Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziecko, seks, ślub (na to już za późno)
Przedszkolanko nawet nie wiesz jak marzę żebyś mi uszyła wyprawkę... ale szukaj już materiałów bo musi być najsłodsza, najróżowsza, najbardziej cukierkowo - księżniczkowa jaką kiedykolwiek świat widział (jajec nie przewiduję)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 19:47
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Nie przepadam za slodkim i bardzo rzadko mam smaka na cukier Krzywa robi sie z krwi?
Pomądrzę się. Nie da się po wyglądzie ani po trybie życia powiedzieć, że ktoś ma/nie ma IO lub HI.
Czasem debile lekarze mówią "nie może mieć pani IO, bo jest pani szczupła".
Moja znajoma miała niedowagę i od lat nie jadła cukru, mąki i ziemniaków, kiedy odkryła, ze ma IO.Lami lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko ja to leże i oglądam netflixa a mąż poszedł biegac jest jednak sprawiedliwość na tym świecie chociaż taką krótką chwilę
Aaa i wyszło mi dziecko, pieniądze i seks - panie biere wszystko!Beti82, przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość
-
Julia93 wrote:Ahh dzisiaj mam jakiś kompletny kryzys.
Dowiedziałam się że moja przyjaciółka też jest w ciąży (wychodzi ten sam tydzien, jakieś 3 dni więcej ma). Generalnie bardzo się cieszę ale jednocześnie odczułam jakąś dziwaczną presję że tym bardziej muszę jakoś tą ciążę donosić, bo byłoby bardzo bolesne jakbym poroniła, a ona w tej ciąży... chyba jestem złym człowiekiem.
Poszłyśmy razem na betę, ona żeby potwierdzić ciążę a ja stwierdziłam że tej presji nie wytrzymam i wolę wiedzieć czy jest ok. I oczywiście znowu rozpacz bo ja mam 3900 a ona 12000. Tak, wiem nie można porównywać, wiem też że o te 3 dni ciąża młodsza, że liczy się przyrost. Jeszcze w pracy mam ciężarną która wymiotuje bez przerwy, a u mnie poza bolem podbrzusza i piersi objawów brak. Tak, wiem, każda ciąża inna...
Jeszcze sprawdziłam przyrost w kalkulatorze (tak, wiem, wiarygodny jest po 48h a nie po kilku dniach. I tak mi wyliczyło przyrost dwudniowy ok 97%, przy wcześniejszym 140%.
19.12 - 184
28.12 - 3898
Tak wiem, to śmieszne, przyrost w normie, ale nie jest to ani 140% ani nawet 100%, a jak czytam w różnych miejscach internetów, to zazwyczaj dużo większe przyrosty są na początku ciąży.
Nie potrafię się cieszyć i do tej pory trochę zlałam tą ciążę, udawałam sama przed sobą że jej nie ma, żeby uniknąć rozczarowania, ale teraz zaczęłam się panicznie bać, że będę musiała patrzeć jak ta bliska mi osoba cieszy się ciążą, a ja swoją stracę.
Jestem w kompletnym, najgłębszym dole z możliwych.
Kochana a bierzesz już jakieś leki? Heparyna, acard, cokolwiek?
[/url] -
Sung wrote:Pomądrzę się. Nie da się po wyglądzie ani po trybie życia powiedzieć, że ktoś ma/nie ma IO lub HI.
Czasem debile lekarze mówią "nie może mieć pani IO, bo jest pani szczupła".
Moja znajoma miała niedowagę i od lat nie jadła cukru, mąki i ziemniaków, kiedy odkryła, ze ma IO.
Zgadzam się! Ja miałam cukrzyce ciążowa. Jak chodziłam na KTG przed porodem to mnie sobie położne pokazywały, „ o, cukrzyca przyszła”.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Applejoy wrote:Kochana a bierzesz już jakieś leki? Heparyna, acard, cokolwiek?
Tak, biorę Clexane, Acard, Letrox, Metylowany kwas, magnez, Femibion
czuję się jak jakiś lekoman
Przedszkolanko w takim razie na 100% się zgłoszę. A skąd jesteś?Applejoy, Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)