Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, myślę, że najlepiej niech w tej kwestii wypowie sie Twój lekarz :) w zeszlym cyklu mialam odrobine poniżej 10 (w końcówce cyklu) i stwierdził, że jeżeli byłaby ciąża to słaby wynik. Pewnie gdybyś miała krooka w sobie to dostałabyś coś na podtrzymanie :) tym wynikiem wg mnie nie ma się co martwić, bo jak dojdzie co do czego to z pomocą leków da się wszystko ustabilizować :)

• justyna1719 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Justyna, myślę, że najlepiej niech w tej kwestii wypowie sie Twój lekarz :) w zeszlym cyklu mialam odrobine poniżej 10 (w końcówce cyklu) i stwierdził, że jeżeli byłaby ciąża to słaby wynik. Pewnie gdybyś miała krooka w sobie to dostałabyś coś na podtrzymanie :) tym wynikiem wg mnie nie ma się co martwić, bo jak dojdzie co do czego to z pomocą leków da się wszystko ustabilizować :)
    Nie no w ciąży to na 100 % nie jestem 😊 to wiem na pewno... Póki ten intruz polip będzie to nie ma opcji na to 😊

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak już temat badań, to zapytam i tu u Was. Zrobiłam w 5dc prolaktyne, norma 83-622, wynik: 456.4. Myślicie, że okej?

emdar lubi tę wiadomość

• justyna1719 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELA_L wrote:
    Dziewczyny, jak już temat badań, to zapytam i tu u Was. Zrobiłam w 5dc prolaktyne, norma 83-622, wynik: 456.4. Myślicie, że okej?
    Prolaktyny jeszcze nie badałam, miałam badać teraz ale przeziębienie mnie złapalo... A podobno ma to wpływ na nią.. W normie się miescisz 😊

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Prolaktyny jeszcze nie badałam, miałam badać teraz ale przeziębienie mnie złapalo... A podobno ma to wpływ na nią.. W normie się miescisz 😊
    No wiem wiem, tylko gdzieś mi się obiło, że powinno być gdzieś pośrodku.

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j_meg wrote:
    Już oczywiście dopadłam "wujka google" i poczytałam co nieco w internecie że te moje wyniki są trochę za wysokie ale jak już dziewczyny tam cos pisały to jest do zbicia tabletkami więc jestem dobrej myśli :)

Jasne ze tak, będzie dobrze :)
    Ja schodziłam z tsh poczatkowego 3,17 :p takze twoje na pewno szybko da się zbic. A na obniżenie prolaktyny polecam Niepokalanek (to ziołowy preparat). Ja właśnie sobie od tego cyklu biorę ten ze Swansona bo ma najlepsza dawkę :)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny które badaly progesteron po owulacji... Jaki Miałyście wynik???

Ja jak robiłam to w 7dpo mialam 17,07 ng/ml.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A nie za niski?? Te moje 10,75

Mi się wydaje ze jak nie jest mniej niż 10, to jest w porządku i raczej nie ma powodu do zmartwień.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony wam zazdroszczę dostępu do labu i różnych badań dziewczyny a z drugiej może i lepiej dla mnie bo bym pewnie została laboholikiem 😋
    W UK nie ma takich labów niestety i nikt sobie takich badań nie robi,dopiero jeśli się przechodzi jakieś leczenie płodności wtedy zlecają.

U mnie 5dc,walnęłam pierwszy test owu i wkleiłam w zeszyt,będzie co porównywać.

Jutro idę odwiedzić koleżankę która urodziła 3 tygodnie temu,pewnie wrócę do domu pełna emocji i wzmożonego pragnienia dziecka

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:
    Z jednej strony wam zazdroszczę dostępu do labu i różnych badań dziewczyny a z drugiej może i lepiej dla mnie bo bym pewnie została laboholikiem 😋
    W UK nie ma takich labów niestety i nikt sobie takich badań nie robi,dopiero jeśli się przechodzi jakieś leczenie płodności wtedy zlecają.

U mnie 5dc,walnęłam pierwszy test owu i wkleiłam w zeszyt,będzie co porównywać.

Jutro idę odwiedzić koleżankę która urodziła 3 tygodnie temu,pewnie wrócę do domu pełna emocji i wzmożonego pragnienia dziecka

Nawet mi nie mów, ja mam dosłownie pod domem, 3 bramy dalej labo xD i zawsze jak przechodzę obok to się zastanawiam czy nie mam nic do zbadania 😂 chwala bogu ograniczaja mnie godziny tego labo, bo jest czynne krotko i nie we wszystkie soboty xD także wcześniej musze przeanalizowac kiedy uda mi się tam pójść w ogole.
    Ale muszę się niedlugo wybrać sprawdzić jak się ma moje tsh.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j_meg wrote:
    Cześć dziewczyny :) jeśli mogę to chciałabym się do was dołączyć i poprosić o radę w sprawie wyników moich badań, zaczęłam 5 cykl starań o dzidziusia i postanowiłam dla mojego spokoju zrobić badania. Robiłam je w 3 dniu cyklu:
    TSH- 2,88 uIU/ml
    fT3- 2,57 pg/ml
    fT4- 1,06 ng/dl
    FSH- 4,79 mIU/ml
    LH- 4,33 mIU/ml
    Estradiol - 32 pg/ml
    Prolaktyna - 25,38 ng/ml
    Testosteron 28,30 ng/dl
    W drugiej połowie cyklu chcę jeszcze zrobić progesteron i dopiero wtedy ze wszystkimi badaniami iść do lekarza ale zastanawia mnie jak to wygląda a średnio się w tym orientuję. Może któraś z was mogłaby mi powiedzieć jak to wygląda :) Będę wdzięczna za pomoc :)

TSH powinno być niższe, do 2,5 maks.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Nawet mi nie mów, ja mam dosłownie pod domem, 3 bramy dalej labo xD i zawsze jak przechodzę obok to się zastanawiam czy nie mam nic do zbadania 😂 chwala bogu ograniczaja mnie godziny tego labo, bo jest czynne krotko i nie we wszystkie soboty xD także wcześniej musze przeanalizowac kiedy uda mi się tam pójść w ogole.
    Ale muszę się niedlugo wybrać sprawdzić jak się ma moje tsh.

Haha tak by właśnie było ze mną !

Zamiast jak w kawiarni " Dzień dobry,to co zawsze podać?" to by było " Dzień dobry, betkę dziś badamy znów?" 😂😂

Wczoraj dowiedziałam się że w Polsce fenomenem jest ostatnio domowy test z krwi. Od dawna myślalam że trzeba opatentować betometr w takiej formie jak aparat do mierzenia cukru i od razu by pokazywało wartość bety

• j_meg Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Jasne ze tak, będzie dobrze :)
    Ja schodziłam z tsh poczatkowego 3,17 :p takze twoje na pewno szybko da się zbic. A na obniżenie prolaktyny polecam Niepokalanek (to ziołowy preparat). Ja właśnie sobie od tego cyklu biorę ten ze Swansona bo ma najlepsza dawkę :)
    Tak właśnie na to liczę że szybko z tego zejdę bo innej opcji nie biorę pod uwagę 😃 dzięki za podpowiedź z tym Niepokalankiem, pewnie go wypróbuję bo zawsze coś może pomóc 😃

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:

Zamiast jak w kawiarni " Dzień dobry,to co zawsze podać?" to by było " Dzień dobry, betkę dziś badamy znów?" 😂😂

Wczoraj dowiedziałam się że w Polsce fenomenem jest ostatnio domowy test z krwi. Od dawna myślalam że trzeba opatentować betometr w takiej formie jak aparat do mierzenia cukru i od razu by pokazywało wartość bety

Ja się śmieje, bo babeczka ktora zawsze tam pobiera za każdym razem podczas pobrania mówi ten sam schemat już z automatu "prosze pozaciskac dłonią; teraz trzymac zacisnieta; prosto dlon; teraz przetrzymac mocno gazik zaraz zakleje plasterkiem; nie obciążać ręki przez godzinę "... A ze ja ten schemat znam juz caly na pamięć u niej to tylko odpowiadam "tak wiem; no jak zawsze; tak tak wiem; no pamiętam; tak tak wszystko wiem ..." xD i tak wygląda nasza rozmowa podczas pobrań. Już nawet mam karte stałego klienta, bo jak zobaczyła mnie któryś raz z kolei to stwierdzila ze moze sie przyda xD

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:

A to prawda tez ostatnio o tym teście na krew słyszałam, nawet koleżanka z drugiego forum zakupila i czeka na okazję az będzie mogla przetestowac zeby potwierdzić nim jak jej sie trafi pozytywny sikaniec. A ja czekam razem z nią bo jestem ciekawa tego wynalazku.
    I w sumie dosyć tani ten test, bo ba e-ziko widział go chyba za nie wiecej jak 20 zl.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    A to prawda tez ostatnio o tym teście na krew słyszałam, nawet koleżanka z drugiego forum zakupila i czeka na okazję az będzie mogla przetestowac zeby potwierdzić nim jak jej sie trafi pozytywny sikaniec. A ja czekam razem z nią bo jestem ciekawa tego wynalazku.
    I w sumie dosyć tani ten test, bo ba e-ziko widział go chyba za nie wiecej jak 20 zl.
    Ja też go ostatnio kupiłam i miałam okazję wypróbować w zeszłym cyklu. Wyszła druga kreska dość wyraźna, nawet na zdjęciu było ją dobrze widać a beta była negatywna... nie wiem czy to była wina tego, że dałam trochę mniej krwi niż potrzeba, bo nie
    mogłam więcej z palca wycisnąć ale nie wiem czy po tym się skuszę, żeby go jeszcze raz zakupić.

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELA_L wrote:
    Hej, sorka za polubienie ;za rano jest:) a dlaczego badslas prolaktynę? Podejrzewasz problemy z owulacją? Faktycznie troszkę za wysoko, np. ja przy takim poziomie miewalam owulację raz na parę miesięcy, dopiero po 2 miesiącach brania Dostinexu (prolaktyna spadła mi do 115) miałam piękne owulacje i zaszlam w ciążę. Masz jeszcze jakieś badania? Jesteś pod opieką dobrego ginekologa?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Hej, sorka za polubienie ;za rano jest:) a dlaczego badslas prolaktynę? Podejrzewasz problemy z owulacją? Faktycznie troszkę za wysoko, np. ja przy takim poziomie miewalam owulację raz na parę miesięcy, dopiero po 2 miesiącach brania Dostinexu (prolaktyna spadła mi do 115) miałam piękne owulacje i zaszlam w ciążę. Masz jeszcze jakieś badania? Jesteś pod opieką dobrego ginekologa?
    Do tej pory niewiele robiłam badań. Jestem świeżo po cb, w kwietniu straciłam ciążę w 12 tyg. Teraz po poronieniu lekarka kazała sprawdzić tarczycę no i tsh ponad 4... Tą prolaktynę zrobiłam tak przy okazji, czekam jeszcze na wynik FSH i LH. Temperaturę obserwuję dopiero od 3 cykli i tylko w jednym nie zaobserwowałam owulacji. Moja lekarka kazała mi nie panikować, nie szukać na siłę i wyluzować. Ale wiecie jak to jest wyluzować jak tak się wszystko sypie...

• Lalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELA_L wrote:
    Do tej pory niewiele robiłam badań. Jestem świeżo po cb, w kwietniu straciłam ciążę w 12 tyg. Teraz po poronieniu lekarka kazała sprawdzić tarczycę no i tsh ponad 4... Tą prolaktynę zrobiłam tak przy okazji, czekam jeszcze na wynik FSH i LH. Temperaturę obserwuję dopiero od 3 cykli i tylko w jednym nie zaobserwowałam owulacji. Moja lekarka kazała mi nie panikować, nie szukać na siłę i wyluzować. Ale wiecie jak to jest wyluzować jak tak się wszystko sypie...

Ela , ja jestem zdania, że lepiej się przebadac 😘 nawet jak badania wychodzą źle to przynajmniej wiesz ze możesz coś zrobić, poprawić, to pójść do lekarza, to brać leki itd. A to się liczy 🙂

Mi też nikt nie kazał a jutro idę robić:
    - tsh (mam niedoczynność a ostatnie badanie było w czerwcu) ,
    - glukoze (dużo osób w rodzinie ma cukrzycę a moje badania są zawsze na granicy)
    -i prolaktyne (nigdy nie badalam więc się pewnie ze tu wszystko gra) 😉

Nawet mężowi powiedziałam wczoraj ze dzisiaj żadnych czynności seksualnych bo w czwartek rano idę na badania przed którymi nie można uprawiać seksu, to mi powiedział że sobie w kalendarzu chyba pozaznacza 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 11:34

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, drogie Panie! Coś u nas tu głucho...

Szykujecie się do świąt albo Mikołajek ?

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ