X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸
Odpowiedz

Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸

Oceń ten wątek:
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Hej dziewczyny, super wątek, taki bardziej slow ❤️
    Hej kojarzę Cię z wątku tylko nie pamiętam ale chyba z grudniowego🙂
    Oczekująca to się skusze też lubię tylko te pestki czasem są wkurzające.
    Beamyx witaj 🙂
    Odebrałam wyniki syna i wyszło mu białko w moczu lekarza mamy w przyszłym tyg trochę się martwię a nie chce szukać u dr google bo tam zaraz na pierwszy plan idą czarne scenariusze...Może któraś z was się z tym spotkała i wie coś więcej.Oczywiscie nie szukam porady lekarskiej 😁ale moze czegoś się dowiem od was

beamyx lubi tę wiadomość

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry jaka dziś herbatę /kawę pijemy?

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😁 ja zaczęłam od herbaty z miodem i patrzę przez okno na ulewę, w nocy była burza.

Yuna, niestety nie pomogę ani nie doradzę, bo nie miałam z tym styczności.

• Yuna** Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co słońce ☀️ dobrze się składa bo mam trochę prania to wywieszę na podwórku

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • emciak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dzisiaj zaczynam dzień od małej czarnej 🙂
    W planach spacer ale to pewnie późniejszym popołudniem jak się zacznie ochładzać bo już czuję żar zza okna.
    Chyba wleci jakiś arbuz, to trzeci rok jak polubiłam się z tym owocem, wcześniej wykrzywiało mnie na samą myśl i nie rozumiałam jak ludzie mogą to jeść 😆
    Z jakich rejonów w Polsce (bądź nie) jesteście?
    Ja z dolnośląskiego.

olaa lubi tę wiadomość

Rocznik '91
    6 CS ✨

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 -> 1,5- biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

04.05 🌷
    01.06 💔
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    W planach spacer ale to pewnie późniejszym popołudniem jak się zacznie ochładzać bo już czuję żar zza okna.
    Chyba wleci jakiś arbuz, to trzeci rok jak polubiłam się z tym owocem, wcześniej wykrzywiało mnie na samą myśl i nie rozumiałam jak ludzie mogą to jeść 😆
    Ja z dolnośląskiego.
    Ja z łódzkiego

olaa lubi tę wiadomość

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Ja z dolnośląskiego.
    Ja z łódzkiego

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • emciak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna** wrote:
    Ja z łódzkiego

Nadrobiłam właśnie wątek i widziałam, że pytalas o Szczecin. Ja się tam urodziłam i po 20 latach przeprowadziłam się do Wrocławia. Porównując te dwa miasta to zdecydowanie wolę Wrocław :)
    Szczecin jest okej pod względem zielonego otoczenia, bliskości do Niemiec i to chyba tyle, nawet nie ma tego mitycznego tramwaju nad morze, w przeciwieństwie do Gdańska 😄

olaa lubi tę wiadomość

Rocznik '91
    6 CS ✨

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie

04.05 🌷
    01.06 💔
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Nadrobiłam właśnie wątek i widziałam, że pytalas o Szczecin. Ja się tam urodziłam i po 20 latach przeprowadziłam się do Wrocławia. Porównując te dwa miasta to zdecydowanie wolę Wrocław :)
    Szczecin jest okej pod względem zielonego otoczenia, bliskości do Niemiec i to chyba tyle, nawet nie ma tego mitycznego tramwaju nad morze, w przeciwieństwie do Gdańska 😄
    We Wrocławiu nie byłam tzn tylko przesiadłam się z pociągu do pociągu właśnie wracając ze Szczecina.
    Ja tam czuje taki klimat może dlatego że moja mama urodziła się w okolicach i tak mnie tam ,,ciągnie,,Będąc tam zahaczamy jeszcze Świnoujście raz wyciągałam mamę na spacer po plaży i wyprowadziłam ją do Niemiec nie powiem nogi bolały ale podobało nam się.Mama oczywiście nie wiedziała gdzie idzie 😁

emciak lubi tę wiadomość

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama w żartach powiedziała że ze mną to aż strach iść na spacer bo zawsze gdzieś wyciągnę niewiadomo gdzie.Ogolnie lubię chodzić więc dla mnie to nie problem.W tym roku mama chce iść na bulwary to się zdziwi jakie tam są numery.Moj mąż był zadowolony że nie chciał do hotelu wracać

emciak lubi tę wiadomość

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pomorskiego. We Wrocławiu byłam raz, bardzo mi się podobało, tam też mi się oświadczył mój mąż, w Parku Południowym 😁

Yuna**, emciak, olaa lubią tę wiadomość

• emciak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka.mysli wrote:
    Ja z pomorskiego. We Wrocławiu byłam raz, bardzo mi się podobało, tam też mi się oświadczył mój mąż, w Parku Południowym 😁
    Ale super, czemu akurat tam? To jakieś ważne dla niego miejsce czy to był spontan? 🥰

olaa lubi tę wiadomość

Rocznik '91
    6 CS ✨

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie

04.05 🌷
    01.06 💔
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Już jest, w tym roku wypuszczają podobno ;) Wodny tramwaj do Świnoujścia. I proszę mi nie hejtować na Szczecin, bo to była perła północy póki połowy nie rozebrali, żeby użyć cegieł do odbudowy Warszawy.

A tak w ogóle dzień dobry, chętnie przycupnę na pogaduchy. Zielona herbatka jest przy mnie na biurku w pracy :) Jak się zapewne domyślacie jestem z zachodniopomorskiego, dwójka dzieci na pokładzie, obecnie w ciąży, zaczynam 6. tydzień.

emciak, Yuna**, olaa lubią tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

202602052752.png
  • Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia, gratulacje, niech rośnie zdrowo ❤️
    Też był tam pierwszy raz, więc nie szczególne miejsce, chciał chyba po prostu dalej od domu 😅

emciak, olaa lubią tę wiadomość

• Yoanne Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Wrocław! Niestety, ze wstydem muszę przyznać, że chyba nawet trochę bardziej niż Kraków 😀
    W Szczecinie nigdy nie byłam, trochę zachęcacie, a trochę nie 😁
    Ach, przydałby się urlop 😀

34 👫 32
    04.2023 💙

02.2025 cb
    03.2025 cb
    04.2025 cb

💊: Polocard, Clexane, Folian, Pregna Start, Omega 3-6-9, wit. E i C, zioła Ojca Sroki

Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
    MUCH ✅️
    Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Już jest, w tym roku wypuszczają podobno ;) Wodny tramwaj do Świnoujścia. I proszę mi nie hejtować na Szczecin, bo to była perła północy póki połowy nie rozebrali, żeby użyć cegieł do odbudowy Warszawy.

A tak w ogóle dzień dobry, chętnie przycupnę na pogaduchy. Zielona herbatka jest przy mnie na biurku w pracy :) Jak się zapewne domyślacie jestem z zachodniopomorskiego, dwójka dzieci na pokładzie, obecnie w ciąży, zaczynam 6. tydzień.
    Dobrze wiedzieć ☺️
    Jak się czujesz?
    Właśnie dzwoniła moja mama i mówiła że od 28.06 mają puścić pociąg bezpośredni z Zakopca do Szczecina który przejeżdża przez miasto z którego pochodzę🙂nie powiem ucieszyło mnie to bo ile czasu zaoszczędzę jak będzie bez przesiadek
    Bilety w jedną stronę już mamy kupione wcześniej bo nie wiedzialysmy że ten pociąg dadzą ale z powrotem się na niego załapiemy.

olaa lubi tę wiadomość

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna** wrote:
    Dobrze wiedzieć ☺️
    Jak się czujesz?
    Właśnie dzwoniła moja mama i mówiła że od 28.06 mają puścić pociąg bezpośredni z Zakopca do Szczecina który przejeżdża przez miasto z którego pochodzę🙂nie powiem ucieszyło mnie to bo ile czasu zaoszczędzę jak będzie bez przesiadek
    Bilety w jedną stronę już mamy kupione wcześniej bo nie wiedzialysmy że ten pociąg dadzą ale z powrotem się na niego załapiemy.
    Normalnie. Momentami trochę mdło i brzuch mnie uwiera, ale poza tym bezobjawowo. Ale ja jestem dzisiaj 5+0, więc naprawdę samiutki początek, trudno doszukiwać się objawów.

Tylko mam nieustającą ochotę na ogórki kiszone, a tymczasem słodkie mogłoby dla mnie nie istnieć. Co jest dziwne, bo ja słodycze uwielbiam i garściami jadam.

olaa lubi tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

202602052752.png
  • emciak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:

Nie no, oczywiście, że nie hejtuje, prawie połowę życia tam spędziłam ;)
    Każde miasto ma swoje plusy i minusy, po prostu dla mnie lepszy jest chyba Wrocław chociaż w Szczecinie cała rodzina :)

olaa lubi tę wiadomość

Rocznik '91
    6 CS ✨

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie

04.05 🌷
    01.06 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki fajnie Cię tu widzieć <3

beamyx witaj :) zapraszamy i opowiedz coś o sobie jeśli oczywiście masz ochotę :)

beamyx lubi tę wiadomość

• Yuna** Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Normalnie. Momentami trochę mdło i brzuch mnie uwiera, ale poza tym bezobjawowo. Ale ja jestem dzisiaj 5+0, więc naprawdę samiutki początek, trudno doszukiwać się objawów.

Tylko mam nieustającą ochotę na ogórki kiszone, a tymczasem słodkie mogłoby dla mnie nie istnieć. Co jest dziwne, bo ja słodycze uwielbiam i garściami jadam.
    To u mnie na odwrót wolałam raczej słone wytrawne przekąski a teraz to tylko słodkie 🙂
    Liczyłam na jakiś deszcz a tu nadal parówa plus taki że pranie mi szybko wyschło

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ