Walentynkowa promocja w OvuFriend!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 24 lutego a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji - jesteśmy przekonani że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować. Sprawdź tabelę, co zyskasz w Premium TUTAJ

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 24 lutego 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne HASHIMOTO
Odpowiedz

HASHIMOTO

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9015 5562

    Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób jeszcze FT3 i FT4, bo samo TSH ci niewiele da, ono może skakać.

    PRhCp2.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Seli Autorytet
    Postów: 12161 2025

    Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Zrób jeszcze FT3 i FT4, bo samo TSH ci niewiele da, ono może skakać.

    i anty TPO i TG :) bo same tsh i tamte trzy to nadal za mało :D ja miałam tamte 3 w normie :)

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • amb83 Ekspertka
    Postów: 154 84

    Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam robione i były popieprzone antytpo i tg wyniki z pazdziernika 2017:
    ATG 553 przy normach 0-115
    ATPO 100,1 przy normach 0-34
    FT3 3,22 normy 2,57-4,43
    FT4 1,14 normy 0,93-1,70
    TSH 2,02 normy 0,2-4,2 (tsh z sierpnia ok 8 tsh spadło przed wdrożeniem eutyroxu tylko po uzupełnianiu vit d3)

    po tym endokrynolog mi powiedziała że to hashimoto no i powiekszona tarczyca ale powiedziała tez ze przeciwciała sie robi raz bo one juz nie zmaleją i zbić się ich nie da.... tzn, że coś ściemniała? jeśli uważacie że coś mi skopała diagnozowo albo leczenie to dajcie znać może powinnam ją zmienić? dała mi euthyrox 50.

    Jeśli mam powtórzyć wszystkie te badania to oczywiście tak zrobię ale jestem w tym nowa i się nie znam endokrynolog mówiła że po diagnozie to juz sie tylko tsh sprawdza....a i wsparcia jako takiego też zbytnio nie mam poza okazjonalnymi artykułami z netu podsyłanymi przez męża lub mamę z których to artykułów niewiele wynika lub się wykluczają... :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora 15 stycznia 2018, 18:55

    34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9015 5562

    Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    amb83 wrote:
    ja miałam robione i były popieprzone antytpo i tg wyniki z pazdziernika 2017:
    ATG 553 przy normach 0-115
    ATPO 100,1 przy normach 0-34
    FT3 3,22 normy 2,57-4,43
    FT4 1,14 normy 0,93-1,70
    TSH 2,02 normy 0,2-4,2 (tsh z sierpnia ok 8 )

    po tym endokrynolog mi powiedziała że to hashimoto no i powiekszona tarczyca ale powiedziała tez ze przeciwciała sie robi raz bo one juz nie zmaleją i zbić się ich nie da.... tzn, że coś ściemniała? jeśli uważacie że coś mi skopała diagnozowo albo leczenie to dajcie znać może powinnam ją zmienić? dała mi euthyrox 50.

    Jeśli mam powtórzyć wszystkie te badania to oczywiście tak zrobię ale jestem w tym nowa i się nie znam endokrynolog mówiła że po diagnozie to juz sie tylko tsh sprawdza....a i wsparcia jako takiego też zbytnio nie mam poza okazjonalnymi artykułami z netu podsyłanymi przez męża lub mamę z których to artykułów niewiele wynika lub się wykluczają... :(

    Co do przeciwciał to miała rację, jak raz już wyszły to będą (na różnym poziomie, mogą się wahać w górę i w dół). Ja też drugi raz ich nie sprawdzałam. A później sprawdzam tylko TSH, FT3 i FT4.

    PRhCp2.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Marti83 Autorytet
    Postów: 506 458

    Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, czy któraś z Was miała robiona biopsje tarczycy? O swojej chorobie Hashimo dowiedziałam się w 2011 r po pierwszej stracie dziecka. Podobno mój ciężki poród w 2009r mógł spowodować rozregulowanie tarczycy. Później już pod kontrolą endokrynologa urodziłam dwójkę zdrowych dzieci. Tarczyca ciut skakała ale ani z zajściem w ciążę ani ze zdrowiem dzieci nie było problemów. W październiku 2017 roku zaszłam w ciążę z synkiem. Przed zajściem tsh było 1,5. Na samym początku ciąży 2,5 aż nagle po półtora miesiąca prawie 8 a po trzech tygodniach juz 10,28 i niestety. Straciłam mojego synka. Dziwię się, że moja endokrynolog nic sobie z tego nie robi i tłumaczy mi ze to jeszcze nie było tak dużo, kiedy ginekolog każe robić biopsje, bo mówi ze coś jest nie tak. Kazała mi zająć się tarczyca jeśli chce się cieszyć zdrowiem i maluszkiem. Czy to badanie boli? Czy trzeba być w szpitalu? Mam nadzieję, że mi pomożecie bo odchodzę od zmysłów :-(

    Wiadomość wyedytowana przez autora 19 stycznia 2018, 12:43

    p19uugpjbj6l38jc.png

    Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2108

    Wysłany: 20 stycznia 2018, 00:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Cześć Dziewczyny, czy któraś z Was miała robiona biopsje tarczycy? O swojej chorobie Hashimo dowiedziałam się w 2011 r po pierwszej stracie dziecka. Podobno mój ciężki poród w 2009r mógł spowodować rozregulowanie tarczycy. Później już pod kontrolą endokrynologa urodziłam dwójkę zdrowych dzieci. Tarczyca ciut skakała ale ani z zajściem w ciążę ani ze zdrowiem dzieci nie było problemów. W październiku 2017 roku zaszłam w ciążę z synkiem. Przed zajściem tsh było 1,5. Na samym początku ciąży 2,5 aż nagle po półtora miesiąca prawie 8 a po trzech tygodniach juz 10,28 i niestety. Straciłam mojego synka. Dziwię się, że moja endokrynolog nic sobie z tego nie robi i tłumaczy mi ze to jeszcze nie było tak dużo, kiedy ginekolog każe robić biopsje, bo mówi ze coś jest nie tak. Kazała mi zająć się tarczyca jeśli chce się cieszyć zdrowiem i maluszkiem. Czy to badanie boli? Czy trzeba być w szpitalu? Mam nadzieję, że mi pomożecie bo odchodzę od zmysłów :-(

    Strasznie mi przykro :-( współczuję straty!
    Czy dobrze rozumiem, że gdy zaszłaś w ciążę i tsh zaczęło skakać to endo nie dała Ci żadnych leków? Ja bym u takiego lekarza nigdy więcej się nie pojawiła!

    Co do samej biopsji to oczywiście ją miałam przed operacją. Nie musisz absolutnie leżeć w szpitalu. Idziesz jak na zwykłe usg i wtedy robią maleńkie ukłucie. Trzeba się pilnować w trakcie z przełykaniem śliny. I absolutnie nie boli. Nieprzyjemne trochę jest, ale to nie ból.
    A miałaś w ogóle robione usg tarczycy?

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Marti83 Autorytet
    Postów: 506 458

    Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dziękuję, że mi odpisałaś. Ja cały czas jestem na lekach i w tej ciąży tylko nieznacznie zwiekszala dawki. Moja ginekolog mówi, że nie chciała podważać kompetencji tamtej doktor ale że dawki powinnam mieć wyższe. Już sama nie wiem. Usg tarczycy miałam w życiu trzy razy i ostatnie właśnie na początku ostatniej ciąży. Dla spokoju zrobię tą biopsje. A Ty masz wycieta tarczyce?

    p19uugpjbj6l38jc.png

    Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2108

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 00:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Karolina dziękuję, że mi odpisałaś. Ja cały czas jestem na lekach i w tej ciąży tylko nieznacznie zwiekszala dawki. Moja ginekolog mówi, że nie chciała podważać kompetencji tamtej doktor ale że dawki powinnam mieć wyższe. Już sama nie wiem. Usg tarczycy miałam w życiu trzy razy i ostatnie właśnie na początku ostatniej ciąży. Dla spokoju zrobię tą biopsje. A Ty masz wycieta tarczyce?

    No zdecydowanie powinna zwiększyć dawki i to biegiem tak, żeby utrzymać tsh w granicach 1. Co za dziwne babsko :-/
    U mnie stwierdzono Hashi, na prawym płacie zaczął rosnąć guz, który okazał się nowotworem. Rósł bardzo szybko i jak mi usuwali tarczycę to miał już 5cm.
    Teraz jestem bez i jest super ;-) jedyny mankament to codziennie już do końca leki (aktualnie 175 Euthyroxu), ale po pewnym czasie to już rutyna.

    Trzymam kciuki za Twoje zdrówko, dobre wyniki i owocne starania w najbliższym możliwym czasie :-*

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Marti83 Autorytet
    Postów: 506 458

    Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Karolinko:-*

    p19uugpjbj6l38jc.png

    Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • njut Autorytet
    Postów: 4703 2305

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc. Od kilku lat jestem pod kontrolą endokrynologa. Praktycznie co roku badam panel tarczycowy. Dotąd wszystko było idealnie. Do dziś.

    TSH 0,909 0,35-4,94 µIU/ml
    fT3 2,74 1,88-3,18 pg/ml
    fT4 1,11 0,7-1,48 ng/dl
    ATG 28,41 0-4,11 IU/ml
    ATPO < 3,00 0-5,61 IU/ml

    Czy wyniki wskazują na hishimoto?

    Wiadomość wyedytowana przez autora 5 kwietnia 2018, 20:41

    11 i ostatni rok starań
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), czeka 4AB, 8A, 8A
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > cdn ❄️❄️❄️
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Kasionek Autorytet
    Postów: 1082 873

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie.Ja przy Hashimoto anty tg i aby tpo podwyższone mam o 20 krotnie.Do tego inne współczynniki w normie.A USG ? Robiłaś ? Bo na nim też dużo widać .Zobaczysz co powie Ci lekarz ale myślę ,że będzie ok.

    201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc. Od kilku lat jestem pod kontrolą endokrynologa. Praktycznie co roku badam panel tarczycowy. Dotąd wszystko było idealnie. Do dziś.

    TSH 0,909 0,35-4,94 µIU/ml
    fT3 2,74 1,88-3,18 pg/ml
    fT4 1,11 0,7-1,48 ng/dl
    ATG 28,41 0-4,11 IU/ml
    ATPO < 3,00 0-5,61 IU/ml

    Czy wyniki wskazują na hishimoto?

    Z tego co widzę masz podwyższone antyTG- czyli masz w organizmie jakiś stan zapalny. Ale niekoniecznie musi to być Hashimoto...
    Poszukałabym na Twoim miejscu czy nie ma gdzie indziej czegoś co by mogło spowodować podwyższenie wyników, później myślała nad tarczyca (wykluczyć jej nie można ale nie tylko ona powoduje wzrost antyTG)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • njut Autorytet
    Postów: 4703 2305

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek usg też mam co roku, co pewien czas dodatkowo biopsję. Mam jakieś guzki od dzieciństwa ale nic się z nimi nie dzieje niepokojącego.

    W tym roku wyszedł mi problem immunologiczny (szczegóły w "stopce"). Szykuję się do IVF, mrożenia i szczepień limfocytami. W tym samym dniu co ATG badałam też ANA - jeśli jest stan zapalny to i one wyjdą dodatnie. Jeśli tak będzie pokrzyżują mi się plany odnośnie szczepień :/

    11 i ostatni rok starań
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), czeka 4AB, 8A, 8A
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > cdn ❄️❄️❄️
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Kasionek Autorytet
    Postów: 1082 873

    Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zakładaj od razu,że będzie źle.Może to coś innego .Immunologia jest tak skomplikowana,że lepiej samemu nie diagnozować tylko czekam na opinie immunologa.

    201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, pomożecie w interpretacji wyników? Bo zaczynam się chyba bać..
    TSH 1,69
    Ft3 3,10 45,83% (2,00-4,40)
    Ft4 1,07 17,95% (0,93-1,71)

    Do tego chyba anemia:
    Zelazo 25,6 (33,00-193,0)
    Ferrytyna 5,71 (13,00-150,00)

  • Myszaka76 Ekspertka
    Postów: 412 63

    Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, z Waszej praktyki wynika, że co ile trzeba przy staraniach o maluszka badać TSH? Bo ono strasznie się waha i nie wiem.

    2x1nxuun6jmzurfc.png

    Hashi i PCO - Grudzień 2016
    Invimed pierwsza wizyta - Marzec 2017
    Insulinooporność i słabe wyniki nasienia - Kwiecień 2017


    Łykam euthyrox i metforminę!
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 1592 2375

    Wysłany: 29 kwietnia 2019, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak postępować czy dużych wahaniach TSH? Ponad miesiąc temu miałam 0,026, a więc sporo poniżej normy. To przy dawce Letrox 4×50 i 3×75. Po tym wyniku przez 7 dni odstawiłam lek, a potem codziennie Letrox 5. Po 4 tygodniach kontrola TSH i tu szok - 3,21...
    Już nie wiem, co robić... Czuję się wciąż zmęczona. Czy lepiej było zostać przy tej polekowej nadczynności? Skoro się lepiej czułam?

    Ania:) lubi tę wiadomość

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    6.02 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    Hashimoto (Letrox 75).
    AMH 1,48.
    ANA słabo dodatnie.
    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo,
    anty-TG, anty-TPO.
    Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.
    On: 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.
  • Velvet28 Znajoma
    Postów: 17 2

    Wysłany: 4 maja 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Takie pytanie mam, ostatnio zrobiłam badania TSH FT4 FT3 i przeciwciała tarczycowe, wszystko jest w normie oprócz ATG. Jest powyżej normy <115. Mój wynik to 145,6. Czy to coś poważnego znaczy?

  • Ania:) Przyjaciółka
    Postów: 83 81

    Wysłany: 6 maja 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Dziewczyny, jak postępować czy dużych wahaniach TSH? Ponad miesiąc temu miałam 0,026, a więc sporo poniżej normy. To przy dawce Letrox 4×50 i 3×75. Po tym wyniku przez 7 dni odstawiłam lek, a potem codziennie Letrox 5. Po 4 tygodniach kontrola TSH i tu szok - 3,21...
    Już nie wiem, co robić... Czuję się wciąż zmęczona. Czy lepiej było zostać przy tej polekowej nadczynności? Skoro się lepiej czułam?

    Lepiej mniejszy wynik. Zawsze dobieranie dawki leków jest metoda prób i błędów. Trzeba brać i sprawdzać i tak w kółko. Forum jest po to by pomóc ale może lepiej będzie zapytac endokrynologa.

    niedoczynność tarczycy, hashimoto.

    Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)


    f2w3skjogh4goc3o.png
  • Margo86 Nowa
    Postów: 4 2

    Wysłany: 11 maja 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny. Ja o Hashimoto dowiedziałam sie po ciąży biochemicznej (w sumie drugiej), kiedy dr zlecil badanie TSH i aTPO - TSH wyszlo bodajże 2.2, aTPO - 56.6 przy normie do 34. Następnie dostałam skierowanie do endo, ktory na usg znalazł stan zapalny i zlecil powtorzenie TSH i dodatmowo aTG, ktore wyszlo 652 przy normie do 115.
    TSH na szczęście spadło do 1.66 - badanie robione w marcu. Niedlugo idę powtorzyć i zamierzam zrobić pełny pakiet tarczycowy. Mialam przez 3 mies brać selen, wit. D3 i jeszcze kwas foliowy. Zbadam chyba ANA przy okazji.
    Ograniczyłam w diecie laktozę i staram się ograniczyć gluten, ale ciężko zrezygnować z tylu dobrych rzeczy 😉
    Przeczytałam wcześniejsze wpisy i jakoś tak lepiej mi się zrobiło, wiedząc, że wielu osobom z Hashi udało sie zajść w ciąże i urodzić zdrowe dzieci.

    13.09.2018 - poronienie 6 tydz.
    15.01.2019 - ciąża biochemiczna
    Hashimoto
‹‹ 13 14 15 16 17
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)