Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:My dopiero przed Świętami. Nie chcę sobie zabierać tej magii
Twinsowa lubi tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualnyHahahaha rzeczywiście Ounai wyrodna matka z Ciebie 🤣🤣🤣
Ja obracam się wśród dzieciatych od lat. Od lat też słucham o porodach, pieluchach, wózkach, żłobkach, przedszkolach i chorobach dzieci. Mimo, że temat wówczas nijak mnie dotyczył starałam się uczestniczyć w rozmowach i coś wtrącić mimo, że nie znałam tematu od przysłowiowej podszewki. Także da się 😁
I właśnie to że niektórzy poza dziećmi świata nie widzą to ja też doskonale rozumiem, bo znam to z otoczenia mojego. I naprawdę jakoś na to zawsze machnę ręką. Ale jeśli ktoś mnie "nęka" swoim stanem błogosławionym, cały czas podkreślając, że jest w ciąży to nie chce z taką osobą mieć nic wspólnego. I nie dlatego, że w ciąży jest, tylko że świadomie sprawia mi przykrość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 20:18
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Ja tylko Netflixa oglądam, więc reklam nie widzę. Spożywcze zakupy robię na dowóz, a resztę na allegro, rzadko do sklepów wychodzę, więc nie mam okazji się naoglądać
-
nick nieaktualnyJustyna1719 wrote:Ej no ja pierwszy cykl używam.. Jestem w 12 dc i śluz no bajka 😊😊😊 powiesiolku takiego nie miałam... No super... 😊 Az w szoku jestem... Kupiłam żel wspomagający.. I myślę czy w ogóle go używać w tym cyklu 😀 niby test owulacyjny negatywny, ale serduszko walniemy bo dwa dni nie było.. A żeby owulki nie przegapić na własne życzenie 😊😊 oby tylko ten mój nie zasnął przed tym jak skończę film oglądać 😀
Co to takiego na Niepokalanka ? Ziola? Tabletki? -
No ja na szczęście w radiu jeszcze nie słyszałam świątecznych piosenek 😊 ale te reklamy i ozdoby świąteczne w sklepach... No oszalec można 😀
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
MonM wrote:Co to takiego na Niepokalanka ? Ziola? Tabletki?
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
izqa88 wrote:To mnie w zeszłym cyklu tak mniej pms atakował i też sobie te cycki gniotłam aż zaczęły boleć 😂
Wracam do domu,ściągam stanik i będę się żył doszukiwać 😎
Z testowaniem będę grzeczna w tym cyklu.
Od poniedziałku do środy wieczora będziemy na wyjeździe,czwartek będę pewnie cała drgała żeby sikać ale nie będę się mikołajowi w paradę pchać więc czekam do 6.12.
Jeśli nic nie wyjdzie to się chociaż czekolady nawpierniczam bez wyrzutów 😁
Ja też testuje 6.12, mam nadzieję na prezent Mikołajowkowy. ☺️Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziwna sprawa. Teoretycznie owulacja powinna przyjść ok 1 grudnia ale przed chwilą przy okazji robienia testu owulacyjne go (zaczynam robić 5-6 dni przed dniem na który flo wyznaczy mi owu) zauważyłam plodny śluz. Nie czułam cały dzień jajnika ale miałam taki dzień że o tym że nie jadłam przypomniałam sobie o 18. Test owu też wyszedł pozytywny. Wprowadziłam dane do flo i wyznaczylo min owu na jutro.
Myslicie że faktycznie zdarzy mi się teraz krótki cykl?
Jestem tak zmęczona że nie wiem czy dam radę się poprzytulac z moim ☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 21:31
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Justyna1719 wrote:Oooo 😊 niepokakanka biorę i no sluz chyva ladniejszy że tak powiem 😀 a maca?? Tabletki to są czy zioła??
MACA w tabletkach. Kupiłam głównie dla męża ale biorę razem z nim. Podobno wspiera nasienie i zwieksza ochotę na prykanko 😂😂😂 u mnie się sprawdziło 😳 -
Camarilla wrote:Dziwna sprawa. Teoretycznie owulacja powinna przyjść ok 1 grudnia ale przed chwilą przy okazji robienia testu owulacyjne go (zaczynam robić 5-6 dni przed dniem na który flo wyznaczy mi owu) zauważyłam plodny śluz. Nie czułam cały dzień jajnika ale miałam taki dzień że o tym że nie jadłam przypomniałam sobie o 18. Test owu też wyszedł pozytywny. Wprowadziłam dane do flo i wyznaczylo min owu na jutro.
Myślę, że możliwe, ja ostatnio miałam dokładnie taki sam test, w sensie dwie bardzo widoczne kreski i to 4 dni wcześniej niż zazwyczaj.
Spróbuj się jakoś przemóc
Ale wiem co to zmęczenie, my mamy po 36 lat, córka 4,5 roku a budzi się skoro świt, masa pracy i weź miej jeszcze ochotę się bzykać...Nona lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Hej dziewczyny, zaglądam dopiero po całym dniu 😉
Ja na razie kupiłam tylko ozdoby i dekoracje, ale czekają schowane jeszcze 😂
Co do objawów, to chyba staram się nie doszukiwać, bo w poprzednim cyklu byłam niemal pewna że to objawy wczesnej ciąży, a jak przyszła @ to stwierdziłam że w sumie identyczne mam zawsze przed okresem 😜
Do tego cyklu jestem dość sceptycznie nastawiona, może dlatego tak się nie doszukuje 😉
Chociaż nie ukrywam, że marzy mi się sprawić prezent mikolajlowy mezowy a w święta powiedziec rodzicom że będą dziadkami 😍
No ale cóż, będzie jak będzie.
Dzisiaj zrobiłam badania progesteronu i prolaktyny, trochę się zdenerwowalam bo wynik dopiero w poniedziałek 😑 bo robiłam badania w przychodni, a próbki są zawozone do szpitala a tam badają hormony tylko w piątki więc wynik po weekendzie 😜
-
kic83 wrote:Myślę, że możliwe, ja ostatnio miałam dokładnie taki sam test, w sensie dwie bardzo widoczne kreski i to 4 dni wcześniej niż zazwyczaj.
Spróbuj się jakoś przemóc
Ale wiem co to zmęczenie, my mamy po 36 lat, córka 4,5 roku a budzi się skoro świt, masa pracy i weź miej jeszcze ochotę się bzykać...
Właśnie śmieszne jest to że zawsze w trakcie owu mam ochotę. Teraz nic - null. Przy czym owulacja swoją drogą a stres swoją drogą a do tego 12 h pracy dziennie więc organizm robi swoje wszystko się przestawia. U mnie juz kilka razy doszło do skrócenia cyklu (standard 35 dni) przez stres 😂♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:Właśnie śmieszne jest to że zawsze w trakcie owu mam ochotę. Teraz nic - null. Przy czym owulacja swoją drogą a stres swoją drogą a do tego 12 h pracy dziennie więc organizm robi swoje wszystko się przestawia. U mnie juz kilka razy doszło do skrócenia cyklu (standard 35 dni) przez stres 😂
Niestety stres może rzeczywiście tak wpływać na nasz organizm
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Camarilla wrote:Dziwna sprawa. Teoretycznie owulacja powinna przyjść ok 1 grudnia ale przed chwilą przy okazji robienia testu owulacyjne go (zaczynam robić 5-6 dni przed dniem na który flo wyznaczy mi owu) zauważyłam plodny śluz. Nie czułam cały dzień jajnika ale miałam taki dzień że o tym że nie jadłam przypomniałam sobie o 18. Test owu też wyszedł pozytywny. Wprowadziłam dane do flo i wyznaczylo min owu na jutro.
Ja myślę, że jeśli i test owulacyjny i śluz płodny jest, to szansa na wcześniejszą owulację jest.
Lalia bardzo długo musisz czekać na wyniki! Też bym się wkurzyła, ja przyzwyczaiłam się, że wyniki najczęściej mam w ten sam dzień, najdłużej na jakieś przeciwciała czekałam 2 dni.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kitka_87 wrote:Skrzydlata też to słyszę raz po raz 😝 Ale ja nie wierzę do końca w blokadę głowy, tym bardziej, że mając 32 lata i będąc po ślubie o czym można myśleć innym? 😅
Jakbym miała tak 29 lat to bym na wrzuciła naprawdę na luz i chyba bym na to forum nie zawitała 🤔
Rozumiem Cię... Ja miałam taką myśl, żeby zdążyć przed 30-stką i jakoś mi się udało urodzić mając 29 lat, ale po ślubie byłam już 4 lata i też się wszyscy zastanawiali czemu tak późno, że się mamy wziąć do roboty. A tylko bliskie osoby wiedziały co u nas nie tak. Chyba faktycznie tak jest, że kto nie ma problemu to na forum nie wchodzi. A Ci co wchodzą szukają informacji, pocieszenia... Bo kto inny lepie zrozumie niż inna staraczka. Nawet mój mąż nie pojmował skąd u mnie ta presja, a ja dzięki forum dowiedziałam się, że są dziewczyny nawet bardziej sfrustrowane, a krócej się starające -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCamarilla, działajcie ! Ja też zawsze miałam wtedy ochotę, cykle też miałam długie i spodziewałam się owu nawet w 26 DC a była w 17 i to znienacka, kompletnie bez objawów poprzedzających, tylko strasznie mnie bolał prawy jajnik, test owu przecież wyszedł pozytywny, kolejny już nie po 2 godzinach jakoś i mam II kreski a tu było bez ochoty ale dobra gra wstępna robi swoje😁😁 trzymam kciuki 😘
Nona, Camarilla, Annia, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
Ja wróciłam niedawno z monitoringu ☺️
14 dc dwa pecherzyki na obydwu jajnikach: 24 mm i 22 mm, endometrium 9 mm 💜
Wracam z meczu i działamy 💜💜💜boo123, Nona, Camarilla, Lalia, Kitka_87, kic83, justyna1719 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C