X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Chorwacja super!!! Bawcie się i korzystajcie. Z dzieckiem też będzie extra, za 10 lat :p hahaha
    Dzięki Adry. Wiem że nie da się wyurlopować na zapas, tak jak nie da się wyspać na zapas, ale probujemy. Wrzucę parę fotek jak wrócę. Ty też baw się dobrze i też cyknij parę ujęć dla nas

Adry lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa - nawet nie musi być grilowany z żurawiną. Ja tam jem na zimno. Byle pod zębami skrzypiał :-D Mniam! Uwielbiam! A wina wyjątkowo bym się napiła. Dziś jakoś mam ochotę na %%. Jakieś różowe winko lub zimne piwko... Chyba trzeba poszukać bezalkoholowego.

Ale ja się dziś obijam. Aż mam wyrzuty sumienia :-D No ale 4 dni sama z małą walczyłam - należy mi się :-)

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry kosmos, zupełnie nie jak na 3 osobową rodzinę. :P Ale fajnie miec taką pralnię. Ja mam chemie e szafce pod zlewem i starczy.

Buszuje właśnie w necie no chce kupić olej ze słodkich migdałów dla maluszka. Na początku będę dawać łyżeczkę do kąpieli ewentualnie troszkę go smarować. Tylko dziwią mnie tak różne ceny. Muszę zgłębić temat ale chyba się zdrzemnę póki synek z mężem nie wrócą od teściowej.

Adry lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się przespałam godzinkę ;)

Adry, Zozo lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak się byczyłam, że posprzątałam dużą szafę u małej. Kupiłam w Ikei takie półki na rzepy na drążek żeby mieć więcej półek na rzeczy młodego. Ile w tej szafie było do wywalenia :-O Ło matko! Pudełka po butach, torebki po prezentach, siatki i jakies kartony po zabawkach. Teraz lśni czystością aż głupio :-D Kupiłam też takie fajne duże materiałowe pudło i tam powsadzałam wszystkie zabawki które się tam walały luzem. Teraz żałuję że nie kupiłam takich 2. A u nas nie ma Ikei :-/ Ech. Może następnym razem dokupię. Ale teraz piję kawkę i odpoczywam :-D

Adry, Arienkas83 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, mi w moim mieszkaniu właśnie brakuje takiego pomieszczenia. Ogólnie z samego mieszkania i pomieszczeń/układu jestem zadowolona, ale brakuje takiego miejsca gdzie można trzymać właśnie takie różne pierdoły. Trzeba to chować po szafach i jest problem. Nie wiem jak się ludzie w kawalerkach mieszczą bo my w każdym z 3 pokoi mamy szafy, komody i i tak zawsze problem z pomieszczeniem się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 15:38

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Zozo, zdjęcia szuflady z majtkami i skarpetkami nie zrobię, ale uwierz na słowo, że są kolorami w równych rządkach ;) hahaha
    Matko ja mam syf w majtkach (szuflada freestyle) a skarpetki to obraz nędzy i rozpaczy :-D Szukać pary to wyzwanie. A mam fajnych 6 szufladek w szafie na wymiar i myślałam, że one pomogą mi w zachowaniu porządku :-P Robisz mi kompleksy :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • sialalaKoniczynaDwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry

Dzwoniłam do kliniki.
    Dostaje juz @ i 1 wizyta 6maja.

Lavende86, IssaMelissa, Frida91, Adry, Zozo, Arienkas83, malutka_mycha lubią tę wiadomość

2007 - syn.
    Starania 10lat o rodzeństwo.
    2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
    Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
    2019.05 - start IVF krótki protokół.
    17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
    FET- może kiedyś się doczekam..
    Cienkie endometrium
    Mutacje Pai-1 i Mthfr
    14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
    Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
    5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
    20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
    26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]

02.05.2022 beta hcg 3164
    04.05.2022 beta hcg 6466
    05.05.2022 beta hcg 8698
    13.05.2022 beta hcg 19949
    19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
    06.06.2022 serduszko nie bije [*]
    Aniołek 10tc
    20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.

Koniec przygody ze staraniami
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to aż glupio by mi było pokazać Ci jak ja mam w szafach haha ;) Ale zawsze mogę zwalić na ostatnią lub przyszłą przeprowadzkę hehe ;)
    W szafach to jeszcze w miarę ale majtki i skarpetki mam wrzucone byle jak do pudełek. Tyle że osobnych no i skarpetki połączone w pary :D

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co tylko ciuszki małej mam pięknie poukładane rozmiarami i rodzajami ;) Pewnie dlatego, że jeszcze ich nie używam :P
    Ale zawsze sobie mówię,że jak będę na swoim to już będę pilnować tego porządku. Na wynajmie też się w miarę staram jak jestem gdzies dłużej. Ale teraz jakoś brak mi motywacji. Zawsze najladniej układam po wprowadzeniu się do nowego.
    U siebie to kupisz sobie szafki pod siebie, tak jak Ci potrzebne i możesz potem wszystko pochować a tak to nie bardzo się opłaca bo w następnym mieszkaniu może nie będzie pasowało itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 16:24

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry mi się link nie wyświetlił😭 Też chciałam się powkurzać dlaczego u mnie tak nie ma hahaha😉 Ja za to mam taki burdel w szufladach z gaciami i skarpetami że szok. Dobrze że chociaż skarpety paruję jak składam z suszarki. Za to gacie to zazwyczaj chodzę w kilku sztukach na okrągło, bo biorę z wierzchu, a jak wypiorę to te lądują znów na górze i tak w kółko.

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Właśnie się przespałam godzinkę ;)

Ja też :)

Frida91 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi to się marzy zrobić syrop sosnowy na sezon jesienno- zimowy. Trzeba by tylko teraz dorwać młode, nie zanieczyszczone pędy sosny. W Wawce to raczej nie a w kochanym autku się sprzęgło sfajczyło więc wyjechać niema jak....
    No i ciasto czekoladowe z wiśniami jak się wiśnie pojawią....
    Co do mieszkania to remont nadal trwa. Tak to jest jak się ma mało czasu i kasy. O porządku w tych warunkach można zapomnieć.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sialalaKoniczynaDwa wrote:
    Dzień Dobry

Dzwoniłam do kliniki.
    Dostaje juz @ i 1 wizyta 6maja.
    No to już zaraz, świetnie. Ile tych wizyt będzie planowo?

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wkleje burdel w szafie. :D Wiem to jest straszne, to jest ta szafa synka którą musze ogarnąć by mieć miejsce dla malucha. Tu są rzeczy z których wyrósł i zabawki, buty i jakieś inne pierdoły. Na razie nie ruszam bo to cały dzień siedzenia i kucania. Może w 36tc albo jak pessar wyjmie to wtedy niech się dzieje co chce.
    Do tego jest jeszcze komoda i druga mniejsza szafa ale tam już mniejszy burdel. Będzie ostra selekcja pewnie kilka worków będzie do wywalenia a reszte popakuje próżniowo i do kartonów i na strych do teściowej.

1ee2f050648a26cbmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 18:02

Adry lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka - dasz radę! Kibicuję Ci hihi :-) Będzie co robić. W szafach to zawsze się kumuluje. A zwłaszcza u dzieci ;-) Bo jak nie ma gdzie czegoś wsadzić to najlepiej tam upchać :-D Ja jeszcze mam górną szufladę w komodzie u małej gdzie były kosmetyki, waciki i takie tam, a teraz jest misz masz i niezly bajzel. Nie mogę się za to zabrać ;-) No ale powoli do przodu. W mojej szafie też by się przydało zrobić przegląd i powywalać trochę rzeczy.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • sialalaKoniczynaDwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    No to już zaraz, świetnie. Ile tych wizyt będzie planowo?
    Planowo potem jedna, dwie na podgląd pęcherzyków, kolejna punkcja i potem po...a za miesiąc transfer

Promyk89 lubi tę wiadomość

2007 - syn.
    Starania 10lat o rodzeństwo.
    2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
    Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
    2019.05 - start IVF krótki protokół.
    17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
    FET- może kiedyś się doczekam..
    Cienkie endometrium
    Mutacje Pai-1 i Mthfr
    14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
    Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
    5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
    20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
    26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]

02.05.2022 beta hcg 3164
    04.05.2022 beta hcg 6466
    05.05.2022 beta hcg 8698
    13.05.2022 beta hcg 19949
    19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
    06.06.2022 serduszko nie bije [*]
    Aniołek 10tc
    20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.

Koniec przygody ze staraniami
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka jaką masz parownicę?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Hej . I wzajemnie widzę ;) docieramy się, ale mały lubi sobie pokrzyczec . No ale kochany jest mimo to . A jak u Was?
    U nas póki co bardzo dobrze ;) młoda aniołek w przeciwieństwie do rodzeństwa hehe. Sypia nam ładnie,je,przybiera na wadze.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry też się na zdjęcie nie zalapalam :(
    Ja w szafie mam chyba tak po środku, raczej wszystko posegregowane ale nie kolorami :D

Adry podoba mi się Twój opis wakacji bez dzieci, jakbym nasza paczkę widziała :D teraz w tym roku jedziemy na trzy rodziny więc może bardzo nudno nie będzie :D

Koniczynka to super termin, przez chwilę miałam ciężka rozkmine kiedy jest 6, po chwili mnie oswiecilo że za dwa dni :)

My siedzimy na urodzinach, szału nie ma. Właśnie wyszłam do auta pokarm odciągnąć to mogę Was nadrobić. Pochwalę się że dzisiaj moja cora wypila z butli aż 70 ml, mało rozlewajac dookoła. A zazwyczaj udawało nam się tylko 40 :) więc może pomalutku uda nam się z tej cholernej sondy zrezygnować :)

Frida91, sialalaKoniczynaDwa, Adry lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ