Forum Starając się - ogólne Grudniowe, świąteczne testowanie
Odpowiedz

Grudniowe, świąteczne testowanie

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet
    Postów: 11186 17699

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 15:51

    961lmg7ykm4fbw9a.png
    17u93e5exaxcakc4.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik - nie dziekuje za kciuki, ale u mnie z dnia na dzien @ jest coraz blizej, wszystko postepuje jak co miesiac, wiec przygotowuje sie powoli paychicznie...

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1450 1163

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wieczorem rozlozylam sie na lopadki. Przeziebienie mnie nie stad ni z owad dopadlo. A dopiero bylam przeziebiona w tamtym tygodniu

    [link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole nie karmię, staram się o pierwsze, ta prolaktyna jest teoretycznie po obciążeniu, ale trochę mnie skołowali tymi normami po boku.
    Anhydra nie strasz! Sama myśl o kłuciu się... no ale jeśli będzie taka konieczność to wiadomo, będę się kłuć. A tak na poważnie, to ja takie wyniki mam już ponad rok, wklejam
    W zeszłym roku było tak (badania zrobione 24.11.2017):
    APTT: 27,00 sek 29 - 39
    PT: 10,20 sek 10,5 - 15,7
    INR PT: 1,00 0,8-1,3
    Wskaźnik protrombinowy: 103,00 % 80-120
    aktualnie:
    APTT: 27,00 sek 29 - 39
    PT: 10,70 sek 10,5 - 15,7
    INR PT: 1,00 0,8-1,3
    Wskaźnik protrombinowy: 102,00 % 80-120

    więc teoretycznie nic się nie zmieniło od roku. Po tych wynikach z listopada zeszłego roku, ginka kategorycznie kazała odstawić antykoncepcję, ale później nic na ten temat nie mówiła. A ona wie o Hashimoto i IO, sama mnie wysłała na badania na samym początku. Ciekawa jestem co powie teraz, jak jej porównam te wyniki. Podjęłam decyzję że będę teraz brała 150 mg acardu, wcześniej brałam (sama z siebie) 75mg (zrobiłam kilka dni przerwy przed badaniem), ale widocznie to jest za mało. Ja wiem że konsultacja itd. ale tutaj mam więcej korzyści niż ewentualnych skutków ubocznych.

    Nona 10 stycznia mam wizytę, więc z nią to skonsultuję, po prostu zawsze dobrze skonsultować z Wami :) np. teraz, dzięki Wam, wiem że muszę z moją gin pogadać o badaniach w kierunku problemów z krzepnięciem w celu ewentualnego leczenia heparyną plus omówić kwestie prolaktyny. To bardzo dużo, bo moja gin jest cudowna, ale czasem trzeba ją nakierować ;)

    Kalcia no wiesz... zaziębienie w 2giej fazie podobno dobrze wróży :) trzymam kciuki!

    Nona lubi tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Ounai Autorytet
    Postów: 11186 17699

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 14:06

    Agus92 lubi tę wiadomość

    961lmg7ykm4fbw9a.png
    17u93e5exaxcakc4.png
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1450 1163

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie z tym mi sie skojarzylo kobitki. dzis 6 dzien po owulce .

    [link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:41

    przedszkolanka:), moyeu lubią tę wiadomość

  • rzepakowepole Autorytet
    Postów: 1716 1901

    Wysłany: 28 grudnia 2018, 23:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Rzepakowepole nie karmię, staram się o pierwsze, ta prolaktyna jest teoretycznie po obciążeniu, ale trochę mnie skołowali tymi normami po boku.
    Anhydra nie strasz! Sama myśl o kłuciu się... no ale jeśli będzie taka konieczność to wiadomo, będę się kłuć. A tak na poważnie, to ja takie wyniki mam już ponad rok, wklejam
    W zeszłym roku było tak (badania zrobione 24.11.2017):
    APTT: 27,00 sek 29 - 39
    PT: 10,20 sek 10,5 - 15,7
    INR PT: 1,00 0,8-1,3
    Wskaźnik protrombinowy: 103,00 % 80-120
    aktualnie:
    APTT: 27,00 sek 29 - 39
    PT: 10,70 sek 10,5 - 15,7
    INR PT: 1,00 0,8-1,3
    Wskaźnik protrombinowy: 102,00 % 80-120

    więc teoretycznie nic się nie zmieniło od roku. Po tych wynikach z listopada zeszłego roku, ginka kategorycznie kazała odstawić antykoncepcję, ale później nic na ten temat nie mówiła. A ona wie o Hashimoto i IO, sama mnie wysłała na badania na samym początku. Ciekawa jestem co powie teraz, jak jej porównam te wyniki. Podjęłam decyzję że będę teraz brała 150 mg acardu, wcześniej brałam (sama z siebie) 75mg (zrobiłam kilka dni przerwy przed badaniem), ale widocznie to jest za mało. Ja wiem że konsultacja itd. ale tutaj mam więcej korzyści niż ewentualnych skutków ubocznych.

    Nona 10 stycznia mam wizytę, więc z nią to skonsultuję, po prostu zawsze dobrze skonsultować z Wami :) np. teraz, dzięki Wam, wiem że muszę z moją gin pogadać o badaniach w kierunku problemów z krzepnięciem w celu ewentualnego leczenia heparyną plus omówić kwestie prolaktyny. To bardzo dużo, bo moja gin jest cudowna, ale czasem trzeba ją nakierować ;)

    Kalcia no wiesz... zaziębienie w 2giej fazie podobno dobrze wróży :) trzymam kciuki!

    A jaki mialaś wynik wyjściowy? Bo nawet po obciążeniu jest bardzo, bardzo wysoki. Lekarz na pewno będzie wiedział, co z tym dalej robić. Nawet jeśli jest coś nie tak, to zaburzenia hormonalne są jak najbardziej do wyprostowania. ;)

    ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 06:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny popatrzcie kochane na mój wykres od wczoraj duphaston :( ponieważ endometrium w granicach 5/6mm przedwczoraj robiony progesteron w 21dc , niewiadomo ile po owulce bo nie robiłam testów:) z wykresu wychodziło że 3dpo... myslicie że jak endometrium takie to jest szansa? Kurde lekarz kazał 10dji mi duphaston 2x1 ... ilość serduszek w cyklu spora :)

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1794 2332

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 06:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Rzepakowepole nie karmię, staram się o pierwsze, ta prolaktyna jest teoretycznie po obciążeniu, ale trochę mnie skołowali tymi normami po boku.
    Anhydra nie strasz! Sama myśl o kłuciu się... no ale jeśli będzie taka konieczność to wiadomo, będę się kłuć. A tak na poważnie, to ja takie wyniki mam już ponad rok, wklejam
    W zeszłym roku było tak (badania zrobione 24.11.2017):
    APTT: 27,00 sek 29 - 39
    PT: 10,20 sek 10,5 - 15,7
    INR PT: 1,00 0,8-1,3
    Wskaźnik protrombinowy: 103,00 % 80-120
    aktualnie:
    APTT: 27,00 sek 29 - 39
    PT: 10,70 sek 10,5 - 15,7
    INR PT: 1,00 0,8-1,3
    Wskaźnik protrombinowy: 102,00 % 80-120

    więc teoretycznie nic się nie zmieniło od roku. Po tych wynikach z listopada zeszłego roku, ginka kategorycznie kazała odstawić antykoncepcję, ale później nic na ten temat nie mówiła. A ona wie o Hashimoto i IO, sama mnie wysłała na badania na samym początku. Ciekawa jestem co powie teraz, jak jej porównam te wyniki. Podjęłam decyzję że będę teraz brała 150 mg acardu, wcześniej brałam (sama z siebie) 75mg (zrobiłam kilka dni przerwy przed badaniem), ale widocznie to jest za mało. Ja wiem że konsultacja itd. ale tutaj mam więcej korzyści niż ewentualnych skutków ubocznych.

    Nona 10 stycznia mam wizytę, więc z nią to skonsultuję, po prostu zawsze dobrze skonsultować z Wami :) np. teraz, dzięki Wam, wiem że muszę z moją gin pogadać o badaniach w kierunku problemów z krzepnięciem w celu ewentualnego leczenia heparyną plus omówić kwestie prolaktyny. To bardzo dużo, bo moja gin jest cudowna, ale czasem trzeba ją nakierować ;)

    Kalcia no wiesz... zaziębienie w 2giej fazie podobno dobrze wróży :) trzymam kciuki!


    Kochana, rozumiem że masz sentyment do ginki jako do sympatycznego człowieka, ale skoro ona już 2-gi raz zleca Ci badania na koagulopatie, Tobie wychodzą złe wyniki (Appt i tp poniżej normy), a ona to ignoruje, to chyba coś z nią nie tak. Sympatią sympatią, ale możliwe, że przez jej lekceważenie tych parametrów i brak leków, tak długo jesteś na ovu na różowej stronie. Te wskazniki mocno zaburzaja proces implantacji! Wiec sugerowałabym porzucenie skrupułów i znalezienie lekarza obeznanego i nie lekceważacego spraw trombofilii. To nie Ty powinnaś sugerować kierunku leczenia!!!

    zem3wn15hyz14zz5.png
    f2w3rjjgdzkxqe47.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1794 2332

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 06:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Cześć dziewczyny popatrzcie kochane na mój wykres od wczoraj duphaston :( ponieważ endometrium w granicach 5/6mm przedwczoraj robiony progesteron w 21dc , niewiadomo ile po owulce bo nie robiłam testów:) z wykresu wychodziło że 3dpo... myslicie że jak endometrium takie to jest szansa? Kurde lekarz kazał 10dji mi duphaston 2x1 ... ilość serduszek w cyklu spora :)


    Wykres wygląda ładnie, szanse są zawsze. Z tym, że progesteron 3dpo nic Ci pewnie nie powie...maximum jest dopiero 7dpo...więc trzy dni przed możesz mieć wartość ok 5-7ng a na jej podstawie trudno wyrokowac czy owu była.
    6 mm to taka wartość graniczna jak na endo w okresie owu, ale wiem że dziewczynom przy takim endo udawało się zajść. Do ewentualnej implantacji ma jeszcze szansę trochę podrosnąć.

    zem3wn15hyz14zz5.png
    f2w3rjjgdzkxqe47.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Wykres wygląda ładnie, szanse są zawsze. Z tym, że progesteron 3dpo nic Ci pewnie nie powie...maximum jest dopiero 7dpo...więc trzy dni przed możesz mieć wartość ok 5-7ng a na jej podstawie trudno wyrokowac czy owu była.
    6 mm to taka wartość graniczna jak na endo w okresie owu, ale wiem że dziewczynom przy takim endo udawało się zajść. Do ewentualnej implantacji ma jeszcze szansę trochę podrosnąć.

    Wczoraj na iść lekarz stwierdził że była owulacja bo ciałko zolte jsst

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3219 4766

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, znikam do 1.01, kciuki za wszystkie testerki!:)

    nie robilam dzis rano kolejnego testu bo czuje sie okresowo, nie chcialam kolejnego rozczarowania...wyjezdzam na Sylwestra wracam 1.01 co ma byc to bedzie..

    alis132, Nona lubią tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wroc z pozytywnymi wiadomosciami :)

    Malinowa91, Wik89 lubią tę wiadomość

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spadek temperatury... koniec zludzen :(

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko :(
    U mnie tez spadek ale narazie minimalny ale ja mam jeszcze czas bo cykle 32 dniowe a dzis dopiero 26 dc.

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko u Ciebie spadek jeszcze chyba za szybko na @ ;)
    U mnie za to podstawowy ,oczekuję jej dzisiaj bo juz w kościach czuje mende.
    Wiki udanego wyjazdu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 07:58

    Wik89 lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na spadek, żeby się już nie łudzić.
    A tu takie kwiatki,eh


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c41f5ad5016.png

    Nona, Arashe, Agagusia lubią tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1225 1170

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opuszczam Was. Trzymam kciuki za każdą. Powodzenia :)

    k878 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy... Strasznie boli mnie brzuch. Nie jak przed okresem, ale jakbym juz miala okres. Nigdy tak nie mialam zanim dostalam krwawienia i nigdy nie bolalo az tak na 4 dni przed @!!!

    Przedszkolanko - a czy spadek, ktory nie swiadczy o nadejsciu okresu jest ok? Temperatura nie musi byc na stalym poziomie albo wzrastac, jesli mialaby byc ciaza?

    Chce juz skonczyc ten cykl... :(

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego