X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo Frida dobrze mówi, chociaż nawet nie wiem czy niektórzy lekarze do 90 nie mają normy. Ale to już Twój lekarz oceni :)

Rany, niby nie mam dziecka w domu a i tak dała popalic. Wróciłam wykończona. Jeszcze od dwóch dni cały czas boli mnie głowa, nie wiem dlaczego :( coś słyszałam o takich skutkach ubocznych znieczulenia ale chyba nie po dwóch tygodniach?

f1d9680377.png

Wysłany: 6 maja 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka ja tak jak Zozo, czytam Twój post i nie mam pojęcia o czym piszesz. Ale bardzo mocno trzymam kciuki :) zastrzyk pewnie pierwszy będzie trudny do zrobienia a później poleci. A lekarz też człowiek, mógł mieć gorszy dzień. Ważne że zazwyczaj jest w porządku.

Adry super to wygląda, bardzo profesjonalnie :) ile sztuk zrobiłaś?

sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko ja też się nie znam, ale trzymam za Ciebie kciuki! Pewnie to spory stres ale i w pozytywnym znaczeniu, bo dużo nadziei,że się uda. Wiadomo nigdy nie przewidzi się wszystkich skutków ubocznych, ale trzeba być dobrej myśli. W koncu jestes caly czas pod opieką lekarza który na pewno ma w tym duże doświadczenie.

Adry super to wygląda! Bardzo profesjonalnie. Podziwiam Cie i Twoje pomysły :)

Mycha może to znieczulenie a może ogólnie emocje i zmęczenie z Ciebie wychodzą?

sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 09:58

sialalaKoniczynaDwa, Adry lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • madlen200 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Też miałam plamienia przed okresem. Od 2-5 dni przed. Wszystkie badania miałam w normie. Uregulowałam to niepokalankiem i witaminami. Jeśli jednak jestes po 2 poronieniach problem może być głębszy, bardziej zlozony. Czy badalas coś poza progesteronem? W jakim tygodniu doszło do poronienia? Co na to lekarz?

Zrobiłam mnóstwo badań, badanie nasienia męża, kariotypy, i kupa innych badań wynika z nich że ciąża na acardzie i clexane, a także nie tolerancja kwasu foliowego, dlatego od pół roku tylko metyle. Pierwsza ciąża puste jajo płodów, druga zatrzymanie tętna w 6 Tc, za chwilę mija rok od 2 poronienia. Moja ginekolog twierdzi że jestem już gotowa, tylko teraz mam zbadać progesteron wynik już odebrałam i kolejno mam wykonać w w 3-5dniu cyku prolaktyne estradiol luteine. Z wynikami do niej a w między czasie mam już działać. Nie ukrywam że martwią mnie te plamienia, jedynym Pocieszeniem jest poziom progesteronu który jest w normie.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - pytałaś lekarza o to? Mogą być różne powody. Ciężko powiedzieć. Mi raz (jeszcze przed pierwszą ciążą) na takie coś pomógł Castagnus, a za kolejnym razem (przed drugą) okazało się, że miałam polipa. Po histeroskopii plamienia przeszły. Nie mówię, że u Ciebie to to, ale jak widzisz powody mogą być różne. Może spróbuj najpierw z Castagnusem. Na pewno nie zaszkodzi.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę Lavende nie śpisz. :) Ja się teraz obudziłam na siku i dupa, oczy jak talerze. Synek się poruszał i śpi dalej a matka w internetach. Już mi się zgaga zaczyna i ból brzucha z głodu. To chyba jakiś żart żołądka. Wczoraj od rana zgaga paliła. Nic muszę się zmusić do spania.

Adry super te kupony wyszły. :) Kiedy dajesz mężowi?

Adry lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babki
    Podczytuje Wasz wątek od czasu do czasu. Podgladalam co u Krychy, bo ona u nas na 35+ długo była i widzę, że znowu ją wcięło.

Ja do Koniczynki
    Jeśli możesz zamroź sobie nadmiar jajek. Procedury są kosztowne i po co się ponownie faszerować lekami (jakby nie wyszło). Ilość jajeczek nie zawsze idzie w parze z jakością. Niestety. Ja wiem, że to kasa, ale zawsze taniej zamrozić nadmiar niż płacić od nowa za całość.
    Ja nie miałam co mrozic i każda kolejna stymulacja trochę mnie przeczołgała, nie tylko psychicznie.
    Trzymam kciuki i będę obserwować Twoje postępy. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 08:11

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • madlen200 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to może hormony, trochę stresu i wszystko się rozlegulowqlo ale spróbuję z tym castagnusem i dam jeszcze sobie miesiąc na wstrzymanie 😁

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    O widzę Lavende nie śpisz. :) Ja się teraz obudziłam na siku i dupa, oczy jak talerze. Synek się poruszał i śpi dalej a matka w internetach. Już mi się zgaga zaczyna i ból brzucha z głodu. To chyba jakiś żart żołądka. Wczoraj od rana zgaga paliła. Nic muszę się zmusić do spania.

Adry super te kupony wyszły. :) Kiedy dajesz mężowi?
    Arienka - bezsenność do moje drugie imię :-D Pół nocy się panoszyłam po domu. A rano dziecko obudziło :-) Już jest w przedszkolu, a ja już po zakupach. Jem śniadanie i oglądam Dzień dobry TVN :-) Zaraz może jakaś kawa i trzeba obiad gotować.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy się dziś nie budzilam ale nie mogłam zasnąć bo moja gwiazda tak szalała i wywijała chyba wszystkimi konczynami :P
    Zaczynam dziś 7mc i weszłam z tej okazji na wagę a tam już 7,5kg na plusie :O Ciekawe jak dalej... Niby w normie się mieści i mogę jeszcze prawie drugie tyle przez 3 mce więc może nie będzie tak źle...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - ja może z 3kg na plusie. Wczoraj byłam w pracy na kawie i wszyscy orzekli, że schudłam. Nigdy nie sądziłam, że ciąża może odchudzać. Jedyne co rośnie to brzuch. Mały wysysa cały tłuszcz z mojego ciała :-D Już go kocham :-D haha. Na szczęście rośnie dobrze, a ja wcale się nie ograniczam z jedzeniem. Fakt faktem, że jem mniej bo rzołądek mam ściśnięty i szybciej się najadam. No ale najwięcej przybiera się w 3. trymestrze więc myślę, że kg powoli będą lecieć.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende to masz dobrze :D Pewnie też brak apetytu Ci pomaga. Ja niby po całym ciele nie widzę tych kg tylko po brzuchu no ale jednak trochę już przybrałam.
    Niby czytałam że właśnie w 2 trymestrze najwięcej i najszybciej się przybiera, pewnie to zależy indywidualnie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 7 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Mycha, a może za dużo na siebie wziełaś? Głowa może boleć od tylu rzeczy, że cięzko dojsc od czego.

Frida :***
    Niby tak. Ja już to że zapierdzielam jak mały samochodzik i nie dosypiam biorę jako normę i szczerze mówiac nawet nie pomyślałam o stresie czy przemęczeniu.
    A cesarke zniosłam tak dobrze ze chyba czekam aż nagle wyskoczy coś po fakcie :)

Dzis zaspalam w nocy, zamiast o 4 to wstałam o 6 :( najgorsze ze mi się to odciaganie śni i to są bardzo realistyczne sny. I później jak dzwoni budzik to ja jestem przekonana że dopiero co odciagalam. Już mi się tak dwa razy zdążyło tylko w porę się ocknelam. A dziś już padlam.
    Maz stwierdził że żebym się wyspałam to on na spaniu mi będzie odciagal pokarm :)

Dzisiaj ma przyjść neurologopeda popatrzeć jak mała je, może zmieni smoczek, coś skoryguje. Znowu mam ogromne nadzieję że coś to zmieni a pewnie wyjdzie jak zwykle :/

f1d9680377.png

Wysłany: 7 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida zarabista masz wagę jak na 7 miesiąc, zazdroszczę :)

Madlen tylko poziom progesteronu o niczym nie świadczy niestety. Ja co cykl miałam w granicach 18 a kilka razy torbiel się zrobiła. Oczywiście nie mówię że tak jest zawsze ale jeżeli nie będzie wychodzić to może warto się na monitoring wybrać.

Frida91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha dzięki za pocieszenie :P
    Myślę że u Ciebie to stres i zmęczenie. Niestety pewnie dopóki mała będzie w szpitalu to pewnie ciężko Ci będzie odetchnąć... Ale postaraj się spać w wolnej chwili. I pij dużo wody :) Bo czasem głowa też boli z odwodnienia.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Lavende to masz dobrze :D Pewnie też brak apetytu Ci pomaga. Ja niby po całym ciele nie widzę tych kg tylko po brzuchu no ale jednak trochę już przybrałam.
    Niby czytałam że właśnie w 2 trymestrze najwięcej i najszybciej się przybiera, pewnie to zależy indywidualnie.
    Wiesz, ponoć najwięcej powinny przybrać te szczupłe osoby. Ja pewnie przez to, że na starcie miałam trochę zbędnej wagi i mega mdłości i wymioty to straciłam ten nadmiar najpierw. Ponoć jak ktoś ma nadwagę to już nie powinien w ciąży tyć kilkanaście kg. Ogólnie to ile się przytyje i te normy podane w necie mnie śmieszą bo każdy ma inny wzrost, budowę i inne tendencje. Dla mnie liczy się jak dziecko rośnie, a nie ile tłuszczu mam na dupce :-D

Frida91 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • madlen200 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    madlen a ile masz lat? :)
    30

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende no tak wiadomo ;) To są jakieś tam orientacyjne normy. Czasem ktoś też ma tendencje do zatrzymywania wody. Moja koleżanka miała sporą nadwagę przed ciąża i w ciąży przytyla tylko chyba 7kg a dziecko miało ponad 4kg. Ja nie miałam jakiejś niedowagi tylko wagę w normie więc liczyłam tak do 14kg. Może mi się to uda ;) Byle nie więcej.
    Ale może przystopuję trochę z tym dogadzaniem sobie bo jak mi to wejdzie w nawyk to nie przestanę i po porodzie i dopiero będzie problem :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry super prezent. Rewelacja po prostu🤩 Chyba ci ukradnę ten patent.

Koniczynka, Promyk ściskam bardzo mocno kciuki✊🏻✊🏻 Wierzę że dacie radę. Silne babeczki z was. Trudna droga przed wami, ale najważniejszy jest efekt finalny.

Dziewczyny wczoraj zauważyłam, że wyszła mi kresa. Zawsze mi się to niesamowicie podobało u ciężarnych. I zaczęłam wyraźnie odczuwać ruchy😍Wyczuwałam je już wcześniej, ale nie byłam pewna że to to.

Zozo napisałam ci priv.

Arienkas83, Frida91, Adry, malutka_mycha, Beatrix_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ