Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry wrote:Wiesz, mi w okoliach 29 urodzin zaczeły się te plamienia, wybadałam się na wszystkie mozliwe sposoby, lakarka stwierdziła, że taka moja uroda, choć dla mnie to był znak, ze coś zaczyna się rozjeżdżac.
Jak masz fundusze i będziesz się badać to możesz sobie sprawdzić prolaktynę.
Czy dobrze zrozumiałam, że od odstatniego poronienia sie nie staraliście?
Własnie czekam na okres i będę badać prolaktyne, luteine i estradiol ponoć w 3/5dniu cyklu należy do badać. A w ubiegły wtorek 21 dzień cyklu badalam progesteron 17,8.
Aa nie wspomniałam jeszcze, że lecze się na pierwotna niedoczynność tarczycy ale tutaj już wszystko jest wyregulowane, z tsh 2,65 mam 1,a teraz chyba nawet mniej. Bo to wynik z lutego. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadlen200 wrote:Tak dobrze zrozumiałas 😊dlatego że mam styki z tymi plamieniami bo jak w sierpniu zrobiłam test, to wtedy miałam plamienia i od razu duphaston.
Własnie czekam na okres i będę badać prolaktyne, luteine i estradiol ponoć w 3/5dniu cyklu należy do badać. A w ubiegły wtorek 21 dzień cyklu badalam progesteron 17,8.
Aa nie wspomniałam jeszcze, że lecze się na pierwotna niedoczynność tarczycy ale tutaj już wszystko jest wyregulowane, z tsh 2,65 mam 1,a teraz chyba nawet mniej. Bo to wynik z lutego.
A badałaś hormony męskie? Chodzi o testosteron, androstedion i DHEAS. Ich nieprawidłowy poziom zaburza cykle miesiączkowe i może doprowadzić do nieprawidłowego wykształcenia się zarodka co skutkuje ciążami biochemicznymi lub wczesnymi poronieniami.Adry, Arienkas83, madlen200 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
IssaMelissa wrote:Witaj Madlen😊
A badałaś hormony męskie? Chodzi o testosteron, androstedion i DHEAS. Ich nieprawidłowy poziom zaburza cykle miesiączkowe i może doprowadzić do nieprawidłowego wykształcenia się zarodka co skutkuje ciążami biochemicznymi lub wczesnymi poronieniami. -
nick nieaktualnyMadlen możliwości poronień i plamień może być tysiąc. Mogą być te ciężkie typu genetyka lub choroby, ale najlepiej zacząć od podstawowych badań typu hormony lub monitoring. Jeśli nie robiłaś badań hormonów męskich to spróbuj, jak wyjdą w normie to zacznij szukać dalej. Może spróbuj namówić lekarza na hsg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:57
-
IssaMelissa wrote:Madlen możliwości poronień i plamień może być tysiąc. Mogą być te ciężkie typu genetyka lub choroby, ale najlepiej zacząć od podstawowych badań typu hormony lub monitoring. Jeśli nie robiłaś badań hormonów męskich to spróbuj, jak wyjdą w normie to zacznij szukać dalej. Może spróbuj namówić lekarza na hsg
-
nick nieaktualnymadlen200 wrote:Badania genetyczne już robiłam, w jakim celu hsg skoro dochodzi do zapłodnienia?
-
U mnie pod względem ginekologicznym nie ma żadnych przeciwwskazań budowa macicy i narządu jest prawidłowa, wykonałam dużo badań i co nieco wyszło. Problem z plamieniami mam od 4 cykli jak już wspominałam i teraz na tym się skupiam, moja ginekolog twierdzi że nie jest to przeciwwskazaniem do zachodzenia w ciąże.
Spr pozostałe hormony, może monitoring i zobaczymy.Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadlen200 wrote:U mnie pod względem ginekologicznym nie ma żadnych przeciwwskazań budowa macicy i narządu jest prawidłowa, wykonałam dużo badań i co nieco wyszło. Problem z plamieniami mam od 4 cykli jak już wspominałam i teraz na tym się skupiam, moja ginekolog twierdzi że nie jest to przeciwwskazaniem do zachodzenia w ciąże.
Spr pozostałe hormony, może monitoring i zobaczymy. -
madlen200 wrote:U mnie pod względem ginekologicznym nie ma żadnych przeciwwskazań budowa macicy i narządu jest prawidłowa, wykonałam dużo badań i co nieco wyszło. Problem z plamieniami mam od 4 cykli jak już wspominałam i teraz na tym się skupiam, moja ginekolog twierdzi że nie jest to przeciwwskazaniem do zachodzenia w ciąże.
Spr pozostałe hormony, może monitoring i zobaczymy. -
Dziękuję. Mam skierowanie na usg bioderek (w badaniu dzisiejszym stwierdzono wrodzone zwichnięcie stawu biodrowego, na razie zalecono ćwiczenia i usg) i je zrobię na NFZ ale jeśli wyjdzie na nim coś mocno nie tak to pewnie prywatnie spróbujemy jeszcze skonsultować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:04
-
Lavende86 wrote:To badanie o którym pisała Issa to histeroskopia. Często przeprowadza się ją z powodu nieznanego pochodzenia plamień. U mnie tak było. Hormony ok, a plamienia się pojawiały. Przed badaniem też ponoć było u mnie pod względem ginekologicznym ok i trzech lekarzy tak twierdziło. Wszyscy twierdzili, że jest ok. Nawet w szpitalu na usg 2 lekarzy patrzyło w ekran i mówili, że nic niepokojącego nie widzą. Na histero okazało się, że miałam polipa. Nie był widoczny na usg. Ponoć może tak być. Nie wszystko widać na usg.