X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸
Odpowiedz

Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane ❤️

Często nasze głowy podczas starań " wariują". Watki miesięczne pędzą do przodu.
    Pomyślałam o stworzeniu miejsca, w którym będziemy mogły rozmawiać o wszystkim . Dzielić się wiedzą i obawami. Dzielić radościami i wspierać w smutkach. A to wszystko w oczekiwaniu na cud macierzyństwa. Może czekasz na pierwsze dziecko, może starasz się o kolejne- cel mamy wspólny :)

Rozmowy przy aromatycznej herbacie płyną lepiej. Każdy dzień to okazja, by było miło ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 15:07

Marzycielka94, czekolada_z_pistacjami, Yuna**, Gnom, emciak, BillieJean lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć👋 mój pseudonim pasuje do herbatki, chętnie się przyłączę.

olaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko witaj i rozgość się. Zapraszam na herbatkę. Dziś serwuję jaśminową ☕ <3 Siadaj i opowiadaj coś o sobie <3

czekolada_z_pistacjami lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Też chętnie dołączę, bo w tych wątkach miesięcznych nie potrafię uczestniczyć właśnie przez to, że tak wiele się tam dzieje na raz :)
    Chętnie Was poznam!

olaa, czekolada_z_pistacjami lubią tę wiadomość

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem także! 🙋🏻‍♀️

olaa, czekolada_z_pistacjami lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

06/25 - starania wstrzymane
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Oczekujaca i Marzycielka94, mam 23 lata, partner 24, starania krótko- bo tylko pół roku, ale już zaczynam się niepokoić, jestem po wizycie u ginekologa, wszystko wydaje się w porządku, a ciąży nie ma. Jestem po ovu i odliczam dni do testowania.

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Oczekująca witaj <3 U mnie starania o 3 dziecko od maja 2023 z przerwami, bo w międzyczasie lekko posypało się zdrowie, porobiłam trochę wyników m.in. genetyczne i wyszły mi mutacje MTHFR i PAI hetero. Mam dwójkę dzieci. Z pierwszym nie musiałam się nawet starać, bo chyba zaskoczyło w noc poślubną :) za to przy drugim już źle. Straciłam całkiem nadzieję i nawet w pewnym momencie pogodziłam się z losem i wtedy stał się cud. Właściwie to od urodzenia córki nie zabezpieczałam się jakoś szczególnie prócz przerw po porodach ( miałam 2cc - obstawiam, że też mają znaczenie i odpowiadają za dalsze niepowodzenia). Obawiam się, że mutacje też mogą robić swoje. Widziałam 3 razy pozytywne testy u siebie. Dwa zakończyły się szczęśliwie. Jeden niestety okazał się ciążą biochemiczną.

Opowiesz coś o sobie?
    My staramy się licząc całość już rok. Dokładnie rok temu dowiedziałam się o ciąży, ale niestety mama nie jestem. Również mam mutacje Pai i mthfr w heterozygocie, moj mąż jutro robi badanie nasienia i też bardzo mnie to stresuje. Czekam właśnie na okres, bo test 13dpo jest biały. Chwilowo tracę nadzieję, że zobaczę jeszcze raz w tym życiu dwie kreski 😞 sama nie wiem czy rośnie we mnie już żal i złość i jak sobie z tym radzić? Każda informacja o ciąży kogoś obok sprowadza mnie na takie dno, że mam wrażenie taplam się w nim. Chciałabym mieć choć jedno dziecko, ale każdy miesiąc potęguje tylko rozczarowanie. Mam 32 lata i głupie wrażenie, że jestem już za stara i nigdy się nie uda. Chciałabym wiedzieć jak to jest mieć znów tę lekkość i nadzieję, że się uda i będzie dobrze. Chwilowo z nikim nie gadam, bo nie chce nawet zarażać złym nastrojem. Mam nadzieję, że mnie stąd nie wygonicie….

Mardotka lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada_z_pistacjami wrote:
    czesc Oczekujaca i Marzycielka94, mam 23 lata, partner 24, starania krótko- bo tylko pół roku, ale już zaczynam się niepokoić, jestem po wizycie u ginekologa, wszystko wydaje się w porządku, a ciąży nie ma. Jestem po ovu i odliczam dni do testowania.
    Jesteś bardzo młoda, spokojnie. Niby do roku to zupełna norma, komuś idzie to raz dwa, a inni się męczą. Życzę Ci żebyś była w tej pierwszej grupie :)

czekolada_z_pistacjami, olaa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekująca dzięki:) łudziłam się, że ze względu na wiek pójdzie szybciej, a wygląda na to, że muszę być cierpliwa. Współczuję straty.

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada_z_pistacjami wrote:
    Oczekująca dzięki:) łudziłam się, że ze względu na wiek pójdzie szybciej, a wygląda na to, że muszę być cierpliwa. Współczuję straty.
    Trzeba być dobrej myśli. Pół roku to nie tragedia.
    Oczywiście oszczędzę Ci rad typu: musisz być cierpliwa, inni mają gorzej i że musisz wyzwolić głowę. Chyba nic mnie tak nie drażni jak rady o mitycznym „odpuszczaniu” 🫣

olaa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• Yuna** Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Witajcie Kochane ❤️

Często nasze głowy podczas starań " wariują". Watki miesięczne pędzą do przodu.
    Pomyślałam o stworzeniu miejsca, w którym będziemy mogły rozmawiać o wszystkim . Dzielić się wiedzą i obawami. Dzielić radościami i wspierać w smutkach. A to wszystko w oczekiwaniu na cud macierzyństwa. Może czekasz na pierwsze dziecko, może starasz się o kolejne- cel mamy wspólny :)

Rozmowy przy aromatycznej herbacie płyną lepiej. Każdy dzień to okazja, by było miło ❤️
    Ciekawy wątek zachęca żeby tu przysiąść i pogadać o wszystkim i niczym.Tylko pytanie czy niestaraczki też mogą się z wami herbaty/kawy czy innego ulubionego napoju?
    Ciastko też moze być
    Pozdrawiam

olaa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekująca jasne, że nie wygonimy <3 możemy nawet wspólnie pomilczeć <3 Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Po części wiem co czujesz - bo u mnie też coraz mniej nadziei. Jestem dużo starsza od Ciebie, a nadal wierzę, że jeszcze może być pięknie. Wyjdzie dla nas słoneczko. Trzymam kciuki za wyniki męża. A powiedz masz coś zalecone na mutacje?

Czekolada podobnie jak Oczekująca uważam, żebyś spróbowała podejść do starań ze spokojem.

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Oczekująca jasne, że nie wygonimy <3 możemy nawet wspólnie pomilczeć <3 Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Po części wiem co czujesz - bo u mnie też coraz mniej nadziei. Jestem dużo starsza od Ciebie, a nadal wierzę, że jeszcze może być pięknie. Wyjdzie dla nas słoneczko. Trzymam kciuki za wyniki męża. A powiedz masz coś zalecone na mutacje?

Czekolada podobnie jak Oczekująca uważam, żebyś spróbowała podejść do starań ze spokojem.

Martwie sie, boje sie, ze one tez wyjdą źle i juz w ogóle mnie to pogrąży😒
    Wiesz, masz dwójkę dzieci, zazdroszczę tego, bo chociaż mogłaś poznać smak bycia mamą. Na mutacje lekarz kazał brać mi Acard po pozytywnym teście i wprowadzić heparynę. Póki co nie miałam okazji tego nawet użyć…

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna jasne <3 tzn. odpowiadam teraz za siebie, ale myślę, że Dziewczyny nie będą miały nic przeciwko.

Zapraszamy na herbatkę czy kawkę :) czy ulubionym napojem jest jakiś inny?

Może coś więcej opowiesz o sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Martwie sie, boje sie, ze one tez wyjdą źle i juz w ogóle mnie to pogrąży😒
    Wiesz, masz dwójkę dzieci, zazdroszczę tego, bo chociaż mogłaś poznać smak bycia mamą. Na mutacje lekarz kazał brać mi Acard po pozytywnym teście i wprowadzić heparynę. Póki co nie miałam okazji tego nawet użyć…

Rozumiem obawy o wyniki. Choć z drugiej strony, jeśli coś wyjdzie źle - można podjąć działania. Tak, mam już dzieci i dlatego napisałam, że po części Cię rozumiem. Czytałam, że niektóre dziewczyny biorą acard cały czas, nie tylko od pozytywnego testu, ale bez zalecenia lekarza chyba sama bym się bała.

• Yoanne Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, bardzo chętnie dołączę jeśli można, na miesięcznych próbowałam już wiele razy, także przy pierwszej ciąży i zupełnie nie daję rady być na bieżąco, przez co w końcu uczestniczenie tam przestaje mieć sens 😀
    Widzę, że jest nas tu sporo z mutacjami mthfr i pai. Też mam już Polocard i Clexane w apteczce. Teraz czekam na owulację, żeby ich użyć. W sumie Polocard już brałam w poprzednim cyklu, ale nic z tego nie wyszło.
    Ogólnie o drugiego bobasa staramy się od stycznia, 3 ciąże biochemiczne po drodze.
    Pierwsza ciąża w 4cs, cała bezproblemowa. Nie wiem co się zepsuło, albo jakim cudem ta pierwsza ciąża się wydarzyła 🙂
    Lubię kawę, idę po kawę jeśli można się przysiąść z filiżanką 😀

olaa, emciak lubią tę wiadomość

34 👫 32
    04.2023 💙

02.2025 cb
    03.2025 cb
    04.2025 cb

💊: Polocard, Clexane, Folian, Pregna Start, Omega 3-6-9, wit. E i C, zioła Ojca Sroki

Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
    MUCH ✅️
    Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Yuna jasne <3 tzn. odpowiadam teraz za siebie, ale myślę, że Dziewczyny nie będą miały nic przeciwko.

Zapraszamy na herbatkę czy kawkę :) czy ulubionym napojem jest jakiś inny?

Może coś więcej opowiesz o sobie :)
    Zdecydowanie kawa bez cukru z mleczkiem najlepiej spienionym do tego croisant ☕🥐
    Coś o sobie....za dużo to nie mam do napisania nie mam takiego bagażu doświadczeń jak dziewczyny na forum które podziwiam i którym kibicuje.Moje najdłuższe staranie trwały 4 miesiące.Teraz zaszłam w ciążę od jednego serduszkowania i powiem szczerze że była to dla nas niespodzianka.Wczesniej prowadziłam kalendarzyk była też masa testów owulacyjnych i ciążowych z Allegro z zapasem na pół roku.I to oczekiwanie czy się udało o ile czas do obu leciał szybko to już druga faza wlekla się bardzo.Zaliczalam też akcje typu rozkładanie testów na czynniki pierwsze szukanie cienia cieni itp.Nie powiem był to krótki czas w porównaniu do waszych starań ale też mocno stresowy.
    Z leków lykam Euthyrox 25 żelazo z kwasem foliowym plus witaminy prenatalne
    A i przesył wam ciążowe 🦠🦠🦠🦠🦠🦠

olaa, emciak lubią tę wiadomość

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne witaj, zapraszamy :) jaką kawkę lubisz?
    U Ciebie Kochana, rzeczywiście wygląda tak jakby problemem mogły być mutacje, bo 3 ciąże biochemiczne ( ściskam Cię).

Yoanne lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Rozumiem obawy o wyniki. Choć z drugiej strony, jeśli coś wyjdzie źle - można podjąć działania. Tak, mam już dzieci i dlatego napisałam, że po części Cię rozumiem. Czytałam, że niektóre dziewczyny biorą acard cały czas, nie tylko od pozytywnego testu, ale bez zalecenia lekarza chyba sama bym się bała.
    Nie wiem właśnie od czego to zależy, ale z tego co rozmawiałam to od owulacji też nie zaszkodzi. W każdym razie lepiej nie robić nic na własną rękę ;)

olaa lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Yoanne witaj, zapraszamy :) jaką kawkę lubisz?
    U Ciebie Kochana, rzeczywiście wygląda tak jakby problemem mogły być mutacje, bo 3 ciąże biochemiczne ( ściskam Cię).
    Serio myślicie, że te mutacje w heterozygocie są aż takie złe?

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ