Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik - nie dziekuje za kciuki, ale u mnie z dnia na dzien @ jest coraz blizej, wszystko postepuje jak co miesiac, wiec przygotowuje sie powoli paychicznie...
-
Rzepakowepole nie karmię, staram się o pierwsze, ta prolaktyna jest teoretycznie po obciążeniu, ale trochę mnie skołowali tymi normami po boku.
Anhydra nie strasz! Sama myśl o kłuciu się... no ale jeśli będzie taka konieczność to wiadomo, będę się kłuć. A tak na poważnie, to ja takie wyniki mam już ponad rok, wklejam
W zeszłym roku było tak (badania zrobione 24.11.2017):
APTT: 27,00 sek 29 - 39
PT: 10,20 sek 10,5 - 15,7
INR PT: 1,00 0,8-1,3
Wskaźnik protrombinowy: 103,00 % 80-120
aktualnie:
PT: 10,70 sek 10,5 - 15,7
Wskaźnik protrombinowy: 102,00 % 80-120
więc teoretycznie nic się nie zmieniło od roku. Po tych wynikach z listopada zeszłego roku, ginka kategorycznie kazała odstawić antykoncepcję, ale później nic na ten temat nie mówiła. A ona wie o Hashimoto i IO, sama mnie wysłała na badania na samym początku. Ciekawa jestem co powie teraz, jak jej porównam te wyniki. Podjęłam decyzję że będę teraz brała 150 mg acardu, wcześniej brałam (sama z siebie) 75mg (zrobiłam kilka dni przerwy przed badaniem), ale widocznie to jest za mało. Ja wiem że konsultacja itd. ale tutaj mam więcej korzyści niż ewentualnych skutków ubocznych.
Nona 10 stycznia mam wizytę, więc z nią to skonsultuję, po prostu zawsze dobrze skonsultować z Wami np. teraz, dzięki Wam, wiem że muszę z moją gin pogadać o badaniach w kierunku problemów z krzepnięciem w celu ewentualnego leczenia heparyną plus omówić kwestie prolaktyny. To bardzo dużo, bo moja gin jest cudowna, ale czasem trzeba ją nakierować
Kalcia no wiesz... zaziębienie w 2giej fazie podobno dobrze wróży trzymam kciuki!Nona lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
moyeu wrote:Rzepakowepole nie karmię, staram się o pierwsze, ta prolaktyna jest teoretycznie po obciążeniu, ale trochę mnie skołowali tymi normami po boku.
Anhydra nie strasz! Sama myśl o kłuciu się... no ale jeśli będzie taka konieczność to wiadomo, będę się kłuć. A tak na poważnie, to ja takie wyniki mam już ponad rok, wklejam
aktualnie:
więc teoretycznie nic się nie zmieniło od roku. Po tych wynikach z listopada zeszłego roku, ginka kategorycznie kazała odstawić antykoncepcję, ale później nic na ten temat nie mówiła. A ona wie o Hashimoto i IO, sama mnie wysłała na badania na samym początku. Ciekawa jestem co powie teraz, jak jej porównam te wyniki. Podjęłam decyzję że będę teraz brała 150 mg acardu, wcześniej brałam (sama z siebie) 75mg (zrobiłam kilka dni przerwy przed badaniem), ale widocznie to jest za mało. Ja wiem że konsultacja itd. ale tutaj mam więcej korzyści niż ewentualnych skutków ubocznych.
Nona 10 stycznia mam wizytę, więc z nią to skonsultuję, po prostu zawsze dobrze skonsultować z Wami np. teraz, dzięki Wam, wiem że muszę z moją gin pogadać o badaniach w kierunku problemów z krzepnięciem w celu ewentualnego leczenia heparyną plus omówić kwestie prolaktyny. To bardzo dużo, bo moja gin jest cudowna, ale czasem trzeba ją nakierować
Kalcia no wiesz... zaziębienie w 2giej fazie podobno dobrze wróży trzymam kciuki!
A jaki mialaś wynik wyjściowy? Bo nawet po obciążeniu jest bardzo, bardzo wysoki. Lekarz na pewno będzie wiedział, co z tym dalej robić. Nawet jeśli jest coś nie tak, to zaburzenia hormonalne są jak najbardziej do wyprostowania. -
Cześć dziewczyny popatrzcie kochane na mój wykres od wczoraj duphaston ponieważ endometrium w granicach 5/6mm przedwczoraj robiony progesteron w 21dc , niewiadomo ile po owulce bo nie robiłam testów:) z wykresu wychodziło że 3dpo... myslicie że jak endometrium takie to jest szansa? Kurde lekarz kazał 10dji mi duphaston 2x1 ... ilość serduszek w cyklu spora
-
moyeu wrote:Rzepakowepole nie karmię, staram się o pierwsze, ta prolaktyna jest teoretycznie po obciążeniu, ale trochę mnie skołowali tymi normami po boku.
aktualnie:
Kalcia no wiesz... zaziębienie w 2giej fazie podobno dobrze wróży trzymam kciuki!
Kochana, rozumiem że masz sentyment do ginki jako do sympatycznego człowieka, ale skoro ona już 2-gi raz zleca Ci badania na koagulopatie, Tobie wychodzą złe wyniki (Appt i tp poniżej normy), a ona to ignoruje, to chyba coś z nią nie tak. Sympatią sympatią, ale możliwe, że przez jej lekceważenie tych parametrów i brak leków, tak długo jesteś na ovu na różowej stronie. Te wskazniki mocno zaburzaja proces implantacji! Wiec sugerowałabym porzucenie skrupułów i znalezienie lekarza obeznanego i nie lekceważacego spraw trombofilii. To nie Ty powinnaś sugerować kierunku leczenia!!!
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
alis132 wrote:Cześć dziewczyny popatrzcie kochane na mój wykres od wczoraj duphaston ponieważ endometrium w granicach 5/6mm przedwczoraj robiony progesteron w 21dc , niewiadomo ile po owulce bo nie robiłam testów:) z wykresu wychodziło że 3dpo... myslicie że jak endometrium takie to jest szansa? Kurde lekarz kazał 10dji mi duphaston 2x1 ... ilość serduszek w cyklu spora
Wykres wygląda ładnie, szanse są zawsze. Z tym, że progesteron 3dpo nic Ci pewnie nie powie...maximum jest dopiero 7dpo...więc trzy dni przed możesz mieć wartość ok 5-7ng a na jej podstawie trudno wyrokowac czy owu była.
6 mm to taka wartość graniczna jak na endo w okresie owu, ale wiem że dziewczynom przy takim endo udawało się zajść. Do ewentualnej implantacji ma jeszcze szansę trochę podrosnąć.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Wykres wygląda ładnie, szanse są zawsze. Z tym, że progesteron 3dpo nic Ci pewnie nie powie...maximum jest dopiero 7dpo...więc trzy dni przed możesz mieć wartość ok 5-7ng a na jej podstawie trudno wyrokowac czy owu była.
6 mm to taka wartość graniczna jak na endo w okresie owu, ale wiem że dziewczynom przy takim endo udawało się zajść. Do ewentualnej implantacji ma jeszcze szansę trochę podrosnąć.
Wczoraj na iść lekarz stwierdził że była owulacja bo ciałko zolte jsst -
Hej Dziewczyny, znikam do 1.01, kciuki za wszystkie testerki!
nie robilam dzis rano kolejnego testu bo czuje sie okresowo, nie chcialam kolejnego rozczarowania...wyjezdzam na Sylwestra wracam 1.01 co ma byc to bedzie..
alis132, Nona lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nikodemko u Ciebie spadek jeszcze chyba za szybko na @
U mnie za to podstawowy ,oczekuję jej dzisiaj bo juz w kościach czuje mende.
Wiki udanego wyjazduWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 07:58
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Ja czekam na spadek, żeby się już nie łudzić.
A tu takie kwiatki,eh
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c41f5ad5016.pngNona, Arashe, Agagusia lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Pomocy... Strasznie boli mnie brzuch. Nie jak przed okresem, ale jakbym juz miala okres. Nigdy tak nie mialam zanim dostalam krwawienia i nigdy nie bolalo az tak na 4 dni przed @!!!
Przedszkolanko - a czy spadek, ktory nie swiadczy o nadejsciu okresu jest ok? Temperatura nie musi byc na stalym poziomie albo wzrastac, jesli mialaby byc ciaza?
Chce juz skonczyc ten cykl...