X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze mieć wszystko dopasowane. I jak z torba to ten ostatni kapelusz który wrzuciłas osobno. A jak bez torby to nr 3 :)

Mnie tak matka wyszkolila że teraz przesadzam w drugą stronę i mam mega problem żeby się ubrać. Torebka i buty muszą pasować do siebie, odcienie kolorów też itd. Muszę sobie garderobę odświeżyć cholera bo nie mam w czym chodzić. I to nie jest typowy tekst baby bo serio mam prześwity w szafie. A tak nie może być!

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 5 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby nie było że jakaś walnieta jestem i wszystkich oceniam na ulicy to ja w ogóle na takie rzeczy u innych nie zwracam uwagi. Mało spostrzegawcza jestem więc jak ktoś chce żebym nowa fryzurę czy kolczyki pochwaliła to musi mi o tym powiedzieć :)

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś sama z młodą i nie mam niestety czasu na forum. Podczytuje trochę :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię gofry :P Ale szału można dostać ile to się piecze. Oczywiście pierwsze mi się rozwaliły i musiałam skrobac żeby w ogóle je wyciągnąć.
    Takie to dobre ale szkoda że takie upierdliwe w robieniu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ja bym wybrała mimo wszystko kapelusz nr 2 do tej torby. Teraz nie wszystko musi do siebie pasować kolorystycznie, żeby wyglądało że sobą dobrze. A poza tym twój strój fajnie scali obydwie rzeczy. Do tego dobrałabym białe pareo lub sukienkę plażową, najlepiej z koronki.

Zozo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w teorii jestem z mężem w domu, ale w praktyce to sama bo wybył wczoraj z kumplami na żużel i dziś leczy kaca hahaha... Żeby nie było że nie ostrzegałam. Mądry mąż jak już wytrzeźwieje hahaha😂😂😂 Ale żonę to ma zbyt dobrą. Rosołkiem go podleczyłam i teraz odsypia

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo w Niemczech, jakieś mistrzostwa były. Polacy zajęli 2-gie miejsce. Przegrali jednym punktem.

Koniczynka mi najszybciej to spaghetti albo jakiś makaron z warzywami z patelni wychodzi. Jak nie mam czasu to mrożonki są najlepsze. Chwila moment i jest.

A ciacho to coś na zasadzie biszkoptu z jabłkami, gruszkami lub co tam masz z owoców.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f395390323ee.jpg

Wszystkie składniki miksujesz oprócz jabłek (lub coś innego jak nie masz). Owoce kładziesz na wierzch. Pieczesz 30-40 minut w 180st. Polecam nie pomijać brandy(może też być whiskey) nadaje super posmak. Aha i proszku można dać ciutkę mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 15:22

sialalaKoniczynaDwa, Arienkas83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sialalaKoniczynaDwa wrote:
    Narobilyscie mi smaka na rosół...
    Mam zamrozony jakis..zawsze gotuje wiecej i zamrazam bo moj mlody lubi zupy...
    Moze da się zjeść po prostu z makaronem😉
    Koniczynka to w takim razie masz już obiad gotowy. Lepiej bo mniej roboty.

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi smaka na jakieś pichcenie. Chyba zrobie te mleczne bułeczki od Multi.
    W ogóle przepis na drożdżówki też jest fajny ale nie mam składników. :/
    https://m.smaker.pl/przepis-mini-drozdzowki-z-serem,171316,paninadeser.html

IssaMelissa lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w końcu wyszły te gofry. Jak już mocniej się rozgrzala gofrownica to przestały tak przywierać. Do tego zrobiłam bitą śmietankę i mrożone truskawki, pycha ;)
    Potem poszliśmy na spacer. Pogoda dzis juz lepsza, słonko wyszło :)

Arienkas83 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 5 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i obiad i ciasto mam z wczorajszej imprezy więc dziś mam fajrant :)

I uwaga........ Niesamowicie spędziłam dzień - w szpitalu :) ale dzisiaj Młodą wypila już całą butelkę samodzielnie. Taka mała rzecz a cieszy niesamowicie :)

Frida91, Arienkas83, Adry lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to nie mam ochoty na nic. Dziś mało zjadłam. Muszę się bardziej pilnować. Nic mi nie smakuje, mdli mnie, no tragedia. Jem żeby przezyć, ale frajdy w tym zero. Pierwszy raz w życiu mam tak fatalny apetyt. Jestem na 90% pewna, że to wina Duphastonu. Odkąd znowu biorę 2x1 czuję się gorzej :-/ A będę go brała do końca. Dziś już jestem zmęczona na maksa a mąż będzie dopiero koło 21:30.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende a czemu musisz go brać do konca?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Lavende dlaczego? Js też biorę ale apetyt mam.

Frida narobiłaś smaka na gofry. W czym je robisz? I jakiś przepis masz?

Moje bułeczki rosną na razie, gdzieś za 40 min będę piekła mniam.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka robiłam z tego przepisu

https://www.mojewypieki.com/przepis/gofry---lekkie-i-chrupiace

Mam taki opiekacz z wymiennymi nakladkami do kanapek,gofrow i grill ;) Najważniejsze to mocno rozgrzać ta gofrownice, jak gofry się pieką to nie podglądać żeby się nie rozwaliły no i smarować delikatnie olejem.
    Bitą śmietanę to po prostu ubilam na sztywno śmietankę 30% z łyżka cukru pudru.
    Uwielbiam takie gofry chrupiace na zewnatrz i puszyste w środku, jak nad morzem 😁

Arienkas83 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobilas smaka. Jadlam pyszne cieplutkie gofry z rozplywajaca sie nutelka w Zakopcu. Mniam 😋

Frida91 lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Lavende a czemu musisz go brać do konca?
    Z powodu tej głupiej blizny po cc. Żeby wyciszyć ewentualne skurcze. To bardziej dmuchanie na zimne no ale...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Z powodu tej głupiej blizny po cc. Żeby wyciszyć ewentualne skurcze. To bardziej dmuchanie na zimne no ale...
    Aa rozumiem. No skoro tak trzeba... Ale już niedługo ;) W tym tygodniu zaczynamy 3 trymestr. Kiedy to zlecialo??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 21:47

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrop na zgagę wypity. Można spać :-)
    Jutro rano przedszkole.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaniedługo do laboratorium. Kurde mam problem z moczem. Bo chciało mi się sikać o 5 rano to przecież nie będę o tej porze pobierać a do labo o 9 bo to za długo. Efekt taki że teraz mało zebrałam oby mi to przyjęli. :/

Adry jakieś żylaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 09:13

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ