Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdry wrote:Chorwacja super!!! Bawcie się i korzystajcie. Z dzieckiem też będzie extra, za 10 lat :p hahaha
Adry lubi tę wiadomość
-
Issa - nawet nie musi być grilowany z żurawiną. Ja tam jem na zimno. Byle pod zębami skrzypiał
Mniam! Uwielbiam! A wina wyjątkowo bym się napiła. Dziś jakoś mam ochotę na %%. Jakieś różowe winko lub zimne piwko... Chyba trzeba poszukać bezalkoholowego.
Ale ja się dziś obijam. Aż mam wyrzuty sumieniaNo ale 4 dni sama z małą walczyłam - należy mi się
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry kosmos, zupełnie nie jak na 3 osobową rodzinę.
Ale fajnie miec taką pralnię. Ja mam chemie e szafce pod zlewem i starczy.
Buszuje właśnie w necie no chce kupić olej ze słodkich migdałów dla maluszka. Na początku będę dawać łyżeczkę do kąpieli ewentualnie troszkę go smarować. Tylko dziwią mnie tak różne ceny. Muszę zgłębić temat ale chyba się zdrzemnę póki synek z mężem nie wrócą od teściowej.Adry lubi tę wiadomość
-
No i tak się byczyłam, że posprzątałam dużą szafę u małej. Kupiłam w Ikei takie półki na rzepy na drążek żeby mieć więcej półek na rzeczy młodego. Ile w tej szafie było do wywalenia
Ło matko! Pudełka po butach, torebki po prezentach, siatki i jakies kartony po zabawkach. Teraz lśni czystością aż głupio
Kupiłam też takie fajne duże materiałowe pudło i tam powsadzałam wszystkie zabawki które się tam walały luzem. Teraz żałuję że nie kupiłam takich 2. A u nas nie ma Ikei
Ech. Może następnym razem dokupię. Ale teraz piję kawkę i odpoczywam
Adry, Arienkas83 lubią tę wiadomość
-
Adry, mi w moim mieszkaniu właśnie brakuje takiego pomieszczenia. Ogólnie z samego mieszkania i pomieszczeń/układu jestem zadowolona, ale brakuje takiego miejsca gdzie można trzymać właśnie takie różne pierdoły. Trzeba to chować po szafach i jest problem. Nie wiem jak się ludzie w kawalerkach mieszczą bo my w każdym z 3 pokoi mamy szafy, komody i i tak zawsze problem z pomieszczeniem się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 15:38
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:Zozo, zdjęcia szuflady z majtkami i skarpetkami nie zrobię, ale uwierz na słowo, że są kolorami w równych rządkach
hahaha
Szukać pary to wyzwanie. A mam fajnych 6 szufladek w szafie na wymiar i myślałam, że one pomogą mi w zachowaniu porządku
Robisz mi kompleksy
-
Dzień Dobry
Dzwoniłam do kliniki.
Dostaje juz @ i 1 wizyta 6maja.Lavende86, IssaMelissa, Frida91, Adry, Zozo, Arienkas83, malutka_mycha lubią tę wiadomość
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
Adry to aż glupio by mi było pokazać Ci jak ja mam w szafach haha
Ale zawsze mogę zwalić na ostatnią lub przyszłą przeprowadzkę hehe
W szafach to jeszcze w miarę ale majtki i skarpetki mam wrzucone byle jak do pudełek. Tyle że osobnych no i skarpetki połączone w paryAdry lubi tę wiadomość
-
Ja póki co tylko ciuszki małej mam pięknie poukładane rozmiarami i rodzajami
Pewnie dlatego, że jeszcze ich nie używam
Ale zawsze sobie mówię,że jak będę na swoim to już będę pilnować tego porządku. Na wynajmie też się w miarę staram jak jestem gdzies dłużej. Ale teraz jakoś brak mi motywacji. Zawsze najladniej układam po wprowadzeniu się do nowego.
U siebie to kupisz sobie szafki pod siebie, tak jak Ci potrzebne i możesz potem wszystko pochować a tak to nie bardzo się opłaca bo w następnym mieszkaniu może nie będzie pasowało itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 16:24
-
nick nieaktualnyAdry mi się link nie wyświetlił😭 Też chciałam się powkurzać dlaczego u mnie tak nie ma hahaha😉 Ja za to mam taki burdel w szufladach z gaciami i skarpetami że szok. Dobrze że chociaż skarpety paruję jak składam z suszarki. Za to gacie to zazwyczaj chodzę w kilku sztukach na okrągło, bo biorę z wierzchu, a jak wypiorę to te lądują znów na górze i tak w kółko.
-
A mi to się marzy zrobić syrop sosnowy na sezon jesienno- zimowy. Trzeba by tylko teraz dorwać młode, nie zanieczyszczone pędy sosny. W Wawce to raczej nie a w kochanym autku się sprzęgło sfajczyło więc wyjechać niema jak....
No i ciasto czekoladowe z wiśniami jak się wiśnie pojawią....
Co do mieszkania to remont nadal trwa. Tak to jest jak się ma mało czasu i kasy. O porządku w tych warunkach można zapomnieć. -
To ja wkleje burdel w szafie.
Wiem to jest straszne, to jest ta szafa synka którą musze ogarnąć by mieć miejsce dla malucha. Tu są rzeczy z których wyrósł i zabawki, buty i jakieś inne pierdoły. Na razie nie ruszam bo to cały dzień siedzenia i kucania. Może w 36tc albo jak pessar wyjmie to wtedy niech się dzieje co chce.
Do tego jest jeszcze komoda i druga mniejsza szafa ale tam już mniejszy burdel. Będzie ostra selekcja pewnie kilka worków będzie do wywalenia a reszte popakuje próżniowo i do kartonów i na strych do teściowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 18:02
Adry lubi tę wiadomość
-
Arienka - dasz radę! Kibicuję Ci hihi
Będzie co robić. W szafach to zawsze się kumuluje. A zwłaszcza u dzieci
Bo jak nie ma gdzie czegoś wsadzić to najlepiej tam upchać
Ja jeszcze mam górną szufladę w komodzie u małej gdzie były kosmetyki, waciki i takie tam, a teraz jest misz masz i niezly bajzel. Nie mogę się za to zabrać
No ale powoli do przodu. W mojej szafie też by się przydało zrobić przegląd i powywalać trochę rzeczy.
Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
Wróbel wrote:No to już zaraz, świetnie. Ile tych wizyt będzie planowo?
Promyk89 lubi tę wiadomość
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:Hej . I wzajemnie widzę
docieramy się, ale mały lubi sobie pokrzyczec . No ale kochany jest mimo to . A jak u Was?
młoda aniołek w przeciwieństwie do rodzeństwa hehe. Sypia nam ładnie,je,przybiera na wadze.
-
Adry też się na zdjęcie nie zalapalam
Ja w szafie mam chyba tak po środku, raczej wszystko posegregowane ale nie kolorami
Adry podoba mi się Twój opis wakacji bez dzieci, jakbym nasza paczkę widziałateraz w tym roku jedziemy na trzy rodziny więc może bardzo nudno nie będzie
Koniczynka to super termin, przez chwilę miałam ciężka rozkmine kiedy jest 6, po chwili mnie oswiecilo że za dwa dni
My siedzimy na urodzinach, szału nie ma. Właśnie wyszłam do auta pokarm odciągnąć to mogę Was nadrobić. Pochwalę się że dzisiaj moja cora wypila z butli aż 70 ml, mało rozlewajac dookoła. A zazwyczaj udawało nam się tylko 40więc może pomalutku uda nam się z tej cholernej sondy zrezygnować
Frida91, sialalaKoniczynaDwa, Adry lubią tę wiadomość