Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie, jestem tu nowa ☺ jestem młodą mamą (mam 22 lata, w piątek już 23 😀) półtora rocznego synka. Teraz się staramy o rodzeństwo dla niego i dlatego tu jestem. Szukam hmm... Wsparcia? Ponieważ za dużo o tym myślę, za bardzo chcę i po prostu już nie funkcjonuje normalnie. Niby to dopiero początki starań ale przy synu nie miałam takich problemów bo robiliśmy to kiedy myślałam, że jest już dawno po owulacji a się okazało, że się przesunela (leki na grzybicę przesunąć mogą wszystko, pamiętajcie!) i teraz jak świadomie chcemy dzidziusia to już pie**olca dostaję.
-
nick nieaktualnySyn w grudniu skończył rok i od tego momentu się staramy. Ale bez jakiejkolwiek kontroli wyników, temperatury, śluzu czy dni płodnych. Teraz staramy się odkąd okres się skończył i co dwa dni się "przytulamy". Robiłam podstawowe wyniki krew i mocz i są ok. Jeszcze chcę iść na cytologię ale w moim małym mieście kolejki do ginekologów są ogromne!
-
Witaj lady_michu.
Mi się włączył syndrom wicia gniazda. Dziś zamówiłam parę ciuszków w rozmiarze 56 dla malutkiego. Mąż mi właśnie pościągał z pawlaczy wszystkie niemowlęce ciuszki. Musze poszukać tych najmniejszych i mama moja zdeklarowała się że to wypierze i wyprasuje. Mam przynajmniej robotę. Jeszcze nie wiem gdzie są malutkie skarpeteczki czapeczki. Pewnie w szafie u synka a tam dopiero sajgon i teraz nie mam jak tego poukładać. Ale może po troszku dam rade.
Ag1988 wiadomość Ci napisałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 17:41
Multiwitamina, Frida91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Witaj lady_michu
Monitujesz jakos cykl?
Mam nadzieję że Ci tu się spodoba. Walczymy tutaj trochę się staramy się żyć mimo wszystko.. I mieć jeszcze życie poza staraniami.
Cykl teraz monitoruję ale w aplikacji na telefonie, tutaj jeszcze jakoś się do tego nie przekonałam. Chciałabym monitorować u ginekologa ale tak jak pisałam, tutaj żeby się dostać to jest jakiś cud więc na razie zdaję się na moje obserwacje i tę aplikację.
Wiem, że dużo z was ma o wiele trudniej i naprawdę jesteście wojowniczkami, podziwiam was, naprawdę. Te historie 'chorób", obserwacje szyjek czy temperatury... Szok! Ja dopiero kilka cykli i to też takie staranie się bez presji, dopiero ten jest taki porządniejszy. W piątek mam niby owulacje ale już dzisiaj kłuje mnie jajnik więc... Będę się przytulać haha 😂
Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:Michu podstawowe badanie hormonalne z krwi . Między 3 a5dc .
Tsh i cały panel tarczycy
Prolaktyna ( ale nei wolno się denerwować i uprawiać seksu dzień wcześniej)
Testosteron
Lh fsh
W 7 dni po owulacji progesteron
Można to zrobić na skierowanie od lekarza czy tylko odpłatnie? -
nick nieaktualny
-
Cześć lady_michu.
Ja tam na twoim miejscu bym jeszcze nie świrowała. Jeśli cykle masz regularne, nie masz dziwnych plamień i nic ogólnie niepokojącego się nie dzieje to prawdopodobnie jest ok. Dopiero co zaczęłaś starania. Jesteś młoda, no i masz dziecko. Ja bym sobie dała te 6 miesięcy i dopiero robiła badania.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość