X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Czytałam wczoraj artykuł po angielsku o tytule "8 rodzajów bólu w ciąży, których możesz się spodziewać". Były tam opisane te wszystkie dziwne i cudowne inaczej "odczucia" ciążowe. Znalazłam nawet to, co męczy ostatnio mnie czyli kłucie w pochwie :-D Po angielsku ma to nawet swoją wdzięczną, potoczną nazwę: lightning crotch (co można przetłumaczyć jako błyskawica w kroczu :-D). Faktycznie stwierdziłam, że to uczucie można porównać do kopania prądem :-D Uśmiałam się. Masakra. Ach... ciąża... taka piękna :-D (przynajmniej w filmach :-P).

To ja mam podobną błyskawicę w szyjce. Ja to czyję jak takie kopnięcia czy pstryknięcia palcem, nie jako kłucie. Przeważnie tak mam gdy chce mi sie sikać. Może maluch kopie w pęcherz i promieniuje to na dół i pessar działa jak membrana już sama nie wiem. :P

Zozo to dużo masz tej lutki, nawet ja tyle nie mam na moją słabą szyjkę. :)

Lavende86 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Lady_michu - a może mierzenie temperaturki i wykresik na ovufriend? Mi to dużo dało.

My dziś aktywnie. Pogoda nie idealna, ale daje radę więc spacer i plac zabaw zaliczony :-) Padłam i chyba nie wstanę :-D Odwiedziłam mamę. Mała bawi się z kuzynem i ciotką. Mąż przyjedzie to nas zabierze do domu.

Wkurzyłam się i kupiłam nowy inhalator. Mój ma 4 lata i nienajlepsze parametry. Dziś użyłam od siostry nowy to doznałam szoku jaki zajebisty. Mój dam rodzicom. Przyda im się przy chorobie...
    U mnie z tą temperaturą chyba nie zda rezultatu bo często w nocy wstaję jeszcze do syna...

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo to dobrze że ok :)

Ja dziś na IP wylądowałam, ruchów nie czułam i spanikowalam. Na szczęście wszystko ok. Ale nic nie wskazuje na poród więc pewnie w sobotę się położę na wywołanie.

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:33

Lavende86, lady_michu, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że lady_michu nie ma jeszcze powodów do paniki. To tylko 2 cykle. No i nie tak dawno urodziła czyli organizm jeszcze niedawno był zdolny do ciąży.

Nefre - z tym mierzeniem tempki to tak tylko rzuciłam pomysł. Mi to pomogło określić owu. Wiadomo, że jeśli nie ma efektów to trzeba się badać i diagnozować, ale na początek warto poznać swój cykl. No ale jak wstaje dużo w nocy to może faktycznie być z tym trudno. Zależy ile jest tego wstawania bo ja też wtedy wstawałam i nadal czasami wstaję w nocy do małej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy się obudziłam i chyba z 2 godziny nie spałam. Chyba koło 5 rano zasnęłam znowu. Zbieram siły żeby wstać bo kiszki już grają marsza :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    I wypuścili cię? Malutka do wyjścia się szykuje temu się pewnie wyciszyła;)
    Ja jednak uważam że ktoś młody jak Lady , kto się stara dopiero 2 cykle , oprócz hormonów nie powinien jeszcze panikowac. No chyba że miesiączki nie regularne , to jakoś monitoring. W takim przypadku dała bym sobie luksus czasu. Jak widzi że ma owulacje, @ jesst 14dni od tego , to nie powinno być tak źle.
    Michu możesz sobie też pomuc jakimś żelem wspomagającym plemniki.
    Kochaniutka - ja doskonale wiem, że nie powinnam panikować ale tak jak mówiłam - okropny mam charakter i ja się nakręcam jak taka katarynka. Dzisiaj zapisuje się do gina bo wczoraj się nie dodzwoniłam na kontrolę. Ja jestem po cesarce więc chciałabym zobaczyć czy już wszystko z blizną jest ok, czy nie porobiły się jakieś zrosty i pójdę na podstawowe badania, tak dla siebie.
    Co do owulacji to w tym cyklu już w ogóle nie wiem kiedy była, przez to nastawienie się chyba mi organizm robi psikusy. ☺

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:33

lady_michu, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi ona się wcale nie wyciszyła bo później pół nocy nie dała mi spać, tak wariowala. Nie wiem skąd ten przestoj. Ona się nie szykuje do wyjścia, jak mi czegoś nie podadzą albo nie zrobią cc to w życiu nie wyjdzie. Tam się nic nie dzieje, szyjka nie jest skrócona, nie rozwiera się a mała się w kanał nie wstawia. Porażka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 08:11

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Michu, też mam taki charakter ;-) Do lekarza zawsze warto iść. Nie zaszkodzi na pewno. Bliznę warto sprawdzić. U mnie była cały czas ok, a teraz się dowiedziałam, że jest cienka. Z nią to nigdy nie wiadomo.

lady_michu lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo - życzę jak najlepiej, będzie dobrze!
    Każda MAMA jak i MAMA która nią będzie kiedyś na pewno są silne. U mnie też mówili, że nie ma serduszka, ale ten mój początkowy gin mi kazał się nie nastawiać... Debil.
    W ogóle gdybym prowadziła u niego do końca ciążę to bym syna teraz nie miała.
    Po wakacjach nad morzem pojechałam na wizytę jak co miesiąc a się okazuje, że mały nie urósł w ogóle przez ten miesiąc i do tego nie ma wód. Lekarz ginekolog, przypominam, był chyba w szoku bo jak go pytałam co teraz, czy do szpitala skierowanie czy na sor czy cokolwiek - wzdrygnął ramionami i to przy mężu wydukał pod nosem "nie wiem".
    Więc jebłam go w cholerę i pojechałam do innego ginekologa, bardzo serdeczny, zadzwonił do centrum matki polki, żeby mnie jutro tam przyjęli nawet jak nie ma miejsca, wpisał skierowanie i kazał szybko jechać.
    I w szpitalu wiecie co się okazało?
    Że ten początkowy gin nie zlecał mi na czas PODSTAWOWYCH badań jak krew i mocz bo to była zaawansowana infekcja dróg moczowych i rodnych. Jak mi zaczęli podawać penycylinę itp, to wody same! zaczęły się produkować i mały zaczął z podwójną siłą rosnąć.
    A szukali przyczyn, już nawet mówili, że dziecko nie ma nerek, robili rezonanse, usg po cichu mówili, żebym pomyślała o aborcji albo porodzie przedwczesnym bo jak doleją mi wód to może to dać bardzo kiepski rezultat.
    Dwa tygodnie tam byłam i dwa tygodnie bałam się i o siebie i o syna. A to wszystko przez jakiegoś debila, który nie patrzył, że czas zrobić badania.
    Po tym jak wyszłam, chodziłam do tego co mi załatwił miejsce w szpitalu... Co wizytę kazał robić badania itp. Mówi, że to cud, że te wody same wróciły. A myślałam, że życie mnie nie lubi.
    Więc dzielnie walcz! Będzie wszystko dobrze!

Zozo, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Wiem doskonale rozumiem że się nakrecasz. Chyba każda tak ma . Zdrowa czy nie. Dlatego ten plan co masz jest ok. Pozwoli Ci się uspokoić.
    Dziękuję. Wspaniale, że tu jesteście, jakoś lepiej mi jest jak z wami się rozmawia.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - widzę, że frustracja już spora :-D Jakoś wyjść musi :-D Nie zostanie w brzuchu na zawsze. A sobie nic nie zarzucaj bo to nie twoja wina.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Wiem Michu, też mam taki charakter ;-) Do lekarza zawsze warto iść. Nie zaszkodzi na pewno. Bliznę warto sprawdzić. U mnie była cały czas ok, a teraz się dowiedziałam, że jest cienka. Z nią to nigdy nie wiadomo.
    Dokładnie. Tylko się dodzwonić to jest masakra.
    Ooo, moja znowu jest bardzo gruba, jakbym dwa miesiące temu miała cesarkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Multi ona się wcale nie wyciszyła bo później pół nocy nie dała mi spać, tak wariowala. Nie wiem skąd ten przestoj. Ona się nie szykuje do wyjścia, jak mi czegoś nie podadzą albo nie zrobią cc to w życiu nie wyjdzie. Tam się nic nie dzieje, szyjka nie jest skrócona, nie rozwiera się a mała się w kanał nie wstawia. Porażka, nawet dziecka urodzic nie potrafie
    spokojnie! Nie będzie wiecznie w tym brzuchu ☺ zobacz jak jej dobrze u mamusi, cieplutko, więc wyjść nie chce. A po co ma wychodzić? Będą ją ciągle oglądać, nosić, zachwycać się! A idź! Kto by tak chciał! Lepiej sobie posiedzieć w brzuszku! ;)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_michu wrote:
    Dokładnie. Tylko się dodzwonić to jest masakra.
    Ooo, moja znowu jest bardzo gruba, jakbym dwa miesiące temu miała cesarkę.
    To chodzi o bliznę na macicy. Ją się sprawdza na usg. Moja chyba rozciąga się przez ciążę.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    To chodzi o bliznę na macicy. Ją się sprawdza na usg. Moja chyba rozciąga się przez ciążę.
    Ale ze mnie mądrala 😂 przepraszam za pomyłkę. Możliwe, że ciąża. Ale wszystko jest okej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_Mycha kciuki! Może Malutka wyjdzie na święta? :)

lady_michu spokojnie, daj sobie póki co może trochę czasu :) żebyś się szybko nie wypompowała ze swoją energią do starań (wiem, co piszę ;) )

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms mnie ostatnio też boli głowa.. Jasne, że każda świruje, ale dobrze dać sobie "czas" "luz", bo można do głowy dostać.. wiadomo, że najlepiej jak można działać, robić badania, leki itd.. ale czasem też taki czas bez wspomagaczy jest cenny i może przynieść upragnioną ciążę, ostatnio u Zozo tak było :) a to tylko jeden przykład, nie mówię żeby nic nie robić, ale też nie dać się zwariować.

A forum jest nieocenione! zresztą nawet ostatnio była rozkmina odnośnie mojej nowej pracy i starań, a z drugiej strony parownic/ myjek do okien, także tutaj są Dziewczyny do "tańca i różańca" :D I to jest piękne, bo jakby tylko było ciążowo-dzieciowo-staraniowo to myślę, że tak długo by nas tutaj nie było, bo ileż można ;)

Dziś ortopeda, oby pozwolił szybko Mamie na nogi stanąć!

Nefre_ ms, Zozo, lady_michu lubią tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_michu wrote:
    Ale ze mnie mądrala 😂 przepraszam za pomyłkę. Możliwe, że ciąża. Ale wszystko jest okej?
    Narazie ok. Zobaczymy dalej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ