Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Yuna** wrote:To ja miałam z macadamia i też mi sie sprawdziła,to prawda sa bardzo wydajnie i ladnie pachna ,używałam też tych słynnych kallosow i te z onlybio.
Myślę jeszcze żeby spróbować szamponu w kostce i kosmetyków z sattvy używałam henny od nich i mi sie sprawdzila.
Myślę nad powrotem do hennowania żeby trochę dać odpocząć od chemii no i ze względu na ciaze chociaż farby sa raczej bezpieczne no ale.
Z jakiej firmy używasz henny i co ile hennujez ?
Z Sattvy używałam tylko wcierki więc jestem ciekawa opinii!
Hennę robię dwuetapowo, bo mam siwe i hennę Saharę, bo nie musi długo odstać, a indigo też z Sahary albo Ziółek z Sojatu. Moim zdaniem dwie najlepsze firmy. Hennuje teraz sam odrost jak trzeba, z reguły co 3 tygodnie -
Minka.mysli wrote:Myję głowę 2 razy i odżywkę muszę porządnie spłukać i nie ma strączków, chociaż faktycznie pomaga też częstsze mycie, serum musi być lekkie i szczotka pod ręką. Czasami też pochylam się i macham głową, to dostają powietrza 🤣
Ja miałam na głowie fiolet, czerwień i etap z henną też, jakieś 10 lat temu po kolei. Teraz mam swoje, trochę przy końcach rozjaśniałam jak była moda na ombre i dlsobre i inne, ale już prawie wszytko wycięte. W końcu polubiłam swój kolor (mimo, że to taki mysi blond, coś w brąz, nie wiadomo co).
Oj lubię takie wielkie słoje z odżywkami 😁 -
Minka.mysli wrote:🤣 ale jakoś to przetrawiła?
Ja myślałam, że zamorduję siebie, jak zrobiłam fiolet szamponetką, a ona się nie spłukiwała, tak zaczęła się historia z farbowaniem 😅 -
Oczekujaca wrote:Ja też tak mam, staram się czasem iść, jutro się umówiłam z koleżanką żeby wychodzić, ale moja społeczna bateryjka jest słaba 😂
Mam tak samo 🤣 a jeszcze wiecznie te same tematy, kredyty, starania o dziecko, domy…
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Wstępna cytologia oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
🙏 -
Dam znać jak przetestuję 🙂
Ja raz miałam przeboje z platyną wlosy fajnie wyszły ale po czasie żółkły (albo mi sie wydawalo)co zrobiłam poszłam po rozjaśniacz i skończyłam z krótkim włosami 😲na początek szok ale nie ważne najważniejsze żeby byly prawie białe.Teraz to bym kupiła szampon odżywkę czy toner i było by ok.No ale to było paręnaście lat temu i wiedza dużo mniejsza wręcz zerowa.
Z blondu zrezygnowałam bo jest trudni go utrzymać a z tym tonerami nie chciało mi sie bawić.
Do hennowania chce wrócić bo miałam najlepsze wlosy właśnie z czasów henny porowatosc poszła w dół no i kolor taki niepowtarzalny.
-
Oczekujaca wrote:Przetrawiła, ale kazała mi te włosy zafarbować na brąz 😂 potem już się uspokoiła 😆 oj fiolecik ciężko zmyć, te szamponetki zawsze były takie zdradliwe!
Bardzo często na początku roku szkolnego widuje dzieciaki po szamponetkach bo miały byc tylko na wakacje -
Lianaa wrote:Mam tak samo 🤣 a jeszcze wiecznie te same tematy, kredyty, starania o dziecko, domy…
-
Yuna** wrote:Dam znać jak przetestuję 🙂
Ja raz miałam przeboje z platyną wlosy fajnie wyszły ale po czasie żółkły (albo mi sie wydawalo)co zrobiłam poszłam po rozjaśniacz i skończyłam z krótkim włosami 😲na początek szok ale nie ważne najważniejsze żeby byly prawie białe.Teraz to bym kupiła szampon odżywkę czy toner i było by ok.No ale to było paręnaście lat temu i wiedza dużo mniejsza wręcz zerowa.
Z blondu zrezygnowałam bo jest trudni go utrzymać a z tym tonerami nie chciało mi sie bawić.
Do hennowania chce wrócić bo miałam najlepsze wlosy właśnie z czasów henny porowatosc poszła w dół no i kolor taki niepowtarzalny.
Henna to jest złoto, w końcu mi urosły włosy, jest ich więcej tylko porowatość faktycznie się zmniejsza i walczę z odrobiną objętości -
Yuna** wrote:Pisało ze od 4 do 8 zmyć taaa jasne ile trzeba było razy,,prać,,szamponem p/łupieżowym żeby to zmyć a i tak się do końca nie udawało
Bardzo często na początku roku szkolnego widuje dzieciaki po szamponetkach bo miały byc tylko na wakacje -
Oczekujaca wrote:Ona ma akurat dwójkę dzieci, ja łączna liczbę 0, więc czasem ciężko. Mamy gdzie mieszkać, szukamy powoli czegoś większego, ale bez szaleństw. Właśnie jadę od rodziców i mijaliśmy się z bocianami, ale coś nie chcą nic przynieść! Mój Stary stwierdził, ze szansa jeszcze jest w kapuście, a bocian zwiększa szanse😂
Oj 🫠 domyślam sie. Ale czasem fajnie jest mieć inną perspektywę ❤️
Ja nie mam dzieci, kredytu, małe mieszkanie ale na razie nie spinamy się z niczym, powiedziałam że nie chcę żyć marzeniami innych ludzi. Akurat moja koleżanka od 3 cyklu bezowocnie się stara, więc to jak widać bardzo popularne zjawisko 🥹📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🙏 -
Lianaa wrote:Oj 🫠 domyślam sie. Ale czasem fajnie jest mieć inną perspektywę ❤️
Ja nie mam dzieci, kredytu, małe mieszkanie ale na razie nie spinamy się z niczym, powiedziałam że nie chcę żyć marzeniami innych ludzi. Akurat moja koleżanka od 3 cyklu bezowocnie się stara, więc to jak widać bardzo popularne zjawisko 🥹 -
Oczekujaca wrote:Najwięcej do powiedzenia zawsze mają ludzie, którym właśnie kliknęło do 3 cyklu. Nikt, kto stara się dłużej nie powie nigdy czegoś niewłaściwego. Zresztą, ona wie, nie widzę sensu ukrywać takich rzeczy, jest jak jest, w końcu będzie dobrze. My też nie mamy kredytu, mieszkamy se w mieszkanku póki co, bo na wszystko jest czas. Doceniam to co mam, bo jak człowiek nie potrafi się cieszyć w małym mieszkanku to nie będzie się cieszył w willi. Póki czekamy na bociana to jest mi dobrze jak jest 😀
Mamy bardzo podobne podejście☺️
Kiedyś chciałam więcej, goniłam ciągle za czymś ale teraz…
Wiem, że nigdy nie doceniłabym tego co mam.
A mam wiele. Męża, koty, wspierającą rodzinkę 🥹 moim marzeniem jest jeszcze tylko bobo i chęć pokazania mu świata. Zdecydowanie wolę inwestować w rozwój dziecka niż w dom i luksusy.📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🙏 -
Lianaa wrote:Mamy bardzo podobne podejście☺️
Kiedyś chciałam więcej, goniłam ciągle za czymś ale teraz…
Wiem, że nigdy nie doceniłabym tego co mam.
A mam wiele. Męża, koty, wspierającą rodzinkę 🥹 moim marzeniem jest jeszcze tylko bobo i chęć pokazania mu świata. Zdecydowanie wolę inwestować w rozwój dziecka niż w dom i luksusy.
Jakie masz kotki? 🐱 -
Oczekujaca wrote:Porównywanie się do innych czy życie czyimś życiem jest po prostu bez sensu. Każdy coś ma, przecież widzimy tylko urywek tej codzienności. Zawsze mi to mówi mój mąż, że mam patrzyć na siebie, nie porównywać się, że każdy ma inną drogę w życiu i to, że inna nie oznacza, że zła. Kiedy w końcu to do mnie dotarło okazało się, że jestem szczęśliwa. Marzę jedynie o rodzinie, domku i spokoju. No i oczywiście o psiaku! 😀
Jakie masz kotki? 🐱
Tak jest, czyjeś marzenia i cele mogą być zupełnie inne niż nasze. Trzeba tylko się wsłuchać w swoje wnętrze 🥹 mi paradoksalnie nawrót lękowy po ślubie pokazał, że najważniejsze jest zdrowie i bliscy. Reszta jakoś się ułoży.
Psiaka też bym chciała 🥹 ale to jest nasz plan B, jeśli nie uda się z zafasolkowaniem. Mój mąż jest bardziej kociarzem a ja wszystkim 🙈🙈
Mam 2 kocice, dachowce przygarnięte ☺️ najstarsza jest klasycznym szarym kociakiem w prążki a młodsza jest czarna z białą koloratką 😅📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🙏 -
Lianaa wrote:Tak jest, czyjeś marzenia i cele mogą być zupełnie inne niż nasze. Trzeba tylko się wsłuchać w swoje wnętrze 🥹 mi paradoksalnie nawrót lękowy po ślubie pokazał, że najważniejsze jest zdrowie i bliscy. Reszta jakoś się ułoży.
Psiaka też bym chciała 🥹 ale to jest nasz plan B, jeśli nie uda się z zafasolkowaniem. Mój mąż jest bardziej kociarzem a ja wszystkim 🙈🙈
Mam 2 kocice, dachowce przygarnięte ☺️ najstarsza jest klasycznym szarym kociakiem w prążki a młodsza jest czarna z białą koloratką 😅
Uda się, zobaczysz. Póki co nie nastawiaj się i nie czytaj wszystkiego tutaj. Na martwienie przyjdzie czas i nie odbieraj sobie od razu radości z tego wszystkiego, bez presji 😉
Lubię koty, zwłaszcza jak są przytulasne🫣 ale jednak cały czas marzę o psie i to najlepiej dalmatynczyku 😂 -
Hej
Ja juz po kawie i śniadaniu w końcu ładna pogoda to i pranie wywieszone.
Moje psiaki na podwórku biegają pozniej jak sie uda to pójdziemy do lasu.
Co dziś u was na obiad ? -
Heloł,
ja się trochę zaczynam nakręcać przed wizytą (w następną środę).
Z jednej strony ciągle boję się, że wyjdzie ciąża pozamaciczna albo puste jajo.
Z drugiej strony nauczyłam się ufać swoim przeczuciom, a jestem tak wewnętrznie w miarę spokojna, jakby przekonana, że jest OK.
Także mam mętlik w głowie, bo równocześnie się martwię i nie martwięJuż się przyzwyczaiłam, że słyszę głosy - efekt uboczny mojej dwubiegunówki - ale jednak jest to męczące jak sama ze sobą się kłócę .
Lianaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Yuna, ja dziś planuję letni klasyczek czyli jaja sadzone, ziemniaki z koperkiem i do tego szparagi 🤌
Dzyzia, wiem jak to jest nakręcać się przed wizytą ale wszystko jest okej zgodnie z Twoimi pozytywnymi przeczuciamiwdech, wydech i ciesz się ciążą 🩷
Dzyzia, Lianaa lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Cykle ~27 dni
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo)
📌 MTHFR C677T (hetero)
*Zespół APS - ujemny
*p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
*Homocysteina ✅
*Białko C&S, antytrombina ✅
*TSH ✅
💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno
On:
Seminogram w normie poza:
*DFI 29%
*Aglutynacja II
💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg -
Hej dziewczyny ❤️
Oczekująca - masz rację 🥹niepotrzebnie nakładam sobie presję, zamiast dać sobie czas. Nie jesteśmy robotami, organizmy są różne i w różnym czasie „trybią”. Nie chce sobie właśnie odebrać radości….
Dzyzia - twój wewnętrzny głos mówi, że będzie dobrze, tego się trzymaj ❤️ to normalne, że masz wątpliwości i podważasz wszystko. Mam podobnie z wieloma dziedzinami w życiu 🫠 ale idę za radą powyżej, nie nakręcam się 🙈 a intuicja kobieca naprawdę bywa magiczna.
Emciak - obiad marzenie ❤️ muszę dopaść gdzieś szparagi, u mnie w warzywniakach mam problem z dostępnością
Za to dziś będą ziemniaczki, surówka z białej kapusty z koperkiem, ogórkiem zielonym i pomidorami i mielone klopsiki z indyka 🥹
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•GLUK. 93 •FERR 23