Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia93 wrote:Tak, biorę Clexane, Acard, Letrox, Metylowany kwas, magnez, Femibion
czuję się jak jakiś lekoman
Przedszkolanko w takim razie na 100% się zgłoszę. A skąd jesteś?
To teraz musi być dobrze zobaczysz pierwsze bicie serca to Ci wszystkie strachy przejdą[/url] -
Wiem wiem, wszystko wiem, że każda ciąża inna. Ale ciężko mi przekonać do tego mój mózg za tydzień w piątek trzymajcie kciuki, idę na usg. Chyba że dalej tak będę panikować to się umówie jeszcze gdzieś szybciej
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Mi z wypatrywania slow wyszla: kuweta, pielucha i romans, slabo mnie to podnioslo na duchu haha
U mnie tez wieczor z Netflixem jak u Meggs i spontanicznie zadecydowalismy, ze rzucamy wszystko i jedziemy do przyjaciol nad morze az do 2 stycznia. Strasznie sie ciesze na taki relaks
(Swoja droga kilka lat temu tez zdecydowalismy, ze rzucamy wszystko i wyprowadzamy sie na rok nad morze, mam nadzieje, ze tym razem nam znowu nie odbije )
Ja kompletnie sie nie znam na cukrzycowych sprawach... Podpowiedzcie mi co zbadac tak profilaktycznie
Podstawowe badanie cukru z krwi zawsze wychodzilo mi w normie.Nona, Beti82, Meggs, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Applejoy wrote:To teraz musi być dobrze zobaczysz pierwsze bicie serca to Ci wszystkie strachy przejdą
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Pomądrzę się. Nie da się po wyglądzie ani po trybie życia powiedzieć, że ktoś ma/nie ma IO lub HI.
Czasem debile lekarze mówią "nie może mieć pani IO, bo jest pani szczupła".
Moja znajoma miała niedowagę i od lat nie jadła cukru, mąki i ziemniaków, kiedy odkryła, ze ma IO.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Beta po 30 h z 103 na 207 Już jestem zupełnie spokojna, następne w środę.
Nadrobię Was wieczorkiemBeti82, k878, przedszkolanka:), Meggs, Wik89, speakyourmind93, Izaw, Agagusia, patuniek86 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ounai wrote:Każda przyszła mama trochę się stresuje. Bo najpierw czekasz na serduszko. Potem na koniec 1 trymestru, bo to taka granica. Później na granicę przeżywalności, później na ciążę donoszoną aż wreszcie na poród. A potem jest jeszcze gorzej. Moja mama mówi, że im starsi jesteśmy tym bardziej się martwi. Ważne chyba, żeby jakoś tak ze zdrowym rozsądkiem do tego podejść.
Nona zazdroszczę. U mnie pierwsze dwa trymestry super. Ostatni był katorgą. Do tej pory boję się powtórki i porodu
To prawda, chyba muszę wyluzować znowu bo zwariuję. A powiem Wam, tak mi z Wami dobrze że na fiolet się nie wybieram chybaOunai lubi tę wiadomość
-
Nikodemka, tzw Krzywe czyli glukoza i insulina na czczo i po obciążeniu. Poczytaj w necie, jeśli us sama robiła badanie bo zaleca się kilka dni jesc delikatnie. Możesz tez załatwić glukometr i pomierzyć cukier ale przy lekkiej IO to nic nie da.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Nona wrote:Dziewczyny a moze od nastepnego cyklu zaczne mierzyc tempke...dzis 9dc to za pozno troche...poza tym weekend chce pospac, potem Sywester ech, nie wiem od ktorego dnia jest sens zaczynac. 2.01 jest 14dc ma to sens cyz slabo?
Julia ja dolny śląsk
Nikodemko wow, szalejcie!
ja szaleje-pije wino ( nie znoszę jakiegokolwiek alkoholu ) ,ale czego się nie robi dla ciąży.
Co do ciąży ja pierwszy trymestr masakra, kolejne dwa czułam się rewelacyjnie, moja mama miała dwie zupełnie różne -
Nona wrote:Dziewczyny a moze od nastepnego cyklu zaczne mierzyc tempke...dzis 9dc to za pozno troche...poza tym weekend chce pospac, potem Sywester ech, nie wiem od ktorego dnia jest sens zaczynac. 2.01 jest 14dc ma to sens cyz slabo?
-
nick nieaktualny