Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Molyx wrote:Dziewczyny, moze dziwne pytanie zadam, ale mam z tym problem.
Jak rozróżniacie śluz kremowy od lepkiego ?
Pytanie może dziwne albo bardzo trafne, sama mam z tym problem .u mnie lepki występuje chyba tylko 1 dzień w cyklu między okresem a owulacja i jest jak bardzo gęsty gil tak wiem ze to obleśne, przeważnie widuje go w toalecie po większym skurczu mięśni czytaj po stolcu i jest tak lepki że jak złapie się na papier to az czuje ze go wyciągam ze środka. To ponoć błona macicy się zluszcza po @ jako przygotowanie do nowego zagnieżdzenia. Mam nadzieję ze to o to chodzi w kwestii lepkiego śluzu, a kremowy to wszystko pozostałe prócz dni plodnych. Zaznaczam ze to opis mojego cyklu a nie schematu. Przepraszam za obleśnosc ale jakoś trzebaMolyx lubi tę wiadomość
-
Molyx wrote:Mam apkę na telefonie i wlasnie tam jest opcja wybrania kilku określeń. Szkoda, ze OF nie ma mobilnej aplikacji
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Kochane:)mam pytanko czy ktoras z Was miala czop sluzu rozciągliwego bardzo gestego?wczoraj taki mialam i to w pociagucjak poszlam do "wc" potem mookro, ale boalymleczny sluz.. Dzis juz raczej sucho.. Mialam tak moze ze dwa razy i po takim sluzie. Przychodzil@
-
AiCha4811 wrote:Pytanie może dziwne albo bardzo trafne, sama mam z tym problem .u mnie lepki występuje chyba tylko 1 dzień w cyklu między okresem a owulacja i jest jak bardzo gęsty gil tak wiem ze to obleśne, przeważnie widuje go w toalecie po większym skurczu mięśni czytaj po stolcu i jest tak lepki że jak złapie się na papier to az czuje ze go wyciągam ze środka. To ponoć błona macicy się zluszcza po @ jako przygotowanie do nowego zagnieżdzenia. Mam nadzieję ze to o to chodzi w kwestii lepkiego śluzu, a kremowy to wszystko pozostałe prócz dni plodnych. Zaznaczam ze to opis mojego cyklu a nie schematu. Przepraszam za obleśnosc ale jakoś trzeba
Ha! a ja przeczytałam, że ten "glut", to czop śluzowy, którym zablokowana jest szyjka i jego odejście zwiastuje dni płodne, i że to bardzo cenny objaw. (a przeczytałam to na profesjonalnej stronie o naturalnych metodach)
U mnie jest on nie do przegapienia, ale oszczędzę szczegółów no i jak już w tym miesiącu wiedziałam co to jest, to sprawdziło się doskonale, dokładnie dzień po nim zaczęły się dni mokre = płodne.AiCha4811 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
mi się wydaje, że jak szyjka się zamyka i blokuje śluzem, a potem na nowo się otwiera, to za każdym razem może odchodzić czop śluzowy. Generalnie, to zwiastuje otwieranie szyjki. U mnie przed okresem też zaobserwowałam, ale niewielki. Przed owulacją duży. A pewnie przed porodem to w ogóle gigant
jej co ja bym bez Was zrobiła... z kim ja bym mogła o czopach śluzowych gadać14.04.2018 Théo -
nick nieaktualny
-
Oo to dobrze wiedzieć, dzięki mi lejdi zawsze siebie zastanawiałam co to jest ten czop a tu się okazuje ze go miewam dodam też ze jest przeważnie przezroczysty lub różowy
-
Ciekawe czemu Dobuska się nie odzywa i co u niej
Ps dziewczyny widzę że niektóre z Was biorĄ acard w drugiej fazie cyklu . Nie rozumiem w jakim celu? zapobiega agregacji płytek krwi, i jaką to ma dać korzyść w ciąży? -
MalutkieLove wrote:a kiedy wydzwsl pozytywny pierwszy raz?
Wyszedl mi intensywny zaciek (nie rozowy)chyba wieczorem 10 dpo, 11 dpo taka typowa biala kreska (jak na forach pokazuja, ze nie ciaza), 12 blada Pepino i Facielle ale Pepino wyrazniejsza, 13 dpo Pepino dalej blada a Check&Go wyraznaPCOS, tylozgiecie, wysoka insulina, MTHFR++
-
AiCha4811 wrote:Ciekawe czemu Dobuska się nie odzywa i co u niej
Ps dziewczyny widzę że niektóre z Was biorĄ acard w drugiej fazie cyklu . Nie rozumiem w jakim celu? zapobiega agregacji płytek krwi, i jaką to ma dać korzyść w ciąży?AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:U Ciebie bankowo plusik bedzie
-
Ale Ty też masz piękny wykres!