na bank, bo szyjka zamknieta i leca tabuny białego sluzu.
Pojde na progesteron w poniedziałek, zobaczymy... I testow tez nie porzucam dla pewnosci
A u Ciebie nadal zero znakow nadchodzacej owu?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Przedszkolanko - ja juz po i jest negatyw, ale kreska mocniejsza niz wczoraj. Mozliwe, ze po prostu dzis mniej pilam (mam nadzieje, bo starczy mi cyrkow z podwojna owulacja). Poki co nieplodne sa juz na bank, bo szyjka zamknieta i leca tabuny białego sluzu.
Pojde na progesteron w poniedziałek, zobaczymy... I testow tez nie porzucam dla pewnosci
A u Ciebie nadal zero znakow nadchodzacej owu?
Edit: dalej bladzioch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 13:34
-
przedszkolanka:) wrote:Nikodemko niedługo test? Ja zrobie jak wrócę.
Najmlodsza ja zaszłam jak bylo co 2.dzien i teraz też tak robie
A powiedz mi kiedy clearbkue pokazuje zwiekszona plodnosc? U mnie jest albo kolko albo buźka..
Ja mam testy, które wykrywają 2 rodzaje hormonów jest kółko, migająca buźka i buźka która nie miga :p migająca buźkę mam zazwyczaj 2/3 dni przed pozytywnym testem owu i 3/4 dni przed sama owu02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2