Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleczka94 wrote:Za 21 dni jestem w Pl, moze faktycznie lepiej 3x1? 85tabl spokojnie starczy plus dupek 8dni...
Tylko jak to sie stosuje? Ssie? Polyka na czczo czy inaczej? O stalych porach?
Ja obecnie przyjmuje luteine od 3dpo przez 10 dni 2x1 50mg. po tym czasie beta i jak pozytyw to mam zwiekszyc do 2x2 - rano i wieczorem o stalych porach (u mnie 7 i 19) mam luteine podjezykowa - czyli tabletka pod jezyk i czekasz az sie rozpusci jest gorzkawa w smaku. -
Oleczka94 wrote:Za 21 dni jestem w Pl, moze faktycznie lepiej 3x1? 85tabl spokojnie starczy plus dupek 8dni...
Tylko jak to sie stosuje? Ssie? Polyka na czczo czy inaczej? O stalych porach?
Rozpuszcza pod językiem
Ja brałam rano i wieczorem02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
przedszkolanka:) wrote:Oleczka mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze! Kiedy moźesz miec ewentualna najszybszą wizyte?
U mnie lewy jajnik zaczyna w koncu sie znowu odzywać,szyjka teź już sie szykuje,mam nadzieje że test jutro ściemnieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 18:40
10.09.2019 Marcel -
Milagros1 wrote:Ja obecnie przyjmuje luteine od 3dpo przez 10 dni 2x1 50mg. po tym czasie beta i jak pozytyw to mam zwiekszyc do 2x2 - rano i wieczorem o stalych porach (u mnie 7 i 19) mam luteine podjezykowa - czyli tabletka pod jezyk i czekasz az sie rozpusci jest gorzkawa w smaku.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
Przedszkolanko, taki spadek tempki to raczej bardzo kiepsko. Jeszcze myslalam ze to moze taki na zagnieżdżenie, ale on chyba powinien byc wczesniej nie?
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Oleczka94 - można na czczo.
U mnie 2dpo (przyjmując scenariusz, że w ogóle była). Czułam dziś lekko jajniki... I żałuję, że nie mierzyłam temperatury. Miało mi to pomóc w psychicznym odpuszczeniu, a podziałało odwrotnie, bo teraz jeszcze bardziej się męczę z domysłami co i jak.
Starania co 2 dni póki co idą według planu, ale jakoś straciłam entuzjazm. -
Nikodemka wrote:Oleczka94 - można na czczo.
U mnie 2dpo (przyjmując scenariusz, że w ogóle była). Czułam dziś lekko jajniki... I żałuję, że nie mierzyłam temperatury. Miało mi to pomóc w psychicznym odpuszczeniu, a podziałało odwrotnie, bo teraz jeszcze bardziej się męczę z domysłami co i jak.
Starania co 2 dni póki co idą według planu, ale jakoś straciłam entuzjazm.10.09.2019 Marcel -
Julia93 wrote:Przedszkolanko, taki spadek tempki to raczej bardzo kiepsko. Jeszcze myslalam ze to moze taki na zagnieżdżenie, ale on chyba powinien byc wczesniej nie?
Nikodemko wiem,że łatwo pisać daj spokój,odpuść,nie myśl.. ale jak to cykl odpuszczony bez luteiny,tempki to może serio warto odpuścic chociaż trochę? uznałaś cykl luzowy na stracony albo "jak się uda to super"? tego się trzymajmy -
Przedszkolanko, dzięki że stawiasz mnie na nogi Bardzo się staram, ale mam takie
"rzuty". Chyba skupiam myśli na tym, żeby uciec od innych problemów...
Sama jestem zdziwiona, ale chociażby zamieszanie z braniem kredytu stresuje mnie jeszcze bardziej niż starania.
-
A może zmień myślenie? Starania- stres (nie służy), kredyt- mega stres(nie służy, a nie pomaga w niczym). A tu pracy dużo, Świeta za pasem- może na tym warto się skupić?
jejuuu ale to się łatwo pisze,nawet nie masz pojęcia jak :d a sama z tyłu głowy mam "kiedy ta cholerna owu będzie". -
nick nieaktualny
-
Jedyny sposób to chyba nie myśleć. Naprawdę. Nie łapać myśli o staraniach, odwracać uwagę. Ja nie czekam niecierpliwie na owu, nie wkurzam się zbytnio, ze cykl mi się wydłuża ... nie robie testów owu jak powalona.
Ale jak tylko zatrzymam się przy myśleniu o staraniach na dłużej zaczynam panikować, ze po tym cyklu może minąć wiele czasu, zanim znowu będzie szansa. Strasznie mnie to dobija02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Mam dość mocne bóle / skurcze brzucha ile mogę brać nospy max ? Wzięłam dziś 3 tabletki ale czuje ze ostatnia przestała działać
Wg aplikacji dziś 4t2dWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:01
Patryk ur. 17.01.2011
Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty