HASHIMOTO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gdzie dokładnie znajduje się tarczyca ? W połowie szyi czy bardziej na dole ?Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Hej dziewczyny, pytanie czy którąś nie ma na zbyciu euthyroxu 25 ?? Kończy mi się a do endokrynologa dopiero za miesiąc 😕01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Dziewczyny mam pytanie czy z Hashimoto naprawdę jest tak ciężko zajść w ciążę? Moje TSH 1.82 reszty jeszcze nie badałam ale podejrzewam że mam niedoczynność. Straszne wypadają mi włosy i nic nie pomaga .Starania od maja 2018.
Czekam na II kreseczki
06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
09/19 - dwie kreski na teście
18/09-Beta hcg 1388 😊
20/09- Beta hcg 3497 🙂 -
Witam.
Stary watek ale musze odświeżyć 😉
Mam pytanie do osob zmagajacych sie z Hashimoto. Diagnoza świeza.
Euthyrox 50. Usg- powiekszony prawy plat bez guzkow.
Czy przyjmujecie jakies suplementy przy staraniach? Jak to jest z tym jodem? Kwasem foliowym? Moze jakies ziola, dieta przeciwzapalna?
Dodatkowo mam endometrioze.
Prosze o pomoc bo juz sie tyle nasluchalam ze zglupialam 😜
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
EwelaKrk86 wrote:Witam.
Czy przyjmujecie jakies suplementy przy staraniach? Jak to jest z tym jodem? Kwasem foliowym? Moze jakies ziola, dieta przeciwzapalna?
Hej 🙂
Mam Hashimoto leczone właśnie euthyroxem (już nie pamiętam dawki przed zajściem w ciążę). Pół roku przed staraniami i oczywiście w trakcie brałam kwas foliowy (ciąża w 3ms starań). Moje tsh wahało się zazwyczaj w okolicach 2 i to dobry wynik jeśli kobieta nie stara się o ciążę. Mój lekarz ginekolog, który jest też endokrynologiem podniósł mi delikatnie dawkę i w momencie, w którym wyszła mi beta wskazująca na ciążę moje tsh było w okolicach 1. Lekarz naciskał aby zejść do 1 - podobno to najlepszy wynik przy staraniach. Ja badałam sobie tsh prywatnie sama średnio raz na cykl i pisałam do lekarza czy zbijamy czy nie (nie bawiłam się w skierowania bo tsh nie jest drogim badaniem).
Teraz w ciąży badam tsh średnio co 4 tygodnie, takie zalecenia. Najważniejsze to nie bać się podnosić dawki (oczywiście nie mówię tu o wielkich skokach w dawce) i pilnować by przy staraniach było tsh w okolicach 1 ☺ powodzenia!EwelaKrk86 lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
EwelaKrk86 wrote:Witam.
Witaj Ewela
ja akurat biorę Letrox 75. Tsh ma lekkie wahania stąd taka dawka leku, jeszcze do niedawna brałam 62,5. Co do suplementów to moja endokrynolog kazała badać poziom witaminy D3 gdyż w tej chorobie lubią być niedobory. Ja biorę Ibuvid D3 2000j - 1x1.
Co do kwasu foliowego to endokrynolog powiedziała, że kwas foliowy to podstawa i mam jego poziom utrzymywać pośrodku normy. Ogólnie z suplementów łykałam Ovarin, ale w tym cyklu zamieniłam na Fertistim. Oba suplementy mają w składzie kwas foliowy.
Odnośnie jodu się nie wypowiem - nie brałam nigdy i nigdy lekarka nie mówiła o tym nic.
A odnośnie diety to ja osobiście polecam wizytę u dietetyka klinicznego, który dopasuje dietę do Twoich potrzeb w kontekście wyników badań i stanu zdrowia.
EwelaKrk86 lubi tę wiadomość
"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Ty cały mój świat, a ja.... Twoja mama"
Marta (36+5 tc) ur. 8.05.2024r, 2600 g i 48 cm.
39l
Hashimoto,
nadkrzepliwość (VR2, MTHFR, PAI)
brak kirów implantacyjnych,
nawracające polipy endometrialne,
niedrożny prawy jajowód.
07.2021 - puste jajo
06.2022 i 10.2022 - (7/8 tc) 💔💔👼🏻👼🏻
03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
09.2023 -> 🌈niespodzianka z niedrożnej strony -
Dziekuje bardzo za informacje 😊Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -