Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże jaka cudowna immunolog !!!! Mówiła ze moje historia położnicza, aptt i przeciwciała wskazują na zespół antyfosfolipidowy. Zwróciła tez uwagę, ze któreś białko mam niskie, mimo ze mieści się w normie, ze honocysteina za wysoka i wzięła mutacje na serio. Mam jeszcze kilka badań do zrobienia - antykoagulant tocznia ( mówiła ze wyszedł w normie, wiec trzeba sprawdzić jeszcze innymi metodami) aptt, przeciwciała p/kardiolipinie i fenotyp komórek nk. mam przyjść z wynikami wszystkim badań, chyba ze komórki nk wyjdą powyżej 15% to mam przyjść od razu. mam dwa opakowania clexane w razie ciąży (chociaż nie wiem czy nie włączę po owu już) na razie na 100% ale na następnej wizycie juz powinnam dostać refundację
Agagusia, Lady_Dior, Nona, Sung lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
reset wrote:Z tego, co widziałam na tym wątku to masz do wykluczenia:
a) niedomogę lutealną;
b) APS i mutacje;
c) wady genetyczne, w tym badanie kariotypów (ale przy biochemie bym raczej obstawiała którąś z przyczyn powyżej)
d) przeciwciała przeciwłożyskowe (APA) i przeciwciała przeciwjądrowe (ANA) - to gdyby poronienia były na tle immunologicznym
e) standardowo tsh, ft3 i ft4 oraz antyTPO i antyTG - też mogą być przyczyną poronień
Wszystko to tak naprawdę kwestia badań z krwi, więc możesz ogarnąć będąc w Polsce. Fakt, że na raz to będzie kosztować, ale podejrzewam, że w czymś z ww. tkwi problem.
Myslisz ze u mnie byl biochem? A czy np infekcja drog moczowych u mojego m. Mogla obnizyc wartosc nasienia?10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:No coz bede musiala sie za to zabrac... niedomogalutealna raczej nie bo bralam duphaston on owu. Fakt pomogl mi zajsc dwa razy pod rzad ale nie utrzymal ciazy...
Myslisz ze u mnie byl biochem? A czy np infekcja drog moczowych u mojego m. Mogla obnizyc wartosc nasienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:02
-
Oleczka94 wrote:No coz bede musiala sie za to zabrac... niedomogalutealna raczej nie bo bralam duphaston on owu. Fakt pomogl mi zajsc dwa razy pod rzad ale nie utrzymal ciazy...
Myslisz ze u mnie byl biochem? A czy np infekcja drog moczowych u mojego m. Mogla obnizyc wartosc nasienia?
A jestes pewna że to nie beta z poprzedniej ciąży? Bardzo krótki odstęp czasu więc moze to nie nowa ciąża?
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Pomarańczka83 wrote:Zrób wymaz z szyjki na bakterie, mi po stracie gin powiedział że przed następnymi staraniami mam sprawdzić tsh, glukoze, prolaktyne po obciazeniu, toxoplaxmoze, wymaz z szyjki na uroplazme, chlamydie i jeszcze jedna bakterie - ale nie pamiętam nazwy. To się robi w pakiecie, trzy naraz. Często zapalenie pęcherza świadczy właśnie o uroplazmie a ona powoduje poronienia nawet jeśli jest u kobiety bezobjawowa. A i homocysteina jest ważna.
Z tym zapalenien pecherza chodzilo mi o mojego meza. On mial infekcje.10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Glukoza mialam doslownie o 0.4 wieksza niz w normie, czy to powod do niepokoju?
Z tym zapalenien pecherza chodzilo mi o mojego meza. On mial infekcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:16
-
Hej dziewczyny,
Wracam do Was po grudniowej przerwie. Miałam mega mega mega sajgon w pracy, składaliśmy też prywatny projekt wiec kombo... ale też luzowałam głowę.
Nie nadrobię już grudnia. Widziałam tylko piękne kreseczki RudejAnny i bardzo bardzo mnie ucieszyły gratuluje!!
przedszkolanka:), RudaAnna, MałaMi90 lubią tę wiadomość
-
A ja dorzuce do dzisiejszych smuteczkow... 11 dc a do mnie przyplatala sie opryszczka na dole... juz chyba gorzej byc nie moze najgorsze jest to,ze pierwszy raz mialam rok temu a zarazil mnie maz,ktory czesto ma febre na ustach i zanim mu sie ujawnila to podczas seksu oralnego przeniosl mi. Za to on plciowej nie mial nigdy a ja nie mialam nigdy na ustach. 3 raz w sumie nawrocila a zawsze dostaje akurat kilka dni po @. Boje sie,ze zanim minie i bedzie mozna cos robic to bedzie juz po owulacji i miesiac stracony gorszy poniedzialek nie mogl byc
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Meggs - milo Cie znowu widziec!
Moj owulak coraz bardziej pozytywny, modle sie, zeby jutro sciemnial na maksa! Pisalam niedawno o tym, ze zabladzilam w Internecie i znalazlam ksiezycowy cykl owulacyjny. Wyglada na to, ze ksiezyc dobrze wyznaczyl mi owulacje :dLami, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Boże jaka cudowna immunolog !!!! Mówiła ze moje historia położnicza, aptt i przeciwciała wskazują na zespół antyfosfolipidowy. Zwróciła tez uwagę, ze któreś białko mam niskie, mimo ze mieści się w normie, ze honocysteina za wysoka i wzięła mutacje na serio. Mam jeszcze kilka badań do zrobienia - antykoagulant tocznia ( mówiła ze wyszedł w normie, wiec trzeba sprawdzić jeszcze innymi metodami) aptt, przeciwciała p/kardiolipinie i fenotyp komórek nk. mam przyjść z wynikami wszystkim badań, chyba ze komórki nk wyjdą powyżej 15% to mam przyjść od razu. mam dwa opakowania clexane w razie ciąży (chociaż nie wiem czy nie włączę po owu już) na razie na 100% ale na następnej wizycie juz powinnam dostać refundację
-
Lami - jak zwykle mam gorki i padolki w nastawieniu... Ale bardzo sie staram.
Oto kalendarz:
https://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm
Tylko trzeba odpalic to na komputerze, bo w tresci artykulu jest link do otwarcia programu, ktory wylicza najlepsza date na poczecie Tak, tak, troche to smieszne. Ale lubie w cos takiego wierzycWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 20:30
-
Nikodemka wrote:Lami - jak zwykle mam gorki i padolki w nastawieniu... Ale bardzo sie staram.
Oto kalendarz:
https://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.html
Tylko trzeba odpalic to na komputerze, bo w tresci artykulu jest link do otwarcia programu, ktory wylicza najlepsza date na poczecie Tak, tak, troche to smieszne. Ale lubie w cos takiego wierzyc -
Najmłodsza_staraczka super,że trafiłaś na taka lekarkę Na pewno z jej pomocą uda Wam się i będziesz w dobrych rękach
Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość