X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸
Odpowiedz

Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸

Oceń ten wątek:
  • Lianaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekująca - ja też jestem alergikiem i to nawet kontaktowym (nikiel) i mam tatuaż, wszystko jest ok 😁 może na próbę jakiś malutki tatuaż w niewidocznym miejscu?

Mi się marzy mieć kiedyś taki brzuch, by móc mieć kolczyk w pępku. Teraz by wisiał smętnie wraz z lejkiem nadmiarem skóry i tłuszczykiem 😝

📝Agata
    ⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
    ⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
    •Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋
    •Wstępna cytologia oraz USG: OK
    •USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    •Czasami cykl lubi poświrować
    •Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3

Czekamy…✊
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mówicie, żeby na pierwszej stronie wrzucić daty typu: kiedy owulacja, kiedy testowanie np? Czy jakieś inne rzeczy?

A u mnie dziś burrito, więc trochę się wyłamuję, choć uwielbiam polską kuchnię 😀

34 👫 32
    04.2023 💙

02.2025 cb
    03.2025 cb
    04.2025 cb

💊: Polocard, Clexane, Folian, Pregna Start, Omega 3-6-9, wit. E i C, zioła Ojca Sroki

Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
    MUCH ✅️
    Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
  • Lianaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    Czyli mówicie, żeby na pierwszej stronie wrzucić daty typu: kiedy owulacja, kiedy testowanie np? Czy jakieś inne rzeczy?

A u mnie dziś burrito, więc trochę się wyłamuję, choć uwielbiam polską kuchnię 😀

Fajny pomysł 😄
    No u mnie ovu wg apki trwa 4-10.06 więc czas na prace techniczne :D krwawienie spodziewane: 23-29 czerwca, jak się nie pojawi to bedzie u mnie test :D
    Można też dodać inne rzeczy, jak badania itd.

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3

Czekamy…✊
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:

U mnie z ovulka będzie trochę trudno 😂
    Tak jak piszesz Lianaa mogą byc daty wizyt,dla dziewczyn które będą miały dwie kreseczki(oby wszystkie staraczki)datę porodu

To u mnie poproszę 10/06 prenatalne,24/06wizyta
    TP.27.12/02.01 jeden z om drugi z usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 15:33

Lianaa lubi tę wiadomość

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna** wrote:
    Oj tak moja mama czasem dozucala kalafior 🙂
    Jeszcze w temacie piercingu to ja sie tego przekłucia bardzo bałam za każdym razem,ale gorsze było przekładanie biżuterii jak już mi mówiła że zakręca kulkę to już luz. A jakich jeszcze myślisz?
    Ja to naogladalam sie tych filmików od profesjonalnych piercerow i z moją dużo gadałam także cos w tej głowie mi zostało.A najlepsze jest to jak mi ktoś mówi weź se zrob w cyckach lub na pi... dosłownie brzydkie słowo padło,co im mowie ze bardzo chętnie i że dzięki za nowy pomysł 😂
    A tak serio te intymne przeklucia są bardzo bolesne więc podziękuję.
    Tatuaż też fajna sprawa nie mam żadnego ale jakoś też sie boje
    czy któraś z was ma dziarę?

Ja mam tatuaże na obu rękach, na lewej od łokcia do ramienia, a prawą w sumie całą. Planuję jeszcze zatatuować lewe przedramię i całe plecy, ale muszę mieć luźną kasę, a z dziećmi ciężko. Miałam też kolczyk w języku i pępku i po tej ciąży zamierzam znowu zrobić te przekłucia.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

202602052752.png
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Ja mam tatuaże na obu rękach, na lewej od łokcia do ramienia, a prawą w sumie całą. Planuję jeszcze zatatuować lewe przedramię i całe plecy, ale muszę mieć luźną kasę, a z dziećmi ciężko. Miałam też kolczyk w języku i pępku i po tej ciąży zamierzam znowu zrobić te przekłucia.
    Mi sie podobają takie tatuaże od barków do obojczyków motywy roślinne .te na plecach też są super moja przyjaciółka też ma i fajnie to wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 19:45

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Lianaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna** wrote:
    U mnie z ovulka będzie trochę trudno 😂
    Tak jak piszesz Lianaa mogą byc daty wizyt,dla dziewczyn które będą miały dwie kreseczki(oby wszystkie staraczki)datę porodu

To u mnie poproszę 10/06 prenatalne,24/06wizyta
    TP.27.12/02.01 jeden z om drugi z usg

To już niedługo masz prenki 🥹 niesamowita chwila przed toba!
    Właśnie fajnie by było, np:
    Dla staraczek kiedy owu, kiedy testowanie❤️
    Dla tych zafasolkowanych - beta, pierwsza wizyta gin❤️
    Dla tych po pierwszej wizycie - termin porodu, płeć ❤️

Yuna** lubi tę wiadomość

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3

Czekamy…✊
  • Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, czy jak dopiszemy to wszystko na początku (z terminami testów, owulacjami i innymi) to ten herbaciarno-kawowy wątek o głupotkach nie zmieni się w bardziej nakręcający, jak miesięczny 😅 może, jeśli już, to jakieś ważne badania właśnie i dwie kreski jak coś, jak już któraś kolejna się pochwali?

• Yuna** Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    To już niedługo masz prenki 🥹 niesamowita chwila przed toba!
    Właśnie fajnie by było, np:
    Dla staraczek kiedy owu, kiedy testowanie❤️
    Dla tych zafasolkowanych - beta, pierwsza wizyta gin❤️
    Dla tych po pierwszej wizycie - termin porodu, płeć ❤️

Nie ukrywam ze stresuje sie tymi badaniami.Mój maz będzie wtedy w pracy więc zabieram ze sobą córkę i jak dobrze pójdzie to idziemy na miasto coś zjeść i jakiś mały shopping.Mam nadzieje ze dam radę chodzi po sklepach,ogólnie nie lubię zakupów tych stacjonarnych jak już muszę to wchodzę kupuje co potrzeba i wychodzę.

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka.mysli wrote:
    Zastanawiam się, czy jak dopiszemy to wszystko na początku (z terminami testów, owulacjami i innymi) to ten herbaciarno-kawowy wątek o głupotkach nie zmieni się w bardziej nakręcający, jak miesięczny 😅 może, jeśli już, to jakieś ważne badania właśnie i dwie kreski jak coś, jak już któraś kolejna się pochwali?
    Chyba też się do tego skłaniam. Na wątku miesięcznym bym nie wyrobiła z ilością wiadomości😂 a tutaj chciałbym nie czuć jeszcze większej presji niż ta, którą sobie sama tworzę w głowie.

emciak lubi tę wiadomość

• Yuna** Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    U mnie kubek kawy z mlekiem ☕️
    Jakie macie plany na dziś?

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna** wrote:
    Witam
    U mnie kubek kawy z mlekiem ☕️
    Jakie macie plany na dziś?

Hej. Ja mam dzisiaj do zrobienia pranie i będę próbować trochę chatę posprzątać. Nie wiem, co z tego wyjdzie, bo mnie syneczek zaraził jakimś mutantem żłobkowym. Oboje chodzimy, smarkamy i kaszlemy jak gruźlicy. A że równocześnie powoli zaczynają mi się mdłości,to każdy atak kaszlu ma potencjał zakończenia się pawiem 🫣

Lianaa lubi tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

202602052752.png
  • Lianaa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna** wrote:
    Nie ukrywam ze stresuje sie tymi badaniami.Mój maz będzie wtedy w pracy więc zabieram ze sobą córkę i jak dobrze pójdzie to idziemy na miasto coś zjeść i jakiś mały shopping.Mam nadzieje ze dam radę chodzi po sklepach,ogólnie nie lubię zakupów tych stacjonarnych jak już muszę to wchodzę kupuje co potrzeba i wychodzę.

Dobrze, że nie będziesz sama ❤️ trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło dobrze 🥹daj znać!
    Ja też nie przepadałam za stacjonarnymi, ale ostatnio tyle rzeczy zwróciłam online, że zaczęło mnie to strasznie męczyć a galerię mam prawie pod nosem i czasem wolę iść stacjonarnie.

Ja dziś w planach mam trochę większy odpoczynek, bo czuję się jakaś przemęczona. Więc dzień bez presji, trochę ogarnąć mieszkanie, zrobić z mężem dobry obiad, obejrzeć film, może jakiś spacer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 09:11

Yuna** lubi tę wiadomość

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3

Czekamy…✊
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Z kilogramami też będę walczyć, jaki masz plan działania? :)
    Ja chcę zredukować 5-8 kg.
    Hej Lianaa, po stopce widzę, że starania dopiero zaczynasz? :)

Hm, planu brak. Ułożyłam wstępnie dietę z chatem gpt i póki co idzie tak, że nie idzie nic. Zmieniłam tylko to, że piję na czczo wodę z cytryną. I jem co 4 godziny. Pasowałoby jakiś post przerywany wprowadzić, chciałabym zacząć od małych rzeczy, ale patrząc jak wyglądałam przed poprzednimi staraniami to dziewczyny jest przepaść! Wtedy było naprawdę dużo łatwiej, niby czasy covidowe, ale jejku…
    Non stop piliśmy sok z pomidorów, jedliśmy mnóstwo czarnuszki, kiełków, ananasa, pestki z dyni, morele suszone i naprawdę mimo poprzedniej straty udało się w pierwszym cyklu, ale byłam bardzo dobrze przygotowana, a teraz wszystko jest jakieś rozlazłe.
    Ja w planach mam redukcje około 10kg, ale nawet jakby się udało 8 byłoby super.
    No i jakakolwiek aktywność fizyczna poza serduszkowaniem 🙈 Narazie są to spacery po obiedzie, także czuję, że nawet glikemia się stabilizuje i niesamowite jest to, jak to czuć, że opuchlizna schodzi z nóg, ulga.
    A jak wygląda Twój plan? Może jakieś tipy? Bo ja co zacznę, to szybko wszystko szlag trafia.

202111041762.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Lianaa u mnie oprócz zaburzeń lękowych dochodzi też nerwica natręctw. Czasem naprawdę ciężko się żyje i wolałabym być bardziej lekkoduchem. Nad pewnymi rzeczami można pracować, na pewno pomagały mi rozmowy z psychologiem.

O rany! Jakbym czytała o sobie, życie z nerwicą natręctw jest okropne.
    U mnie od poprzedniej soboty doszedł ból w klatce piersiowej, także już na pełnej, bo rtg klatki piersiowej wyszło ok 🤣

202111041762.png

• Lianaa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    O rany! Jakbym czytała o sobie, życie z nerwicą natręctw jest okropne.
    U mnie od poprzedniej soboty doszedł ból w klatce piersiowej, także już na pełnej, bo rtg klatki piersiowej wyszło ok 🤣

Witam w teamie nerwusków🥹

Och, ile to razy ja miałam ból w klatce piersiowej 🥹 2 razy rtg w ciągu 5 lat, spirometria… konsultacja z najlepszym pulmonologiem na znanym lekarzu, USG węzłów chłonnych itd. Na dodatek mam skrzywienie kręgosłupa w odcinku piersiowym i lędźwiowym, więc te bóle często promieniują. Mam też refluks. Umierałam już setki razy… potem umierałam na 🦀 żołądka, przełyku itd.

Ciężko jest żyć z OCD, depresja, ADHD i zaburzeniami lękowymi w takim combo, ale terapia dobrze dobrana bardzo pomaga 🥹 już nie traktuje tego jak stygme, czy coś co mnie definiuje - to po prostu jest, a ja żyje mimo to i staram się żyć normalnie i nawet to żyćko mi odpowiada 😊

beamyx lubi tę wiadomość

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3

Czekamy…✊
  • Lianaa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Hej. Ja mam dzisiaj do zrobienia pranie i będę próbować trochę chatę posprzątać. Nie wiem, co z tego wyjdzie, bo mnie syneczek zaraził jakimś mutantem żłobkowym. Oboje chodzimy, smarkamy i kaszlemy jak gruźlicy. A że równocześnie powoli zaczynają mi się mdłości,to każdy atak kaszlu ma potencjał zakończenia się pawiem 🫣

Ojej! No to masz wesoło 🤭
    Nie przemęczaj się w takim razie, bo zdrówko najważniejsze ❤️

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3

Czekamy…✊
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z grilla chyba nici pogoda się psuje ale tyle dobrze że nie jest gorąco.
    Temat depresji nie jest mi obcy niestety plus ataki paniki,pamiętam pierwszy atak myślałam że umieram,teraz jest spokój ale wiem jak sobie z tym radzić w razie gdyby się pojawiło

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Lianaa dobrze widzieć, że nie jestem jedyna z takimi problemami, naprawdę teraz mi lżej 🙈 jakkolwiek to brzmi 🥹 eh, ile rzeczy zaczyna się od głowy, matko. Teraz sobie człowiek uświadamia. No i od jelit, bo to już w ogóle.

202111041762.png

• Lianaa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    O Lianaa dobrze widzieć, że nie jestem jedyna z takimi problemami, naprawdę teraz mi lżej 🙈 jakkolwiek to brzmi 🥹 eh, ile rzeczy zaczyna się od głowy, matko. Teraz sobie człowiek uświadamia. No i od jelit, bo to już w ogóle.

Jest nas naprawdę sporo z takimi problemami 🥹 po przejściach, zawirowaniach życiowych. Fakt, ze tu jesteśmy świadczy jednak o tym, że wstajemy z kolan i jedziemy dalej.

Taak, głowa i jelita i żołądek - to jest ze sobą ściśle połączone. Przy napadach lękowych zawsze rozkręcał mi się refluks. Teraz dzięki lekom odpukać -wszystko wyciszone.

Ja dziś już posprzątane i to nawet z gruntownym przetrzepaniem szaf 🤭 mąż dołączył do porządków i jakoś daliśmy radę. Powiem wam, że uwielbiam to uczucie gdy w domku jest posprzątane, odświeżone i mam wrażenie że dopiero wtedy mogę się zrelaksowac, odpocząć

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3

Czekamy…✊
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ