Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry - a jak ten tort w smaku? Jest naturalny? Mało słodki? Ile płacisz za taki torcik? Chciałabym taki właśnie tort dla małej, ale najadłam się takich w Stanach (nasz lokal robił urodziny i torty nam zostawiano) i akurat tam było tak, że im bardziej wypasiony wygląd tym gorszy smak. U nas jest cukiernia, która robi pyszne torty, naturalne, dużo owoców, mało chemii i cukru/lukru, ale nie wyglądają one tak "instagramowo". Mam dylemat co zamówić w tym roku. Chociaż ja to mam jeszcze kupę czasu na to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 08:55
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Nefre a Cepelia to nie sa raczej ludowe rzeczy?
Najlepiej to sprzedawać po znajomych właśnie. Ew.zagranicznym turystomA tak żeby gdzieś wystawić w necie to tak jak mówię - pewnie ciężko by było sprzedać. Choć mój mąż mnie zachęca żebym spróbowała
Mogłabym porobić parę rzeczy i wystawić a ewentualnie jak nie zejdą zostawić sobie czy naszej małej ale to trzeba trochę zainwestować w materiały na początek a póki co nie mam kasy. Ale mam to w głowie cały czas
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Frida - moja ciotka robi piękne rzeczy na szydełku. Kocyki, śpiworki, ubranka, maskotki i też mówi, że sprzedawać się nie opłaca. Mało kto umie docenić ile to pracy + koszt materiałów. Dzisiaj ludzie chcą mieć tanio. Ciotka robi po rodzinie i znajomych, ale bardziej dla przyjemności niż zysku.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:Frida - moja ciotka robi piękne rzeczy na szydełku. Kocyki, śpiworki, ubranka, maskotki i też mówi, że sprzedawać się nie opłaca. Mało kto umie docenić ile to pracy + koszt materiałów. Dzisiaj ludzie chcą mieć tanio. Ciotka robi po rodzinie i znajomych, ale bardziej dla przyjemności niż zysku.
-
Nefre_ ms wrote:Czekamy
myśle, że największe wrażenie na facetach robi jak lekarz mówi, że jest problem.. I dlatego wszystkie dziewczyny, które maj ą problem z facetem, który każe im się wyluzować, zachęcam do rozmowy z lekarzem.. Niech usłyszy, co jest nie tak .. Lekarz budzi większy autorytet.
Ja myślę, że mój mąż wierzy, że ja rozumiem, co się dzieje w moim organiźmie, tak samo jak wierzy w te wszystkie moje dietetyczne fanaberie., i dlatego, że ogólnie uważa mnie za bystrą i dociekliwą, dlatego w to co mówię o staranaich też wierzy..
Ale zdaję sobie sprawę, że większość facetów uważa, że to oni są najmądrzejsi na świecie, a my kobiety jesteśmy półgłupie, i dopiero jak coś usłyszą od faceta w białym kitlu , najlepiej jeszcze, żeby miał siwe włosy, dopiero do nich dociera..
Frida
Mam to samow ogóle myślę, że te starania dały mi coś, co przez 10 lat związku nie znalazłam. Taką pewność na maksa. Że lepiej być nie mogło, i lepiej nie mogłam trafić.. Nie żebym go wcześniej w ogóle nie doceniałam, ale teraz to jest taki pewność na poziomie hm.. niepojętym. Coś na takim poziomie jak wiara w niepokalane poczęcie i zmartwychwstanie
Adry, Nefre_ ms, Frida91 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Multiwitamina wrote:Od 4 do 8 spaliśmy jedna przerwa , a teraz się drzemy .... To normalne czy co? Przewiniety nakarmiony bekniety...A oczy jak 5 zł. Od wczoraj tak od 3 h.
Takie robione rzeczy są fajne naprawdę, trzeba mieć jednak do tego nie tylko drugi ale i pasje żeby robić takie coś na channelKrystyna123 lubi tę wiadomość
-
hehe też tutaj wchodzę i patrzę a tu Ag usunęła konto. Może stwierdziła, że teraz jak rezygnuje ze starań to odpuszcza forum po prostu? Dużo tu tematów o dzieciach, staraniach, ciążach itp. Może ma dosyć, skoro u nich przerwa i to taka dłuższa, nie jak u mnie.
Dziewczyny ja już wam powiem, że czuję, że mi libido już powoli wraca na swój wysoki poziomtakże jest jeszcze nadzieja dla nowego życia, że się jakoś pocznie
Adry, Lavende86, Frida91, Nefre_ ms, malutka_mycha, Multiwitamina, Krystyna123 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Multi, Wróbel - to zalezy od dziecka. Niektóre lubią sobie popłakać czasami. Powód ciężko odgadnąć. Może zmęczenie, za ciepło, za zimno, za daleko od mamy, nie może puścić bąka itd.
Nigdy nie wiadomo. A potem przychodzi etap, że każde marudzenie zwala się na zęby, które za cholerę nie wychodzą
My tak od 4. miesiąca myśleliśmy, że zęby idą. Bo wklada wszystko do buzi, bo stęka, bo to, bo tamto. Pierwszy ząb wyszedł jak miała skończone 11 miesięcy!!!
A jeszcze są bardziej lub mniej wymagające dzieci. Moja córka była taka, że tylko non stop trzeba było koło niej siedzieć i ją zabawiać, gadać do niej, pokazywać bajeczki, zabawki - jak tylko odeszłam na 3 metry - stękanie, a potem ryk. NIC w domu nie mogłam zrobić. Musiała przychodzić do mnie siostra lub mama żeby mi pomóc. Ale to dopiero się pojawiło gdy miała 4 lub 5 miesięcy. Wcześniej potrafiła grzecznie leżeć. Każde dziecko jest inne.
Mój chrześniak potrafi się sam bawić jak dasz mu na matę zabawki. Jak to widzę to jestem w szoku bo moja to non stop potrzebowała uwagi i żeby z nią się bawić bo inaczej robiła terror emocjonalnyDo dziś ma tak, że musi się z nią ktoś bawić.
Musicie odkryć do jakiej grupy wasz bąbel należyKrystyna123 lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:czekamy, mi tez libido wraca. wybzykałabym się za wszystkie czasy tu i teraz
Adry, Lavende86, Krystyna123 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
aaaaaaa z ciekawości zapytałam męża jak on uważa dlaczego nam sie tyle czasu nie udaje. Więc opcja że się stresuje już odeszła w niepamięć... jest nowa opcja. Za mało się kochamy
ale jak za mało? przeciez co dwa dni. To tak wychodzi z 4-5 razy tuż przed owulacją zaczynamy i tuż po owu kończymy. I on twierdzi, że on to czuje, że to jest raz, czasem dwa razy w miesiącu. I mówię mu ze nawet mam zapisane w kalendarzu, ze wcale tak nei jest, ze minimum to jest 3 razy na cykl, minumum. A on swoje. I gadaj tu z nim. No! A przecież były monitoringi i to sporo czasu i na pewno trafialiśmy w ten okres owulacyjny. E tam. ON WIE LEPIEJ
ech faceci
Lavende86, malutka_mycha, Krystyna123 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Dziewczyny Evell przesyła pozdrowienia i mówi, że wszytko u niej w porządku, zaczyna nowy cykl, szykuje się na hsg, ma się dobrze i ściska nas wszystkie bardzo mocno!
Nefre_ ms, malutka_mycha, Multiwitamina, Frida91, Lavende86, Zozo lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lavende86 wrote:Czekamy - facet Ci powie jak się dzieci robi. Mój twierdzi, że trzeba jeść dużo pierogów
Plemniki żyją kilka dni więc nie trzeba bzykać codziennie. Chyba, że ktoś lubiMi by obrzydło
No my co 2-3dni. Nie dałabym rady codziennie. Już nawet co te 2-3 dni było dla mnie za dużoPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Frida91 wrote:Wróbel a jak zareagowały zwierzaki na Malutką?
Kot Neko - zbliżamy się tylko w obecności rodziców
Fretki Szyszka i Kopiko - jaka słodka muszę ucałować
Fretka Jukki - ooooo?!
Kot rodziców- co to k......a jest?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 11:19
czekamynadzidzie, Nefre_ ms, malutka_mycha, Frida91, Lavende86, Zozo, Krystyna123 lubią tę wiadomość