Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie... Tylko, że to wszystko jest tak łatwe w teorii Powiem Wam, że w jakiejś części te starania stały się moją "pasją". Wiem, to chore Ale przy tym nawale pracy i wielu innych rzeczach, które aktualnie idą nie tak, myśl o staraniach jest swego rodzaju chwilą dla mnie i zastanowienia się nad sobą. Czuję, że to nie jest już stres jak na początku, właściwie nie jestem zestresowana, tylko po prostu o tym myślę... Nie umiem tego opisać
W każdym razie bardzo cieszę się na styczeń, bo to będzie miesiąc dla mnie. Planuję L4 na kręgosłup i rehabilitację.przedszkolanka:), NiespełnionaMama, Nona, Sasanka5, Agagusia, Wik89, Anhydra, Lami lubią tę wiadomość
-
Nikodemko idealnie to ujęłaś! ja uwielbiam rano wstawać i mierzyć tempkę i szczerze? nie mogłam się doczekać drugich starań głupie nie? ale jak mam dzień zawalony pracą,domem,chcę poćwiczyc i nie mam czasu myśleć to nie myślę.
a jak wieczorem mam full roboty i nie ma mnie tu to już na maxa jestem odcięta te 2hLami lubi tę wiadomość
-
Wcale nie głupie, paradoksalnie to trochę uzależniające
Ja też się odcinam podczas pracy, gdyby nie to, chyba rozsadziłabym google pytaniami
Do mojego planu na styczeń też dochodzą ćwiczenia i przebieram nogami na samą myśl, że będę miała na nie tyle czasu, ile chcę.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nie wiem co chciałam tym osiągnąć ale zrobiłam test, tak o tej godzinie. Bardzo możliwe że moje oczy sobie widzą co chcą, ale wypatrzyły cień cienia
Sasanka5, Anhydra lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Mnie starania zaczęły frustrować
Chciałabym mieć już laparoskopię za sobą ... najbardziej dobija mnie ten niedrożny jajowod lekarz mówił, ze ciężko będzie go udrożnić, a nawet jak się uda, to pewnie znowu zarosnie. Strasznie to przykre.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Dziewczyny wiecie ile można nospy na początku ciąży ? Mam nospe max
Wzięłam już trzy tabl ale ostatnia przestaje działać
Patryk ur. 17.01.2011
Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty -
Najmłodsza_staraczka wrote:Mnie starania zaczęły frustrować
Chciałabym mieć już laparoskopię za sobą ... najbardziej dobija mnie ten niedrożny jajowod lekarz mówił, ze ciężko będzie go udrożnić, a nawet jak się uda, to pewnie znowu zarosnie. Strasznie to przykre.
A na jakiej podstawie wyrokował o trudności w udrożnieniu, nie wiedząc, co jest przyczyną zrostu? Może być pobakteryjne, pozapalne, pooperacyjne albo po endometriozie. Uważam, że straszy Cię na wyrost.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Nikodemko co planujesz ćwiczyć?
Julia dawaj fote!
Najmlodsza a co to w ogóle za wróżenie,że znowu zarośnie? No to po co robic? Sciema,nie sluchaj!
Niespełniona ja nie pamietam:/ a jak.jest na ulotce? Wez magnez.
Oł jeeah! Zalało mnie kurzym ! Pierwszy raz aź taki typowo! Jaram sie!Wik89, Nona lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83432d1073f6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50947e9644eb.jpg
dość liche, rano powtórka będzie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:44
Agagusia, przedszkolanka:), RudaAnna, patuniek86 lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Nooo dzwonilam po kilku laboratoriach i tak, jedno jest zamkniete z powodu swiat ktore sa za 2 tyg hahahha, a drugie pracuje tylko w niedziele... hahhaa to se zrobie raz bete przynajmniej. Babka do mnie (polka) a po co robic przyrost bety... no odpadlam.10.09.2019 Marcel
-
Julia93 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83432d1073f6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50947e9644eb.jpg
dość liche, rano powtórka będzie;) -
o kurde, to może faktycznie, ale tu nie ma co gratulować. W dwie poprzednie ciąże zachodziłam na samą myśl o nich, ale równie łatwo traciłam. Pierwszy raz na acardzie i clexane będzie wiec warto mieć nadzieję...
Lami, to nie allegrowy, firma pepino, w auchanie kupiony, mam jeszcze jeden taki, zrobię jutro, a jak znowu coś się pokaże to kupię normalnyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:56
-
Wzięłam podwójny magnez dzięki. Oby było lepiej jak nie przejdzie pojadę po pracy na IP bo strasznie się martwięPatryk ur. 17.01.2011
Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty -
Julia93 wrote:o kurde, to może faktycznie, ale tu nie ma co gratulować. W dwie poprzednie ciąże zachodziłam na samą myśl o nich, ale równie łatwo traciłam. Pierwszy raz na acardzie i clexane będzie wiec warto mieć nadzieję...
-
Beti82 wrote:OOo to tym bardziej musisz trzymac szybko rękę na pulsie ,bo z clexane w razie czego nie ma co zwlekac
właśnie mam taki plan, jeśli jutro znowu się cokolwiek pojawi to zacznę brać, nawet jesli sie okaże że niepotrzebnie. Gin mi powiedział że jak najszybciej po teście pozytywnym. A wiesz może czy o jakiejs konkretnej porze dnia się go bierze?
-
Julia93 wrote:właśnie mam taki plan, jeśli jutro znowu się cokolwiek pojawi to zacznę brać, nawet jesli sie okaże że niepotrzebnie. Gin mi powiedział że jak najszybciej po teście pozytywnym. A wiesz może czy o jakiejs konkretnej porze dnia się go bierze?
-
Julia, a który to dzień po owu? Ja się zupełnie nie znam na tych clexane i heparynach, więc się nie wypowiem.
Na razie sama widzisz, że jest cień. Trzeba być dobrej myśli, że ściemnieje. Test robiłaś wieczorem, więc to też swoje robi. Trzymamy kciuki za piękne dwie krechy z ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 21:28
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero