Forum Starając się - ogólne Grudniowe, świąteczne testowanie
Odpowiedz

Grudniowe, świąteczne testowanie

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 22 listopada 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    Ja biore od 2 do 6 dc i pwulacja wypada mi wtedy 13-14 dc . Bez stymulacji mialam 20 dc..
    Wpiszcie mnie na 16 grudnia. A co!:)
    Promyk bierzesz rano czy wieczorem?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Promyk89 Autorytet
    Postów: 2270 1896

    Wysłany: 22 listopada 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Promyk bierzesz rano czy wieczorem?
    A różnie :)
    1 tabl i mam 1 pecherzyk
    Monitoring mam 28 w 13dc

    Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    atdc2n0am8cbp7q1.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 22 listopada 2018, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    A różnie :)
    1 tabl i mam 1 pecherzyk
    Monitoring mam 28 w 13dc
    Promyk jak myslisz kiedy mam isc na monitoring? Kurde u mnie tak bez sensu wychodzi bo 9 dc bedzie 30 listopada w pt.W piatku jest monitoring ale wieczoram a mj jedziemy na bal heh i pozniej jest monitoring w sobote rano o 8 :( to tez lipa tak po tym balu . A w pn bedzie juz 12 dc to nie za pozno? Gin mi kazal 8-10 dzien jechac ale troche mi sie to wczesnie wydaje

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Promyk89 Autorytet
    Postów: 2270 1896

    Wysłany: 22 listopada 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Promyk jak myslisz kiedy mam isc na monitoring? Kurde u mnie tak bez sensu wychodzi bo 9 dc bedzie 30 listopada w pt.W piatku jest monitoring ale wieczoram a mj jedziemy na bal heh i pozniej jest monitoring w sobote rano o 8 :( to tez lipa tak po tym balu . A w pn bedzie juz 12 dc to nie za pozno? Gin mi kazal 8-10 dzien jechac ale troche mi sie to wczesnie wydaje
    Idz jak ci radzi lekarz
    Mi zalecal 11-12 dc ale nie mogliśmy zgrac terminu i umowiłam sie na 13dc

    Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    atdc2n0am8cbp7q1.png
  • Julia93 Autorytet
    Postów: 911 967

    Wysłany: 22 listopada 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 21:10

    p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • Milagros1 Koleżanka
    Postów: 52 36

    Wysłany: 22 listopada 2018, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Mam dzisiejsze wyniki badań, podpowiecie, co myślicie ze swojego doświadczenia?

    3 dzień cyklu:
    TSH: 1,94 niestety - biorę już euthyrox i spadło z 2,6 ale nadal troszkę brakuje..myślicie, że powinnam zwiększyć dawkę? (obecnie 0,25 6 x w tygodniu i 0,50 1 x w tygodniu) - pisałam już do swojego lekarza i czekam na odp

    FSH: 6,33 U/l (norma 3,5-12,5)
    LH: 7,25 U/l (norma 2,4-12,6)
    Estradiol: 153,5 pmol/l (norma 46-607) / 41,91 pg/ml (norma 12,5-166)
    Prolaktyna: 292,3 mU/l (norma 127-637)
    Testosteron: 0,85 nmol/l (norma 0,22-2,9)

    + z sierpnia (nie kazała powtarzać)
    ATG: <10 IU/ml (norma <115)
    ATPO: 13,12 IU/ml (norma <34)
    FT4: 20,74 pmol/l (norma 12-22)
    Wapń: 9,28 mg/dl (norma 8,6-10)

    Z góry dziękuję za opinie przy interpretacji :) ogólnie wszystko w normie, ale czy przy staraniach o dziecko?

    Jeszcze czekam na wynik SHBG powinien być jutro.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 17:40

  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 147 124

    Wysłany: 22 listopada 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros co do TSH to wynik wcale nie taki zły. Jak długo bierzesz obecną dawkę euthyrox?
    Co do reszty to się zbytnio nie znam ale wydaje się ok.

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • Milagros1 Koleżanka
    Postów: 52 36

    Wysłany: 22 listopada 2018, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus92 wrote:
    Milagros co do TSH to wynik wcale nie taki zły. Jak długo bierzesz obecną dawkę euthyrox?
    Co do reszty to się zbytnio nie znam ale wydaje się ok.

    Euthyrox przyjmuję od lipca, cały czas były to tabletki 0,25, a 0,50 raz w tygodniu doszło mi od 14 września (dwa miesiące)

  • Milagros1 Koleżanka
    Postów: 52 36

    Wysłany: 22 listopada 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Promyk jak myslisz kiedy mam isc na monitoring? Kurde u mnie tak bez sensu wychodzi bo 9 dc bedzie 30 listopada w pt.W piatku jest monitoring ale wieczoram a mj jedziemy na bal heh i pozniej jest monitoring w sobote rano o 8 :( to tez lipa tak po tym balu . A w pn bedzie juz 12 dc to nie za pozno? Gin mi kazal 8-10 dzien jechac ale troche mi sie to wczesnie wydaje

    u mnie nieco podobnie - 30 listopada to mój 11dc, ale wtedy niestety nie mogę umówić się na monitoring - następnie jest weekend i mój lekarz nie przyjmuje, więc umówiliśmy się na poniedziałek, czyli 14dc - mi się wydaje, że owu mam ok 15-16dc, ale mogę się mylić.

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 22 listopada 2018, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros1 wrote:
    Hej Dziewczyny!

    Mam dzisiejsze wyniki badań, podpowiecie, co myślicie ze swojego doświadczenia?

    3 dzień cyklu:
    TSH: 1,94 niestety - biorę już euthyrox i spadło z 2,6 ale nadal troszkę brakuje..myślicie, że powinnam zwiększyć dawkę? (obecnie 0,25 6 x w tygodniu i 0,50 1 x w tygodniu) - pisałam już do swojego lekarza i czekam na odp

    FSH: 6,33 U/l (norma 3,5-12,5)
    LH: 7,25 U/l (norma 2,4-12,6)
    Estradiol: 153,5 pmol/l (norma 46-607) / 41,91 pg/ml (norma 12,5-166)
    Prolaktyna: 292,3 mU/l (norma 127-637)
    Testosteron: 0,85 nmol/l (norma 0,22-2,9)

    + z sierpnia (nie kazała powtarzać)
    ATG: <10 IU/ml (norma <115)
    ATPO: 13,12 IU/ml (norma <34)
    FT4: 20,74 pmol/l (norma 12-22)
    Wapń: 9,28 mg/dl (norma 8,6-10)

    Z góry dziękuję za opinie przy interpretacji :) ogólnie wszystko w normie, ale czy przy staraniach o dziecko?

    Jeszcze czekam na wynik SHBG powinien być jutro.
    Co do TSH to powiem Ci tak:
    Zaczynałas od 2,6 ?
    Jak sie czułas przy tsh 2,6 ? w sensie objawów
    Bo Ja zaczyłam od 3,5 nie wiedzialam ,ze mam problemy z tarczyca.Mnie edno powiedziala ,ze gdyby nie starania to nikt by mi nie przepisał euthyroxu ale...Ja sie zle czulam przy tym 3,5 .Wieznie zmeczona,nerwowa,wypadaly mi rzesy masakrycznie i brwi.Dostalam dawke 37,5 od gina i na tej dawce doszlam do 1,29 a wtedy to odrosly mi rzesy i brwi ,bylam spokojna jak nigdy i mialam wiecej sily.Niestety dobre sie skonczylo a wraz z dobrym tsh polecialo na 2,32-2,5.Ostatni gin powiedzial ,zeby nie zwiekszac dawki bo takie tsh wedlug niego jest dobre ale...
    Ja chce sie czuc tak jak sie czułam przy 1,29 :( Naprawde kiedys mowilam,ze nie chce tego euthyroxu ,ze gdyby moje tsh od poczatku bylo 2,5 to bym nie brala tego .ALe gdzies wyczytalam,ze najwazniejsze sa objawy a ja je mam .Wiec pytanie jak ty sie czujesz?

    Milagros1 lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 22 listopada 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    Idz jak ci radzi lekarz
    Mi zalecal 11-12 dc ale nie mogliśmy zgrac terminu i umowiłam sie na 13dc
    No wlasnie nie mam jak isc jak mi radzil heheh bo 8 dc nie ma monitoringu,9 dc mnie nie ma heh a 10 dc jest tylko rano o 8 !!!! No nic bede musiala wstac po imprezie heheh

    Milagros1 lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Milagros1 Koleżanka
    Postów: 52 36

    Wysłany: 22 listopada 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Co do TSH to powiem Ci tak:
    Zaczynałas od 2,6 ?
    Jak sie czułas przy tsh 2,6 ? w sensie objawów
    Bo Ja zaczyłam od 3,5 nie wiedzialam ,ze mam problemy z tarczyca.Mnie edno powiedziala ,ze gdyby nie starania to nikt by mi nie przepisał euthyroxu ale...Ja sie zle czulam przy tym 3,5 .Wieznie zmeczona,nerwowa,wypadaly mi rzesy masakrycznie i brwi.Dostalam dawke 37,5 od gina i na tej dawce doszlam do 1,29 a wtedy to odrosly mi rzesy i brwi ,bylam spokojna jak nigdy i mialam wiecej sily.Niestety dobre sie skonczylo a wraz z dobrym tsh polecialo na 2,32-2,5.Ostatni gin powiedzial ,zeby nie zwiekszac dawki bo takie tsh wedlug niego jest dobre ale...
    Ja chce sie czuc tak jak sie czułam przy 1,29 :( Naprawde kiedys mowilam,ze nie chce tego euthyroxu ,ze gdyby moje tsh od poczatku bylo 2,5 to bym nie brala tego .ALe gdzies wyczytalam,ze najwazniejsze sa objawy a ja je mam .Wiec pytanie jak ty sie czujesz?

    Hej Beti, ja badałam TSH typowo pod katem ciąży, nigdy nie miałam żadnych objawów - jedynie co to rzeczywiście czasem jestem jakby ospała i bez energii, ale tez często mam niskie ciśnienie - nie wiem czy to ma coś wspólnego z tarczyca. Na pewno fizycznych objawów typu wypadanie brwi czy rzęs nie miałam. Po miesiącu przyjmowania 0.25 TSH bardzo mi spadło do około 0.7 przestraszyłam się wtedy i zmniejszyłem dawkę po czym po półtorej miesiąca znowu skoczyło i wtedy znów nowa dawka do teraz. Ehh i pomyśleć, ze tyle dziewczyn zachodzi w ciąże nawet nie myśląc o tych wszystkich badaniach i wynikach...

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 22 listopada 2018, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros zmniejszylas dawke 25 ? ale sama? To chyba tak jest ,ze najpierw duzo i szybko spada tak jak u mnie z 3,5 na 1,29 w 1,5 miesiaca a pozniej sie gdzies to zatrzyma posrodku i dupa
    A czułas jakas roznice jak mialas 0,7 ? w sensie mniej senna itp

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 20:52

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Milagros1 Koleżanka
    Postów: 52 36

    Wysłany: 22 listopada 2018, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Milagros zmniejszylas dawke 25 ? ale sama? To chyba tak jest ,ze najpierw duzo i szybko spada tak jak u mnie z 3,5 na 1,29 w 1,5 miesiaca a pozniej sie gdzies to zatrzyma posrodku i dupa
    A czułas jakas roznice jak mialas 0,7 ? w sensie mniej senna itp

    Tak do 12 w międzyczasie byłam u innego endokrynologa, który uznał, ze w ogóle nie powinnam nic przyjmować jeśli moje TSH wyjściowe było bliskie 2,5 i to już mi strasznie namieszali - co lekarz to inne zdanie - później byłam u mojego i wytłumaczył ze czasem organizm tak może zareagować gwałtownie i stad mógł być tak szybki spadek. Hm, ciężko mi powiedzieć czy miałam lepsze samopoczucie był to środek lata miałam urlop i więcej aktywności fizycznej ;) tez teraz po lecie mam jakieś +3kg wiec nie wiem czy i to nie ma związku z tym wszystkim. Zobaczę co mi odpowie mój endo, chciałam się umówić ale niestety wizyt brak :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 20:59

  • Juusti69 Ekspertka
    Postów: 234 723

    Wysłany: 23 listopada 2018, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Jeśli mogę dołączam do Was :) testuje 3grudzień - 1 cykl starań po odstawieniu anty :)

    Beti82, smeg lubią tę wiadomość

    dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

    Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 23 listopada 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Hej dziewczyny ! Jeśli mogę dołączam do Was :) testuje 3grudzień - 1 cykl starań po odstawieniu anty :)
    Hej witamy :) I kciuki za 3-go;)

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Ola31 Autorytet
    Postów: 716 152

    Wysłany: 23 listopada 2018, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Juusti69 powodzenia:)

  • Arashe Autorytet
    Postów: 1908 2523

    Wysłany: 23 listopada 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam dziewczyny sytuacja? U mnie dopiero powoli kończy się @. Teraz czekanie na owu i potem długie czekanie na testowanie :P może w tym nawale przed świętami szybko minie.
    Dzis mnie córka wykonczyla w nocy. Obudziła się po 1 i 3h próbowałam na uspac... wtedy sobie myślałam, że co by było jakby jeszcze miała młodsze budzić ;P

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Ola31 Autorytet
    Postów: 716 152

    Wysłany: 23 listopada 2018, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na @, test przedwczoraj biel ale nie ma sensu ponownie testować bo już czuję po brzuchu,że @ lada moment nadejdzie

  • Juusti69 Ekspertka
    Postów: 234 723

    Wysłany: 23 listopada 2018, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was podobnie jak ja ma endometrioze i/lub mięśniaka? Ile czasu sie staracie? Mi wszystkie dolegliwości wyszły w ciąży i po ciąży Endo menda:(

    dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

    Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego