Forum Starając się - ogólne Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
Odpowiedz

Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Karola555 Autorytet
    Postów: 1236 762

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Cos Ty. Zadnych. Mialam dwa dni plamienia lekkie, potem cisza i dlatego zrobilam test. Brzuch typowo na @ Na tym etapie, to osobiscie, nie wierze w zadne objawy ;) Drze juz, natomiast, na samą mysl o objawach za jakis czas. W pierwszej ciazy pierwszy trymestr to byl koszmar istny :/
    Ja w zeszłym cyklu od owu zaczęło mi się odbijać, byłam pewna że coś jest nie tak ale niestety fasolinka nie została ze mną ...
    Mam nadzieję, że w grudniu się uda i maluszek się zadomowi.

    zFolwarku lubi tę wiadomość

    Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czymś chyba strulam jak mi ciężko na żołądku i jak mnie mdli.:/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje 2 kreseczek!!!!!!! ;)
    U mnie bole jak na @ wiec czekam na france i walcze dalej! wiecie co jest u mnie najlepsze?, ze ja w dzien miesaiczki jestem taka spokojna mam dobry humor... na parwde az dziwne! heh, wczoraj rozmowa z mezem dzis z mama i Wy! dodala mi wiele sil! kurcze ja jestem zdrowa on tez! wiec tylko troszke szczescia i sie uda ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka92 może jakaś jelitówka Cię dopadła czego Ci oczywiście nie życzę. Słyszałam ze jakis wirus panuje i nie dalej jak dwa tygodnie temu mnie złapało...

    Olciuska musi być dobrze, może te bóle nie są jednak na @ :)
    Widze że mamy podobny staż w cyklach starań ja zaczęłam wlasnie 4cs. Nie dajmy sie zwariować czasami wystarczy tylko trochę cierpliwości i szczęścia.
    U mnie ze zdrowiem troche gorzej, bo mam torbiele na obydwu jajnikach, poki co wielkościowo nie nadaja się do usuniecia, ale jednak siedzi mi to w głowie i przywołuje myśli kolejnych niepowodzeń :(
    Pozostaje mi tylko myśleć że poza jajnikami endometrioza nie zagościła w moich jajowodach i macicy :-P

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo_la wrote:
    Stokrotka92 może jakaś jelitówka Cię dopadła czego Ci oczywiście nie życzę. Słyszałam ze jakis wirus panuje i nie dalej jak dwa tygodnie temu mnie złapało...

    Olciuska musi być dobrze, może te bóle nie są jednak na @ :)
    Widze że mamy podobny staż w cyklach starań ja zaczęłam wlasnie 4cs. Nie dajmy sie zwariować czasami wystarczy tylko trochę cierpliwości i szczęścia.
    U mnie ze zdrowiem troche gorzej, bo mam torbiele na obydwu jajnikach, poki co wielkościowo nie nadaja się do usuniecia, ale jednak siedzi mi to w głowie i przywołuje myśli kolejnych niepowodzeń :(
    Pozostaje mi tylko myśleć że poza jajnikami endometrioza nie zagościła w moich jajowodach i macicy :-P


    Mąż też tak twierdzi że coś panuje. Oby mi do jutra minęło bo dwa dni od samego rana do późnego wieczora będę na uczelni. Chyba zejdę jak mnie tak będzie mordować :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku gratuluję :)
    Dawać następne krechy ;)

    Dobuska, a luteina też tak działa? bo od 16 dnia cyklu mam brać luteinę (czyli od wczoraj), a skoku jeszcze nie zaobserwowałam, za to piękny śluz. Mam nadzieję, że mi nic nie zablokuje. Różne opinie się czyta o tym właśnie. Ja osobiście wierzę, że mi pomoże :)

    zFolwarku lubi tę wiadomość

  • Fruska Ekspertka
    Postów: 223 320

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny, fajnie sie zaczyna grudzień :-) tez bym chciała taki prezencik na świeta. Pozdrawiam



    4c3tgov3htj00qv5.png

    mhsv20mmqsk09uwr.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    zFolwarku gratuluję :)
    Dawać następne krechy ;)

    Dobuska, a luteina też tak działa? bo od 16 dnia cyklu mam brać luteinę (czyli od wczoraj), a skoku jeszcze nie zaobserwowałam, za to piękny śluz. Mam nadzieję, że mi nic nie zablokuje. Różne opinie się czyta o tym właśnie. Ja osobiście wierzę, że mi pomoże :)

    Luteina może zablokować owulację.
    To jest naturalny progesteron duphaston jest syntetyczny.
    Po wzięciu luteiny na pewno zauważysz wyższe temperatury, bo ona podbija również temperaturę.

    Biała Azlia lubi tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo_la wrote:
    Stokrotka92 może jakaś jelitówka Cię dopadła czego Ci oczywiście nie życzę. Słyszałam ze jakis wirus panuje i nie dalej jak dwa tygodnie temu mnie złapało...

    Olciuska musi być dobrze, może te bóle nie są jednak na @ :)
    Widze że mamy podobny staż w cyklach starań ja zaczęłam wlasnie 4cs. Nie dajmy sie zwariować czasami wystarczy tylko trochę cierpliwości i szczęścia.
    U mnie ze zdrowiem troche gorzej, bo mam torbiele na obydwu jajnikach, poki co wielkościowo nie nadaja się do usuniecia, ale jednak siedzi mi to w głowie i przywołuje myśli kolejnych niepowodzeń :(
    Pozostaje mi tylko myśleć że poza jajnikami endometrioza nie zagościła w moich jajowodach i macicy :-P
    Kochana badz dobrej mysli, kontroluj wszystko u lekarza, przynajmniej jestes swiadoma swojego stanu, moim zdaniem z badaniami nie ma na co czekac niestety sa takie czasy ,ze lepiej wszystko sprawdzic... Nie z takimi swinstwami kobitki zachodzily w ciaze! ;) <3

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/4587d9daedab7.jpg.html

    wstawiam wam zdjęcie moje testu z wczoraj
    zdj troche nie wyraźne

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jak stosowac miovarin? czy to ma znaczenie ktory dzien cyklu itd..?

  • !KM! Debiutantka
    Postów: 11 1

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Odebrałam dzisiaj wyniki fsh i lh robione w 3 dniu cyklu. wyniki fsh 6,8 (folikularna norma 3,5-12,5) lh 5,11(normy pęcherzykowa 2,4-12,6 owulacyjna 14,0-95,6 lutealna 1,0-11,4) tsh 1,66 (0,270-4,200) ft4 1,42 (0,93-1,71) Co sądzicie? Od 8 miesiecy każdy cykl zakończony niepowodzeniem.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    !KM! wrote:
    Dziewczyny! Odebrałam dzisiaj wyniki fsh i lh robione w 3 dniu cyklu. wyniki fsh 6,8 (folikularna norma 3,5-12,5) lh 5,11(normy pęcherzykowa 2,4-12,6 owulacyjna 14,0-95,6 lutealna 1,0-11,4) tsh 1,66 (0,270-4,200) ft4 1,42 (0,93-1,71) Co sądzicie? Od 8 miesiecy każdy cykl zakończony niepowodzeniem.
    stosunek LH do FSH prawidlowy :) jest mniej niz jeden ,ale lekarze mowie ze tez jest ok.

    !KM! lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH tez suuper ;)

  • !KM! Debiutantka
    Postów: 11 1

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana, podniosłaś mnie na duchu :)

    Olciuska lubi tę wiadomość

  • kaka470 Autorytet
    Postów: 1210 959

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZFolwarku ogromne gratulacje:)

    zFolwarku lubi tę wiadomość

    30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

    201511304980.png

    201801011678.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    https://zapodaj.net/4587d9daedab7.jpg.html

    wstawiam wam zdjęcie moje testu z wczoraj
    zdj troche nie wyraźne
    To jest ciazowy? Bo jest bardzo piękny :)

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    !KM! wrote:
    Dzięki kochana, podniosłaś mnie na duchu :)
    Nmzc slonko.
    Zbadaj jeszcze prolaktyne choc przy takim dobrym TSH pewnie jest tez w normie ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    To jest ciazowy? Bo jest bardzo piękny :)
    owulacyjny robiony w 23 dc .

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    owulacyjny robiony w 23 dc .
    Jutro na ciazowy musisz nasikac :) zrób to w ramach eksperymentów naukowych :)

    zFolwarku lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego