X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • madlen200 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Wiesz, mi w okoliach 29 urodzin zaczeły się te plamienia, wybadałam się na wszystkie mozliwe sposoby, lakarka stwierdziła, że taka moja uroda, choć dla mnie to był znak, ze coś zaczyna się rozjeżdżac.

Jak masz fundusze i będziesz się badać to możesz sobie sprawdzić prolaktynę.
    Czy dobrze zrozumiałam, że od odstatniego poronienia sie nie staraliście?
    Tak dobrze zrozumiałas 😊dlatego że mam styki z tymi plamieniami bo jak w sierpniu zrobiłam test, to wtedy miałam plamienia i od razu duphaston.
    Własnie czekam na okres i będę badać prolaktyne, luteine i estradiol ponoć w 3/5dniu cyklu należy do badać. A w ubiegły wtorek 21 dzień cyklu badalam progesteron 17,8.
    Aa nie wspomniałam jeszcze, że lecze się na pierwotna niedoczynność tarczycy ale tutaj już wszystko jest wyregulowane, z tsh 2,65 mam 1,a teraz chyba nawet mniej. Bo to wynik z lutego.

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa ja mam krese powyżej i poniżej pępka. Dziwne bo z pierwszym synkiem była tylko poniżej.

Ja dziś w końcu dospałam do 10, nie mogłam się dobudzić.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka ja też mam po całej długości brzucha. Z tym że nad pępkiem jest jaśniejsza od tej na dole. Takie miłe zaskoczenie i do tego te ruchy

Arienkas83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Tak dobrze zrozumiałas 😊dlatego że mam styki z tymi plamieniami bo jak w sierpniu zrobiłam test, to wtedy miałam plamienia i od razu duphaston.
    Własnie czekam na okres i będę badać prolaktyne, luteine i estradiol ponoć w 3/5dniu cyklu należy do badać. A w ubiegły wtorek 21 dzień cyklu badalam progesteron 17,8.
    Aa nie wspomniałam jeszcze, że lecze się na pierwotna niedoczynność tarczycy ale tutaj już wszystko jest wyregulowane, z tsh 2,65 mam 1,a teraz chyba nawet mniej. Bo to wynik z lutego.
    Witaj Madlen😊
    A badałaś hormony męskie? Chodzi o testosteron, androstedion i DHEAS. Ich nieprawidłowy poziom zaburza cykle miesiączkowe i może doprowadzić do nieprawidłowego wykształcenia się zarodka co skutkuje ciążami biochemicznymi lub wczesnymi poronieniami.

Adry, Arienkas83, madlen200 lubią tę wiadomość

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa który to już tydzien ciąży?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Issa który to już tydzien ciąży?
    Arienka 19-ty. Kurczę kiedy to zleciało 😮 Miałam wstawić suwaczek ale jakoś na żaden nie umiałam się zdecydować, więc zostało bez.

Frida91, malutka_mycha, Arienkas83 lubią tę wiadomość

• madlen200 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Witaj Madlen😊
    A badałaś hormony męskie? Chodzi o testosteron, androstedion i DHEAS. Ich nieprawidłowy poziom zaburza cykle miesiączkowe i może doprowadzić do nieprawidłowego wykształcenia się zarodka co skutkuje ciążami biochemicznymi lub wczesnymi poronieniami.
    Nie badalam, kiedyś tylko androstedion ale mam możliwości spr wyniku teraz. Właściwie to nikt mi nie zlecal tych badań.... Te plamienia mam tak już z 4 cykl, a na usg wszystko było dobrze. Nie wiem już głupia jestem i dlatego wstrzymuje my się ze stataniami

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen możliwości poronień i plamień może być tysiąc. Mogą być te ciężkie typu genetyka lub choroby, ale najlepiej zacząć od podstawowych badań typu hormony lub monitoring. Jeśli nie robiłaś badań hormonów męskich to spróbuj, jak wyjdą w normie to zacznij szukać dalej. Może spróbuj namówić lekarza na hsg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:57

• madlen200 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Madlen możliwości poronień i plamień może być tysiąc. Mogą być te ciężkie typu genetyka lub choroby, ale najlepiej zacząć od podstawowych badań typu hormony lub monitoring. Jeśli nie robiłaś badań hormonów męskich to spróbuj, jak wyjdą w normie to zacznij szukać dalej. Może spróbuj namówić lekarza na hsg
    Badania genetyczne już robiłam, w jakim celu hsg skoro dochodzi do zapłodnienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    Badania genetyczne już robiłam, w jakim celu hsg skoro dochodzi do zapłodnienia?
    Ja nie wiem jak to się dokładnie nazywa w Polsce bo ja wszelkie badania robię w Niemczech bo tu mieszkam. Chodzi mi o obejrzenie macicy od środka i narządów wokoło. Może to laparoskopia? Moja historia jest taka jak twoja. Jedna ciąża bio-chemiczna i jedna wcześnie poroniona. Nikt nie wiedział co mi jest, bo hormony mi uregulowano już na długo wcześniej. Dopiero owy zabieg sprawił że jestem teraz w ciąży pomimo że praktycznie nic nie odnaleziono poza malutkim zrostem, który według lekarza nie miał żadnego wpływu na zajście. Podpowiem że taki zabieg podnosi bardzo płodność.

• madlen200 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pod względem ginekologicznym nie ma żadnych przeciwwskazań budowa macicy i narządu jest prawidłowa, wykonałam dużo badań i co nieco wyszło. Problem z plamieniami mam od 4 cykli jak już wspominałam i teraz na tym się skupiam, moja ginekolog twierdzi że nie jest to przeciwwskazaniem do zachodzenia w ciąże.
    Spr pozostałe hormony, może monitoring i zobaczymy.

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    U mnie pod względem ginekologicznym nie ma żadnych przeciwwskazań budowa macicy i narządu jest prawidłowa, wykonałam dużo badań i co nieco wyszło. Problem z plamieniami mam od 4 cykli jak już wspominałam i teraz na tym się skupiam, moja ginekolog twierdzi że nie jest to przeciwwskazaniem do zachodzenia w ciąże.
    To trzymam w takim razie kciuki za wyniki. Oby tym razem była to drobnostka, którą szybko i bezboleśnie zwalczysz. A jak psychicznie podchodzicie do starań? Macie z partnerem stresa czy raczej na luzie?

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen200 wrote:
    To badanie o którym pisała Issa to histeroskopia. Często przeprowadza się ją z powodu nieznanego pochodzenia plamień. U mnie tak było. Hormony ok, a plamienia się pojawiały. Przed badaniem też ponoć było u mnie pod względem ginekologicznym ok i trzech lekarzy tak twierdziło. Wszyscy twierdzili, że jest ok. Nawet w szpitalu na usg 2 lekarzy patrzyło w ekran i mówili, że nic niepokojącego nie widzą. Na histero okazało się, że miałam polipa. Nie był widoczny na usg. Ponoć może tak być. Nie wszystko widać na usg.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry masz namiary na sprawdzonego ortopedę dziecięcego?

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Mam skierowanie na usg bioderek (w badaniu dzisiejszym stwierdzono wrodzone zwichnięcie stawu biodrowego, na razie zalecono ćwiczenia i usg) i je zrobię na NFZ ale jeśli wyjdzie na nim coś mocno nie tak to pewnie prywatnie spróbujemy jeszcze skonsultować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:04

npV2p1.png
  • madlen200 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    To badanie o którym pisała Issa to histeroskopia. Często przeprowadza się ją z powodu nieznanego pochodzenia plamień. U mnie tak było. Hormony ok, a plamienia się pojawiały. Przed badaniem też ponoć było u mnie pod względem ginekologicznym ok i trzech lekarzy tak twierdziło. Wszyscy twierdzili, że jest ok. Nawet w szpitalu na usg 2 lekarzy patrzyło w ekran i mówili, że nic niepokojącego nie widzą. Na histero okazało się, że miałam polipa. Nie był widoczny na usg. Ponoć może tak być. Nie wszystko widać na usg.
    Na sama myśl tego zabiegu mam ciary 😣 może uda się tego uniknąć

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 09:58

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężki. Niewyspanie daje mi w kość.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam tak padnięta że nie słyszałam w nocy budzika i nie wstałam na jedno odciaganie :(

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, przynajmniej pospałaś. Ja się boję, że nigdy się nie wyśpię :-D Moje dziecko zaraz idzie mam nadzieję spać. Czuję się jak zwłoki.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ