Herbaciany zakątek ☕🧁🍓 czegoś pięknego początek - kobiece pogaduchy💬 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też w kratkę zrobiłam pranie i chciałam wywiesić na dwor a tu zaczęło padać na dodatek zachciało mi sie spać a miałam super plany na ogarnianie w domu póki towarzystwa nie ma.
Psy też nie chętne żeby isc na dwor leżą na kanapie
Lianaa miłego popołudnia
Oczekującą Bylam w terapii przez rok spotkania z psychologiem raz w tygodniu na początku nie wierzyłam ze pomoże bo kłopotu mi nie odbierze a ja strace tylko czas ,po czasie nauczyłam się z tym żyć i czekać bez obwiniania siebie o to co sie dzieje na co nie mam wpływu.Trudne to było.Teraz jestem w innym miejscu swojego życia i gdy przychodzi kryzys pozwalam sobie na emocje czy płacz.
To ze nauczyłam sie z tym żyć nie oznacza ze sie z tym pogodziłam jak jest cień szansy to korzystam z różnych możliwości,szukam nowych jednocześnie dbając o swój komfort
Mam nadzieję ze Tobie też pomoże i będziesz czuła ta różnice jak bylo/jest a jak będzie i mimo wszelkich trudności dojdziesz do wymarzonego celu czego Ci życzę z całego serca 🥰🙂🤗 -
emciak wrote:Hej dziewczyny, u mnie też pogoda pozostawia wiele do życzenia ale na pewno wleci jakis spacer - ostatnio trzymam się zasady minimum 8000 kroków dziennie
W planach dzisiaj sprzątanie szafki z kosmetykami, czasami czuje się jak jakaś influencerka bo tyle mam tych bzdetów 🫣
Czy Wy się sztywno trzymacie terminu przydatności kosmetyków? Mam wrażenie, że mało kto zwraca na to uwagę 😁Starania o drugie 👶 od: 04.2024
Ona mi pierwsza pokazała księżyc
i pierwszy śnieg na świerkach,
i pierwszy deszcz. -
Yuna** wrote:U mnie też w kratkę zrobiłam pranie i chciałam wywiesić na dwor a tu zaczęło padać na dodatek zachciało mi sie spać a miałam super plany na ogarnianie w domu póki towarzystwa nie ma.
Psy też nie chętne żeby isc na dwor leżą na kanapie
Lianaa miłego popołudnia
Oczekującą Bylam w terapii przez rok spotkania z psychologiem raz w tygodniu na początku nie wierzyłam ze pomoże bo kłopotu mi nie odbierze a ja strace tylko czas ,po czasie nauczyłam się z tym żyć i czekać bez obwiniania siebie o to co sie dzieje na co nie mam wpływu.Trudne to było.Teraz jestem w innym miejscu swojego życia i gdy przychodzi kryzys pozwalam sobie na emocje czy płacz.
To ze nauczyłam sie z tym żyć nie oznacza ze sie z tym pogodziłam jak jest cień szansy to korzystam z różnych możliwości,szukam nowych jednocześnie dbając o swój komfort
Mam nadzieję ze Tobie też pomoże i będziesz czuła ta różnice jak bylo/jest a jak będzie i mimo wszelkich trudności dojdziesz do wymarzonego celu czego Ci życzę z całego serca 🥰🙂🤗Yuna** lubi tę wiadomość
-
Emciak zdarzało sie ze nie zwracałam uwagi na terminy kiedyś tam.Teraz pilnuje tego co jakiś czas robię przegląd kosmetyków i apteczki domowej
Oczekującą a w jakim nurcie miałaś terapię?
-
Jeśli chodzi o kolorowke w kosmetykach, to się tak nie trzymam. Pielęgnacji tak 😅
Yuna** lubi tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Wstępna cytologia oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
🙏 -
No dobra to wywalam te starocie bez skrupułów 😅
Jestem dziś jak dętka, nie mam w ogóle siły.Yuna** lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Cykle ~27 dni
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo)
📌 MTHFR C677T (hetero)
*Zespół APS - ujemny
*p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
*Homocysteina ✅
*Białko C&S, antytrombina ✅
*TSH ✅
💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno
On:
Seminogram w normie poza:
*DFI 29%
*Aglutynacja II
💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg -
Ja właśnie wracam z pracy też, jestem padnięta 🤣 a jeszcze kawa ze znajomą. Powiem wam, ze nie jestem jakimś odludkiem ale nie chce mi się spotykać z ludźmi, no chyba, że to moja siostra ale to najbliższa rodzina 😅
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Wstępna cytologia oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
🙏 -
Lianaa wrote:Ja właśnie wracam z pracy też, jestem padnięta 🤣 a jeszcze kawa ze znajomą. Powiem wam, ze nie jestem jakimś odludkiem ale nie chce mi się spotykać z ludźmi, no chyba, że to moja siostra ale to najbliższa rodzina 😅
-
Yuna** wrote:Emciak zdarzało sie ze nie zwracałam uwagi na terminy kiedyś tam.Teraz pilnuje tego co jakiś czas robię przegląd kosmetyków i apteczki domowej
Oczekującą a w jakim nurcie miałaś terapię? -
Ja używam wcierek, odżywki na mokro i potem serum/olejek. Tylko moje włosy są dosyć cienkie i bardzo proste z natury, więc co nie nałożę to jest względnie gładko, prawie jak tafla. Z tym, że taka uklepana tafla🤣, o odbicie od głowy walczę z lepszym lub gorszym skutkiem. Oczywiście odżywka tylko na włosy za linią ucha i olejek na końcówki. Każda próba kręcenia tego dziadostwa kończy się załamaniem nerwowym i falami na max pół godziny. Stwierdziłam, że już tej walki nie wygram.
-
Też mam ten problem, moje włosy jeszcze hennowane to o objętości i skręcie mogę zapomnieć. Chyba, że ktoś byłby cudotwórcą i wytłumaczył mi jak poprawnie użyć wałka żeby nie mieć lokow komunijnych i to na 5 minut😄
Podpowiedz czego używasz żeby nie mieć strączków?? -
Oczekujaca wrote:A jakich rzeczy używacie do włosów? Są tu fanki Włosingu? 😄
Długo szukałam odpowiednich kosmetyków nie mam stałych bo moje włosy zmieniają tak tak nadal szukam ,,idealnych ,,wlosow
Pierwszym krokiem była ocena porowatości wlosow, bez tej wiedzy moje włosy nie wyglądały korzystnie swego czasu dziewczyny polecały olejowanie wlosow olejem kokosowym co w moim przypadku sie nie sprawdzało bo miałam włosy wysokoporowate,a olej kokosowy jest dla niskoporow chociaż sa wyjątki -
Drugim krokiem było czytanie składów kosmetyków i ułożenie sobie planu pielęgnacji
Kupiłam 3 rodzaje odżywek proternowa humektantowa i emolientowa równowaga PEH
Zdarzało mi sie przesadzic np jak użyłam za dużo jednej z odżywek to miałam oklap u nasady problemy z rozczesaniem i puszeniem się włosy nie chciały sie układać.
Teraz mam już swój ulubiony sprawdzony olej do olejowania wlosow ,peeling enzymatyczny wcierka szampon bez ssls i rypacz plus odżywki i serum zabezpieczające końcówki
Wydaje sie tego dużo ale nie używam wszystkiego codziennie ,sa dni kiedy umyje głowę szamponem potem nałożę odżywkę bo mi sie nie chce bawić w te metody typu OMO CG i inne.Mozna sie tym bawić ale jest czasochłonne -
Oczekujaca wrote:Też mam ten problem, moje włosy jeszcze hennowane to o objętości i skręcie mogę zapomnieć. Chyba, że ktoś byłby cudotwórcą i wytłumaczył mi jak poprawnie użyć wałka żeby nie mieć lokow komunijnych i to na 5 minut😄
Podpowiedz czego używasz żeby nie mieć strączków??
Napisz mi czy masz na włosach czysta henne czy jakieś dodatki typu cassia amla rubia lub indygo?I na jakie wlosy to nakładałaś czy na naturalne czy na wcześniej farbowane ? -
Yuna** wrote:A próbowałaś używać walka jedwabnego np z mexmo?Ja mam za krótkie wlosy ale widziałam jak dziewczyny używały i mają fajnie podbity skręt🙂
Napisz mi czy masz na włosach czysta henne czy jakieś dodatki typu cassia amla rubia lub indygo?I na jakie wlosy to nakładałaś czy na naturalne czy na wcześniej farbowane ? -
Yuna** wrote:Drugim krokiem było czytanie składów kosmetyków i ułożenie sobie planu pielęgnacji
Kupiłam 3 rodzaje odżywek proternowa humektantowa i emolientowa równowaga PEH
Zdarzało mi sie przesadzic np jak użyłam za dużo jednej z odżywek to miałam oklap u nasady problemy z rozczesaniem i puszeniem się włosy nie chciały sie układać.
Teraz mam już swój ulubiony sprawdzony olej do olejowania wlosow ,peeling enzymatyczny wcierka szampon bez ssls i rypacz plus odżywki i serum zabezpieczające końcówki
Wydaje sie tego dużo ale nie używam wszystkiego codziennie ,sa dni kiedy umyje głowę szamponem potem nałożę odżywkę bo mi sie nie chce bawić w te metody typu OMO CG i inne.Mozna sie tym bawić ale jest czasochłonneostatnio „odkryłam” maski Gariera Hair Food i przykładowo bananowa jest cudna, a to taki słoik, że starczy na wieki 😁
-
Oczekujaca wrote:Aaaa to tak, ja też nie robię żadnych dziwactw tylko regularnie olej i odżywki na chwilę. Nie mam czasu na aż takie grzebanie
ostatnio „odkryłam” maski Gariera Hair Food i przykładowo bananowa jest cudna, a to taki słoik, że starczy na wieki 😁
Myślę jeszcze żeby spróbować szamponu w kostce i kosmetyków z sattvy używałam henny od nich i mi sie sprawdzila.
Myślę nad powrotem do hennowania żeby trochę dać odpocząć od chemii no i ze względu na ciaze chociaż farby sa raczej bezpieczne no ale.
Z jakiej firmy używasz henny i co ile hennujez ? -
Myję głowę 2 razy i odżywkę muszę porządnie spłukać i nie ma strączków, chociaż faktycznie pomaga też częstsze mycie, serum musi być lekkie i szczotka pod ręką. Czasami też pochylam się i macham głową, to dostają powietrza 🤣
Ja miałam na głowie fiolet, czerwień i etap z henną też, jakieś 10 lat temu po kolei. Teraz mam swoje, trochę przy końcach rozjaśniałam jak była moda na ombre i dlsobre i inne, ale już prawie wszytko wycięte. W końcu polubiłam swój kolor (mimo, że to taki mysi blond, coś w brąz, nie wiadomo co).
Oj lubię takie wielkie słoje z odżywkami 😁