Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende to ja brałam ten Omega Med a teraz Mama DHA.
Super rysunek.
Multi normalnie szok że tak ogarniasz chatę.
Może u mnie tym razem będzie lepiej z drugim synkiem bo z pierwszym NIC nie mogłam zrobić. Siostra ma mi dać chustę i może to coś pomoże albo też będzie bardziej "odkładalny".
Generalnie sobie rozmawiamy bo się nadstawia na głaskanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 12:44
-
nick nieaktualnyAdry no cudna jesteś
Dziewczyny wciągnęłam się w tą parownicę, no nieeeeeeeeeeeeeeee.... zajęło mi to pół soboty, ale jest czadowe! trochę żałuję, że nie wzięłam wyższego modelu, jeżeli jest faktycznie jeszcze mocniejsza, ale i tak pokazała, że ja sprzątam a dupa i tak jeszcze jest brudno..
A tak poza tym, to wczoraj pisałam z taką starą Koleżanką, co to mnie olała, jak chłopa swojego poznała, no i tak Ją podpuściłam i mi napisała, że - "poród super szybko i zero traumy, zaszła w ciążę jak tylko się zdecydowali.. od razu.." teraz siedzi z dzieckiem w domu i szuka znajomych... ale jak jej proponuje kawę w jakieś kawiarni, to twierdzi, że nie może zostawić dziecka (dziecko ma jakoś 9 miesięcy) bo cały czas na cycu.. i wiecie co.. jak faktycznie tak jest, to chyba lepiej się z Nią nie spotykać żebym znowu nie wróciła ze spotkania, z płaczem..
Takie moje sobotnie przemyślenia.. -
Mycha - bo Mama DHA chyba nie ma w ogóle żelaza. Czy się mylę?
Multi - niestety nastaw się, że mały będzie coraz bardziej wymagający. Na początku dzieci tylko śpią i jedzą, a potem już zaczynają więcej wymagać od matki. Moja i tak długo mi dała spokój bo pierwsze 2 lub 3 miesiące dużo spała i w ogóle nie płakała, a potem nie dawała mi nic zrobić -
Dzis zrobiłam porządek w szafie małej. Jedna kupa ciuchów do wywalenia a druga do sprzedania. Od razu więcej miejsca się zrobiło. Z krótkich rękawów 90% wszystko za małe. Rosną te dzieciaki. To i tak cud, że dałam radę bo przy małej nie da się nic zrobić. Czy wszystkie dzieci są tak absorbujące? Ona musi się bawić ze mną. Ciągnie mnie za rękę i tylko "chodź mamo!". Ona jest typ ruchliwy i sportowy. Jak jest pogoda to musi być rower, hulajnoga, plac zabaw i wtedy ma humor, a jak siedzi w domu to dostaje kota do głowy. A dziś to jęczy niemiłosiernie.
-
Adry - poszalałaś. Ja wydałam wczoraj coś koło 500zł, ale na siebie
Straszne ceny są teraz. Małej też muszę coś kupić, ale to jak będzie ciepło. Teraz niech jeszcze wyszura te długie rękawy, które ma. Najlepsze, że dziecku co zeson trzeba wszystko kupować bo dziś wyciągnęłam jej letnie rzeczy to wszystko jakieś przymaławe
Nie wspomnę o butach.
Adry lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:A ja głupia jestem, sama sobie akcje wyciszylam. Skurcze miałam mocne, powyżej minuty, nawet co 2 minuty. Poszłam pod prysznic i jak ręką odjal. Także mogłam być już w trakcie rodzenia a tak witam nowy dzień w tym samym stanie.
masz straszaki tylko co chwilę
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
pumka wrote:Dla mnie też dziwne.
Bym bardziej że byłam już w 3 klinikach i każdy lekarz mówił że skoro fsh jest zawsze idealne to szkoda wywalać kasy na amh. Dodatkowo w bocianów dr M. Twierdził że już się odchodzi od tego badania. Bo ma nie wielką wartość diagnostyczna a niepotrzebnie stresuje pacjentki z niskim wynikiem.
To tak jak prolaktyna z obciążeniem. Żaden gin mi tego nie zalecił a endo już tak.pumka, Nefre_ ms lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ja mam taki bezdotykowy do czołai powiem wam że jest do kitu. Mi pokazywał ostatnio 36.9 gdy pod pachą na termometrze słupkowym miałam 37.4 Nadaje się tylko do mierzenia orientacyjnego. Dla malucha to chyba teraz wybiorę taki do mierzenia w uchu.
-
Ag1988 wrote:Adry na mentora!!!
Masz racje! Nefre_ms nie świruj! Uda Ci sie, jak nie za pierwszym razem, to zrobisz wszystko zeby sie udało!
To jest parownica do wszystkiego, okna, podłogi, szkło, piec itd. Panele teoretycznie tez, ale poki co musze sie nauczyć tym posługiwać...
Co do ciąży... to ja dzis jakos troche poschizowalam, ze chciałabym najpierw ustabilizować sie z ta nowa praca, a pózniej ciąża... a co jak wyjdzie na przekór i sie uda teraz? Z jednej strony bede przeszczęśliwa a z drugiej przerażona, ze zostanę z dzieckiem i bez pracy... i znowu bedzie szukanie itd.. mówiłam tez Mężowi o tym, a On bezstrosko, ze dziecko jest najważniejsze, bo „jak to rozmawiali z kolega”- zegar biologiczny tyka...bierz przykład! A szkoda chyba Twoich cykli tuż po hsg marnować (3 miesiace niby najwiekszych szans na zajscie)
Zozo, Adry, Frida91 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱