X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha co do oliwki to nie używałam. Ponoć zatyka pory i skóra nie oddycha. Tak samo Oilatum Emolium od 1 dni życia. Totalny bezsens gdy nie ma problemów skórnych. Tak pediatra mówiła. Chyba wpierw będę w samej wodzie myć+trochę olejku np. migdałowego. Ale właśnie jakiś płyn i tak muszę mieć.

Mojego ostatnio kąpię w Emolium bo ma suche czerwone plamy jak zawsze mu się jesienią zaczyna a znika latem. :/ Albo mydełkiem naturalnym Skarb Matki go myję.
    Zamówiłam dziś jakiś z Ziaji od pierwszych dni życia. Zobaczymy jak starszy syn zareaguje i może starczy na maluszka jeszcze.
    Generalnie jeszcze pampersów nie mam i tych kosmetyków. I tak masa rzeczy zaoszczędzona po starszaku. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 21:01

Arienkas83 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gowno zalatwilam. On nam laskawie chce dac odpowiedz w polowie maja. Grzyb to widze ze w ogole nie zrobil na nim wrażenia. On sie musi zastanowic i chuj albo mamy zaplacic za maj a za czerwiec nie odda nam kaucji. A ja mowie ze nad czym tu sie zastanawiać skoro ja nie moge czekac tu dluzej niz do czerwca.
    Poryczalam sie tylko jak glupia a on powiedzial ze nie bedzie tak ze mna rozmawial tylko kontaktowal sie przez męża.
    Bez sensu nic nie ugralam a on i tak ma to w dupie. Pozostaje nam serio nie zaplacic za maj wynieść sie i napisac mu pismo ze to przez grzyba i wtedy nic nam nie moze zrobić.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Myszka dobrze że się odezwałaś. Skoro jesteś spokojna to może instynkt ci mówi że maleństwo zdrowe. Oby tak było i to tylko fizyczny problem a nie żadna genetyka.

Ja do pupy mam Alantan plus a do kąpieli bambino. Pieluchy pampersy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 18:32

Arienkas83 lubi tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Frida91 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi wiem. Na razie do 10 maja mamy spokój dopóki nie przyjdzie temat płatności. Potem zobaczę co za kompromis on zaproponuje. A jak nie będzie sie chcial dogadać to tak zrobimy po prostu. Wyprowadzimy się i powołam sie pisemnie na tego grzyba bo sprawdziłam ze jest jakis przepis w kodeksie cywilnym ze mam prawo wypowiedziec w trybie natychmiastowym w takim przypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 19:06

Multiwitamina, Arienkas83 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze Frida z tym grzybem. A wiesz faceci to nieraz "nie będą gadać z jakąś babą w ciąży" i wolą z facetem. Na pewno się ułoży i się nie martw. Teraz dzidzi najważniejsze.

Multi przekonałaś mnie do pieluszek Bella i kremiku Ziajka. Są bdb opinie. :) Pieluszki mają też wycięcie na pępek i są tańsze od Pampków. Potem Dada będę kupować bo Biedrę mam na dole. Na pewno kupię jeszcze ten linomag różowy bo mam słabość do tego kremiku i jego zapachu. Jadę w sobotę do labo na krew i mocz. Po drodze Tesco mam i widzę że płyn Hippa po 15zł mają to tanio dość bo przeważnie jest po ok 20 zł. Chyba się tam przejadę. Normalnie wicie gniazda. :)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryska obrazasz mnie, połowy przeciwbólowych zalecanych kroplowek nie wzięłam!!! Pielęgniarki były w szoku :)

Byłam dziś na ekg i była tam babeczka która widać że się zna, mówi że to na 99% zespół Tischnera Collinsa. Poczytałam i Malutka na szczęście miałaby łagodna wersję bo z tego co widać to ma tylko problem z uszkami (podobno występuje zazwyczaj tylko z jednej strony) więc to drugie powinno być ok i z oczkami. Ale pewnie wraz ze wzrostem się okaże. Ładnie się przystawia więc w buzce wszystko ok, nie ma rozszczepien więc szczęście w nieszczęściu :)

Frida91, Lavende86, Arienkas83, Multiwitamina, czekamynadzidzie, Promyk89 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Krycha coś w tym jest ;) Ja ten grzyb wcześniej widziałam ale bałam się że jeszcze on się do nas o to dosadzi a teraz doczytałam i wiem ze niesłusznie. No i nie wiedziałam że to podstawa żebyśmy i my mogli wypowiedzieć umowę.

Mycha no to wygląda na to ze u malutkiej to łagodna odmiana tej wady czyli nie jest zle! Jak podrośnie to dużo rzeczy można zrekonstruowac, teraz sa takie mozliwosci a za pare lat pewnie jeszcze będą większe! Jakie to ma znaczenie, to i tak wasza krew i owoc waszej miłości i tylko to się liczy :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha to całkiem dobre wieści w tej sytuacji. Uszko da się zrekonstruować a najgorszych wad unikneła.

npV2p1.png

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Gowno zalatwilam. On nam laskawie chce dac odpowiedz w polowie maja. Grzyb to widze ze w ogole nie zrobil na nim wrażenia. On sie musi zastanowic i chuj albo mamy zaplacic za maj a za czerwiec nie odda nam kaucji. A ja mowie ze nad czym tu sie zastanawiać skoro ja nie moge czekac tu dluzej niz do czerwca.
    Poryczalam sie tylko jak glupia a on powiedzial ze nie bedzie tak ze mna rozmawial tylko kontaktowal sie przez męża.
    Bez sensu nic nie ugralam a on i tak ma to w dupie. Pozostaje nam serio nie zaplacic za maj wynieść sie i napisac mu pismo ze to przez grzyba i wtedy nic nam nie moze zrobić.
    nie płać za maj, miej to w dupie tak jak on was ma w dupie. Kaucji na bank Wam nie odda jak widać :/

Frida91 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha czytałam, że intelektualnie dzieci się prawidłowo rozwijają i ogólnie raczej jest ok, a wszystko da się zrekonstruować! Trzymamy mocno kciuki, żeby nic więcej nie wyszło!

Nefre_ ms, Lavende86, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko i córko! Zgaga mnie pali przeokropnie :-/ Ostatnio to już codzienność. Ktoś coś? Dziś kupiłam Gaviscon syrop i jest ohyda :-/ Pomaga na krótko niestety... W pierwszej ciąży miałam zgagę może ze 2 razy, a teraz masakra. To jest niesamowete. Ta sama osoba, 2 ciąże i każda totalnie inna.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende może migdały? Niektorym pomaga mleko ale niektorym wrecz przeciwnie. Ew.woda z odrobiną sody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 22:25

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się. Porzygałam się przy tym syropku :-/ Takim kwasem, że szok. Było jeszcze gorzej więc z desperacji postanowiłam jeszcze raz spróbować go wypić :-D Masakra. No komedia. Dobrze, że tego nikt nie widzi co ja wyprawiam :-P Drugim razem też mi się dźwigało ale udało się wypić :-D Pić ten syrop to jak jeść pastę do zębów prosto z tubki. Ble! Teraz czuję ulgę, ale na jak długo? Nie sądziłam, że zgaga może być tak okropna. Widzę, że ewidentnie szkodzi mi pomidor :-/ którego kocham :-( No i ser. Zjadłam bułkę z serem i pomidorem i efekt jest jaki jest.

Migdały na taki hardcore już nie dają rady. Chyba, że bym kilo zjadła :-D
    Mleko to ponoć najgorsze co może być na zgagę bo ulga jest chwilowa, a potem powoduje, że kwasu jest jeszcze więcej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende wiem ale tak podaję bo niektorym pomaga ;) Sama miewalam przed ciąża nieraz takie zgagi ze na drugi dzien mialam chrype albo tracilam glos :/ I serio nic mi nie pomagalo tylko Pantoprazol na czczo przez pare dni. Na razie w ciąży odpukac nie mialam ani razu. Syrop powinien dac Ci jakas ulge.
    Unikaj kwaśnego i tłustego bo to nasila problemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 22:41

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cola? może cola CI pomoze?

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zabijcie mnie. Moja mała ma chyba jelitówkę. Moja mama w Wielkanoc rzygała i miała biegunkę (twierdziła, że się czymś zatruła). Do dzisiaj dochodzi do siebie. Dziś moja mała marudziła, że ją brzuch boli. Potem zrobiła luźną sprawę i jej ulżyło. A o 23 wstała i rzygała jak kot. Dobrze, że koc był na dywanie bo bym chyba musiała dywan wywalić. Zarzygała mnie, siebie i wszystko wkoło. Teraz mam stracha kiedy mnoe chwyci :-( To tylko kwestia czasu.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende mi Gaviscon pomaga. Ale coś ostatnio mam bardzo małą zgagę albo wcale. Piję przez cały dzień dużo wody z dużą ilością cytryny. Do tego też sok żurawinowy. Nie wiem jakaś magia ale zakwaszanie żołądka daje radę na zgagę. Zakwaszam pęcherz i pochwę. :) Do tego też kefir i grejfruty.

Za to po globulach z antybiotykiem chyba grzyb mi się zaczyna. :/ Już mam kurwa dość tych bakterii a teraz grzyb albo uj wie co. Czuję taki dyskomfort czy pieczenie nawet nie swędzenie od wczoraj. Pakuję Lactovaginal i smaruję Pimafucinem na zmianę z Clotrimazolum. Miałam takie coś też po tych antybiotykach doustnych ale tak jeden dzień smarowania i przechodziło. Potem w posiewie grzyba nie było. Przed ciążą zawsze w takich przypadkach robiłam irygacje Tantum Rosa i smarowanie Clotrimazolum i przechodziło w 2,3 dni. Teraz irygacji nie zrobie. Oby do wizyty w poniedziałek.

Lavende bierz Nifuroksazyd od razu po pierwszym żygu jak Cie złapie. ;) Też się zaraziłam ostatnio i był to tylko jeden dzień - 2 razy żyganie i raz biegunka. Drugiego już tylko lekka dieta i brak apetytu. Jelitówka w ciąży niegroźna.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ