Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 23:40

• Lalia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28, super, że naszło Cię na zmiany! 😊 Ja co chwilę zmieniam dodatki w salonie, sezonowo 😁

Doomi03 i super podejście 😘 mam nadzieję, że jak moja @ przyjdzie to będę chociaż w połowie nastawiona tak jak Ty i skupie się na tym że poszaleje w sylwestra 👍

U mnie pewnie jutro sytuacja zacznie się bardziej klarowac, bo mój okres bardzo reaguje na moją temp, jak spada to mam niemal pewność że małpa w drodze 😑

Nona, Evelle28 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Daj mi choć odrobinę swojego spokoju i pozytywnego nastawienia proszę 😘 ja 2 dc I jest lepiej niż wczoraj, ale do Twojego nastawienia to mi Jeszcze dużo brakuje... jak to zrobiłaś,że naprawdę odpuscilas? Jakaś terapia?

Kochana nie mam pojęcia skąd to nastawienie u mnie bo wcześniej tez przeryczane większość cykli... Tak czy siak przesylam pozytywne wibracje ☺️😊🍀😘❤️❤️🤗🤗🤗

A jakoś tak wyszło ze rzucilam z dnia na dzień mierzenie temperatury, udzielanie się i codzienne czytanie forum, na apki też nie wchodzilam nie sprawdzalam dni cyklu itd. Jedynie bralam i wpisywalam witaminy jakie bralam a i wtedy robilam wszystko żeby nie dojrzeć jako akurat dc xD im mniej wiedziałam tym lepiej dla mnie. Przestalam wsłuchiwac się w każde zaklucie jajnika itd. po prostu to olewalam i nie analizowalam. Do tego akurat tak się splotlo ze ten czas przedświąteczny taki zabiegany i absorbujacy, że miałam caly czas jakieś zajęcie, a jak nie mialam akurat to znajdowalam sobie jakieś np tak jak i dziewczyny ogladalam "wiedźmina" na netflixie byle by tylko nie kusilo żeby zajrzeć do apek lub do forum. A nie wiedząc na jakim etapie cyklu jestem nie mialam nad czym gdybac i analizować. Wcześniej juz bylam mocno zafiksowana z kontrolowanie który dzień, kiedy owu, potem te dni po owu... Wiec dla mnie przestawienie się do zupełnej niewiedzy było spora różnica :) mój też mnie pilnował zebym nie sięgnęła po termometr jak to mialan już w zwyczaju co rano, a kusilo xD cieszę się bo naprawdę czuje jak mentalnie trochę odpoczelam, stąd może to nastawienie. Poza tym przed nami caly nowy kolejny rok :) i jeszcze tyle szans i możliwości 😁 musimy myśleć w ten sposób, przed nami kolejnych 12 miesięcy, któryś na pewno musi być dla nas tym wyjątkowym 🤗😉

Ounai, AsiaKK, Lalia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Evelle28, super, że naszło Cię na zmiany! 😊 Ja co chwilę zmieniam dodatki w salonie, sezonowo 😁

Doomi03 i super podejście 😘 mam nadzieję, że jak moja @ przyjdzie to będę chociaż w połowie nastawiona tak jak Ty i skupie się na tym że poszaleje w sylwestra 👍

U mnie pewnie jutro sytuacja zacznie się bardziej klarowac, bo mój okres bardzo reaguje na moją temp, jak spada to mam niemal pewność że małpa w drodze 😑
    A ja czuję, że Ci nie spadnie :p a w ogóle jesteś 12 dpo i mogłabyś już siknąć dla mojej kondycji psychicznej! 😂

Lalia lubi tę wiadomość

• AsiaKK Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    17 stopni. Dla nas ok w porównaniu z 0 w Polsce.
    W lutym w Europie to Sycylia, Kanaryjskie też koło 20 będzie.

Myślałam o gran Canaria, bo to tylko na tydzień, parę dni... Żeby coś z tego życia mieć 😉

Nona lubi tę wiadomość

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Kochana nie mam pojęcia skąd to nastawienie u mnie bo wcześniej tez przeryczane większość cykli... Tak czy siak przesylam pozytywne wibracje ☺️😊🍀😘❤️❤️🤗🤗🤗

A jakoś tak wyszło ze rzucilam z dnia na dzień mierzenie temperatury, udzielanie się i codzienne czytanie forum, na apki też nie wchodzilam nie sprawdzalam dni cyklu itd. Jedynie bralam i wpisywalam witaminy jakie bralam a i wtedy robilam wszystko żeby nie dojrzeć jako akurat dc xD im mniej wiedziałam tym lepiej dla mnie. Przestalam wsłuchiwac się w każde zaklucie jajnika itd. po prostu to olewalam i nie analizowalam. Do tego akurat tak się splotlo ze ten czas przedświąteczny taki zabiegany i absorbujacy, że miałam caly czas jakieś zajęcie, a jak nie mialam akurat to znajdowalam sobie jakieś np tak jak i dziewczyny ogladalam "wiedźmina" na netflixie byle by tylko nie kusilo żeby zajrzeć do apek lub do forum. A nie wiedząc na jakim etapie cyklu jestem nie mialam nad czym gdybac i analizować. Wcześniej juz bylam mocno zafiksowana z kontrolowanie który dzień, kiedy owu, potem te dni po owu... Wiec dla mnie przestawienie się do zupełnej niewiedzy było spora różnica :) mój też mnie pilnował zebym nie sięgnęła po termometr jak to mialan już w zwyczaju co rano, a kusilo xD cieszę się bo naprawdę czuje jak mentalnie trochę odpoczelam, stąd może to nastawienie. Poza tym przed nami caly nowy kolejny rok :) i jeszcze tyle szans i możliwości 😁 musimy myśleć w ten sposób, przed nami kolejnych 12 miesięcy, któryś na pewno musi być dla nas tym wyjątkowym 🤗😉

Domi, no właśnie... to jest to. Przecież jest tyle ciąż bez apek, temperatur itd. Mój termometr coś swiruje, myślałam,żeby kupić nowy, a może by tak całkiem wyrzucić i nie kupować nowego? Nie wiem. Mój mi mówi, żeby jednak pilnować. Chyba też chce jak najszybciej dziecko bardziej że względu na mnie i moje wieczne beczenie chyba 🙄

Nona lubi tę wiadomość

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    01.2021
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Nynka, Lalia, agniesia8899, AleOla26, in_co_gni_to - ostatnie grudniowe nadzieję w Was ❤️

Oli się przestawiła owu o 3 dni, więc mówiła że testuje jednak dopiero w styczniu.

motylek1909 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Nynka, Lalia, agniesia8899, AleOla26, in_co_gni_to - ostatnie grudniowe nadzieję w Was ❤️

Motylek ja już raczej na straconej pozycji niestety, rozkręca się @ plamieniem jak zwykle... Dziś około 11dpo test negatywny, po czasie bardzo długim coś się pojawiło, ale myślę że to po prostu przebarwienie jakaś reakcja po czasie.

Dziękuję za wskazówki dotyczące badań, wszystko machnę 3dc i będzie z głowy :-)
    Czuję, że w marcu się uda.

Doszliśmy do wniosku, że o trzecie dziecko zaczniemy się starać od razu po porodzie , żeby nie marnować czasu 😅

Twinsowa - jak Ty? Ściskam!

Nona lubi tę wiadomość

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Domi, no właśnie... to jest to. Przecież jest tyle ciąż bez apek, temperatur itd. Mój termometr coś swiruje, myślałam,żeby kupić nowy, a może by tak całkiem wyrzucić i nie kupować nowego? Nie wiem. Mój mi mówi, żeby jednak pilnować. Chyba też chce jak najszybciej dziecko bardziej że względu na mnie i moje wieczne beczenie chyba 🙄

Zawsze możesz zrobić sobie jeden cykl na próbę bez mierzenia, sprawdzania... I zobaczysz jak Ci z tym będzie, w każdej chwili będziesz mogła wrócić do mierzenia.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Oli się przestawiła owu o 3 dni, więc mówiła że testuje jednak dopiero w styczniu.
    Aaa, dziękuję!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Motylek ja już raczej na straconej pozycji niestety, rozkręca się @ plamieniem jak zwykle... Dziś około 11dpo test negatywny, po czasie bardzo długim coś się pojawiło, ale myślę że to po prostu przebarwienie jakaś reakcja po czasie.

Dziękuję za wskazówki dotyczące badań, wszystko machnę 3dc i będzie z głowy :-)
    Czuję, że w marcu się uda.

Doszliśmy do wniosku, że o trzecie dziecko zaczniemy się starać od razu po porodzie , żeby nie marnować czasu 😅

Twinsowa - jak Ty? Ściskam!
    Póki się nie rozkreci, to nic pewnego :* jeszcze trzymam kciuki!

in_co_gni_to lubi tę wiadomość

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, nie jeszcze nie dociera. Może jutro jak powtórzę i będzie to uwierzę 😎

Dziewczyny domi, Incognito, Nona kurde no. Przykro mi 😞

Laila zrób jutro że mną test 😉

Nona lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 23:41

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Ounai, nie jeszcze nie dociera. Może jutro jak powtórzę i będzie to uwierzę 😎

Dziewczyny domi, Incognito, Nona kurde no. Przykro mi 😞

Laila zrób jutro że mną test 😉

Pszczółka, motylek mam silne postanowienie, żeby testować w dniu @ ale najlepiej dzień po, a że jedna apka wyznacza termin na jutro a druga na poniedziałek, to ostro czekam 💪 chociaż moja cierpliwość jest już u kresu wytrzymałości 😂😂😂

Nona, Pszczolka36l, Kitka_87 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 10:16

Lalia, Kitka_87, in_co_gni_to, Ounai, zakochanaaw lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Incognito, jak widzę u Ciebie ta diagnozę oligoasthanozoospermia itp to śmiechu warte. Masz córeczkę, pewnie to przejściowe. Też mam core, też mój miał Asthenoteratozoospermia. Taaa. Pić na wodę, 3.mies później już wszystko ok. Będzie dobrze z rodzeństwem. Butle wina wypiłam to nastrój mam mega :)

Polubiłam za butle wina 😁 Wasze zdrowie, kochana 👌

Nona lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Twinsowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane źle się poczułam wieczorem i pojechałam na IP. na usg tak jak się spodziewałam nie widać nic w jamie macicy. Na szczęście jajniki ładne, w nich też nic nie widać. Beta spadła do 55.
    Odstawilam te zastrzyki, już wczoraj z nich zrezygnowałam.
    Teraz zaczęłam krwawic. Także podejrzewam, że nasienie męża jednak jest w kiepskiej formie i prawdopodobnie to było puste jajo plodowe

Jakoś mi lżej bo byłam bardziej zmęczona niż szczęśliwa tą "ciąża"

Załamana nie jestem ☺️☺️

in_co_gni_to, Ounai lubią tę wiadomość

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa 🤗🤗🤗

A tu dzisiejsze testy. Dokładnie takie same jak wczoraj.

https://zapodaj.net/3d08cb4dfcd63.jpg.html

Ounai, motylek1909, Kitka_87, justyna1719 lubią tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa przykro mi, ale jednocześnie wiem, że Ci ulżyło, bo nie ma nic gorszego niż tkwić w niepewności. Taka ciąża w ogóle nie cieszy, a przysparza tylko stresu, tak jak sama napisałaś. Plusy całej sytuacji widzę 2: Twoje nastawienie i fakt, że to nie była pozamaciczna. Teraz odpoczywaj, a niedługo znowu się uda i tym razem szczęśliwie do 😘

Pszczółko sikaj co drugi dzień to będzie ładnie ciemniała 😊 trzymam kciuki cały czas i myślami jestem z Tobą 😘

Ps. Mnie bolą piersi jakby były poobijane i jestem bardziej wrażliwa na zapachy, ale na szczęście tamte wymioty były jednorazowe i póki co mam spokój. 3 dni do wizyty, trwa wielkie odliczanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 08:55

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Kochane źle się poczułam wieczorem i pojechałam na IP. na usg tak jak się spodziewałam nie widać nic w jamie macicy. Na szczęście jajniki ładne, w nich też nic nie widać. Beta spadła do 55.
    Odstawilam te zastrzyki, już wczoraj z nich zrezygnowałam.
    Teraz zaczęłam krwawic. Także podejrzewam, że nasienie męża jednak jest w kiepskiej formie i prawdopodobnie to było puste jajo plodowe

Jakoś mi lżej bo byłam bardziej zmęczona niż szczęśliwa tą "ciąża"

Załamana nie jestem ☺️☺️

Najważniejsze że masz już dwójkę dzieci i masz dla kogo żyć. 😘

Piszesz że kiepska forma nasienia i stąd puste jajo. Miałam puste jajo. Zbadać męża?

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    01.2021
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ