Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySylwia, super, przy tak wysokiej becie to normalne, że zwalnia. Ja uż w październiku pisałam, że mój 4 letni syn na początku miał przyrosty 50%, więc czekałam na poronienie i krwawienie, aż w końcu serduszko usłyszałam po kilku dniach na wizycie
A nie miałaś późno owu np? Bo ja teraz np miałam w 20dc, więc jakby się udało, to zarodek byłby młodszy praktycznie o tydzień w stosunku do terminu z 1dc
Anhyrda, to ja już nic nie wiem Najlepiej chyba, jak każdy do wyników będzie normy pisał
Monia, to w takim razie czekamy na wieści co z tym Filipkiem
Oliwkowa, faktycznie, bierz bon, za rok będzie jak znalazł
Przedszkolanka, to nie jest tak do końca Bo np paczka chipsów kosztuje 3zł, a paczka suszonych owoców 6zł. I fakt, możesz nie kupić piwa, ale wtedy samej wody pić się nie chce. No to kupujesz zajebistą herbatkę zieloną, do tego pomarańcze i limonki, zeby smak wody wzbogacić i wychodzi znowu drożej niż takie piwo.
Ja nie mówię, że się nie odżywiam zdrowo, bo akurat od ciąży z cukrzycą ciążową zmieniliśmy nawyki całej rodziny, ale nie oszukujmy się - zdrowy wieczór dla znajomych to koszt 100-150zł, a z dziadowym jedzeniem to koszt 40-50złOlivkowaMama, SylwiaLu lubią tę wiadomość
-
Monia - biedna, nie wiem co sie dzieje. Ja w biochemie odstawiłam dupka po wtorkowej tabletce z rana i w czwartek po poludnia dostalam okres.
Sylwia, a bylas juz na usg?
Mnie pobolewa dzis gość mocno brzuch s pracy. Powiedzialam kierowniczkę o ciazy, dobrze to przyjęła. Reszcie powiem w srode jesli betę ladnie jutro wyjdzie.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
OlivkowaMama wrote:Ej ale potem chyba się już nie betuje? Przyrost chyba zwalnia?przedszkolanka:) wrote:Monia jak masz swój wysoki to odstawienie nic nie zmieni raczej pokaz wykres.
Sylwia ja tez juz bym.nie badala. Kiedy wizyta?
dziś miałam wizytę i to gin kazała betę zrobić, właśnie dlatego, że z okresu wychodzi 7 tydzień, a na usg 5ty.22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
SylwiaLu wrote:dziś miałam wizytę i to gin kazała betę zrobić, właśnie dlatego, że z okresu wychodzi 7 tydzień, a na usg 5ty.
A był pęcherzyk widoczny? Z zarodkiem czy bez?. Jest możliwe że Ci się owu przesunęła?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
To wy sierpniowki jesteście ?
Kurde, dwa lata temu byłam sierpniowka !przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Ja przygotowuje mieszkanie do oddania + pakuje resztę rzeczy.
Od 9 godzin na dupie nie usiadłam, plecy to mnie w ciąży nawet tak nie bolały :p
Dzisiaj śpimy już w nowym domku.. najgorzej, ze mi jeszcze paczki tutaj do starego przyjda, masakra :p30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Domi_tur wrote:Poczekam jeszcze trochę :p we czw mam wizytę u u gina to po niej będę rozważać. Ale tu mi tak dobrze, a Ty?
Ja póki co obserwuję . Boje się jeszcze zapeszać. Następna wizytę mam dopiero 13 grudnia. Jeżeli będzie ok, to może wtedy się odważę
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
kark wrote:Sylwia, super, przy tak wysokiej becie to normalne, że zwalnia. Ja uż w październiku pisałam, że mój 4 letni syn na początku miał przyrosty 50%, więc czekałam na poronienie i krwawienie, aż w końcu serduszko usłyszałam po kilku dniach na wizycie
A nie miałaś późno owu np? Bo ja teraz np miałam w 20dc, więc jakby się udało, to zarodek byłby młodszy praktycznie o tydzień w stosunku do terminu z 1dc
Anhyrda, to ja już nic nie wiem Najlepiej chyba, jak każdy do wyników będzie normy pisał
Monia, to w takim razie czekamy na wieści co z tym Filipkiem
Oliwkowa, faktycznie, bierz bon, za rok będzie jak znalazł
Przedszkolanka, to nie jest tak do końca Bo np paczka chipsów kosztuje 3zł, a paczka suszonych owoców 6zł. I fakt, możesz nie kupić piwa, ale wtedy samej wody pić się nie chce. No to kupujesz zajebistą herbatkę zieloną, do tego pomarańcze i limonki, zeby smak wody wzbogacić i wychodzi znowu drożej niż takie piwo.
Ja nie mówię, że się nie odżywiam zdrowo, bo akurat od ciąży z cukrzycą ciążową zmieniliśmy nawyki całej rodziny, ale nie oszukujmy się - zdrowy wieczór dla znajomych to koszt 100-150zł, a z dziadowym jedzeniem to koszt 40-50zł
Ja tam mam swoje slabosci niestety tez,co tu ukrywackark lubi tę wiadomość
-
Ja już straciłam nadzieję na ten cykl. Wczorajszy test owu niby pozytywny a dzisiaj bylam na USG (nie mam monitoringu) i podpytałam przy okazji czy jakas owulacja się szykuje, to powiedział że nic takiego raczej nie widzi ;( chyba jestem na skraju załamania. Po jakim czasie dostałyście Clo?
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Julia ja dostalam clo po 1 roku i 3 miesiacach.
Jeszcze w dodatku przeziebiona jestem nadal. Juz lepiej ale jednak. Gardlo po 2 dniach wyleczylam , 3,4 dni spokoju i znow od wczoraj igły w gardle.
Cholera jasna jak nie urok to sraczka. Tylko sie pytam kiedy bedzie w koncu ten " urok " , -
Julia93 wrote:Ja już straciłam nadzieję na ten cykl. Wczorajszy test owu niby pozytywny a dzisiaj bylam na USG (nie mam monitoringu) i podpytałam przy okazji czy jakas owulacja się szykuje, to powiedział że nic takiego raczej nie widzi ;( chyba jestem na skraju załamania. Po jakim czasie dostałyście Clo?
Ja od razu dostałam jak powiedziałam, że chcę. To chyba zależy od lekarza. Oczywiście musi być uzasadnienie medyczne- ja mam PCOS I często cykle bezowulacyjne.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK