X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸
Odpowiedz

Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸

Oceń ten wątek:
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Yuna tak mi się wydawało, że kojarzę Twój awatar i dopiero się zorientowałam, że mignęłyśmy się na wątku rodzinka pl :)
    Rzeczywiście 🙂

Ciekawe czy gdzieś się jeszcze spotkamy, być może na fiolecie czego życzę wszystkim staraczkom.

olaa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Yoanne witaj, zapraszamy :) jaką kawkę lubisz?
    U Ciebie Kochana, rzeczywiście wygląda tak jakby problemem mogły być mutacje, bo 3 ciąże biochemiczne ( ściskam Cię).

Flat white z cukrem ❤️

Możliwe, że to faktycznie jest to. Choć temat dla mnie jest zupełnie nowy i czytałam, że też lekarze są podzieleni odnośnie zaleceń. Podobno nie wszyscy przepisują Clexane, szczególnie w tej wersji hetero.

Oczekująca, też właśnie jestem ciekawa 🙂 poza tym, przecież zaszłam normalnie w ciążę, więc jakoś się udało, czyli nie jest to niemożliwe. A mutacji genetycznej przecież chyba nie da się nabyć 😀 czy się da?

olaa lubi tę wiadomość

34 👫 32
    04.2023 💙

02.2025 cb
    03.2025 cb
    04.2025 cb

💊: Polocard, Clexane, Folian, Pregna Start, Omega 3-6-9, wit. E i C, zioła Ojca Sroki

Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
    MUCH ✅️
    Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
  • Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Podczytywałam niektóre z Was na wątku miesięcznym, jednak jesteśmy z mężem na początku drogi naszych starań, mimo naszego wieku i jeszcze się nie czuję, żeby tam się wypowiadać. Ja mam 33 lata on 32 i miałam problem wytłumaczyć mu, że już nie ma na co czekać. On się chyba boi cały czas tej nastoletniej ciąży 🤣 a to już któryś miesiąc i nic. Najtrudniejsze jest dla mnie to, że wokół mnie jest/było 7 osób w ciąży, dosłownie i część w ogóle bez starań. W tym jedna koleżanka co teraz urodziła i dwie z pracy. Psychicznie nie daję rady już wszystkim gratulować, bo oczywiście, że życzę im szczęścia, ale chciałabym go trochę egoistycznie -dla siebie. Ostatnio też dowiedziałam się, że facetowi, z którymś kiedyś miałam pewną historię, ale nie był gotowy na nic - też właśnie w tym miesiącu urodziło się dziecko. Nie mam komu opowiadać o tym, bo ile można, a mam tendencje to analizowania wszystkiego i rozmyślania, to może przy tej kawce czasami coś opowiem😅

olaa, Marzycielka94, emciak lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    Flat white z cukrem ❤️

Możliwe, że to faktycznie jest to. Choć temat dla mnie jest zupełnie nowy i czytałam, że też lekarze są podzieleni odnośnie zaleceń. Podobno nie wszyscy przepisują Clexane, szczególnie w tej wersji hetero.

Oczekująca, też właśnie jestem ciekawa 🙂 poza tym, przecież zaszłam normalnie w ciążę, więc jakoś się udało, czyli nie jest to niemożliwe. A mutacji genetycznej przecież chyba nie da się nabyć 😀 czy się da?
    Mutacje się dziedziczy, więc któreś z rodziców prawdopodobnie musiało mieć. Genetykiem nie jestem, ale na logikę to tak jest😄
    Właśnie różni lekarze to inne zdanie. Ja akurat chodzę do takiego, który uważa, że trzeba na wszelki, a inni niby „królowie niepłodności” twierdzą, że nie. Jeśli to ma pomóc w jakikolwiek sposób to moim zdaniem warto.

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam to Dziewuchy, ale melisy trzeba w wielkich ilościach!!! 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Minka.mysli, rozgosć się <3 ja również mam tendencję do rozmyślania, analizowania - dogadamy się <3 Życie jest niestety przewrotne - to taka myśl odnośnie tego faceta.

Minka.mysli, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka.mysli wrote:
    Cześć dziewczyny. Podczytywałam niektóre z Was na wątku miesięcznym, jednak jesteśmy z mężem na początku drogi naszych starań, mimo naszego wieku i jeszcze się nie czuję, żeby tam się wypowiadać. Ja mam 33 lata on 32 i miałam problem wytłumaczyć mu, że już nie ma na co czekać. On się chyba boi cały czas tej nastoletniej ciąży 🤣 a to już któryś miesiąc i nic. Najtrudniejsze jest dla mnie to, że wokół mnie jest/było 7 osób w ciąży, dosłownie i część w ogóle bez starań. W tym jedna koleżanka co teraz urodziła i dwie z pracy. Psychicznie nie daję rady już wszystkim gratulować, bo oczywiście, że życzę im szczęścia, ale chciałabym go trochę egoistycznie -dla siebie. Ostatnio też dowiedziałam się, że facetowi, z którymś kiedyś miałam pewną historię, ale nie był gotowy na nic - też właśnie w tym miesiącu urodziło się dziecko. Nie mam komu opowiadać o tym, bo ile można, a mam tendencje to analizowania wszystkiego i rozmyślania, to może przy tej kawce czasami coś opowiem😅
    Ale właśnie tu jest miejsce żeby se ponarzekać i pogadać. Jakbyś mi wszystko z ust wyjęła, mam tak samo, ale jednak źle znoszę informacje o ciążach i myślałam, że to jakoś lepiej pójdzie. Zresztą u mnie analiza na najwyższym poziomie zamiast spokojnie żyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 11:57

Minka.mysli, olaa lubią tę wiadomość

• Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Witaj Minka.mysli, rozgosć się <3 ja również mam tendencję do rozmyślania, analizowania - dogadamy się <3 Życie jest niestety przewrotne - to taka myśl odnośnie tego faceta.

Tak, dokładnie i każdy żyje swoim życiem. Normalnie mnie już to wszystko nie rusza, nie myślę kompletnie o tym co było, bo z mężem jest mi dobrze. Jednak odkąd sama ciągle myślę o powiększeniu rodziny to więcej rzeczy dookoła zauważam, nawet jak mnie nie dotyczą.

• Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ale właśnie tu jest miejsce żeby se ponarzekać i pogadać. Jakbyś mi wszystko z ust wyjęła, mam tak samo, ale jednak źle znoszę informacje o ciążach i myślałam, że to jakoś lepiej pójdzie. Zresztą u mnie analiza na najwyższym poziomie zamiast spokojnie żyć :)

Pytałam czata gpt czy to o mnie źle świadczy, to stwierdził, że nie i to zazdrość z bólu a nie z zawiści, więc no nie jest z nami źle 😂

olaa, Marzycielka94, emciak lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka.mysli wrote:
    Pytałam czata gpt czy to o mnie źle świadczy, to stwierdził, że nie i to zazdrość z bólu a nie z zawiści, więc no nie jest z nami źle 😂
    Kocham chat gpt🤣 bo to tak trochę jest, zazdroszcze, ale nie życzę nikomu źle. Moj chłop tez ciągle uważał, że mamy czas, wtedy mówiłam, że to nie pójdzie tak szybko i niestety się nie myliłam. Bujamy się nadal, choć to ja bardziej to przeżywam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zazwyczaj to my Kobietki bardziej przeżywamy, bardziej się stresujemy, choć niektóre chłopy są też niezłymi wrażliwcami

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna** wrote:
    Rzeczywiście 🙂

Ciekawe czy gdzieś się jeszcze spotkamy, być może na fiolecie czego życzę wszystkim staraczkom.

też tego nam życzę :)

Yuna a jak samopoczucie?

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Tak zazwyczaj to my Kobietki bardziej przeżywamy, bardziej się stresujemy, choć niektóre chłopy są też niezłymi wrażliwcami
    Ja takich chłopów nie znam🫣 mój mąż to typowo bez emocji, bierze życie jakie jest, nie pisze czarnych scenariuszy, a ja wciąż analizuje 😉

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Równowaga musi być :)
    Chciałabym nabyć umiejętność takiego radzenia sobie z życiem.
    Ps. Właśnie piję kawkę 😉

olaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wleciała kawka więc dziś Kochane Światowy Dzień Roweru ;) chyba wybiorę się na wycieczkę w plener :)
    Jak lubicie spędzać czas?

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Ja też bym chciała, ale każdy jest inny i dobrze, bo świat byłby zbyt nudny <3

Masz coś do tej kawusi?
    Nieee, staram się nie jeść słodyczy. Pozwalam sobie na lody teraz, ale mimo wszystko dbam żeby się nie ulewało 😄 lubicie czekoladę dubajska?

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

• Yoanne Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Mutacje się dziedziczy, więc któreś z rodziców prawdopodobnie musiało mieć. Genetykiem nie jestem, ale na logikę to tak jest😄
    Właśnie różni lekarze to inne zdanie. Ja akurat chodzę do takiego, który uważa, że trzeba na wszelki, a inni niby „królowie niepłodności” twierdzą, że nie. Jeśli to ma pomóc w jakikolwiek sposób to moim zdaniem warto.

To takim trochę głupim żartem było rzucone, na logikę oczywiście geny to geny 😀
    Też mam takie podejście, że wolę już to mieć i spokojną głowę potem, że 'a może się dało zrobić więcej'.
    Kogo masz na myśli pisząc 'królowie niepłodności? 😁 zaciekawiło mnie to 😀

olaa lubi tę wiadomość

34 👫 32
    04.2023 💙

02.2025 cb
    03.2025 cb
    04.2025 cb

💊: Polocard, Clexane, Folian, Pregna Start, Omega 3-6-9, wit. E i C, zioła Ojca Sroki

Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
    MUCH ✅️
    Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
  • Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę na start zrobiłam 40 kilometrów, wcześniej w sezonie około 20, zobaczymy co to będzie dalej. Ręce niestety sobie spiekłam. Dodatkowo chodzę też na różne zajęcia fitness i na rurki.

Co do czekolady dubajskiej to wolę zwykłą, ale takie pączki pistacjowe- pycha.

olaa, Yuna**, Marzycielka94, emciak lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    To takim trochę głupim żartem było rzucone, na logikę oczywiście geny to geny 😀
    Też mam takie podejście, że wolę już to mieć i spokojną głowę potem, że 'a może się dało zrobić więcej'.
    Kogo masz na myśli pisząc 'królowie niepłodności? 😁 zaciekawiło mnie to 😀
    Zależy skąd jesteś, ale u mnie w mieście jest pani, która ma klinikę niepłodności i z tego co wiele razy słyszałam to chwali się swoimi sukcesami, a te gorsze i smutne wiadomości ignoruje 😂

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka.mysli wrote:
    Ja w sobotę na start zrobiłam 40 kilometrów, wcześniej w sezonie około 20, zobaczymy co to będzie dalej. Ręce niestety sobie spiekłam. Dodatkowo chodzę też na różne zajęcia fitness i na rurki.

Co do czekolady dubajskiej to wolę zwykłą, ale takie pączki pistacjowe- pycha.
    Mówisz o rowerze? Ostatnio ubrałam stanik sportowy i nie spodziewałam sie, że będę mieć luk na plecach 😂
    Ja z kolei ćwiczę w domu, mam trochę sprzętu.
    Rurki chyba są ciężkie? Jakoś tak mi się wydaje cały czas, że mam za słabe ciało

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ