Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się witam ze śląskiego 😁
Na pokładzie syn, wszędzie go pełno, a my obecnie stoimy nie wiem na czym 🙈
Ostatnio tylko chodzę i wymyślam sobie choroby, więc hm. Ciężko z tym, dodatkowo przydałoby się zrzucić parę kg, byłoby lżej 🤣🫢
A jeśli chodzi o herbatę to ja ostatnio codziennie pije pokrzywę ☺️olaa lubi tę wiadomość
-
beamyx wrote:Ja się witam ze śląskiego 😁
Ostatnio tylko chodzę i wymyślam sobie choroby, więc hm. Ciężko z tym, dodatkowo przydałoby się zrzucić parę kg, byłoby lżej 🤣🫢
A jeśli chodzi o herbatę to ja ostatnio codziennie pije pokrzywę ☺️
powiedz czy widzisz jakieś zmiany po piciu pokrzywy?
-
Hej! Czy przygarnięcie kolejną zabłąkaną duszę? 😁 jestem tu stosunkowo nowa, jeszcze się zaznajamiam z wątkami, ale szukałam też miejsca na luźne pogaduchy. Próbuję podchodzić do tematu na luzie, bo mam wrażenie, że od rozkmin, dziecko mi się wykluje w głowie zamiast w brzuchu 🫨🤣
emciak, Lucy321, olaa, beamyx, Meggi_** lubią tę wiadomość
📝Agata
⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
•Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
•Wstępna cytologia oraz USG: OK
•USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
•Hormony tarczycy ok
•Długie cykle 31-33
•Czasami cykl lubi poświrować
•Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
💊Pueria Uno
💊Witamina D3
Czekamy…✊ -
beamyx wrote:Ja się witam ze śląskiego 😁
A jeśli chodzi o herbatę to ja ostatnio codziennie pije pokrzywę ☺️
Ja chcę zredukować 5-8 kg.
Hej Lianaa, po stopce widzę, że starania dopiero zaczynasz?olaa lubi tę wiadomość
Rocznik '91
6 CS ✨
*cykle ~27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 -> 1,5- biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
04.05 🌷
01.06 💔 -
Hejka wieczorem! Też z chęcią tutaj dołączę bo nie nadążam z wątkiem miesięcznym i trochę nieswojo się tam czuję bo to dopiero mój pierwszy cykl starań po odstawieniu AH, którą brałam 3,5 roku. Aktualnie jestem w takim momencie, że wszystkie mini objawy jakie się pojawiają mogą świadczyć i o wczesnej ciąży i o zbliżającym się okresie😅 i tak sobie myślałam, że ostatnio za dużo w moim życiu pracy i domu🙈 muszę się zmusić do jakiś spacerów mimo, że nie lubię chodzić bez celu, albo może jakaś yoga lub aqua-aerobik. Trzeba przerwać jakoś tą rutynę, która się wdarła to może i głowa będzie zajęta i nie będzie tyle rozmyślania🤷🏼♀️
olaa lubi tę wiadomość
👩26l 🧑29l 🐈🐈
Starania od 05.2025
3,5 roku na AH -
Lianaa i Lucy, hejka 😁 tak, można sobie dopisywać objawy i w głowie być już myślami: jak i kiedy powiem innym o ciąży. A potem przychodzi @. Chociaż życzę Wam żeby objawy okazały się ciążowe 😁 ja tutaj na forum trafiłam jakiś czas temu i zamiast na luzie to od razu mam milion myśli i objawów.
Ruch dla mnie to taki reset myśli trochę, więc polecam, żeby się nie uzależnić od stalkowania dziewczyn na forum miesięcznym 😅 -
nick nieaktualny
-
Ja gdy podjęłam decyzję o przyszłych staraniach, przycisnęłam i schudłam 16 kg. Strasznie wolno to szło, bo w trakcie rokują Niestety potem weszło jakieś załamanie diety i przytyłam 3 kg 🫨
Niestety wg BMI mam otyłość 1 stopnia, więc jest o co walczyć.
Udało mi się wejść na poprawne tory i liczę, że ruszy waga.
Mam nadzieję, że w odchudzaniu przeszkodzi mi tylko fasola😁🫠olaa, emciak lubią tę wiadomość
📝Agata
•Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
•Hormony tarczycy ok
•Długie cykle 31-33
💊Pueria Uno
💊Witamina D3
Czekamy…✊ -
Lianaa wrote:Ja gdy podjęłam decyzję o przyszłych staraniach, przycisnęłam i schudłam 16 kg. Strasznie wolno to szło, bo w trakcie rokują Niestety potem weszło jakieś załamanie diety i przytyłam 3 kg 🫨
Niestety wg BMI mam otyłość 1 stopnia, więc jest o co walczyć.
Udało mi się wejść na poprawne tory i liczę, że ruszy waga.
Mam nadzieję, że w odchudzaniu przeszkodzi mi tylko fasola😁🫠
Ja właśnie miałam zacząć się odchudzać, bo wg BMI kilograma mi brakuje do nadwagi. No ale z odchudzania na razie nici, zamiast 5 kg teraz będę (mam nadzieję) zrzucać 20 albo 25 za rok. Postaram się tylko chociaż trochę wagi pilnować w tej ciąży, bo z synem już byłam na granicy cukrzycy ciążowej (a jeszcze z nim miałam ciągłe zachcianki na słodkie).
olaa cześć!olaa lubi tę wiadomość
-
olaa wrote:Dzyzia z Tobą się jeszcze nie przywitałam, witaj i zapraszamy
Oczekujaca kiedy spodziewasz się wyników badania męża?
Wszystkie nowe - miło Was poznać🥰
Olaa mam już wyniki, wszystko w normach prócz morfologii. Trochę mnie to podłamało, ale już staram się nie nastawiać negatywnie.
Co U Was? Meldujcie😄 ja po kawce szybki prysznic i lecę na paznokcie, już czas 😄 -
Witam nowe dziewczyny 🙂
Ja tez juz po kawce.Pranie ogarnięte dzieciaki w szkole oprócz najmłodszego bo jest chory.
Mam chwilę dla siebie
Miłego dniaolaa lubi tę wiadomość
-
Dzyzia - w sumie wolałabym zrzucać za rok 😁 ale na razie robię co mogę, choc dieta truskawkowa nie pomaga 😅
Ja siedzę w pracy, mam piątki zawsze luźniejsze więc nadrabiam wątek 🍓
Yuna - miłego dnia 😁 już taka ogarnięta z rana, ja zostawiłam W domu trochę sajgon. Kopę ciuchów…
Jestem na etapie, że we wszystkim się czuję jak słoń. Więc mimo 377383 ciuchów, miałam problem co dziś założyć, żeby nie czuć się „grubo”. Masakra, raz myślę że wyglądam już ok, a raz że jak najgrubsza wersja siebie 🤦♀️ ten tydzień to dla mnie jakaś huśtawka nastrojówWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 09:29
Yuna** lubi tę wiadomość
📝Agata
•Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
•Hormony tarczycy ok
•Długie cykle 31-33
💊Pueria Uno
💊Witamina D3
Czekamy…✊ -
Ja ostatnio schudłam 10kg na Vitalii. Nie doszłam do wagi sprzed ciąży, ale i tak jestem bardzo zadowolona 😀 teraz odpuściłam, więc pewnie więcej nie zejdzie póki co. Niestety zajadam stresy, a początek roku nie był łaskawy, więc nie było głowy do diety 🙂
Cześć dziewczyny!olaa, Lianaa, Yuna** lubią tę wiadomość
34 👫 32
04.2023 💙
02.2025 cb
03.2025 cb
04.2025 cb
💊: Polocard, Clexane, Folian, Pregna Start, Omega 3-6-9, wit. E i C, zioła Ojca Sroki
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
MUCH ✅️
Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️ -
nick nieaktualny
-
Olaa -miałam podobnie, na dodatek kiedyś mi się łatwiej chudło ale niestety mam zaburzenia odżywiania i organizm się broni przed każdym deficytem. Dodać do tego leki na zaburzenia lękowe…Było mi strasznie ciężko rok temu zrzucić jakiś kg, dopiero po kilku kg organizm się ocknął i już zrzucałam normalnie kg 🫨
Ja dziś robię leczo 😍 z kiełbaską
Yoanne - u mnie stres też rozwala wszystko 😔 doskonale to rozumiem…olaa lubi tę wiadomość
📝Agata
•Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
•Hormony tarczycy ok
•Długie cykle 31-33
💊Pueria Uno
💊Witamina D3
Czekamy…✊ -
nick nieaktualny
-
olaa wrote:Kiedyś pięknie schudłam - nie jadłam tyle słodyczy i więcej ruchu, ale później zaczęłam normalnie jeść i wróciłam do swojej wagi. a teraz liczę, że w ciąży będę i o chudnięciu pomyślę po
To ja!
Ja się witam z dolnośląskiego, też jestem dość nowa na forum, ja już po kawce w pracy- ale pracę mam bardzo luźną w większości więc prędzej nadrabiam tutaj niż w domuYuna**, olaa, Lianaa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od: 04.2024
Ona mi pierwsza pokazała księżyc
i pierwszy śnieg na świerkach,
i pierwszy deszcz. -
olaa wrote:Kiedyś pięknie schudłam - nie jadłam tyle słodyczy i więcej ruchu, ale później zaczęłam normalnie jeść i wróciłam do swojej wagi. a teraz liczę, że w ciąży będę i o chudnięciu pomyślę po
Oczekująca to już kolejny krok odhaczony, trzeba tak na to patrzeć" pochwal" się później paznokciami
Dzyzia takie kg to ja zawsze chętnie przyjmę
Yuna - relaksuj sięSynek lepiej się czuje?
Lianaa ja też nadrabiam wątek 🍓
A ludźmi juz sie nie przejmuje nie warto wszystkim nie dogodziszTroche mi to zajęło zanim sobie to uświadomiłam
Synek juz trochę lepiej katar mniejszy ale kaszel wjechał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 12:14
olaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulinka witaj
ja już piję kolejną kawkę
Yuna całkowita racja. Dlatego przejmuję się zdaniem tych, na których mi zależy. A staram się żyć tak, żeby nikogo nie krzywidzić. Dobrze, że z Synkiem lepiej
Lianaa a tak jeszcze w nawiązaniu do o stosu ciuchów, właśnie jestem na etapie szukania sukienki na wesele i co chwilę coś zamawiam i odsyłam. Bo albo rozmiar nie ten, albo źle leży.
Dziewczyny czy może dodać cos na pierwszej stronie? np. ważne daty czy coś takiego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 13:13
Anulinka123 lubi tę wiadomość