X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸
Odpowiedz

Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸

Oceń ten wątek:
  • Yuna** Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Yuna tak mi się wydawało, że kojarzę Twój awatar i dopiero się zorientowałam, że mignęłyśmy się na wątku rodzinka pl :)
    Rzeczywiście 🙂

Ciekawe czy gdzieś się jeszcze spotkamy, być może na fiolecie czego życzę wszystkim staraczkom.

olaa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

preg.png
    🩸22/03
    ❤️05/04
    🤰19/04
    🩺22/04
    🩺06/05 💓
    🩺27/05 CRL 28,1mm
    🧬10/06 CRL 52mm 👶🩷
    🩺24/06
    🧬12/08
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Yoanne witaj, zapraszamy :) jaką kawkę lubisz?
    U Ciebie Kochana, rzeczywiście wygląda tak jakby problemem mogły być mutacje, bo 3 ciąże biochemiczne ( ściskam Cię).

Flat white z cukrem ❤️

Możliwe, że to faktycznie jest to. Choć temat dla mnie jest zupełnie nowy i czytałam, że też lekarze są podzieleni odnośnie zaleceń. Podobno nie wszyscy przepisują Clexane, szczególnie w tej wersji hetero.

Oczekująca, też właśnie jestem ciekawa 🙂 poza tym, przecież zaszłam normalnie w ciążę, więc jakoś się udało, czyli nie jest to niemożliwe. A mutacji genetycznej przecież chyba nie da się nabyć 😀 czy się da?

olaa lubi tę wiadomość

34 👫 32
    04.2023 💙

02.25, 03.25. 04.25 - cb
    ⏸️ 13.08, 8/9 dpo
    14.08 - beta 16,4, prog 20,3
    16.08 - beta 50,9 --> 200%
    18.08 - beta 103 --> 110%
    22.08 - beta 582 --> 140%
    26.08 - beta 2857 --> 120%

AMH 0,66
    Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]

preg.png
  • Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Podczytywałam niektóre z Was na wątku miesięcznym, jednak jesteśmy z mężem na początku drogi naszych starań, mimo naszego wieku i jeszcze się nie czuję, żeby tam się wypowiadać. Ja mam 33 lata on 32 i miałam problem wytłumaczyć mu, że już nie ma na co czekać. On się chyba boi cały czas tej nastoletniej ciąży 🤣 a to już któryś miesiąc i nic. Najtrudniejsze jest dla mnie to, że wokół mnie jest/było 7 osób w ciąży, dosłownie i część w ogóle bez starań. W tym jedna koleżanka co teraz urodziła i dwie z pracy. Psychicznie nie daję rady już wszystkim gratulować, bo oczywiście, że życzę im szczęścia, ale chciałabym go trochę egoistycznie -dla siebie. Ostatnio też dowiedziałam się, że facetowi, z którymś kiedyś miałam pewną historię, ale nie był gotowy na nic - też właśnie w tym miesiącu urodziło się dziecko. Nie mam komu opowiadać o tym, bo ile można, a mam tendencje to analizowania wszystkiego i rozmyślania, to może przy tej kawce czasami coś opowiem😅

olaa, Marzycielka94, emciak lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    Flat white z cukrem ❤️

Możliwe, że to faktycznie jest to. Choć temat dla mnie jest zupełnie nowy i czytałam, że też lekarze są podzieleni odnośnie zaleceń. Podobno nie wszyscy przepisują Clexane, szczególnie w tej wersji hetero.

Oczekująca, też właśnie jestem ciekawa 🙂 poza tym, przecież zaszłam normalnie w ciążę, więc jakoś się udało, czyli nie jest to niemożliwe. A mutacji genetycznej przecież chyba nie da się nabyć 😀 czy się da?
    Mutacje się dziedziczy, więc któreś z rodziców prawdopodobnie musiało mieć. Genetykiem nie jestem, ale na logikę to tak jest😄
    Właśnie różni lekarze to inne zdanie. Ja akurat chodzę do takiego, który uważa, że trzeba na wszelki, a inni niby „królowie niepłodności” twierdzą, że nie. Jeśli to ma pomóc w jakikolwiek sposób to moim zdaniem warto.

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam to Dziewuchy, ale melisy trzeba w wielkich ilościach!!! 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Minka.mysli, rozgosć się <3 ja również mam tendencję do rozmyślania, analizowania - dogadamy się <3 Życie jest niestety przewrotne - to taka myśl odnośnie tego faceta.

Minka.mysli, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka.mysli wrote:
    Cześć dziewczyny. Podczytywałam niektóre z Was na wątku miesięcznym, jednak jesteśmy z mężem na początku drogi naszych starań, mimo naszego wieku i jeszcze się nie czuję, żeby tam się wypowiadać. Ja mam 33 lata on 32 i miałam problem wytłumaczyć mu, że już nie ma na co czekać. On się chyba boi cały czas tej nastoletniej ciąży 🤣 a to już któryś miesiąc i nic. Najtrudniejsze jest dla mnie to, że wokół mnie jest/było 7 osób w ciąży, dosłownie i część w ogóle bez starań. W tym jedna koleżanka co teraz urodziła i dwie z pracy. Psychicznie nie daję rady już wszystkim gratulować, bo oczywiście, że życzę im szczęścia, ale chciałabym go trochę egoistycznie -dla siebie. Ostatnio też dowiedziałam się, że facetowi, z którymś kiedyś miałam pewną historię, ale nie był gotowy na nic - też właśnie w tym miesiącu urodziło się dziecko. Nie mam komu opowiadać o tym, bo ile można, a mam tendencje to analizowania wszystkiego i rozmyślania, to może przy tej kawce czasami coś opowiem😅
    Ale właśnie tu jest miejsce żeby se ponarzekać i pogadać. Jakbyś mi wszystko z ust wyjęła, mam tak samo, ale jednak źle znoszę informacje o ciążach i myślałam, że to jakoś lepiej pójdzie. Zresztą u mnie analiza na najwyższym poziomie zamiast spokojnie żyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 11:57

Minka.mysli, olaa lubią tę wiadomość

• Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Witaj Minka.mysli, rozgosć się <3 ja również mam tendencję do rozmyślania, analizowania - dogadamy się <3 Życie jest niestety przewrotne - to taka myśl odnośnie tego faceta.

Tak, dokładnie i każdy żyje swoim życiem. Normalnie mnie już to wszystko nie rusza, nie myślę kompletnie o tym co było, bo z mężem jest mi dobrze. Jednak odkąd sama ciągle myślę o powiększeniu rodziny to więcej rzeczy dookoła zauważam, nawet jak mnie nie dotyczą.

• Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ale właśnie tu jest miejsce żeby se ponarzekać i pogadać. Jakbyś mi wszystko z ust wyjęła, mam tak samo, ale jednak źle znoszę informacje o ciążach i myślałam, że to jakoś lepiej pójdzie. Zresztą u mnie analiza na najwyższym poziomie zamiast spokojnie żyć :)

Pytałam czata gpt czy to o mnie źle świadczy, to stwierdził, że nie i to zazdrość z bólu a nie z zawiści, więc no nie jest z nami źle 😂

olaa, Marzycielka94, emciak lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka.mysli wrote:
    Pytałam czata gpt czy to o mnie źle świadczy, to stwierdził, że nie i to zazdrość z bólu a nie z zawiści, więc no nie jest z nami źle 😂
    Kocham chat gpt🤣 bo to tak trochę jest, zazdroszcze, ale nie życzę nikomu źle. Moj chłop tez ciągle uważał, że mamy czas, wtedy mówiłam, że to nie pójdzie tak szybko i niestety się nie myliłam. Bujamy się nadal, choć to ja bardziej to przeżywam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zazwyczaj to my Kobietki bardziej przeżywamy, bardziej się stresujemy, choć niektóre chłopy są też niezłymi wrażliwcami

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna** wrote:
    Rzeczywiście 🙂

Ciekawe czy gdzieś się jeszcze spotkamy, być może na fiolecie czego życzę wszystkim staraczkom.

też tego nam życzę :)

Yuna a jak samopoczucie?

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Tak zazwyczaj to my Kobietki bardziej przeżywamy, bardziej się stresujemy, choć niektóre chłopy są też niezłymi wrażliwcami
    Ja takich chłopów nie znam🫣 mój mąż to typowo bez emocji, bierze życie jakie jest, nie pisze czarnych scenariuszy, a ja wciąż analizuje 😉

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Równowaga musi być :)
    Chciałabym nabyć umiejętność takiego radzenia sobie z życiem.
    Ps. Właśnie piję kawkę 😉

olaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wleciała kawka więc dziś Kochane Światowy Dzień Roweru ;) chyba wybiorę się na wycieczkę w plener :)
    Jak lubicie spędzać czas?

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Ja też bym chciała, ale każdy jest inny i dobrze, bo świat byłby zbyt nudny <3

Masz coś do tej kawusi?
    Nieee, staram się nie jeść słodyczy. Pozwalam sobie na lody teraz, ale mimo wszystko dbam żeby się nie ulewało 😄 lubicie czekoladę dubajska?

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

• Yoanne Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Mutacje się dziedziczy, więc któreś z rodziców prawdopodobnie musiało mieć. Genetykiem nie jestem, ale na logikę to tak jest😄
    Właśnie różni lekarze to inne zdanie. Ja akurat chodzę do takiego, który uważa, że trzeba na wszelki, a inni niby „królowie niepłodności” twierdzą, że nie. Jeśli to ma pomóc w jakikolwiek sposób to moim zdaniem warto.

To takim trochę głupim żartem było rzucone, na logikę oczywiście geny to geny 😀
    Też mam takie podejście, że wolę już to mieć i spokojną głowę potem, że 'a może się dało zrobić więcej'.
    Kogo masz na myśli pisząc 'królowie niepłodności? 😁 zaciekawiło mnie to 😀

olaa lubi tę wiadomość

34 👫 32
    04.2023 💙

02.25, 03.25. 04.25 - cb
    ⏸️ 13.08, 8/9 dpo
    14.08 - beta 16,4, prog 20,3
    16.08 - beta 50,9 --> 200%
    18.08 - beta 103 --> 110%
    22.08 - beta 582 --> 140%
    26.08 - beta 2857 --> 120%

AMH 0,66
    Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]

preg.png
  • Minka.mysli Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę na start zrobiłam 40 kilometrów, wcześniej w sezonie około 20, zobaczymy co to będzie dalej. Ręce niestety sobie spiekłam. Dodatkowo chodzę też na różne zajęcia fitness i na rurki.

Co do czekolady dubajskiej to wolę zwykłą, ale takie pączki pistacjowe- pycha.

olaa, Yuna**, Marzycielka94, emciak lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    To takim trochę głupim żartem było rzucone, na logikę oczywiście geny to geny 😀
    Też mam takie podejście, że wolę już to mieć i spokojną głowę potem, że 'a może się dało zrobić więcej'.
    Kogo masz na myśli pisząc 'królowie niepłodności? 😁 zaciekawiło mnie to 😀
    Zależy skąd jesteś, ale u mnie w mieście jest pani, która ma klinikę niepłodności i z tego co wiele razy słyszałam to chwali się swoimi sukcesami, a te gorsze i smutne wiadomości ignoruje 😂

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka.mysli wrote:
    Ja w sobotę na start zrobiłam 40 kilometrów, wcześniej w sezonie około 20, zobaczymy co to będzie dalej. Ręce niestety sobie spiekłam. Dodatkowo chodzę też na różne zajęcia fitness i na rurki.

Co do czekolady dubajskiej to wolę zwykłą, ale takie pączki pistacjowe- pycha.
    Mówisz o rowerze? Ostatnio ubrałam stanik sportowy i nie spodziewałam sie, że będę mieć luk na plecach 😂
    Ja z kolei ćwiczę w domu, mam trochę sprzętu.
    Rurki chyba są ciężkie? Jakoś tak mi się wydaje cały czas, że mam za słabe ciało

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ