Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie Kochane ❤️
Często nasze głowy podczas starań " wariują". Watki miesięczne pędzą do przodu.
Pomyślałam o stworzeniu miejsca, w którym będziemy mogły rozmawiać o wszystkim . Dzielić się wiedzą i obawami. Dzielić radościami i wspierać w smutkach. A to wszystko w oczekiwaniu na cud macierzyństwa. Może czekasz na pierwsze dziecko, może starasz się o kolejne- cel mamy wspólny
Rozmowy przy aromatycznej herbacie płyną lepiej. Każdy dzień to okazja, by było miło ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 15:07
Marzycielka94, czekolada_z_pistacjami, Yuna**, Gnom, emciak, BillieJean lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jestem także! 🙋🏻♀️
olaa, czekolada_z_pistacjami lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
06/25 - starania wstrzymane -
nick nieaktualny
-
olaa wrote:Oczekująca witaj
U mnie starania o 3 dziecko od maja 2023 z przerwami, bo w międzyczasie lekko posypało się zdrowie, porobiłam trochę wyników m.in. genetyczne i wyszły mi mutacje MTHFR i PAI hetero. Mam dwójkę dzieci. Z pierwszym nie musiałam się nawet starać, bo chyba zaskoczyło w noc poślubną
za to przy drugim już źle. Straciłam całkiem nadzieję i nawet w pewnym momencie pogodziłam się z losem i wtedy stał się cud. Właściwie to od urodzenia córki nie zabezpieczałam się jakoś szczególnie prócz przerw po porodach ( miałam 2cc - obstawiam, że też mają znaczenie i odpowiadają za dalsze niepowodzenia). Obawiam się, że mutacje też mogą robić swoje. Widziałam 3 razy pozytywne testy u siebie. Dwa zakończyły się szczęśliwie. Jeden niestety okazał się ciążą biochemiczną.
Opowiesz coś o sobie?Mardotka lubi tę wiadomość
-
czekolada_z_pistacjami wrote:czesc Oczekujaca i Marzycielka94, mam 23 lata, partner 24, starania krótko- bo tylko pół roku, ale już zaczynam się niepokoić, jestem po wizycie u ginekologa, wszystko wydaje się w porządku, a ciąży nie ma. Jestem po ovu i odliczam dni do testowania.
czekolada_z_pistacjami, olaa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czekolada_z_pistacjami wrote:Oczekująca dzięki:) łudziłam się, że ze względu na wiek pójdzie szybciej, a wygląda na to, że muszę być cierpliwa. Współczuję straty.
Oczywiście oszczędzę Ci rad typu: musisz być cierpliwa, inni mają gorzej i że musisz wyzwolić głowę. Chyba nic mnie tak nie drażni jak rady o mitycznym „odpuszczaniu” 🫣olaa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
olaa wrote:Witajcie Kochane ❤️
Często nasze głowy podczas starań " wariują". Watki miesięczne pędzą do przodu.
Pomyślałam o stworzeniu miejsca, w którym będziemy mogły rozmawiać o wszystkim . Dzielić się wiedzą i obawami. Dzielić radościami i wspierać w smutkach. A to wszystko w oczekiwaniu na cud macierzyństwa. Może czekasz na pierwsze dziecko, może starasz się o kolejne- cel mamy wspólny
Rozmowy przy aromatycznej herbacie płyną lepiej. Każdy dzień to okazja, by było miło ❤️
Ciastko też moze być
Pozdrawiamolaa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOczekująca jasne, że nie wygonimy
możemy nawet wspólnie pomilczeć
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Po części wiem co czujesz - bo u mnie też coraz mniej nadziei. Jestem dużo starsza od Ciebie, a nadal wierzę, że jeszcze może być pięknie. Wyjdzie dla nas słoneczko. Trzymam kciuki za wyniki męża. A powiedz masz coś zalecone na mutacje?
Czekolada podobnie jak Oczekująca uważam, żebyś spróbowała podejść do starań ze spokojem. -
olaa wrote:Oczekująca jasne, że nie wygonimy
możemy nawet wspólnie pomilczeć
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Po części wiem co czujesz - bo u mnie też coraz mniej nadziei. Jestem dużo starsza od Ciebie, a nadal wierzę, że jeszcze może być pięknie. Wyjdzie dla nas słoneczko. Trzymam kciuki za wyniki męża. A powiedz masz coś zalecone na mutacje?
Czekolada podobnie jak Oczekująca uważam, żebyś spróbowała podejść do starań ze spokojem.
Martwie sie, boje sie, ze one tez wyjdą źle i juz w ogóle mnie to pogrąży😒
Wiesz, masz dwójkę dzieci, zazdroszczę tego, bo chociaż mogłaś poznać smak bycia mamą. Na mutacje lekarz kazał brać mi Acard po pozytywnym teście i wprowadzić heparynę. Póki co nie miałam okazji tego nawet użyć… -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOczekujaca wrote:Martwie sie, boje sie, ze one tez wyjdą źle i juz w ogóle mnie to pogrąży😒
Wiesz, masz dwójkę dzieci, zazdroszczę tego, bo chociaż mogłaś poznać smak bycia mamą. Na mutacje lekarz kazał brać mi Acard po pozytywnym teście i wprowadzić heparynę. Póki co nie miałam okazji tego nawet użyć…
Rozumiem obawy o wyniki. Choć z drugiej strony, jeśli coś wyjdzie źle - można podjąć działania. Tak, mam już dzieci i dlatego napisałam, że po części Cię rozumiem. Czytałam, że niektóre dziewczyny biorą acard cały czas, nie tylko od pozytywnego testu, ale bez zalecenia lekarza chyba sama bym się bała. -
Cześć, bardzo chętnie dołączę jeśli można, na miesięcznych próbowałam już wiele razy, także przy pierwszej ciąży i zupełnie nie daję rady być na bieżąco, przez co w końcu uczestniczenie tam przestaje mieć sens 😀
Widzę, że jest nas tu sporo z mutacjami mthfr i pai. Też mam już Polocard i Clexane w apteczce. Teraz czekam na owulację, żeby ich użyć. W sumie Polocard już brałam w poprzednim cyklu, ale nic z tego nie wyszło.
Ogólnie o drugiego bobasa staramy się od stycznia, 3 ciąże biochemiczne po drodze.
Pierwsza ciąża w 4cs, cała bezproblemowa. Nie wiem co się zepsuło, albo jakim cudem ta pierwsza ciąża się wydarzyła 🙂
Lubię kawę, idę po kawę jeśli można się przysiąść z filiżanką 😀olaa, emciak lubią tę wiadomość
34 👫 32
04.2023 💙
02.2025 cb
03.2025 cb
04.2025 cb
💊: Polocard, Clexane, Folian, Pregna Start, Omega 3-6-9, wit. E i C, zioła Ojca Sroki
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
MUCH ✅️
Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️ -
olaa wrote:Yuna jasne
tzn. odpowiadam teraz za siebie, ale myślę, że Dziewczyny nie będą miały nic przeciwko.
Zapraszamy na herbatkę czy kawkęczy ulubionym napojem jest jakiś inny?
Może coś więcej opowiesz o sobie
Coś o sobie....za dużo to nie mam do napisania nie mam takiego bagażu doświadczeń jak dziewczyny na forum które podziwiam i którym kibicuje.Moje najdłuższe staranie trwały 4 miesiące.Teraz zaszłam w ciążę od jednego serduszkowania i powiem szczerze że była to dla nas niespodzianka.Wczesniej prowadziłam kalendarzyk była też masa testów owulacyjnych i ciążowych z Allegro z zapasem na pół roku.I to oczekiwanie czy się udało o ile czas do obu leciał szybko to już druga faza wlekla się bardzo.Zaliczalam też akcje typu rozkładanie testów na czynniki pierwsze szukanie cienia cieni itp.Nie powiem był to krótki czas w porównaniu do waszych starań ale też mocno stresowy.
Z leków lykam Euthyrox 25 żelazo z kwasem foliowym plus witaminy prenatalne
A i przesył wam ciążowe 🦠🦠🦠🦠🦠🦠olaa, emciak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
olaa wrote:Rozumiem obawy o wyniki. Choć z drugiej strony, jeśli coś wyjdzie źle - można podjąć działania. Tak, mam już dzieci i dlatego napisałam, że po części Cię rozumiem. Czytałam, że niektóre dziewczyny biorą acard cały czas, nie tylko od pozytywnego testu, ale bez zalecenia lekarza chyba sama bym się bała.
olaa lubi tę wiadomość