Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustyna, myślę, że najlepiej niech w tej kwestii wypowie sie Twój lekarz w zeszlym cyklu mialam odrobine poniżej 10 (w końcówce cyklu) i stwierdził, że jeżeli byłaby ciąża to słaby wynik. Pewnie gdybyś miała krooka w sobie to dostałabyś coś na podtrzymanie tym wynikiem wg mnie nie ma się co martwić, bo jak dojdzie co do czego to z pomocą leków da się wszystko ustabilizować
-
Sleepyhead wrote:Justyna, myślę, że najlepiej niech w tej kwestii wypowie sie Twój lekarz w zeszlym cyklu mialam odrobine poniżej 10 (w końcówce cyklu) i stwierdził, że jeżeli byłaby ciąża to słaby wynik. Pewnie gdybyś miała krooka w sobie to dostałabyś coś na podtrzymanie tym wynikiem wg mnie nie ma się co martwić, bo jak dojdzie co do czego to z pomocą leków da się wszystko ustabilizować
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualny
-
ELA_L wrote:Dziewczyny, jak już temat badań, to zapytam i tu u Was. Zrobiłam w 5dc prolaktyne, norma 83-622, wynik: 456.4. Myślicie, że okej?
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualny
-
j_meg wrote:Już oczywiście dopadłam "wujka google" i poczytałam co nieco w internecie że te moje wyniki są trochę za wysokie ale jak już dziewczyny tam cos pisały to jest do zbicia tabletkami więc jestem dobrej myśli
Jasne ze tak, będzie dobrze
Ja schodziłam z tsh poczatkowego 3,17 :p takze twoje na pewno szybko da się zbic. A na obniżenie prolaktyny polecam Niepokalanek (to ziołowy preparat). Ja właśnie sobie od tego cyklu biorę ten ze Swansona bo ma najlepsza dawkę -
Justyna1719 wrote:A nie za niski?? Te moje 10,75
Mi się wydaje ze jak nie jest mniej niż 10, to jest w porządku i raczej nie ma powodu do zmartwień. -
nick nieaktualnyZ jednej strony wam zazdroszczę dostępu do labu i różnych badań dziewczyny a z drugiej może i lepiej dla mnie bo bym pewnie została laboholikiem 😋
W UK nie ma takich labów niestety i nikt sobie takich badań nie robi,dopiero jeśli się przechodzi jakieś leczenie płodności wtedy zlecają.
U mnie 5dc,walnęłam pierwszy test owu i wkleiłam w zeszyt,będzie co porównywać.
Jutro idę odwiedzić koleżankę która urodziła 3 tygodnie temu,pewnie wrócę do domu pełna emocji i wzmożonego pragnienia dziecka -
izqa88 wrote:Z jednej strony wam zazdroszczę dostępu do labu i różnych badań dziewczyny a z drugiej może i lepiej dla mnie bo bym pewnie została laboholikiem 😋
W UK nie ma takich labów niestety i nikt sobie takich badań nie robi,dopiero jeśli się przechodzi jakieś leczenie płodności wtedy zlecają.
U mnie 5dc,walnęłam pierwszy test owu i wkleiłam w zeszyt,będzie co porównywać.
Jutro idę odwiedzić koleżankę która urodziła 3 tygodnie temu,pewnie wrócę do domu pełna emocji i wzmożonego pragnienia dziecka
Nawet mi nie mów, ja mam dosłownie pod domem, 3 bramy dalej labo xD i zawsze jak przechodzę obok to się zastanawiam czy nie mam nic do zbadania 😂 chwala bogu ograniczaja mnie godziny tego labo, bo jest czynne krotko i nie we wszystkie soboty xD także wcześniej musze przeanalizowac kiedy uda mi się tam pójść w ogole.
Ale muszę się niedlugo wybrać sprawdzić jak się ma moje tsh. -
nick nieaktualnyj_meg wrote:Cześć dziewczyny jeśli mogę to chciałabym się do was dołączyć i poprosić o radę w sprawie wyników moich badań, zaczęłam 5 cykl starań o dzidziusia i postanowiłam dla mojego spokoju zrobić badania. Robiłam je w 3 dniu cyklu:
TSH- 2,88 uIU/ml
fT3- 2,57 pg/ml
fT4- 1,06 ng/dl
FSH- 4,79 mIU/ml
LH- 4,33 mIU/ml
Estradiol - 32 pg/ml
Prolaktyna - 25,38 ng/ml
Testosteron 28,30 ng/dl
W drugiej połowie cyklu chcę jeszcze zrobić progesteron i dopiero wtedy ze wszystkimi badaniami iść do lekarza ale zastanawia mnie jak to wygląda a średnio się w tym orientuję. Może któraś z was mogłaby mi powiedzieć jak to wygląda Będę wdzięczna za pomoc
TSH powinno być niższe, do 2,5 maks. -
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Nawet mi nie mów, ja mam dosłownie pod domem, 3 bramy dalej labo xD i zawsze jak przechodzę obok to się zastanawiam czy nie mam nic do zbadania 😂 chwala bogu ograniczaja mnie godziny tego labo, bo jest czynne krotko i nie we wszystkie soboty xD także wcześniej musze przeanalizowac kiedy uda mi się tam pójść w ogole.
Ale muszę się niedlugo wybrać sprawdzić jak się ma moje tsh.
Haha tak by właśnie było ze mną !
Zamiast jak w kawiarni " Dzień dobry,to co zawsze podać?" to by było " Dzień dobry, betkę dziś badamy znów?" 😂😂
Wczoraj dowiedziałam się że w Polsce fenomenem jest ostatnio domowy test z krwi. Od dawna myślalam że trzeba opatentować betometr w takiej formie jak aparat do mierzenia cukru i od razu by pokazywało wartość bety -
doomi03 wrote:Jasne ze tak, będzie dobrze
Ja schodziłam z tsh poczatkowego 3,17 :p takze twoje na pewno szybko da się zbic. A na obniżenie prolaktyny polecam Niepokalanek (to ziołowy preparat). Ja właśnie sobie od tego cyklu biorę ten ze Swansona bo ma najlepsza dawkę -
izqa88 wrote:Haha tak by właśnie było ze mną !
Zamiast jak w kawiarni " Dzień dobry,to co zawsze podać?" to by było " Dzień dobry, betkę dziś badamy znów?" 😂😂
Wczoraj dowiedziałam się że w Polsce fenomenem jest ostatnio domowy test z krwi. Od dawna myślalam że trzeba opatentować betometr w takiej formie jak aparat do mierzenia cukru i od razu by pokazywało wartość bety
Ja się śmieje, bo babeczka ktora zawsze tam pobiera za każdym razem podczas pobrania mówi ten sam schemat już z automatu "prosze pozaciskac dłonią; teraz trzymac zacisnieta; prosto dlon; teraz przetrzymac mocno gazik zaraz zakleje plasterkiem; nie obciążać ręki przez godzinę "... A ze ja ten schemat znam juz caly na pamięć u niej to tylko odpowiadam "tak wiem; no jak zawsze; tak tak wiem; no pamiętam; tak tak wszystko wiem ..." xD i tak wygląda nasza rozmowa podczas pobrań. Już nawet mam karte stałego klienta, bo jak zobaczyła mnie któryś raz z kolei to stwierdzila ze moze sie przyda xD -
izqa88 wrote:Haha tak by właśnie było ze mną !
Wczoraj dowiedziałam się że w Polsce fenomenem jest ostatnio domowy test z krwi. Od dawna myślalam że trzeba opatentować betometr w takiej formie jak aparat do mierzenia cukru i od razu by pokazywało wartość bety
A to prawda tez ostatnio o tym teście na krew słyszałam, nawet koleżanka z drugiego forum zakupila i czeka na okazję az będzie mogla przetestowac zeby potwierdzić nim jak jej sie trafi pozytywny sikaniec. A ja czekam razem z nią bo jestem ciekawa tego wynalazku.
I w sumie dosyć tani ten test, bo ba e-ziko widział go chyba za nie wiecej jak 20 zl. -
doomi03 wrote:A to prawda tez ostatnio o tym teście na krew słyszałam, nawet koleżanka z drugiego forum zakupila i czeka na okazję az będzie mogla przetestowac zeby potwierdzić nim jak jej sie trafi pozytywny sikaniec. A ja czekam razem z nią bo jestem ciekawa tego wynalazku.
I w sumie dosyć tani ten test, bo ba e-ziko widział go chyba za nie wiecej jak 20 zl.
mogłam więcej z palca wycisnąć ale nie wiem czy po tym się skuszę, żeby go jeszcze raz zakupić.15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
ELA_L wrote:Dziewczyny, jak już temat badań, to zapytam i tu u Was. Zrobiłam w 5dc prolaktyne, norma 83-622, wynik: 456.4. Myślicie, że okej?42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyemdar wrote:Hej, sorka za polubienie ;za rano jest:) a dlaczego badslas prolaktynę? Podejrzewasz problemy z owulacją? Faktycznie troszkę za wysoko, np. ja przy takim poziomie miewalam owulację raz na parę miesięcy, dopiero po 2 miesiącach brania Dostinexu (prolaktyna spadła mi do 115) miałam piękne owulacje i zaszlam w ciążę. Masz jeszcze jakieś badania? Jesteś pod opieką dobrego ginekologa?
-
ELA_L wrote:Do tej pory niewiele robiłam badań. Jestem świeżo po cb, w kwietniu straciłam ciążę w 12 tyg. Teraz po poronieniu lekarka kazała sprawdzić tarczycę no i tsh ponad 4... Tą prolaktynę zrobiłam tak przy okazji, czekam jeszcze na wynik FSH i LH. Temperaturę obserwuję dopiero od 3 cykli i tylko w jednym nie zaobserwowałam owulacji. Moja lekarka kazała mi nie panikować, nie szukać na siłę i wyluzować. Ale wiecie jak to jest wyluzować jak tak się wszystko sypie...
Ela , ja jestem zdania, że lepiej się przebadac 😘 nawet jak badania wychodzą źle to przynajmniej wiesz ze możesz coś zrobić, poprawić, to pójść do lekarza, to brać leki itd. A to się liczy 🙂
Mi też nikt nie kazał a jutro idę robić:
- tsh (mam niedoczynność a ostatnie badanie było w czerwcu) ,
- glukoze (dużo osób w rodzinie ma cukrzycę a moje badania są zawsze na granicy)
-i prolaktyne (nigdy nie badalam więc się pewnie ze tu wszystko gra) 😉
Nawet mężowi powiedziałam wczoraj ze dzisiaj żadnych czynności seksualnych bo w czwartek rano idę na badania przed którymi nie można uprawiać seksu, to mi powiedział że sobie w kalendarzu chyba pozaznacza 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 11:34
-
Halo halo, drogie Panie! Coś u nas tu głucho...
Szykujecie się do świąt albo Mikołajek ?