X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - a jak ten tort w smaku? Jest naturalny? Mało słodki? Ile płacisz za taki torcik? Chciałabym taki właśnie tort dla małej, ale najadłam się takich w Stanach (nasz lokal robił urodziny i torty nam zostawiano) i akurat tam było tak, że im bardziej wypasiony wygląd tym gorszy smak. U nas jest cukiernia, która robi pyszne torty, naturalne, dużo owoców, mało chemii i cukru/lukru, ale nie wyglądają one tak "instagramowo". Mam dylemat co zamówić w tym roku. Chociaż ja to mam jeszcze kupę czasu na to :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 08:55

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre a Cepelia to nie sa raczej ludowe rzeczy?
    Najlepiej to sprzedawać po znajomych właśnie. Ew.zagranicznym turystom ;) A tak żeby gdzieś wystawić w necie to tak jak mówię - pewnie ciężko by było sprzedać. Choć mój mąż mnie zachęca żebym spróbowała :P Mogłabym porobić parę rzeczy i wystawić a ewentualnie jak nie zejdą zostawić sobie czy naszej małej ale to trzeba trochę zainwestować w materiały na początek a póki co nie mam kasy. Ale mam to w głowie cały czas ;)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pomyślę. Biżuterię tez robiłam ;) Może kiedyś się tym zajmę na poważnie :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:39

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - moja ciotka robi piękne rzeczy na szydełku. Kocyki, śpiworki, ubranka, maskotki i też mówi, że sprzedawać się nie opłaca. Mało kto umie docenić ile to pracy + koszt materiałów. Dzisiaj ludzie chcą mieć tanio. Ciotka robi po rodzinie i znajomych, ale bardziej dla przyjemności niż zysku.

Frida91 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Frida - moja ciotka robi piękne rzeczy na szydełku. Kocyki, śpiworki, ubranka, maskotki i też mówi, że sprzedawać się nie opłaca. Mało kto umie docenić ile to pracy + koszt materiałów. Dzisiaj ludzie chcą mieć tanio. Ciotka robi po rodzinie i znajomych, ale bardziej dla przyjemności niż zysku.
    Dokładnie. Dla siebie czy kogoś bliskiego mogę sobie dziergac wieczorami dla przyjemności, ale jak mam spędzić tak wieczory przez cały miesiąc np.żeby zarobić na tym 30zł to nie ma sensu ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Czekamy

myśle, że największe wrażenie na facetach robi jak lekarz mówi, że jest problem.. I dlatego wszystkie dziewczyny, które maj ą problem z facetem, który każe im się wyluzować, zachęcam do rozmowy z lekarzem.. Niech usłyszy, co jest nie tak .. Lekarz budzi większy autorytet.
    Ja myślę, że mój mąż wierzy, że ja rozumiem, co się dzieje w moim organiźmie, tak samo jak wierzy w te wszystkie moje dietetyczne fanaberie., i dlatego, że ogólnie uważa mnie za bystrą i dociekliwą, dlatego w to co mówię o staranaich też wierzy..
    Ale zdaję sobie sprawę, że większość facetów uważa, że to oni są najmądrzejsi na świecie, a my kobiety jesteśmy półgłupie, i dopiero jak coś usłyszą od faceta w białym kitlu , najlepiej jeszcze, żeby miał siwe włosy, dopiero do nich dociera..

Frida
    Mam to samo :) w ogóle myślę, że te starania dały mi coś, co przez 10 lat związku nie znalazłam. Taką pewność na maksa. Że lepiej być nie mogło, i lepiej nie mogłam trafić.. Nie żebym go wcześniej w ogóle nie doceniałam, ale teraz to jest taki pewność na poziomie hm.. niepojętym. Coś na takim poziomie jak wiara w niepokalane poczęcie i zmartwychwstanie ;D
    100% racji. Ja CI powiem, że ja już jedną operację z moim mężem (jeszcze wtedy chłopakiem) przeżyłam, trzymał mnie za rękę tuż przed, był ze mną tuż po, bardzo mi pomagał... i wtedy wiedziałam, że to jest wartościowy chłopak :)

Adry, Nefre_ ms, Frida91 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Od 4 do 8 spaliśmy jedna przerwa , a teraz się drzemy .... To normalne czy co? Przewiniety nakarmiony bekniety...A oczy jak 5 zł. Od wczoraj tak od 3 h.

Takie robione rzeczy są fajne naprawdę, trzeba mieć jednak do tego nie tylko drugi ale i pasje żeby robić takie coś na channel
    U nas też tak jest. Wszystko ma, brzuszek miękki, gazów brak a malutka po prostu się nudzi i albo patrzy na świat albo krzyczy bo świat nie spełnia jej rozrywkowych oczekiwań. Zazwyczaj na to pomaga spacer (w połowie zasypia) ale ciężko iść na spacer i północy hi hi hi

Krystyna123 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam zabawić ją grzechotką. Dziecko jak dziecko specjalnie się nie zainteresowało ale kot był zachwycony.

Nefre_ ms, Frida91, malutka_mycha, Krystyna123 lubią tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe też tutaj wchodzę i patrzę a tu Ag usunęła konto. Może stwierdziła, że teraz jak rezygnuje ze starań to odpuszcza forum po prostu? Dużo tu tematów o dzieciach, staraniach, ciążach itp. Może ma dosyć, skoro u nich przerwa i to taka dłuższa, nie jak u mnie.

Dziewczyny ja już wam powiem, że czuję, że mi libido już powoli wraca na swój wysoki poziom ;) także jest jeszcze nadzieja dla nowego życia, że się jakoś pocznie :D :D :D :D

Adry, Lavende86, Frida91, Nefre_ ms, malutka_mycha, Multiwitamina, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi, Wróbel - to zalezy od dziecka. Niektóre lubią sobie popłakać czasami. Powód ciężko odgadnąć. Może zmęczenie, za ciepło, za zimno, za daleko od mamy, nie może puścić bąka itd. ;-) Nigdy nie wiadomo. A potem przychodzi etap, że każde marudzenie zwala się na zęby, które za cholerę nie wychodzą :-D My tak od 4. miesiąca myśleliśmy, że zęby idą. Bo wklada wszystko do buzi, bo stęka, bo to, bo tamto. Pierwszy ząb wyszedł jak miała skończone 11 miesięcy!!! :-D A jeszcze są bardziej lub mniej wymagające dzieci. Moja córka była taka, że tylko non stop trzeba było koło niej siedzieć i ją zabawiać, gadać do niej, pokazywać bajeczki, zabawki - jak tylko odeszłam na 3 metry - stękanie, a potem ryk. NIC w domu nie mogłam zrobić. Musiała przychodzić do mnie siostra lub mama żeby mi pomóc. Ale to dopiero się pojawiło gdy miała 4 lub 5 miesięcy. Wcześniej potrafiła grzecznie leżeć. Każde dziecko jest inne.

Mój chrześniak potrafi się sam bawić jak dasz mu na matę zabawki. Jak to widzę to jestem w szoku bo moja to non stop potrzebowała uwagi i żeby z nią się bawić bo inaczej robiła terror emocjonalny :-D Do dziś ma tak, że musi się z nią ktoś bawić.

Musicie odkryć do jakiej grupy wasz bąbel należy :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel a jak zareagowały zwierzaki na Malutką?

malutka_mycha, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    czekamy, mi tez libido wraca. wybzykałabym się za wszystkie czasy tu i teraz :P
    jednak trochę posuchy i człowiek wraca do siebie :P

Adry, Lavende86, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa z ciekawości zapytałam męża jak on uważa dlaczego nam sie tyle czasu nie udaje. Więc opcja że się stresuje już odeszła w niepamięć... jest nowa opcja. Za mało się kochamy :D :D :D ale jak za mało? przeciez co dwa dni. To tak wychodzi z 4-5 razy tuż przed owulacją zaczynamy i tuż po owu kończymy. I on twierdzi, że on to czuje, że to jest raz, czasem dwa razy w miesiącu. I mówię mu ze nawet mam zapisane w kalendarzu, ze wcale tak nei jest, ze minimum to jest 3 razy na cykl, minumum. A on swoje. I gadaj tu z nim. No! A przecież były monitoringi i to sporo czasu i na pewno trafialiśmy w ten okres owulacyjny. E tam. ON WIE LEPIEJ :D ech faceci :)

Lavende86, malutka_mycha, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrol rowerowy niedługo wyruszy w miasto
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd2198b9106b.jpg

czekamynadzidzie, malutka_mycha, Multiwitamina, Krystyna123 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy - facet Ci powie jak się dzieci robi. Mój twierdzi, że trzeba jeść dużo pierogów :-D
    Plemniki żyją kilka dni więc nie trzeba bzykać codziennie. Chyba, że ktoś lubi :-P Mi by obrzydło :-D

malutka_mycha, Krystyna123 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Evell przesyła pozdrowienia i mówi, że wszytko u niej w porządku, zaczyna nowy cykl, szykuje się na hsg, ma się dobrze i ściska nas wszystkie bardzo mocno! :)

Nefre_ ms, malutka_mycha, Multiwitamina, Frida91, Lavende86, Zozo lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Czekamy - facet Ci powie jak się dzieci robi. Mój twierdzi, że trzeba jeść dużo pierogów :-D
    Plemniki żyją kilka dni więc nie trzeba bzykać codziennie. Chyba, że ktoś lubi :-P Mi by obrzydło :-D
    hahahaha na bank mój by się z tą teorią pierogów zgodził z Twoim :)
    No my co 2-3dni. Nie dałabym rady codziennie. Już nawet co te 2-3 dni było dla mnie za dużo :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Próbowałam zabawić ją grzechotką. Dziecko jak dziecko specjalnie się nie zainteresowało ale kot był zachwycony.
    Właśnie Wróbel a jak relacja zwierzak - dziecko?

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Wróbel a jak zareagowały zwierzaki na Malutką?
    Kot Saphira - nie zbliżamy się
    Kot Neko - zbliżamy się tylko w obecności rodziców
    Fretki Szyszka i Kopiko - jaka słodka muszę ucałować
    Fretka Jukki - ooooo?!

Kot rodziców- co to k......a jest?!

7fc1f07bc80c65a1med.jpg

04b5a3e7dcda96fbmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 11:19

czekamynadzidzie, Nefre_ ms, malutka_mycha, Frida91, Lavende86, Zozo, Krystyna123 lubią tę wiadomość

npV2p1.png
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ