Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha co do oliwki to nie używałam. Ponoć zatyka pory i skóra nie oddycha. Tak samo Oilatum Emolium od 1 dni życia. Totalny bezsens gdy nie ma problemów skórnych. Tak pediatra mówiła. Chyba wpierw będę w samej wodzie myć+trochę olejku np. migdałowego. Ale właśnie jakiś płyn i tak muszę mieć.
Mojego ostatnio kąpię w Emolium bo ma suche czerwone plamy jak zawsze mu się jesienią zaczyna a znika latem.Albo mydełkiem naturalnym Skarb Matki go myję.
Zamówiłam dziś jakiś z Ziaji od pierwszych dni życia. Zobaczymy jak starszy syn zareaguje i może starczy na maluszka jeszcze.
Generalnie jeszcze pampersów nie mam i tych kosmetyków. I tak masa rzeczy zaoszczędzona po starszaku.
-
Gowno zalatwilam. On nam laskawie chce dac odpowiedz w polowie maja. Grzyb to widze ze w ogole nie zrobil na nim wrażenia. On sie musi zastanowic i chuj albo mamy zaplacic za maj a za czerwiec nie odda nam kaucji. A ja mowie ze nad czym tu sie zastanawiać skoro ja nie moge czekac tu dluzej niz do czerwca.
Poryczalam sie tylko jak glupia a on powiedzial ze nie bedzie tak ze mna rozmawial tylko kontaktowal sie przez męża.
Bez sensu nic nie ugralam a on i tak ma to w dupie. Pozostaje nam serio nie zaplacic za maj wynieść sie i napisac mu pismo ze to przez grzyba i wtedy nic nam nie moze zrobić. -
Oh Myszka dobrze że się odezwałaś. Skoro jesteś spokojna to może instynkt ci mówi że maleństwo zdrowe. Oby tak było i to tylko fizyczny problem a nie żadna genetyka.
Ja do pupy mam Alantan plus a do kąpieli bambino. Pieluchy pampersy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 18:32
Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
Multi wiem. Na razie do 10 maja mamy spokój dopóki nie przyjdzie temat płatności. Potem zobaczę co za kompromis on zaproponuje. A jak nie będzie sie chcial dogadać to tak zrobimy po prostu. Wyprowadzimy się i powołam sie pisemnie na tego grzyba bo sprawdziłam ze jest jakis przepis w kodeksie cywilnym ze mam prawo wypowiedziec w trybie natychmiastowym w takim przypadku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 19:06
Multiwitamina, Arienkas83 lubią tę wiadomość
-
No to dobrze Frida z tym grzybem. A wiesz faceci to nieraz "nie będą gadać z jakąś babą w ciąży" i wolą z facetem. Na pewno się ułoży i się nie martw. Teraz dzidzi najważniejsze.
Multi przekonałaś mnie do pieluszek Bella i kremiku Ziajka. Są bdb opinie.Pieluszki mają też wycięcie na pępek i są tańsze od Pampków. Potem Dada będę kupować bo Biedrę mam na dole. Na pewno kupię jeszcze ten linomag różowy bo mam słabość do tego kremiku i jego zapachu. Jadę w sobotę do labo na krew i mocz. Po drodze Tesco mam i widzę że płyn Hippa po 15zł mają to tanio dość bo przeważnie jest po ok 20 zł. Chyba się tam przejadę. Normalnie wicie gniazda.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Kryska obrazasz mnie, połowy przeciwbólowych zalecanych kroplowek nie wzięłam!!! Pielęgniarki były w szoku
Byłam dziś na ekg i była tam babeczka która widać że się zna, mówi że to na 99% zespół Tischnera Collinsa. Poczytałam i Malutka na szczęście miałaby łagodna wersję bo z tego co widać to ma tylko problem z uszkami (podobno występuje zazwyczaj tylko z jednej strony) więc to drugie powinno być ok i z oczkami. Ale pewnie wraz ze wzrostem się okaże. Ładnie się przystawia więc w buzce wszystko ok, nie ma rozszczepien więc szczęście w nieszczęściuFrida91, Lavende86, Arienkas83, Multiwitamina, czekamynadzidzie, Promyk89 lubią tę wiadomość
-
No Krycha coś w tym jest
Ja ten grzyb wcześniej widziałam ale bałam się że jeszcze on się do nas o to dosadzi a teraz doczytałam i wiem ze niesłusznie. No i nie wiedziałam że to podstawa żebyśmy i my mogli wypowiedzieć umowę.
Mycha no to wygląda na to ze u malutkiej to łagodna odmiana tej wady czyli nie jest zle! Jak podrośnie to dużo rzeczy można zrekonstruowac, teraz sa takie mozliwosci a za pare lat pewnie jeszcze będą większe! Jakie to ma znaczenie, to i tak wasza krew i owoc waszej miłości i tylko to się liczymalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Gowno zalatwilam. On nam laskawie chce dac odpowiedz w polowie maja. Grzyb to widze ze w ogole nie zrobil na nim wrażenia. On sie musi zastanowic i chuj albo mamy zaplacic za maj a za czerwiec nie odda nam kaucji. A ja mowie ze nad czym tu sie zastanawiać skoro ja nie moge czekac tu dluzej niz do czerwca.
Poryczalam sie tylko jak glupia a on powiedzial ze nie bedzie tak ze mna rozmawial tylko kontaktowal sie przez męża.
Bez sensu nic nie ugralam a on i tak ma to w dupie. Pozostaje nam serio nie zaplacic za maj wynieść sie i napisac mu pismo ze to przez grzyba i wtedy nic nam nie moze zrobić.Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Mycha czytałam, że intelektualnie dzieci się prawidłowo rozwijają i ogólnie raczej jest ok, a wszystko da się zrekonstruować! Trzymamy mocno kciuki, żeby nic więcej nie wyszło!
Nefre_ ms, Lavende86, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Matko i córko! Zgaga mnie pali przeokropnie
Ostatnio to już codzienność. Ktoś coś? Dziś kupiłam Gaviscon syrop i jest ohyda
Pomaga na krótko niestety... W pierwszej ciąży miałam zgagę może ze 2 razy, a teraz masakra. To jest niesamowete. Ta sama osoba, 2 ciąże i każda totalnie inna.
-
No i stało się. Porzygałam się przy tym syropku
Takim kwasem, że szok. Było jeszcze gorzej więc z desperacji postanowiłam jeszcze raz spróbować go wypić
Masakra. No komedia. Dobrze, że tego nikt nie widzi co ja wyprawiam
Drugim razem też mi się dźwigało ale udało się wypić
Pić ten syrop to jak jeść pastę do zębów prosto z tubki. Ble! Teraz czuję ulgę, ale na jak długo? Nie sądziłam, że zgaga może być tak okropna. Widzę, że ewidentnie szkodzi mi pomidor
którego kocham
No i ser. Zjadłam bułkę z serem i pomidorem i efekt jest jaki jest.
Migdały na taki hardcore już nie dają rady. Chyba, że bym kilo zjadła
Mleko to ponoć najgorsze co może być na zgagę bo ulga jest chwilowa, a potem powoduje, że kwasu jest jeszcze więcej. -
Lavende wiem ale tak podaję bo niektorym pomaga
Sama miewalam przed ciąża nieraz takie zgagi ze na drugi dzien mialam chrype albo tracilam glos
I serio nic mi nie pomagalo tylko Pantoprazol na czczo przez pare dni. Na razie w ciąży odpukac nie mialam ani razu. Syrop powinien dac Ci jakas ulge.
Unikaj kwaśnego i tłustego bo to nasila problemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 22:41
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
A cola? może cola CI pomoze?
Lavende86 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Dziewczyny zabijcie mnie. Moja mała ma chyba jelitówkę. Moja mama w Wielkanoc rzygała i miała biegunkę (twierdziła, że się czymś zatruła). Do dzisiaj dochodzi do siebie. Dziś moja mała marudziła, że ją brzuch boli. Potem zrobiła luźną sprawę i jej ulżyło. A o 23 wstała i rzygała jak kot. Dobrze, że koc był na dywanie bo bym chyba musiała dywan wywalić. Zarzygała mnie, siebie i wszystko wkoło. Teraz mam stracha kiedy mnoe chwyci
To tylko kwestia czasu.
-
Lavende mi Gaviscon pomaga. Ale coś ostatnio mam bardzo małą zgagę albo wcale. Piję przez cały dzień dużo wody z dużą ilością cytryny. Do tego też sok żurawinowy. Nie wiem jakaś magia ale zakwaszanie żołądka daje radę na zgagę. Zakwaszam pęcherz i pochwę.
Do tego też kefir i grejfruty.
Za to po globulach z antybiotykiem chyba grzyb mi się zaczyna.Już mam kurwa dość tych bakterii a teraz grzyb albo uj wie co. Czuję taki dyskomfort czy pieczenie nawet nie swędzenie od wczoraj. Pakuję Lactovaginal i smaruję Pimafucinem na zmianę z Clotrimazolum. Miałam takie coś też po tych antybiotykach doustnych ale tak jeden dzień smarowania i przechodziło. Potem w posiewie grzyba nie było. Przed ciążą zawsze w takich przypadkach robiłam irygacje Tantum Rosa i smarowanie Clotrimazolum i przechodziło w 2,3 dni. Teraz irygacji nie zrobie. Oby do wizyty w poniedziałek.
Lavende bierz Nifuroksazyd od razu po pierwszym żygu jak Cie złapie.Też się zaraziłam ostatnio i był to tylko jeden dzień - 2 razy żyganie i raz biegunka. Drugiego już tylko lekka dieta i brak apetytu. Jelitówka w ciąży niegroźna.