X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka - a u mnie zero syndromu wicia gniazda. Nie mam miejsca nawet na rzeczy małego. Muszę przeorganizować cały pokój córki. Strasznie mi się nie chce :-D Wychodze z założenia, że jakoś to będzie. Rzeczy mam po małej i po siostrzeńcu, a mały na początku i tak będzie przy nas to pokoju mu nie trzeba :-D Chyba wyżyłam się przy córce z zakupami dzieciowymi i teraz już nie mam parcia :-D A może też z doświadczenia wiem, że takie dziecko dużo wcale nie potrzebuje. Może jeszcze mi się odmieni.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja musze przeorganizować miejsca w szafach u synka. Żeby było miejsce dla obu synków na ciuchy. Ale teraz tego nie zrobię. Mama przetrzyma uprane i wyprasowane ubranka u siebie. Generalnie nie wiem jak ich pomieszczę w jednym pokoju. Na pewno łóżko piętrowe, ale wiadomo te 1,5, 2 latka będzie spał w łóżeczku w sypialni.

Lavende86 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka - u nas to samo. Mała ma 2 szafy i komodę i wszystko używane :-D Muszę te rzeczy jakoś przeorganizować. A z łóżkami to nawet nie chcę myśleć narazie :-P

Arienkas83 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry dziekuje! Miał byc Bobas, a „urodziła sie” nowa praca... juz przygotowałam nowa kiecę na jutrzejsze pożegnanie z moim Ginem ;( szkoda mi.. ale wrócę jeszcze do Niego za jakis czas na pewno :) chociaz moj Maz juz stwierdził, ze nie chce w sumie dziecka... heh.. ale przyda nam sie odpoczynek od wszystkiego! :) jeszcze jakby sie udało gdzieś chociazby na weekend wyskoczyć to byłoby super! Trzymajcie kciuki żebym jutro wynegocjowała jak najszybsze odejście!

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    I tak i tak ale wydaje mi się że lekarz na nfz Ci nie da ponieważ
    A. Jesteś młoda
    B. Masz jedno dziecko
    C. Niestaracie się więcej niż rok
    Szara rzeczywistość
    ja nawet jak rok sie starałam to nie dostałam na nfz, musiałam robić prywatnie :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    To przy tych rachunkach ja juz zza grobu do was pisze :-P

Do spółki ze mną hehe. :)

Lavende synek ma szafę i 2 komody i też zawalone ciuchami. :) No i do tego te niemowlęce w pawlaczach. Ale spoko od paru lat mam zamiar wywieźć jego za małe ciuchy na strych do teściowej. Teraz już nie ma wymówek. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 08:51

Krystyna123 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lady

Lepiej znalezc lekarza który zleci, i zinterpretuje badania. Sprawdzi czy masz owulację..
    Nie wiem jak u Was ale u nas na nfz się taki nie zdarza.

Rok to już wystarczająco długo, chociaż Ty jesteś bardzo młoda i lekarze mogą nie traktować Cie poważnie.

Możesz wpierw sprawdzić cykl na tyle żeby zlokalizować teoretyczna owulację, albo temp i obserwacja slbo testy owulacyjbe i jak będziesz miala pewność że wspolzyjesz w te dni i nic z tego nie wychodzi, zacząć się badać..

U nas na nfz są dobrzy lekarze, nie mogę powiedzieć, że nie, ale mówię - kolejki są długie. I masz rację - nie biorą mnie na poważnie, ja jeszcze bardzo młodo wyglądam i jak byłam w pierwszej ciąży to słyszałam wokół siebie "gówniara się puściła i dziecko ma". Mam 23 a wyglądam na 16, serio!

Myślę, że dam jeszcze szansę, poczekam jeszcze kilka cykli, do pełnego roku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Cześć lady_michu.

Ja tam na twoim miejscu bym jeszcze nie świrowała. Jeśli cykle masz regularne, nie masz dziwnych plamień i nic ogólnie niepokojącego się nie dzieje to prawdopodobnie jest ok. Dopiero co zaczęłaś starania. Jesteś młoda, no i masz dziecko. Ja bym sobie dała te 6 miesięcy i dopiero robiła badania.

Moje cykle trwają 28-30 dni. Chociaż ostatni trwał 34... Próbuję nie świrować ale ja wiem, że mam ciężki charakter i porażki (nawet jak to dopiero pierwszy raz) straaaaasznie znoszę, taki mój urok oo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ze mną! Biorąc pod uwage 0 dzieci na koncie ... heh i męża, który sie poddał... dzis stwierdził, ze my nigdy nie bedziemy miec dzieci przez moj charakter i to, ze sie przejmuje ... wsparcie Męża - bezcenne ... a przecież my sie jakos długo nie staramy... ja tez o tym jakos dużo nie gadam (juz). Życie pokaze, ale ja wierze i wiem, ze kiedyś sie uda! Widac teraz jeszcze nie czas!

Krystyna123, lady_michu lubią tę wiadomość

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 15:39

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam sie czy chce jutro isc ze mną do lekarza zeby ten Mu wytłumaczył co i jak u
    Mnie skoro mam pcos, a On, ze nie... czasem
    Mi ręce opadają.. dlatego czas na nowa prace, postawie na siebie, a zacznę znowu chodzić do lekarza jak sama uznam to za właściwe, a Jego pounformuje o ciąży jak taka sie wydarzy i tyle..

Krystyna123 lubi tę wiadomość

• Promyk89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Pytam sie czy chce jutro isc ze mną do lekarza zeby ten Mu wytłumaczył co i jak u
    Mnie skoro mam pcos, a On, ze nie... czasem
    Mi ręce opadają.. dlatego czas na nowa prace, postawie na siebie, a zacznę znowu chodzić do lekarza jak sama uznam to za właściwe, a Jego pounformuje o ciąży jak taka sie wydarzy i tyle..
    Ag... ech...chyba jakoś oboje się zapętliliście w tym wszystkim.
    Porozmawiajcie. Proszè

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry dokładnie, trzeba myślec o sobie! A z Mężem musze pogadać i do pionu Go postawić, ze tutaj nie ma „moja”, „Twoja”, tylko „nasza trudność” ... no nic. Maz chyba zle znosi jak Kolegom Synowie sie rodzą... ale cóż.. ja zamierzam robić swoje i tyle ..

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_michu wrote:
    U nas na nfz są dobrzy lekarze, nie mogę powiedzieć, że nie, ale mówię - kolejki są długie. I masz rację - nie biorą mnie na poważnie, ja jeszcze bardzo młodo wyglądam i jak byłam w pierwszej ciąży to słyszałam wokół siebie "gówniara się puściła i dziecko ma". Mam 23 a wyglądam na 16, serio!

Myślę, że dam jeszcze szansę, poczekam jeszcze kilka cykli, do pełnego roku.
    ja mam 30 i bez makijażu z pryszczami wyglądam na 16 :/ wszyscy mówią, że fajnie, ze powinnam się cieszyć, ale ja nie widzę żadnych pozytywów no i bez dowodu mnie do klubu kilka miesięcy temu nie chcieli wpuścić :/ cała robota miala ze mnie polewke :P do dziś się nabijają :P

Krystyna123, Multiwitamina lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    I ze mną! Biorąc pod uwage 0 dzieci na koncie ... heh i męża, który sie poddał... dzis stwierdził, ze my nigdy nie bedziemy miec dzieci przez moj charakter i to, ze sie przejmuje ... wsparcie Męża - bezcenne ... a przecież my sie jakos długo nie staramy... ja tez o tym jakos dużo nie gadam (juz). Życie pokaze, ale ja wierze i wiem, ze kiedyś sie uda! Widac teraz jeszcze nie czas!
    o jaaaa mnie moja ginekolog tak mówi i strasznie mnie wkurza tymi tekstami, że jeszcze nie czas... tylko jak mi to ginekolog mówi to ja mam w domyśle "jeszcze nie czas=samo sie zrobi". No i mam ochotę jej wtedy pizgnąć przez łeb :P

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Ag ja mam troche wrażenie, że tak wszyscy wkoło wmawiają, że trzeba wyluzować to i faceci w to też wierzą, że to jest wina naszej spiny. I dlatego tak mówią. Mój też czasem tak palnie bez zastanowienia. I wtedy mam go ochotę udusić. Miłego dnia dziewczyny! My dziś z mężem na randkę wieczorem <3

Nefre_ ms, Multiwitamina, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za wsparcie! :) nie wiem co On myśli... wiem, ze bardzo pragnie dziecka, ja tez, ale tez chyba nie rozumie, ze ja nie moge wszystkiego podporządkować staraniom, bo przecież zwariuje i bede tylko sfrustrowana... zmienię prace, wyluzuje, a moze z ciąża sie ułoży, albo nabiorę dystansu do tematu, Maz tak samo! Troche mi zal, bo chciałabym dziecko, ale tez musze patrzeć na siebie i swój komfort życia...

Promyk89, Multiwitamina lubią tę wiadomość

• Promyk89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    raczej jak już wyszliśmy to prosił, żeby mu coś wytłumaczyć.. Jakby honor nie pozwalałam mu przed lekarzem pokazać, że czegoś nie zrozumiał
    O to to dokładnie!:D
    Mój w trakcie wizyty ew. powie- kochanie a maiałas jeszcze zapytać o.... tak jakby sam zapytał to nie wiadomo co sie stanie.
    Ogólnie siedział zawsze cicho ale widziałam, że sie stresował -ale nie wizytą tylko moją rekacją na hasla, "że znowu się nie udało" etc.
    Przy planowaniu in vitro był. Na rozmowie ze mną i psychologiem był. Nasienie badał z 2 razy bez żadnego ale.
    Naprawdę nie mogę narzekać
    Ale każdy facet jest inny. O staraniach i dziecku umie pogadać ale o np.seksie juz nie, bo sie wstydzi :D (co przy jego urodzie w stylu niegrzecznego chłopca mnie czasem rozczula).

Także fakt- każdy facet jest inny.

Dobrze Ag, że myślisz o sobie. Nam dużo dał miesiąc zwolnionego tempa. Ale pogadajcie jeszcze ze sobą na spokojnie, bo to nie może tak być, że on takie rzeczy mówi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 08:37

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_michu wrote:
    Moje cykle trwają 28-30 dni. Chociaż ostatni trwał 34... Próbuję nie świrować ale ja wiem, że mam ciężki charakter i porażki (nawet jak to dopiero pierwszy raz) straaaaasznie znoszę, taki mój urok oo :P
    Regularny cykl może się różnić nawet o 7 dni i dalej jest to regularnie. Nie musi być tyle samo dni zawsze. Rozumiem, że masz parcie bo też tak miałam. Na początku jest nawet chyba gorzej niż po czasie. Lekarze nie widzą powodów do badań bo u zdrowych osób starania mogą zająć do roku. U mnie to nawet prywatna lekarka, która zna mnie od lat nie widziała powodów do badań tylko kazała czekać i próbować.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    ja mam 30 i bez makijażu z pryszczami wyglądam na 16 :/ wszyscy mówią, że fajnie, ze powinnam się cieszyć, ale ja nie widzę żadnych pozytywów no i bez dowodu mnie do klubu kilka miesięcy temu nie chcieli wpuścić :/ cała robota miala ze mnie polewke :P do dziś się nabijają :P
    Skąd ja to znam! 😂
    Ale! Pomyśl w tę stronę - jak będziesz mieć 60 lat to będziesz wyglądać na Hot 35 😍 a to już jest powód do dumy!

Nefre_ ms, Krystyna123, Lavende86 lubią tę wiadomość

‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ