Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ola31 wrote:Beti w tym miesiącu już nie testujesz?
Witam się z nowymi Dziewczynami - powodzenia:) -
nick nieaktualny
-
Ola31 wrote:czekam z Tobą, oby nie przyszła;)
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Właśnie dowiedziałam się że siostra mojego M jest w ciąży w drugiej ciąży. Dopiero odstawiła tabletki 2 góra 3 miesiące się starali. Powinnam się cieszyć A ja płakałam jak dziecko...Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Hej Dziewczyny. meldujemy się po naszej pierwszej wizycie - mamy rozpisany plan działania, aaaale od początku - powiedziano nam ponownie, że póki, co nie można mówić o niepowodzeniach bo to dopiero kilka miesięcy starań.
Pani doktor oprócz wywiadu zrobiła mi też badanie USG (mimo, że to mój 2dc i @ w pełni) - okazało się, że wszystko jest prawidłowe - endomtetrium 7mm, pęcherzyki są: na lewym jajniku 11, na prawym 13. Jutro robię wszystkie badania ponownie (poprzednie mam z sierpnia) + kilka nowych. Mąż w poniedziałek umówiony na badanie nasienia i test HBA. Kolejna wizyta 3 grudnia, w okolicach owu - zobaczymy co tam się dzieje.
Przyznam, że nastawiłam się bardzo pozytywnie po tej wizycie 3majcie kciuki za ciąg dalszy - będę starała się relacjonować i podczytywać na bieżąco chociaż w ciągu dnia praca za bardzo mi na to nie pozwalaMartek&M, Agus92, smeg, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
MałaMi90 wrote:Hej dziewczyny. Właśnie dowiedziałam się że siostra mojego M jest w ciąży w drugiej ciąży. Dopiero odstawiła tabletki 2 góra 3 miesiące się starali. Powinnam się cieszyć A ja płakałam jak dziecko...
Chyba każda z nas ma podobne przejścia za sobą - siostra, kuzynka, przyjaciółka, znajoma z dawna... Nie załamuj się, na pewno i Tobie i nam wszystkim wkrótce się uda!Sasanka5 lubi tę wiadomość
-
MałaMi90 wrote:Hej dziewczyny. Właśnie dowiedziałam się że siostra mojego M jest w ciąży w drugiej ciąży. Dopiero odstawiła tabletki 2 góra 3 miesiące się starali. Powinnam się cieszyć A ja płakałam jak dziecko...
Ale na nas tez przyjdzie czas.
Macie jakis plan dzialania?10.09.2019 Marcel -
Arashe wrote:U mnie po indukcji kazali czekać pół roku profilaktycznie, tyle czasu poszło...
Oleczka oby Ci się udało szybko10.09.2019 Marcel -
Przechodziłam to przy staraniach z pierwszym dzieckiem. Tyle że to było tak że brat męża wpadł ze swoją dziewczyną.. ja płakałam bo mi się nie udaje chociaż tak bardzo tego pragnęłam a ona bo nie chciała być w ciąży i "być grubą jak beczka" możesz sobie tylko wyobrazić moja frustracje jak to powiedziała..27 cykl starań
Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz ) -
Milagros pozytywne nastawienie to podstawa a jak już macie plan to jest łatwiej i to bardzo podbudowuje do walki. Trzymam teraz kciuki żeby badania wyszły dobrze i aby owulacja była owocna !
Milagros1 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz ) -
Agus92 wrote:Milagros pozytywne nastawienie to podstawa a jak już macie plan to jest łatwiej i to bardzo podbudowuje do walki. Trzymam teraz kciuki żeby badania wyszły dobrze i aby owulacja była owocna !
Agua ja tez 3mam kciuki!! Widziałam, ze Ty otwierasz nasz magiczny miesiąc testując już 1.12 mam nadzieje, ze będzie na plus i później przyjdzie cała fala pozytywnych wieściBeti82 lubi tę wiadomość
-
Milagros napisz jakie badania Ci zlecili bo ciekawa jestem
-
Milagros1 wrote:Agua ja tez 3mam kciuki!! Widziałam, ze Ty otwierasz nasz magiczny miesiąc testując już 1.12 mam nadzieje, ze będzie na plus i później przyjdzie cała fala pozytywnych wieści10.09.2019 Marcel
-
Beti82 wrote:Milagros napisz jakie badania Ci zlecili bo ciekawa jestem
Hej Beti!
Wiele tych podstawowych:
Jutro czyli 3dc:
Estradiol, TSH, FSH, Prolaktyna, SHBG, Testosteron
W dzień kolejnej wizyty w terminie okołoowulacyjnym:
Estradiol, progesteron, LH
Dodatkowe w którymś momencie: AMH i Inhibina B
U męża: badanie nasienia + test HBA