IMIONA DLA DZIECI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla dziewczynki: Oliwia, Lilianna (najlepsze jednak zdrobnienia: Lili, Lila, Lilcia, Lilunia ). Mnie się jeszcze podoba Martynka.
Dla chłopca: Antoni, Wojciech, Michał, kiedyś Szymon, ale chyba już nam się odwidziało.
Jak uda się zajść w ciążę to pewnie jeszcze zmienimy zdanie i będą całkowicie inne imiona
-
Ja mam już w domu Julkę Dla chłopca - Filip imię zostało od pierwszej ciąży, kiedy jeszcze nie znaliśmy płci dziecka. Podoba mi się jeszcze Franek, ale mojemu mężowi źle się kojarzy:-P Gorzej z imieniem dla dziewczynki, bo mam kilka typów:-)
Mona_M lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka83 wrote:Ja mam już w domu Julkę Dla chłopca - Filip imię zostało od pierwszej ciąży, kiedy jeszcze nie znaliśmy płci dziecka. Podoba mi się jeszcze Franek, ale mojemu mężowi źle się kojarzy:-P Gorzej z imieniem dla dziewczynki, bo mam kilka typów:-)
-
U nas jest już pewniak na imię dla dziewczynki, Amelia - Amelka - Mel
Chociaż podoba mi się też Emilia, Liliana, Kornelia, Alicja, Zosia...
Co do chłopca to zdania mamy podzielone. Mąż by chciał Kubę a ja każde inne niż to . Podoba mi się Filip, Mikołaj i Szymon ale na zdrobnienie Szymek reaguję alergicznie więc przez to odpada.
No ale najpierw trzeba w ciążę zajść a dopiero potem mieć dylematy z imieniemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 11:39
-
nick nieaktualny
-
U nas z pierwszym dzieckiem było tak, że jak się dowiedzieliśmy jaka będzie płeć to moja mama zasugerowała żeby wybrać imię. Więc siedliśmy z mężem któregoś popołudnia z książką imion i tak zostało wybrane Maksymilian ale że podobało nam się jeszcze Filip ( taki obyczaj że daje się dwa imiona ) to na drugie jest Filip
-
Franek, Milan, Leon albo Nataniel. Dla dziewczynki nie myśleliśmy, bo kiedyś wywróżyłam że będziemy mieć dwóch synów