Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
Odpowiedz

Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Ja juz taka jestem. Przepraszam ze wam tak marudze. Dam wam znac po lekarzu dziekuje :*
    Olciuska, miałaś późno zagnieżdżane i dlatego może powinnaś patrzeć na normy dla 5 tygodnia- a w nich super się miescisz

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Teraz odebrałam wynik. Po 48h mam 35.97 czyli spadło o 3.61 to chyba mało spadło? O co tu może chodzić?
    Niestety chyba trzeba się nastawić na czarny scenariusz

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze najmlodsza!!! Dopiero zobaczylam! Bardzo bardzo sie ciesze kochanie moje gratulacje!!!!! Cieszcie sie I Dbaj o Was. Juz mi sie poprawilo. :)

Evee niby tak kochana ale ja liczylam na jakos ponad 1tys heh, boje sie nie powiem ze nie bo ciaze niby liczymy od ostanie miesiaczki..

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Wykręca się tym że muszę skończyć studia. Poprostu szuka wymówki.

A jeszcze to info o ciąży siostry mnie dobiło :/

To najpierw cię nakręca o staraniach a teraz nagle się rozmyślił coś tutaj kochana nie gra moim zdaniem ale mi się wydaje że on coś kręci.

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już dziś mija 8 tydzień i 7 dzień ciąży także już jest dobrze a według mojej ostatniej @ powinnam być w 10 tygodniu. Także olciuska jeszcze nic nie wiadomo który to twój tydzień ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    ale się wkurwiłam... to my się staramy o dziecko już trzy miesiace i nie udaje się a siostra od bzyknięcia zaszła. Przed chwila się dowiedziałam. Jedno dziecko już ma i też od jednego seksu zaszła a teraz znowu jest w ciązy i to na wielkanoc rodzić będzie. no i co? i siedzę i płacze :( i napewno nie z radości. Wściekła jestem !
    Może i Wy powinniście się raz w miesiącu bzyknąć :P :D

Kochana mimo wszystko tule mocno :-) Kiedyś w końcu zostaniemy mamusiami :*

stokrotka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    To najpierw cię nakręca o staraniach a teraz nagle się rozmyślił coś tutaj kochana nie gra moim zdaniem ale mi się wydaje że on coś kręci.
    Mnie też ale pytam i mówi że to o to chodzi. A jeszcze teść dzisiaj za mną chodzi i marudzi żebyśmy z siostry brali przykład bo jej syn nawet dwóch lat nie będzie miał jak drugie dziecko się urodzi a nasza córa ponad dwa lata i nic. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Mi już dziś mija 8 tydzień i 7 dzień ciąży także już jest dobrze a według mojej ostatniej @ powinnam być w 10 tygodniu. Także olciuska jeszcze nic nie wiadomo który to twój tydzień ;-)
    Kochanie Lekarz Ci obliczyl tydzien ciazy ? Przykro mi ze sie zle czujesz.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    U mnie beta 212.1 miu prog. 25 nie za malo??? Ostatnia @ 04.11 owulka 21.11
    Kurde dziewczyny myslalam ze bedzie wiecej :( :( zaraz sie porycze!
    Betę wydziela kosmowka. Wszystko zależy od tego kiedy zarodek się zagniezdzil. Normy są szerokie właśnie dlatego ze kobiety mają w różnych dc ovu a zarodki się zagniezdzaja nawet do 12 dpo. Jestem pewna że wszystko jest ok ;)

Olciuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Lekarz nic nie widział na usg. Dzisiaj zrobiłam kolejną bete i spadła do 35.97 czyli o 3.61 troche mało chyba jak na dobe??
    Bardzo mi przykro :(
    Beta szybko spada po lyzeczkowaniu. Ty go nie miałaś. Ja mialam kontrolne usg po pierwszej @ po poronieniu. Wcześniej sobie sprawdzałam testami czy spada beta. Możesz ją też zbadać np za tydzień żeby mieć pewność że spadla.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Bardzo mi przykro :(
    Beta szybko spada po lyzeczkowaniu. Ty go nie miałaś. Ja mialam kontrolne usg po pierwszej @ po poronieniu. Wcześniej sobie sprawdzałam testami czy spada beta. Możesz ją też zbadać np za tydzień żeby mieć pewność że spadla.
    Zadzwoniłam do lekarza to kazał zrobić bete w poniedziałek znowu. Czyli już jak nawet reoche spadla nie ma szans?

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy realnien to wiem ze juz nici... ale zawsze gdzies taka nadzieja malutenska jest

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Zadzwoniłam do lekarza to kazał zrobić bete w poniedziałek znowu. Czyli już jak nawet reoche spadla nie ma szans?
    Jedyny przypadek który znam gdzie beta trochę spadła a było ok to bliźniaki z których jeden umarł. Tylko to trochę na późniejszym etapie gdzie wartości bety były w tysiącach. Ja się nie dziwię ze tli się w Tobie nadzieja. Wiem ze pragniesz żeby było dobrze. Ale ja bym się jednak nastawila na najgorsze :/

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Mnie też ale pytam i mówi że to o to chodzi. A jeszcze teść dzisiaj za mną chodzi i marudzi żebyśmy z siostry brali przykład bo jej syn nawet dwóch lat nie będzie miał jak drugie dziecko się urodzi a nasza córa ponad dwa lata i nic. :/

To niech się w końcu zdecyduje w końcu ty też masz uczucia i nie może gadać co sekundę czegoś innego bo to nawet normalny zdrowy człowiek by sfiksował ;-)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Kochanie Lekarz Ci obliczyl tydzien ciazy ? Przykro mi ze sie zle czujesz.

Tak kochana według usg jestem w 8 tygodniu i 7 dniu ciązy a według ostatniej miesiączki w 10 tygodniu nawet znam datę zapłodnienia ;-) 21 październik :-D

Olciuska lubi tę wiadomość

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:

abcd beta nie powinna spaść w ogóle, ona w ciąży codziennie istotnie przyrasta :/ A lekarz nic nie zasugerował? jak Ty się czujesz, brzuch Cię nie boli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 19:11

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znowu pokusiałam się o badanie szyjki... i mam do Was prośbę: jak poznajecie otwarta/zamknięta? bo ja mam wrażenie, że mam ciągle lekko otwartą, zawsze.

oprócz tego jest nisko, a mi się jakoś chce płakać. nie wiem, ale czuję @ za rogiem.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Tak kochana według usg jestem w 8 tygodniu i 7 dniu ciązy a według ostatniej miesiączki w 10 tygodniu nawet znam datę zapłodnienia ;-) 21 październik :-D
    Dziekuje Ci bardzo bardzo :*!!!!

Mama Ali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo mąż cały czas co chwile pyta czy mam już okres. No zabije go dzisiaj

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Dziekuje Ci bardzo bardzo :*!!!!

Nie ma za co kochana lekarz ma obowiązek poinformować cię o istotnych sprawach takich jak: tydzień ciąży, data porodu kiedy wypada według ostatniej @, będziesz miała wywiad tzw środowiskowy u niego i zada ci masę pytań np. jak się czujesz i kiedy była ostatnia @ oczywiście pierwszy dzień potem zrobi usg dopochwowo i jeśli nie miałaś robionego badania cytologicznego w tym roku to to powinno być zrobione przed usg.

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ