X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
Odpowiedz

Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Olciuska więcej bety czy proga? Progesteron ok, w normie. A beta pierwsza czy juz przyrost? Na pewno będzie dobrze, staraj się nie denerwować :*
    Beta 212.2 a prog. 25.56 nie to moja pierwsza beta

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o bete ? :(

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też chyba się poryczę zaraz nie wiem dlaczego znowu zaczęłam wymiotować jak tylko wypiłam herbatę z cytryną myślałam że umrę :-( Chyba oszaleje jak znowu będę musiała wrócić do szpitala :-(

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska bardzo ładna beta nie masz powodów do zmartwień :-) trzymam kciuki aby tym razem się udało :-) a robiłaś test?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Olciuska bardzo ładna beta nie masz powodów do zmartwień :-) trzymam kciuki aby tym razem się udało :-) a robiłaś test?
    Tak kochanie, ale ja mialam owulke jakies 18 dni temu :( nie za mala beta? Wyje na maksa

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska dlaczego panikujesz? Ważne że rośnie.a jak będziesz tak przeżywać to zaszkodzisz dziecku

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko zależy od wieku płodu kochana ja bym na twoim miejscu wybrała się do lekarza on najlepiej wie i ci doradzi czy jest się czym martwić czy nie. A jaki wynik był?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Dziewczyny ja też chyba się poryczę zaraz nie wiem dlaczego znowu zaczęłam wymiotować jak tylko wypiłam herbatę z cytryną myślałam że umrę :-( Chyba oszaleje jak znowu będę musiała wrócić do szpitala :-(
    Może to tylko jednorazowa akcja kochana.

Ja mam doła. :(

• lottinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska, nie becz tylko powtórz betę po 48h. Przyrost sie liczy! Ja miałam pierwsza betę 8 :)))

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Tak kochanie, ale ja mialam owulke jakies 18 dni temu :( nie za mala beta? Wyje na maksa

Ale jeśli beta wzrasta to nic innego tylko gratulować ;-) Będzie dobrze kochana nie masz czego płakać wszystko jest na dobrej drodze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byla moja pierwsza beta...
    Dzis ide do lekarza na 21.
    Od dnia ostatniej miesiaczki minelo 5 tyg. A ja mam bete 212.2 chyba za malo :( ale dziekuje Wam :*

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Może to tylko jednorazowa akcja kochana.

Ja mam doła. :(

Mam taką nadzieję bo chyba inaczej oszaleje jak znowu zostanę przypięta do tych cholernych rurek :-P Jeśli chodzi o doła to głowa do góry prędzej czy później to on pierwszy będzie chciał dziecka a ty wtedy mu zrób na złość ;-) A tak w ogóle skąd ta zmiana decyzji u niego pytałaś może?

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    To byla moja pierwsza beta...
    Dzis ide do lekarza na 21.
    Od dnia ostatniej miesiaczki minelo 5 tyg. A ja mam bete 212.2 chyba za malo :( ale dziekuje Wam :*

To tym bardziej nie masz czym się przejmować skoro to twoja pierwsza beta i już jest taka ładna więc następna będzie większa głowa do góry i zero stresu bo to szkodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska nie ma co z góry zakładać czarnego scenariusza :) pójdziesz do lekarza i będzie wszystko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz taka jestem. Przepraszam ze wam tak marudze. Dam wam znac po lekarzu dziekuje :*

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie kochana bo czekam z niecierpliwością na wieści ;-) Ale będzie wszystko ok zobaczysz.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodszs gratulacje :* Piękny masz prezent dla tatusia ;)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz odebrałam wynik. Po 48h mam 35.97 czyli spadło o 3.61 to chyba mało spadło? O co tu może chodzić?

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Mam taką nadzieję bo chyba inaczej oszaleje jak znowu zostanę przypięta do tych cholernych rurek :-P Jeśli chodzi o doła to głowa do góry prędzej czy później to on pierwszy będzie chciał dziecka a ty wtedy mu zrób na złość ;-) A tak w ogóle skąd ta zmiana decyzji u niego pytałaś może?
    Wykręca się tym że muszę skończyć studia. Poprostu szuka wymówki.

A jeszcze to info o ciąży siostry mnie dobiło :/

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    abcd staramy się tu wspierać i mówić sobie same pozytywne rzeczy, ale myślę, że lepiej będzie, jak nastawisz się, że przy takiej becie i krwawieniu żywą krwią, szanse na utrzymanie ciąży są bardzo małe :/ choć wiem, że nadzieja umiera ostatnia. a co powiedział lekarz? kiedy kolejna beta? wspieram mocno!

Najmłodsza wyobrażam sobie stres! Już za chwilę wszystko się wyjaśni! Trzymam kciuki!!!
    Lekarz nic nie widział na usg. Dzisiaj zrobiłam kolejną bete i spadła do 35.97 czyli o 3.61 troche mało chyba jak na dobe??

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ