Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Arienkas83 wrote:Aa to rozumiem, myślałam że u kogoś w domu urodziny.
no chyba że kawalerka
W ciąży się oglądałam i się cieszyłam że nie mam rozstępów. Dziś znowu spojrzałam na brzuch, blizne pięknie mi zrobili, ledwo widać. Ale wokół pępka jestem tygryskiemmacie jakieś patenty żeby było to jak najmniej widoczne?
-
Dziewczyny mam pytanko. Pezepraszam ze dzieciowe🙈
Jak walczylyscie o laktacje i odciagalyscie pokarm to rozumiem ze po karmieniu. Czyli najpierw je dziecko, potem odciaganie lakratorem. Czy za kazdym razem udawało sie po karmieniu cos odciagac? Czy to jest tak ze dziecko zjadło i piersi puste i nic siee nie udawalo odciagnac a bardziej chodzilo o pobudzenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 23:33
-
malutka_mycha wrote:Raz dziennie starczy? Czy więcej?
malutka_mycha lubi tę wiadomość
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
Beatrix chyba musisz zaczekać na Adry, żeby odpowiedź otrzymać
ja wiem tylko że Mleko produkuje się na bieżąco i czasami nic mi nie leci, zmienię pierś i jak za 10 min wrócę do tej pierwszej to już mleko jest. Może odczekać chwilkę zanim zaczniesz odciągac? Organizm jest w trakcie produkcji tylko potrzebuje kilku minut
-
Adry wrote:Chodziło o pobudzenie. Jak zanikała mi laktacja, to za każdym razem schodziło się 4 dni!! walki, żeby ją przywrócić. Wtedy po karmieniu odciągałam max 20 ml, eh.
Najpierw karmisz dziecko,a potem laktator w ruch 30 minut, jak nie chcesz za każdym razem to chociaż co drugie karmienie.
Możesz też trzymać cały dzien dziecko na piersi, ale będziesz sfrustrowana.
Zawsze najwiecej odciagniesz po nocy.
Poczytaj o kryzysach laktacyjnych, bo będą na bank.
Trzymam kciuki! -
Adry co to jest po lewej?
Z tą szafą to na dole chce dać klocki lego w pudłach przeźroczystych bo teraz stoją na dywanie przy tej szafie. Generalnie 80% pójdzie out-albo śmietnik albo na strych teściowej. W tych workach są rzeczy z których synek wyrósł, tak samo na wieszakach.Adry lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:Jak laktacja nie zanikała to tez zawsze coś odciagalam, tak minimum 20 ml, ale zazwyczaj około 40-50. Najwięcej miałam rano, najmniej wieczorem.
Ale zdarzały się dni, jak było bardzo upalnie, E musiałam dokarmiać mm, bo mała piła tak dużo, że to co wypiła plus to co miałam odciągnięte nie wystarczało. I potem odciagalam co drugie karmienie bo już nie dawałam rady.
Nigdy mi się nie zdarzyło nic nie odciągnąć, ale czasem to co odciagalam nadal nie wystarczało.
A w czym jest problem? Masz za mało pokarmu? Czy chcesz sobie zrobić zapas?
Skoro ona wypija z piersi a potem siadam z laktatorem to teoretycznie moze nic tam nie byc tak myslalam bo czasem siedzę pol godziny a tam nic i nie wiem czy to znaczy to co napisalM wyzej i jest to normalne bo przecież dziecko zjadlo czy poprostu nie mam wystarczajaco pokarmu. 🤪
Skad wiedziałaś ze jej nie wystarcza? -
Adry wrote:jak się najadała to sama odsuwała się od piersi, a jak jeszcze była głodna, a już nie miałam pokarmu to się denerwowała i płakała, albo była niespokojna i rozdrażniona.
Pytanie po co nadal siedzisz z laktatorem
Bo jak mi się laktacja normowała to odciągałam tylko wtedy jak musiałam gdzieś wyjść.
Każde piersi są inne, może być tak, że u Ciebie zje do końca co miałaś i już więcej nie odciągniesz na tą chwilę. Jeśli mała jest spokojna i nie płacze po jedzeniu to chyba już nie ma sensu nadal ciągnąć, no chyba że lubisz.
To są minusy cycków, bo cięzko zobaczyć ile dziecko zjadło
Bo sie martwie ze mam za malo🙈
Ona nigdy sie sama nie odkleja od cycka. Ma corka lubi sobie lezec i ciumkac i przysypiac budzic sie i znow ciumkac a ostatnio je 10 minut aktywnie i zaczyna puszczac, lapac sutek. Bawic sie🤪 Odkleja sie sama tylko w nocy 😃 -
Adry mi się podoba kapelusz nr 2. A te kapelusze to i tak gdzie nie kopniesz to są w sklepikach koło plaży, tak samo torby i to taniej niż w PL.
Strasznie się przejmujesz żeby pasowało do siebie, nikt nie zwraca na to uwagi ale to moje zdanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 12:28
Adry lubi tę wiadomość