Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Dziś jakiś ciężki dzień. Pogoda do niczego. Nic nam się nie chce. Udało mi się skoczyć na zakupy. Kupiłam spodnie, 2 pary getrów, sukienkę, bluzkę, rajstopy ciążowe i troche pierdułek. Oczywiście nikt nie puści kobiety w ciąży w kolejce łącznie ze sprzedawczyniami, które mają w dupie wszystko
Brzuch już widać i ciężko mi było wystawać w każdym sklepie w długich kolejkach. Coś dużo ludzi na shoppingu było. A teraz płacę cenę bo boli mnie więzadło macicy. Leżę i czekam aż puści
No ale w końcu będzie się w co ubrać
Jupiii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 16:50
Ag1988 lubi tę wiadomość
-
Lavende ja przepuszczania w kolejce doczekałam się dopiero w 9 miesiącu
więc trochę się możesz naczekac.
Wczoraj byliśmy z mężem na dużych zakupach a babeczka za nami miała 3 czy 4 rzeczy. Chcieliśmy ja przepuścić ale jak spojrzała na mój brzuch to kilka razy odmówiła -
Kupiłam spodnie jeansy ciążowe z h&m i muszę stwierdzić, że są o niebo ładniejsze i wygodniejsze niż te z Lidla. Te z Lidla mnie wkurzały bo na siedząco cisnęły mnie w brzuch w miejscu guzika, a na stojąco zsuwały się z tyłka i czułam potrzebę co chwile je podciągać
Te z h&m są mega wygodne i bardzo elastyczne. Kasa niby spora ale komfort nieporównywalny. Czasami nie warto oszczędzać.
Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrystyna123 wrote:Sorry, ze tak z grubej rury spytam, a seks byl wczoraj lub dzis jakis ostrzejszy? Nie do smiechu, ale z tak duzym chlopem jak twoj dosc latwo o kontuzje raczej.
-
nick nieaktualnyAdry to super, a myśleli, bo podobno byłam jakaś nieswoja ostatnio... ciekawe jaka miałam być, że od dłuższego czasu jestem wyrąbana... urlopu na horyzoncie nie widać, a jeszcze z tymi staraniami, wyszło jak wyszło.. nowa praca, dylemat.. zmiana, skumulowało się, ale jestem na dobrej drodze, czuję to!
Nefre_ms ja z jednej strony, to się smucę, że już nie będę parła do przodu ze staraniami, a z drugiej czuję taki luz, że już nie będzie takiej presji, co by jeszcze zrobić żeby się udało..Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:
Lady
Każdy cykl jest inny. Wg mnie nie przejmuj się tym jeśli się nie powtarza i nie ma przy tym plamien. Jeżeli będzie to cyklicznie to powinnaś zbadać się pod kątem np. Miesniakow, polipow, stanu zapalbego. Raz nie zawsze.
Czasami wystarczy że zjesz coś źle i jelita jak są pełne, przy ruchach perystaltyczntch uciskaja macice. To oczywiście nie jest normalny stan, ale większość ludzi ma jakieś dysfunkcje trawienia..
Bardzo możliwe, że tak może być. Teraz już brzuch mnie nie boli ale zaczyna mi się śluz kremowy - więc chyba do owulacji już całkiem blisko i wszystko jest w porządku. W takim razie nic tylko zacząć serduszkowanie ☺
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdry póki co zobaczę jak to wygląda tam, może jakiś 1 dzień dostanę w piątek i by się coś udało zorganizować chociaż na weekend, albo już poczekam do jesieni, polecimy daleko i odbijemy sobie za wszystkie czasy.. chociaż tego wyjazdu do Włoch w czerwcu strasznie mi szkoda.. ale zobaczymy.. kto wie, może będzie ok z urlopem.
-
Nefre_ ms wrote:Szczerze już się boję powrotu do starań..Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Nefre_ ms wrote:Co do mycia okien, wpierw chciałam myć na chorobowym, ale stwierdziłam,, że nie mogę i tak myć od ulicy bo mnie zus ścignie. Odłożyłam na dni robocze i.. przyszła zima
I jakoś tak szczerze , przeżyję święta z brudnymi oknami , zwłaszcza, że myję je sobie teraz częściej odkąd mam myjkę karcher( nie to nie reklama).
i odkąd mam żaluzje zewnętrzne od strony ulicy to te okna też sę mniej brudzą, bo jednak przez pół doby są zasłonięte..Multiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny
-
pumka wrote:Nefre.
Nie ma co ukrywać że endo może upośledzać komórki jajowe.
Mi nie grozi hiperka bo po pierwszym ivf mimo konskich dawek leków wyhodowałam uwaga.... 3 pęcherzyki ale za to w tym zero pustych
Miałam więc 3 komórki dojrzałe. Normalnie szał. Marzyłam przynajmniej o 6 aby było co mrozic ale podobno nie ilość a jakość się liczyStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pumka wrote:Może to dziwne ale mi nikt nigdy nie kazał badać amh bo fsh i LH zawsze idealne. Pcos wykluczone.
Nefre
Po moim przypadku widać że wpływa na ilość. Mi dr na ostatnim usg powiedział że dwa pęcherzyki takie sobie i jeden malutki. I że mam 24 h i mam się modlić by było co pobrać. Jakie było jego zdziwienie kiedy pobrano 3 pęcherzyki z tego 3 komórki i 3 zarodki. A potem to już doopa blada. Dostałam zapalenia endometreium jako powikłanie po punkcji. Zbagatelizowali to. Wmówili że to krwawienie od aplikacji lutinus.
Mega dziwne.
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Nefre no to jest level hard
Ty się skup na diecie i wracaniu do formy, metoda małych kroczkow. Wiem że ciężko ale nie planuj za dużo do przodu. Teraz ogarniasz ogród, szukaj w necie inspiracji, na pewno coś zarabiste go wymyślisz. Coś co zajmie Ci głowę na dłużej. Jakaś rzeźbę do ogrodu pierd*lnij czy coś
Nefre_ ms lubi tę wiadomość