Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry wrote:Kurde nie śmiej się, pamiętasz jak Beckhamowie starali się o dziecko... za każdym razem był chłopak, krążyły plotki, że ta najmłodsza córka jest właśnie z invitro i że wybrali sobie płeć, bo Victoria miała świra, że ma być córka
Niby nie można, ale ciekawa jestem czy jednak nie da się tego obejść.
Pewnie jakoś można😉2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
Adry - na zachodzie za odpowiednią kasę na pewno da się zbadać zarodek wzdłuż i wszerz łącznie z płcią. Nawet ostatnio gdzieś czytałam, że któraś Kardashianka chce zrobić in vitro bo chce koniecznie drugą córkę. Na pewno jest to do zrobienia. U nas pewnie tego jeszcze nie ma, a nawet gdyby to koszty pewnie nie na nasze kieszenie.
-
Nefre - zazdrość to normalne, ludzkie uczucie, które leży u podstawy połowy konfliktów. Ten kto twierdzi, że jego ono nie dotyczy trochę oszukuje siebie. Za każdym razem gdy jakaś koleżanka zachodziła w ciążę to czułam to znajome ukłucie. Jak je nazwać w takim razie? Możesz to zwać jak chcesz. To nie było stwierdzone złośliwie i świetnie rozumiem bo sama też to przeżywałam. Sama pisałaś, że inni idą do przodu, a Ty nie i inne tego typu rzeczy. Pierwsza zaatakowałaś, że jesteśmy monotematyczne i gadamy tylko o sraniu dzieci, a teraz mówisz, że Cię zraniłyśmy. No ok. Przepraszamy w takim razie. To co pisałaś też przyjemne nie było. Ja tam nic do Ciebie nie mam - możesz wierzyć lub nie i dobrze Ci życzę.
-
Multi - może mały ma gorszy dzień. Jeśli nie ulewa bardzo, przybiera ładnie, je, robi kupy to nikt raczej Cię na usg nie wyśle. A problemy z brzuchem u takiego malucha to norma. Układ pokarmowy musi dojrzeć. A próbowałaś mu dawać krople na kolkę? Jakiś espumisan czy coś? Dasz radę! Będzie lepiej! U nas też dziś słaby dzień. Pogoda do niczego, sennie i sił brak. Słońce wróci to nas podładuje, a dzieci na dworze są o wiele spokojniejsze
Zobaczysz
-
Adry wrote:Dalej mieszkacie tam gdzie mieszkaliście? Pracujesz?
Pracuje od sierpnia zeszlego roku. Praca pomogla mi wrócić do żywych. Po 12h. Jest ok.
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
Rozumiem. Właśnie zawsze myślałam, że jest tak jak piszesz. Nie miałam na myśli nic złego. Poprostu zdziwiła mnie wczorajsza reakcja. Nie spodziewałam się tego i tyle. Zwłaszcza, że jak widać nie tylko Ty tak się poczułaś. No ale masz prawo się tak czuć jak i prawo do wyboru towarzystwa do rozmów. Sama kilka razy chciałam odejść z forum. Raz zrobiłam sobie małą przerwę bo myślałam, że to już nie moja bajka.
Życzę Ci wszystkiego dobrego i żeby udało Ci się wszystko co zaplanujesz. -
@Nefre - jakby jednak nie udalo sie naturalnie to odezwij się - odpowiem mam nadzieje na każde twoje pytanie na temat ivf.
Szkoda..Nefre_ ms lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Nefre mam nadzieje że czasem bedziemy sobie pisać na priv. Bo dobrze mi sie z Tobą rozmawiało dobrze wiesz o czym.
Mężu Krychy jakoś nie uwierzę w to że szukasz jej na forum. Jak od tygodnia nie umiesz jej namierzyć(rodzina, znajomi) i straciłeś kontakt to raczej czas na policje a nie forum. No chyba że nie jesteś mężem tylko nią.pumka lubi tę wiadomość
-
Ja siedzę tez na wątku fioletowym,choć wolę tutaj bo jest nas mniej i lepiej się znamy a tam jednak bardziej anonimowo. I też niezbyt często sie tam udzielam bo często poruszane tematy mnie nie interesują. Czasem tylko podczytuję. Ale nieraz coś napiszę.
Tu jest inaczej,lubimy się, w pewnym sensie znamy, wiemy dokładniej co u której słychac itd.Przyzwyczaiłam się do zaglądania tu.
Ale jednak to tylko forum internetowe i nie ma się co ciskac jak ktoś pisze nawet codziennie o czymś co nas nie interesuje albo komuś się znudzi i w ogóle przestanie zaglądać. Przecież nie mamy tu żadnych zobowiązań wobec nikogoAdry, Lavende86 lubią tę wiadomość
-
Arienka - a w pierwszej ciąży też miałaś problemy z szyjką? Wiadomo czemu tak szybko urodziłaś?
My dziś zajebiście pospaliśmy. Mała nie budziła się i wstała późno. U mnie standardowo pobudka o 3 i trochę męki, ale udało się zasnąć. Luksus. Siostra dzwoniła o 9 i była w szoku, że jestem w łóżku
Siostra poczuła za to zew pozbywania się rzeczy i już chce mi dać wszystko dla małego. Dziś mi przywiezie kokon, kartony z małymi ubrankami itd, a ja nie wiem gdzie to pomieszczę. Ona sobie odgruzuje, a ja zawalę dom -
nick nieaktualnyAdry a gdzie jedziecie? Bo mi chyba umknęło.
Ja właśnie sobie uświadomiłam że za 1,5 tygodnia też wyjeżdżam na skrócone wakacje. Zapomniałam o wakacjach🤭 Dżizys jak to możliwe?!
Arienka super wieści. Twój rekord pobity. Ciągnij ile się da.
Lavende zazdroszczę ciuszków. Nawet z zawaleniem mieszkania. Mi niestety nie ma kto dać. Wszyscy wokół albo już porozdawali bo dzieci duże, albo jeszcze ich nie mają. Czyli wyprawka musi się kupić samaArienkas83 lubi tę wiadomość