Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Multi no nie dogodzisz bo najlepiej u mamusi.
Ja właśnie zamówiłam na all. rzeczy do porodu i tetrówki. Te wszystkie podkłady itd. Brakuje mi kosmetyków dla maluszka i pampersów to się dokupi. Jeszcze stanik do karmienia. Niby mam ale widzę że to już dziadostwo po tylu latach w szufladzie.
-
Też mieliśmy taki bujaczek. Dla mnie rewelka, mogłam w końcu obiad zrobić. Spał w tym nawet ponad godzinę.
Multi buziaczki dla Kornelka :*
No dobra zamówiłam staniki. Nie będę w dziadostwie łazić w szpitalu.
Beatrix, Wróbel i Multi- w czym kąpiecie maluchy? I jaki krem do pupy na co dzień?
Ja pamiętam że na początku w samej wodzie z olejkiem migdałowym kąpałam. Potem Nivea od 1 dnia życia. A krem Linomag z różową zakrętką, który uwielbiam. Nie miewał odparzeń.
-
Byłam dziś rano u dentysty. Te dwa zęby, które były podejrzane to okazało się, że są zdrowe. Ten co bolał już od kilku dni nie boli. No ale znalazła coś co się zaczynało dziać między piątką, a czwórką czego w ogóle nie widziałam i nie czułam i to mi od razu zrobiła. Mam spokój z zębami do po porodzie. Wtedy zostanie kamień do ściągnięcia i tyle...
Dziewczyny idźcie do dentysty przed ciążą! Ja to olałam i teraz nerwy były niepotrzebnie. Na szczęście nie było źle.
Multi - mały słodkiKiedy ja się swojego doczekam... Jeszcze tyle czasu zostało
Frida - z tego co piszesz to wynajmowanie mieszkania to niezłe klocki. Nie na me nerwy. Mam nadzieję, że się dogadacie z tym typkiem.
Mnie jutro czeka krzywa cukrowaNienawidzę tego testu. Boję się, że zemdleję lub rzygnę
-
Wiecie co obawiam się o Mychę. Może coś jeszcze wykryli i dlatego nic nie pisze bo nie ma do tego głowy ani chęci.
Oby nie.
Lavende mi ta glukoza smakuje. Wciskam pół dużej cytryny i wciągam. Jak lemoniada.Nieraz pielęgniarki same dają cytrynę do środka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 15:24
-
Frida91 wrote:A my znowu przeboje z tym właścicielem. Powiedzieliśmy mu ze chcemy zostac do konca maja to nagle jednak kreci nosem bo nie chce zeby mieszkanie mu stało puste!
No co za złamas. Dla jednego czynszu za 1 miesiac będzie nam teraz życie zatruwal albo nie odda kaucji... Nie wiem jak.mozna być takim chujem i nie dość ze nas oszukał i nie postawił sprawy uczciwie to teraz mamy siedziec prawie do porodu zeby tylko jemu hajs sie zgadzal? Znowu będzie szarpania się bo będziemy musieli.mu nie zapłacić za.maj żeby nie być stratni. A w nowym.mieszkaniu tez kaucje płacić.
Ale dziad z niegoale jak on was wyrzuca na bruk to jest ok
ale dziad pierdzielony
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Frida91 wrote:Dlatego myslalam żeby mailowo się z nim kontaktować...
W ogóle jestem zaskoczona jego wczorajszą reakcją bo ostatnio tu był miły i mówił ze rozumie ze muszę miec komfort,że to wszystko kwestia naszego dogadania itp.itd. a teraz nagle zmienił zdanie?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Arienkas83 wrote:Wiecie co obawiam się o Mychę. Może coś jeszcze wykryli i dlatego nic nie pisze bo nie ma do tego głowy ani chęci.
Oby nie.
Lavende mi ta glukoza smakuje. Wciskam pół dużej cytryny i wciągam. Jak lemoniada.Noeraz pielęgniarki same dają cytrynę do środka.
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
A to Multi zaskoczyłaś mnie z tą Ziajką. O ile pamiętam kremik miał bardzo mocny zapach?
Mój miał coś raz odparzone to w ruch poszła maść Tormentalum. Przeszło w jeden dzień tylko że brudzi. Tormentiol to jest to samo tylko z kwasem bornym bodajże to odradzam.
A co do kąpieli? Ja się zastanawiam nad Babydream z Rossmana bo ma fajny naturalny skład.
-
Multi jaki słodki😍
Do kapieli uzywam hippa. Do mycia puppy woda, teraz woda z hippem a od czasu do czasu mustela taki do przemywania pupy przeciw odparzeniom. Czasami smaruje linomagiem zielonym. Raz jak sie troszke bardziej odparzylo masc pieciornikowa ziajki. Nigdy nie smaruje co kazde przewijanie tylko co ktores. No i wietrzenie.Arienkas83, Multiwitamina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przepraszam, nie wiem co u Was, nie mam jak nadrobić. Ostatnia godzina jest pierwszym czasem kiedy mam czas cokolwiek poczytać.
Z Ninka nic nie będzie wiadomo dopóki nie pójdziemy do poradni laryngologicznej, audio logicznej i genetycznej. W szpitalu nic mi nie powiedzą. Jedyne co wiem to "na razie" drugie uszko też jest przytkane ale nikt nie wie jaki jest powód. Może to być jeszcze fizjologiczne a może być związane z wadą drugiego. Będziemy musieli zrobić tomografie żeby sprawdzić czy w środku wszystko jest odpowiednio wykształcone. Od wyniku tego badania będzie zależeć czy będzie potrzebny tylko implant. Ninka ma też dziwne oczka, ale też nie wiadomo czy po prostu tak wygląda jako noworodek czy to już wtedy jest związane z tą wada genetyczna.
Dziwnym trafem jestem w miarę spokojna, przy mniejszych rzeczach bardziej panikowalam. Wiadomo że czasami sobie poplacze. Lekarz był bardzo zdziwiony że nie wyszło to na prenatalnych więc widocznie powinno, nie wiem o co chodzi.
A radzimy sobie chyba dobrze. Już w pierwszej dobie po cesarce miałam Mleko, dzisiaj zaczęłam pić felmatiker bo jednak spadła z wagi do dolnej granicy. I od razu poprawa, wcześniej maksymalnie piła 10-15 min a teraz już ponad 20. Jest nieodkladalna więc mam problem żeby zjeść, wysikac się czy umyć. A nie chce jej zostawiać placzacej. A uspokaja się tylko przy cycu więc ciężko mnie zastąpić. Położne różne, ale w większości super, te od noworodków bardzo pomagają.
😘sialalaKoniczynaDwa, Zozo, Adry, Arienkas83, Promyk89, Frida91, IssaMelissa, Beatrix_, Lavende86, Wróbel, Krystyna123, czekamynadzidzie, Nefre_ ms lubią tę wiadomość
-
Mycha ale ile razy miała to badanie słuchu? Mój miał 3 razy przez 3 dni albo to ostatnie dopiero przed wypisem. Już nie pamiętam ale się denerwowałam. To ostatnie w końcu wyszło dobrze, mówili że to fizjologiczne że jeszcze woda itd.
A tam gdzie nie ma tego uszka to kanał słuchowy w ogóle jest?
Dziewczyny a jakich pieluch używacie, jakie miałyście w szpitalu? Ja cały czas Dady albo Toujors Lidla. W szpitalu chyba Pampers newborn.
-
Mycha to nie są złe wieści w takim razie! Super że masz tyle siły i ogarniasz opiekę nad malutką. Trzymam za was kciuki.
Do mnie przyszła właśnie koleżanka i mówi że grzyb nam wychodzi na ścianie a to juz jest podstawa to wypowiedzenia umowy od razu. To mam kolejnego asa w rękawie jakby co. Dzis zadzwonię do niego i dam wam znać.Promyk89, Arienkas83, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość